![]() |
pozdrav! Imam jedan problem, kupio sam Sapphire Radeon 5770 1GB i sad me muči slika! Imao sam 8800GTX i sve je radilo i kad sam ju prodao bio sam na integriranoj i sad kad sam prebacio opciju u biosu sa onboard graphis card na pcie svejedno mi nema slike na ekranu, a onboard i dalje funkcionira makar jer opcija u biosu na pcie?
Može help??!! hvala! |
Malo sam potražio dalje i vidim da puno ljudi ima isti problem! Treba druga matična, samo koja!! Za popizdit...
|
zasto druga maticna?
Koji operativni sustav koristis? Probaj uninstalirat drivere za onboard grafiku, resetiraj bios na default, zagasi komp i stavi hd 5770. Mora radit. edit, sorry sad vidim da je win 7 edit2: zasto si uopce mijenjo grafiku? ionako sa tim procesorom i neces vidjet neko poboljsanje, a pogotovo ne jer si na 17" monitoru... |
Problem je na matičnoj ploči! navodno je izašla neka nova verzija 1.92 za tu matičnu http://www.asrock.com/mb/overview.as...CONROE945G-DVI
al je nigdje nema za skinuti! Jednom su dečku odgovorili da su oni updateali drivere na tu verziju i da sve radi, a od linka ni L neznam idem probat onak kak si reko! |
Našo sam novi bios 1.92 koji popravlja grešku baš za 5770!
|
nadam se da znas updejtat bios :) nije tak tesko, sta god radio ne gasi komp dok nije gotovo :)
ak si vec napravio kak je proslo? |
Citiraj:
|
Ne moj je sa tzv. "jajetom".Ova je grafa sa ref. hladnjakom (v1) i vjerovatno iz prvih serija.
|
Citiraj:
sto sam se i uvjerio.. na svojoj safirki mogu mjenjat. (rev 2. egg cooler). medjutim na frendovoj xfx (egg cooler) sa 1 utorom za cf ne mogu mjenjat... |
ok znaci treba trazit grafu sa 2x cf :) tnx
|
Citiraj:
|
|
Logično je da da. CFX je inače oznaka za spajanje 3 ili više grafa u slučaju ATIa.
|
sweet, to bi znacilo da je i najjeftinija i best buy ajmo rec :)
edit; jel bi mogo netko sa pribliznim setupom kakav ja imam, dakle neki dual core prema 4ghz i 5770 po mogucnost clockanu na 1ghz jezgre da stavi rezultate od crysis benchmarka i/ili vantage/3dm06, tnx ili ako netko zna neki link, jer obicno su quad core procesori u igri ili athloni, ali rade bi od nekog sa foruma iz prve ruke |
Citiraj:
a sto se tice toga, tek sam par dana nakon toga skuzio na BSOD koji mi se pojavljivao actually pise da probam update-at bios... |
Pozdrav! Mislim uzeti HD 5750 u novoj konfiguraciji. Procesor ce biti vjerojatno Athlon II X3 440, imam monitor rezolucije 1680x1050. Jel bi mi bilo dovoljno da uzmem verziju od 512MB ili da ipak idem na 1GB?
|
Uzmi 1Gb
|
Citiraj:
|
ODLICNA GRAFICKA HD5770 :) ja sam ju kupio prije 2 mjeseca i fkt radi ko podmazana hladi se na Vapor-x tehnologiji i uistinu sam zadovoljan s njom bez OVERCLOCKINGA sam u COD 4 dobio 970 FPS-a :) (s pogledom u nebo xD)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To je tako. GTS 450 je perfomansama između HD5750 i HD5770, a cijenom je tu negdje, čak i jeftinija od HD5750. Nvidia je izgubila puno tržišta i sada spušta cijene koliko god može, iako se pretpostavlja da je skuplja za izradu od konkurencije iz ATI-a. ATI vjerojatno još uvijek prodaje sve što napravi tako da nema razloga da spušta cijene.
|
postoje li ova dva modela u 256bitnoj verziji.. jer ne kužim, tu piše da su 256
http://www.pc1.hr/Default.aspx?t=art&u=42613 http://www.pc1.hr/Default.aspx?t=art&u=42620 a ne mogu to nigdje na netu naci.. ništa ne kuzim. :( |
@micika31: To su 128bit-ni modeli, krivi je info o kartici. Uvijek pogledaj informacije sa službene stranice proizvoda. Usput, taj shop je preskup, te kartice se mogu naći za 200ak kn manje.
|
http://www.overclockersclub.com/revi...0_hd5750/5.htm
ja sam svoju XFX karticu kupio u links-u za 1000kn , tako da kao sta kaze kolega trancer moze se i jeftinije proci ili uzeti 5770 model |
to sam i mislila.. hvala :)
i još pitanjce.. utječe li 128 odnosno 256 bita na prikaz boja? |
Sve HD57xx koriste 128bit širinu memorijske sabirnice. Ne, to nema nikakve veze s prikazom boja.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:51. |