![]() |
Citiraj:
to ovisi o procu i ram-u to ćeš morati sam isprobat i vidit kako će ići BTW radije prodaj 2x256 i kupi 1x1GB ;) @micek_kc i razer običan Balistix i Tracer se ponekad znaju jako razlikovat po meni je bolje uzet običan ali kada je on zapeo za ledice OK nego vidim da si već zacrtao kako će ti ići na 300. Ja sam rekao da zna ići na 300 dakle ne mora biti da će i tvoj ići a opet može ići....ovisi kakve ćeš biti sreće kad ćeš ga uzet. Ne idu svi isto! |
pa znam...ja sam proc zacrtao na 300...mozda i 330 :D
A si wolv zaboravio da mogu rami raditi asinkrono? ediT:wolv nemoj biti zloguka ptica... uklet ces me :D |
znam ja da mogu radit asinhrono
Citiraj:
u glavnom dosta OT za mene |
ma napisao sam gore da hocu ram koji vuce do 300... a da je taj najblizi tome...citaj između redaka :rolleyes:
|
@ fenix : Kaže se clockati ili OC-ati, ne cloakati (zaogrnuti plaštom ili učiniti nevidljivim).
Za klokanje kombinacija 3 modula (još k tome različita) nije nikada bila baš dobra, kakve sam ja lude probleme imao sa nF2 platformom i memorijama je za nevjerovati ( tipa, radi memtest i svaki mogući i nemogući benchmark/test stabilnosti do, pazi ovo, paljenja zvuka. Kad bi se zvuk upalio ( mediaplayer, igra, 3DMark, you name it - restart ili BSOD.). Isprobavao sam i sa 2x256 + 512 Mb Corsaira 3500 BH5 i to nije bilo to. Zato, dva modula po 2x512 ili jedan od gige, DC na nF2 je samo marketinški trik, eventualno dobiješ 5% bolje performanse sa 2 modula (ista). |
onda bi mi bilo najbolje 2x 512....
nist mi još odgovorili do kolko bi preporučljivo mogel overcloackati procesor, po mogučnosti sa stock coolerom |
sa stock coolerom do 2.2-2.3 ghz posto si noob u OC-u da nest ne s***************es
|
Citiraj:
|
Najjednostavnije je da 2500+ povisiš FSB sa 333 na 400 (dakle, efektivno 2.2 GHz ili 3200+) i to je to.
Još imaš jako puno za učiti o OCanju, tako da kad malo stekneš znanja i iskustva kreneš dalje pa dokle ide sa povisivanjem voltaže. Dobar pokazatelj ti je temperatura, kad prijeđe 50-55 stupnjeva u full loadu, tu stani sa OCanjem. |
Citiraj:
btw malo OT u svezi s temperaturama...frend mi ima durona 1400mhz clockanog na 1500mhz(LOL) i u full loadu mu temp dođe na 75-80 C al on se nista ne zabrinjava... : hitthewa : nono : |
Gle, moguće je da ploča laže, a osim toga, to je Morgan jezgra (čitaj: okljaštreni Palomino) koja se grije ko blesava i to joj, čini se, ne smeta, tako da mislim da dok je sve stabilno, nema razloga za brigu, jedino možda ne bi bilo loše očistiti cooler i staviti novu pastu.
|
Ma nije to toliko zabrinjavajuce koliko cinjenica da mu onaj vent iz peveca 150kn puse u kuciste stalno... :D
|
Citiraj:
|
da.. :D
|
Citiraj:
malo OT: neki dan stavljao sam novi vent na silentboostov heatsink (barton 2,2GHz@1,8V, epox 8rda+) i naravno, zaboravio ga : hitthewa spojiti na ploču, odnosno molex...palim stroj, radi, diže windowze no nakon minutu-dvije se restarta..."wtf?" pomislim ja kad se nakon tog restarta freezao na pola boota... pritišćem reset tipku, gasim/palim napajanje ali stroj se ne želi upaliti....skidam bočnu stranicu kućišta i osjetim "miris smrti" a ploča nekako tiho pišti...naravno, odmah uočim da vent nije spojen a na heatsinku sam mogao roštilj raditi...: hitthewa uglavnom, pustio sam ga 10ak minuta nek se ohladi i probao ga upaliti...začudo, stroj se upalio,a u BIOSu je temperatura CPUa bila 81C...sretan završetak, barton je preživio :D |
ma kao ploce imaju zastitu... kak sam ja imao 1700+ i asusovu plocu sa kt333 chipsetom i usred rada iz za***************ancije ja skinuo cooler ona i odpojio vent al i dalje se nije srusio...dok nije doslo na 85C pa sam ja ugasio... :D
|
Nisam bezveze rekao 55 stupnjeva, ne znam kako se ploča ponaša, a čovjek nema iskustva sa "prst na cooleru" metodom tako da sam radije uzeo dobru sigurnosnu marginu nego da kasnije kaže kako smo mu savjetovali nešto, a komp mu se zapalio...:)
Znam i sam da može izdržati više temperature zbog grubljeg proizvodnog procesa, ali bolje biti safe than sorry. |
prst na cooleru metoda.... a umrijet cu od smijeha...
a i bolje da ne dira ako nezna da nebi poslije bilo krema na prst metoda... :D |
btw, to je bila temperatura one sonde iz soketa a ne on-die...on-die temperatura je vjerovatno bila i >90C, ne?
|
pa moguce...al ti duroni su trpili ja mislim do negdje 95C... nekad i malo vise... :D
Edit: dok to kupis dobijes 2 in 1.... proc i odlicno grijanje po zimi :) |
Ne, ne, to je Prescott iz prvih serija ili recimo X1900XTX ( najnoviji primjerak kalorifera sa podrškom za 3D - copyright by RAK) :)
|
hehehe.... :D
|
eo da ne otvaram novu temu zanima kolko mogu overlockat svoj komp :D
radi se o istom procesoru znači amd xp2500 koji radi na 1.83ghz jezgra :barton napajanje je 300 w Naziv matične ploče Gigabyte GA-7N400-L (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce2 Ultra 400 Sistemska memorija 512 MB ak treba još koja informacija recite ... komp je trenutno overlockan : CPU Brzina: Brzina procesora 2191.2 MHz CPU Množitelj 11.0x CPU FSB 199.2 MHz temperature su nakon 2h rada u igricama ovakve : Matièna ploèa 35 °C (95 °F) CPU 64 °C (147 °F) Aux 45 °C (113 °F) edit : kolko ga još mogu overlockat i koje napajanje i hlađanje preporučujete i da zaboravio sam napone stavit : Naponi: CPU jezgra 1.70 V +2.5 V 2.70 V +3.3 V 3.33 V +5 V 4.38 V +12 V 12.03 V +5 V Standby 4.62 V Debug Info F 24 FF FF Debug Info T 45 35 64 Debug Info V 6A A9 D0 A3 BC 60 52 (77) |
napon od 1.70 je previše......a i 65c temp...je previše....taj proc treba iči na 11x200 tj..2200mhz pa imaš atlona 3200....na stock voltaži!
|
pa i ide na 11x200 !
izgleda da mi napone komp ne očitava dobro pošto je i na defult postavakama procesor opet radi na 1.70v... |
Citiraj:
|
i da stavi jače napajanje!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nisi ti mene skužio več sam stavio fsb na 200 i piše mi 3200 to jest
komp mi radi na 2200mhz:D zanima dali mogu još overlockat i ako mogu koje napajanje i cooler da uzmem... |
pa loool..pročitaj ovu temu od početka do kraja pa češ nači koji hladnjak...a sad dal možeš još...to sve ovisi o tvom hardweru....diži...i testiraj!
|
Pošto ti se očito ne čita evo cooler za proc - Scythe Katana - 178kn, Links
Napajanje - Chieftec 410W, 353kn, Links |
napajanje je dosta 350W Chieftec Delta
koje uopće sada imaš? a cooler definitivno Scythe Katana ako imaš rupe oko socketa |
Evo upravo danas došao iz Linksa sa Abit AN7 matičnom za pišljivih 270kn. :D:p
|
evo razor mi je rekao da stavim fsb na 200, frek. memorije se promijenila na 400, ali neče loadati windowse - ??: hitthewa
|
povećaj napon proca i pazi da ti temp ne prelazi 65c
|
Citiraj:
|
Ma neću je još ni ugrađivat dok ne kupim pastu i hladnjak. Tada ću je ugradit, ali neću klokat dok ne kupim bolje napajanje. :D
|
Citiraj:
a što to sve nisi dobio..kad piše nepotpun bundle??: evil : |
Sve sam dobio.
Ja sam za sebe siguran, jer imam 8 dana rok povrata novca, a i 3 mjeseca garancije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:10. |