PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

schetz 28.04.2016. 10:17

MM nativno podržava slonijev RRO , šta za s5 nema neki theme store ? Ako nema, onaj tko napravi root može probati Layers , dok sam koristio nexus sam vidio da su radili teme i za s4 i s5. Tako da, uz root bi trebali moći imati pozadinu kakvu god želite.

coconut 28.04.2016. 11:13

Je li netko konačno uspio naći adekvatno 2.5D kaljeno staklo za S7? Meni lik poslao k+o fol zakrivljeno, a staklo ravno da ravnije ne može biti.
http://imgur.com/7ZlwLxj
http://imgur.com/cu1NE7r

jopis 28.04.2016. 11:17

Citiraj:

Autor schetz (Post 2919791)
MM nativno podržava slonijev RRO , šta za s5 nema neki theme store ? Ako nema, onaj tko napravi root može probati Layers , dok sam koristio nexus sam vidio da su radili teme i za s4 i s5. Tako da, uz root bi trebali moći imati pozadinu kakvu god želite.

Jel mi vjerujes da mi je ovo prvi od 30-40 androida kog nisam rootao i s kojim sam generalno vrlo zadovoljan da ne vidim potrebu za rootanjem vec 2god.
Sto se tice teme i tema, tu potpunu krivnju svaljujem na samsung koji je ocito kao jedna od top kompanija svijeta toliko retardiran da prodaje svu silu mobitela sa amoled ekranima a nije u stanju svoj vlastiti softver prilagoditi istima. To su za mene moroni, bez imalo mozga.

Zamzung Tapatalk

schetz 28.04.2016. 11:35

Citiraj:

Autor jopis (Post 2919824)
Jel mi vjerujes da mi je ovo prvi od 30-40 androida kog nisam rootao i s kojim sam generalno vrlo zadovoljan da ne vidim potrebu za rootanjem vec 2god.
Sto se tice teme i tema, tu potpunu krivnju svaljujem na samsung koji je ocito kao jedna od top kompanija svijeta toliko retardiran da prodaje svu silu mobitela sa amoled ekranima a nije u stanju svoj vlastiti softver prilagoditi istima. To su za mene moroni, bez imalo mozga.

Zamzung Tapatalk

Vjerujem ,why not. I ja sam na z3 bez roota prvi put od kad imam Android i ne vidim baš da mi toliko toga fali (neke stvari da, ali šta je tu je) .
Ovo je čisto info za one kojima smeta a rade root, premda osobno Kingroot ne bih koristio u te svrhe.

Brko 28.04.2016. 11:48

Evo, jedna stvar mi sad ide na jetra. Uopće mi ne dolaze GMAIL notifikacije dok mob spava zaključan.
Toga na 5.0 nije bilo. 2 ure mob zaključan, upalim ekran i eto 5 mailova... koji k.
Gledao sam po postavkama, sigurno negdje nekakav powersaver ili nigdje nisam našao nešto korisno.

buljo 28.04.2016. 11:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2919832)
Evo, jedna stvar mi sad ide na jetra. Uopće mi ne dolaze GMAIL notifikacije dok mob spava zaključan.
Toga na 5.0 nije bilo. 2 ure mob zaključan, upalim ekran i eto 5 mailova... koji k.
Gledao sam po postavkama, sigurno negdje nekakav powersaver ili nigdje nisam našao nešto korisno.

Imas u settingsima pod app notifikacije za svaku app posebno, pogledaj tamo.

Neo-ST 28.04.2016. 12:02

Onda jel se isplati flashat MM na S5 ili? Nakon flasha, jeste napravili factory reset ?

Sent from my mobile using Tapatalk

jopis 28.04.2016. 12:11

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2919837)
Onda jel se isplati flashat MM na S5 ili? Nakon flasha, jeste napravili factory reset ?

Ja sam zadovoljan nadasve osim fakta da su mogli dat si truda i 'obuc' to u neku dark temu. Sve radi kak treba uz poboljsanje fluidnosti.
Nisam radio fact reset jos od kitkata. Ne vidim potrebu dok sve radi kak treba.

Zamzung Tapatalk

Neo-ST 28.04.2016. 12:11

A šta ja znam, negdje sam pročitao da bi kao trebalo nakon većeg updatea...

Brko 28.04.2016. 12:12

Isplati se. I treba resetat ;)

@buljo
Fala. Bumo sad vidili.

jopis 28.04.2016. 12:36

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2919846)
A šta ja znam, negdje sam pročitao da bi kao trebalo nakon većeg updatea...

Ah to je fama kao i masu stvari. Neko ima placebo da to sve radi bez greske onda, nekom stvarno radi bolje jer je imao ko zna kakav bloat ili sheban neki app prije updejta, a nekom radi kak treba i bez toga. Sta da ti kazem, meni je to stvar osobne prirode i koliko se kome da opet petljat sa setupiranjem svega, pogotovo internet bankarstva i slicnih stvari koje se ne mogu vratit backupom bez roota. Ne bih, hvala, dok god je sve 5 i ovako.

Zamzung Tapatalk

QuidZz 28.04.2016. 13:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 2919821)
Je li netko konačno uspio naći adekvatno 2.5D kaljeno staklo za S7? Meni lik poslao k+o fol zakrivljeno, a staklo ravno da ravnije ne može biti.

Nope. Ima Coral kaljeno staklo no skupo je i nije kompatibilno sa UAG ( i drugim kucistima ) pa sam ga preskocio. Koristim i dalje ono koje nije edge to edge i mislim da ga necu mijenjati. :D

Sn4k3 28.04.2016. 14:30

Citiraj:

Autor coconut (Post 2919821)

Nazalost ne, ja sam jos u potrazi nakon onog proslog Flipacase tempered glassa koje se nije pokazalo tako dobro.

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2919872)
Nope. Ima Coral kaljeno staklo no skupo je i nije kompatibilno sa UAG ( i drugim kucistima ) pa sam ga preskocio. Koristim i dalje ono koje nije edge to edge i mislim da ga necu mijenjati. :D

Mislim da nema druge nego pricekati Zagg, Spigen i Nillkin da naprave pravo edge-to-edge staklo, najavljuju ga otkad je mob izasa... U medjuvrimenu preostaje jedino nabaviti neku kvalitetniju foliju, navodno Spigen ima jedan dobar model (mislim da je rijec o Crystal HD ili tako nesto).

android-split 28.04.2016. 14:48

Nillkin ti neradi edge to edge, jedino ako je flat screen. Sad za g5 su izbacili 3,4 stakla i nijedno nije edge to edge. Na moj upit su mi odg. da oni to nerade.

Sn4k3 28.04.2016. 15:53

Citiraj:

Autor android-split (Post 2919905)
Nillkin ti neradi edge to edge, jedino ako je flat screen. Sad za g5 su izbacili 3,4 stakla i nijedno nije edge to edge. Na moj upit su mi odg. da oni to nerade.

Hmm, steta.. Nada sam se da ce izbaciti edge-to-edge model, njihova stakla su mi uvik bila na mobitelima...
Al zato su Zagg i Spigen najavili AFAIK...

srale7 28.04.2016. 16:12

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2919896)
Nazalost ne, ja sam jos u potrazi nakon onog proslog Flipacase tempered glassa koje se nije pokazalo tako dobro.

Mislim da nema druge nego pricekati Zagg, Spigen i Nillkin da naprave pravo edge-to-edge staklo, najavljuju ga otkad je mob izasa... U medjuvrimenu preostaje jedino nabaviti neku kvalitetniju foliju, navodno Spigen ima jedan dobar model (mislim da je rijec o Crystal HD ili tako nesto).

Da, radi se o ovoj foliji:

http://www.spigen.com/products/galax...curved-crystal

I po komerntarima je vrlo dobra, tj korisnici su zadovoljni, ali opet, 25 baksa a za dvije folije je onak, too much.

Jel postoji neka alternativa u vidu jeftinije folije koja dobro sjeda po zaobljenim rubovima S7?

coconut 28.04.2016. 16:36

Danas sam na guglu našao članak o najboljih 10 zaštita za S7. Koliko sam vidio, gro njih su uži od ekrana i uopće ne dolaze do zaobljenog ruba. Objašnjenje je da na taj način izbjegavaju da se slučajno zakači zaštita i podigne s ekrana kao i to da spriječavaju da se prljavština skplja između ruba ekrana i zaštitnog stakla.
http://www.amazon.com/CellBee-Defini...reen+Protector

TikaTaka 28.04.2016. 22:07

ja sam stavio od emirata MM na s5 jer stavio prije neg dosao za Vip,sve je super
sad isprobavam i od samsunga good lock,samo nemojte koristit otisak prsta za otkljucavanje jer app ne radi onda
Edit: unistal...neda mi se s tim zezat :D

sinisa1989 29.04.2016. 07:50

Citiraj:

Autor jopis (Post 2919783)
Lol. Ipak si to ti😂😛 tak da, ono, ne brinem se😆.
Ionako se po pitanju baterije najvise zanimam za situaciju na poslu, tamo mi stalno switcha 2g-3g ovisno gdje sam u pogonu pa tamo i baterija najvise trpi, tak da cu tamo najbolje vidit jel zapravo krace ili nije.

Zamzung Tapatalk

Mijenjamo se na 10 dana, pa ćeš vidjeti da će i tvoj SOT pasti :D

jopis 29.04.2016. 21:46

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2920184)
Mijenjamo se na 10 dana, pa ćeš vidjeti da će i tvoj SOT pasti :D

Hahaha, znam, ipak si ti mr baksuz, a pazi ovo sad.
Jučer, cijeli dan na wifi, 80% vremena tapatalk (black theme), sot 5.5h, ostalo navečer 22% baterije.
Danas u firmi doslovno cijeli dan, stalno šaltanje edge-h-h+, 80% vremena viber, sot 2h, ostalo 30% baterije sad. Katastrofa koliko ga kolje loš signal i bijela pozadina.

Princ288 01.05.2016. 02:59

Ja sam na s7 pol sata trazio dal postoji night tema, i na netu na kraju nasao da ce to doc u sljedecoj verziji androida tj u N. Ali da sto prije to bolje jer mene zivcira kad je sve bijelo

sinisa1989 01.05.2016. 10:38

Citiraj:

Autor jopis (Post 2920403)
Hahaha, znam, ipak si ti mr baksuz, a pazi ovo sad.
Jučer, cijeli dan na wifi, 80% vremena tapatalk (black theme), sot 5.5h, ostalo navečer 22% baterije.
Danas u firmi doslovno cijeli dan, stalno šaltanje edge-h-h+, 80% vremena viber, sot 2h, ostalo 30% baterije sad. Katastrofa koliko ga kolje loš signal i bijela pozadina.

Jučer poslijepodne skinut s punjača, 56min SOT-a, preostalo 58% baterije. Najveći potrošač Internet (stock browser apk). Koristio sam ga jako malo u tih ~1h, tako da je vjerojatno "zapeo" u memoriji.:fuming::fuming:

Sn4k3 01.05.2016. 12:26

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2920726)
Ja sam na s7 pol sata trazio dal postoji night tema, i na netu na kraju nasao da ce to doc u sljedecoj verziji androida tj u N. Ali da sto prije to bolje jer mene zivcira kad je sve bijelo

Ti ocito nisi svjestan da postoje teme koje mozes skinuti sa theme storea :stoopid:...
Mislim ako te vec zivcira bijela pozadina, jednostavno odaberi neku tamniju temu.

coconut 01.05.2016. 17:17

Izgleda da mi dolazi MM na t-kom S5. Ne znam šta drugo može imati 850+ Mb.

EDIT: Yep, 6.0.1

Mogy 01.05.2016. 20:42

Ekipa da li netko od Vas ima Note 4 mob? Naime, baterija mi se troši FUL brzo (čak i bez uključenog 4g-a, a kad je 4g uključen da ni ne pričam). Evo jučer prije spavanja je bio na 100% baterije, a evo već ga sad moram puniti opet.

Gledao sam jedno pola sata preko wifi live streaming i tu mi je uzelo cca 20%, znači na jedno 80-85% je mob bio i kada sam se probudio ujutro baterija je bila na jedno 60% (znači mob je preko noći potrošio 20% baterije u standby stanju?!?!?? :stoopid:)

Nemoguće da mi se tako brzo troši baterija koja ima 3220mah. Znam da je dosta velik ekran i to sve stoji, ali ovo nije normalno kako brzo troši bateriju.

Pretpostavljam da je baterija otišla? Sumnjam da neka aplikacija baš uzima toliko baterije?

Može neka preporuka/savjet, što napraviti molim Vas?

Hvala puno na pomoći ekipa :chears:

sinisa1989 01.05.2016. 20:56

Pogledaj moje whineanje :D
Ja isto imam problema s drainom. Doduše, ja na svakom uređaju imam taj problem :D
Pogledaj u manageru kakva je situacija s appovima

Sonic1984 01.05.2016. 22:23

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2920894)
Ekipa da li netko od Vas ima Note 4 mob? Naime, baterija mi se troši FUL brzo (čak i bez uključenog 4g-a, a kad je 4g uključen da ni ne pričam). Evo jučer prije spavanja je bio na 100% baterije, a evo već ga sad moram puniti opet.

Gledao sam jedno pola sata preko wifi live streaming i tu mi je uzelo cca 20%, znači na jedno 80-85% je mob bio i kada sam se probudio ujutro baterija je bila na jedno 60% (znači mob je preko noći potrošio 20% baterije u standby stanju?!?!?? :stoopid:)

Nemoguće da mi se tako brzo troši baterija koja ima 3220mah. Znam da je dosta velik ekran i to sve stoji, ali ovo nije normalno kako brzo troši bateriju.

Pretpostavljam da je baterija otišla? Sumnjam da neka aplikacija baš uzima toliko baterije?

Može neka preporuka/savjet, što napraviti molim Vas?

Hvala puno na pomoći ekipa :chears:

Imam note 4 i od prije neki dan isti problem...
Točno mi odnese preko noći 20posto baterije a i preko dana ga nesto ubija.
Ako se zanemari exchange koji isto iz cista mira bude prvi potrosac a ponekad ne odnese ni 5 posto uz isto korištenje sumnjivi su mi google services i android system.
Ima li kakva app da vidim detaljno sta crpi?http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...19ecc3ed6d.jpg

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Mogy 02.05.2016. 00:37

Napravio sam factory reset moba sada. Javim kako će se ponašat kroz par dana ;)

Omar7 02.05.2016. 00:53

Od zadnjeg update S6-ice kada zakljucam mob s double tapom cime usput hiberniram neke aplikacije pomocu greenfy-a prilikom slijedećeg otključavanja radi sigurnosnih pravila mi ne dozvoljava koristenje otiska prsta a kada zakljucam uobicajeno na power button radi normalno. Zna mozda netko kako to rijesiti ako je moguce?
Prije update-a sve normalno bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

srale7 02.05.2016. 01:33

Citiraj:

Autor Omar7 (Post 2920989)
Od zadnjeg update S6-ice kada zakljucam mob s double tapom cime usput hiberniram neke aplikacije pomocu greenfy-a prilikom slijedećeg otključavanja radi sigurnosnih pravila mi ne dozvoljava koristenje otiska prsta a kada zakljucam uobicajeno na power button radi normalno. Zna mozda netko kako to rijesiti ako je moguce?
Prije update-a sve normalno bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Imam isti problem na S7, koristim Dpuble tap screen off aplikaciju

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:36.