![]() |
Citiraj:
Ali se slažem da bi se to moglo modernizirati i slati sms obavijesti ili još bolje, neku aplikaciju da imaju preko koje možemo to sve pratiti, i po mogućnosti da se može pokupiti taj isti dan, a ne idući. |
Evo proslo 30 dana od mojeg prigovora i zahtjeva za naknadom stete zbog kasnjenja u isporuci za HpEX. Dakle - kasne :D
|
Dal postoji zakonski rok? Odnosno dal išta piše kad moraju riješiti?
|
Oni su si sami postavili rok od 30 dana, a koliko znam to je ujedno i zakonski rok.
|
Evo moje zadnje iskustvo sa postom.. paket sa grafickom poslan iz Splita za Zagreb 08.01. (kolegi sa foruma) i jos nije stiglo. Navodno je po novom rok isporuke 5-10 radnih dana :hitthewal::fuming:. Stvarno nisu normalni i preporucujem svima da koriste neke druge opcije za slanje.
Sto je najtragicnije paket prije toga isto poslan za Zagreb je dosao za 2 dana. |
Ako do sada nije stiglo onda treba podignuti potražni postupak, to je negdje izgubljeno.
Koliko vidim na webu rok isporuke za preporučene pošiljke je i dalje isti, 3 radna dana tj. dan više za otoke. Ja sam u posljednjih tjedan dana slao 2 pošiljke, sve su uručene u roku, nije bilo nikakvog kašnjenja. |
afterburner svakako predaj zahtjev za naknadu poštarine a što reče ico vjerojatno je i vrijeme za odštetni. Nakon toliko vremena možeš mislit u kakvim je uvjetima i gdje ta grafička stajala, i bolje da ne dođe. Ukoliko je osigurana na adekvatan iznos, dakako.
|
Vjerojatno je mislio na 08.01. pa krivo napisao, uglavnom to je neka dva tjedna i vrijeme je za otvaranje potražnog postupka, ako nije poslano kao vrijednosna pošiljka onda će biti pušing jer vraćaju samo 5x naplaćene poštarine..
|
Ispravljen je datum... 08.01 je poslano, ne 10. :)
Nisam slao ja nego moji iz Splita... ja sam preko bare :D. Tako da neznam tocno sto je stavljeno pri slanju tj. jel ima kakvo osiguranje ili ne. Mislim da je samo oznacena vrijednost oko 200kn ili nesto slicno. Koja je procedura za taj potrazni postupak? Imamo tracking number, iako prema njemu je jos u Splitu:nono:. |
u pon. predan mali paket u pošti. prvo, djelatnica nije htjela primit moju (korištenu ali bez oznaka) koveru sa zračnim mjehurićima nego sa morao kupit novu njihovu za 2,5 kn, već sam čekao 15tak minuta u redu pa nisam htio radit dramu ali slijedeći put im to nebu prošlo, da bi jutro pogledao status pošiljke i vidim da i dalje samo stoji - predanu u pon.
al zato imaju više knjiga neg knjižara u prodaji :care: želim im što brži i bolniji rasprad sistema i burzu za nezaposlene. |
Citiraj:
Ugavnom, ispuni se zahjev te se uz njega priloži kopija potvrde o primitku pošiljke te im se sve pošalje mailom ili osobno odnese u poštanski ured. https://www.posta.hr/UserDocsImages/...-postarine.pdf |
Jučer mi poštar dostavio paket iz Kine 28*28*20 cm težine 1,1 kg.
Na apencu :care: |
https://novac.jutarnji.hr/makro-mikr...preka/9890656/
nekakvi dronovi ovono, a meni paket iz zaprešića u zagreb putuje 4 dana ko je tu lud :D |
info za vas koji bi slali preko pošte, NEMOJTE:
7.dan od predane pošiljke ( iz par postova gore) i dalje stoji u poš. uredu. ne vjerujem da netko nije ažurirao podatke u tih tjedan dana... [IMG]https://thumbs2.imagebam.com/90/7a/2...1332195782.jpg[/IMG] |
ne stoji baš u poštanskom uredu, već još nije stigla u odredišnu poštu i tek tada će se ažurirati status, ali slažem se da je ipak previše i da im je usluga u zadnje vrijeme katastrofa i nepouzdana. Preporučena pošiljka Vinkovci - Sesvete stigla nakon 9 dana. Tisakpaket je na odredišnom kiosku 3-4 dan ujutro ne računajući dan slanja.
|
S kojom službom je najbolje poslati paket za njemačku? Elektronika, 11kg, cca 50x50x20
|
Citiraj:
Citiraj:
EDIT - aha sad vidim Yamaha resiver! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Amazon.de (naručeno 15.1.) - datum dostave - najkasnije 21.1.
> DHL (zaprimljeno 16.1.) > Hrvatska pošta (zaprimljeno 17.1.) > Hrvatska pošta (ušlo u dostavno vozilo 21.1.) > Hrvatska pošta (pokušaj dostave 21.1.) - lažna informacija > Hrvatska pošta (krivo usmjeren paket 21.1) > Hrvatska pošta (ušlo u dostavno vozilo 22.1.) - lažna informacija > Hrvatska pošta (pokušaj dostave 22.1.) > Hrvatska pošta (krivo usmjeren paket 22.1) Od onda nikakvih informacija, a i nakon nekoliko poziva njihovoj službi za korisnike, nikakve nove informacije o paketu nisam dobio osim: "ako nije danas, možda će sutra, a ako neće sutra možda će idući tjedan" |
..a možda su u šumi
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tako ću i napraviti ako se sutra ne pojavi na vratima. Zlo mi je već od ovakve "usluge"
|
Vi niste skuzili system (otud i tolike kirtike), ovo HPExpress rebrandiranje u Paket24 znaci da od sada VEĆ u roku 24 dana dostave paket :).
|
Jučer zvao još jednom, isti odgovor.
Napisao odmah nakon toga mail na info@posta.hr i eto paketa na vratima danas ujutro. Je li pomoglo...ne znam, ali odmoglo sigurno nije. |
Meni s odgovorom na prigovor kasne 10 dana (40 dana total).
Zvao sam 3 put i 3 put su me slagali da ce me povratno nazvati. Bas sam odlucio biti dosadan! I evo jucer su mi emailom javili da cu odgovor dobiti na kucnu adresu. Kad (i ako) prigovor bude osnovan, a vjerujem da hoce, onda ide zahtjev za naknadom stete (postarina + 3 postarine). |
Mislim da će ti to sve riješiti samo to sve skupa traje više mjeseci. S takvim poslovanje vjerojatno imaju hiljade prigovora pa se zakrčio pipeline :D
|
Ma i ja vjerujem... samo je fascintantno to kako posluju. Drzavna firma pa ih boli k.... sto ne odgovaraju na prigovor u zakonskom roku. Na kraju krajeva boli ih k... i sto placenu uslugu nisu isporucili na vrijeme. S kim god da pricas nema apsolutno nikakav suvisao odgovor.
|
:care:juuhuu! danas navodno stiglo iz petrinje u dugopolje!!! 11 dana!!! :goood:
EDIT - i da! na moju otkupninu 70 kn pošta si je uzela još 9 kn od primatelja |
Citiraj:
|
Neznam čija je pošta, ali poslano iz poljske - i ne žele vratit novce. 250€ izgubljeno, ovdje kažu nije ušlo u RH, tamo kaže je. Jebeno.
|
Citiraj:
ako sam ja platil poštarinu, jako lihvarsko od njih da uzmu još 9 kn za transfer para. stvarno ne mogu se žalit da sam imo problema sa poštom (slanje,primanje, krađa, oštećenje) , ali ovo sad me bacilo u jaku depru! šta da je u pitanju nešto od veće važnosti i hitnosti? Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko znam, keš se ne smije slat poštom, tako da to tako nestane... |
Citiraj:
Ja sam tak riješio za par paketa koji su otišli u krivu poštu na dostavu. |
Čekate paket iz Kine? Neće vam doći zbog koronavirusa.
Citiraj:
|
Jel se zna od kad to "vrijedi" za Kinu, poslana su mi dva paketica jedan 20og a jedan 22og pa razmisljam jel da odm kazem kinezu da vrati pare ili su ti mozda jos prosli posto je bilo prije 10ak dana :).
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:44. |