![]() |
Taman sam htio napisati da vjerojatno zezaju konektori a kolega kaže da je riješio.
Štos je nabaviti one sa "rupom" za žice, tada si siguran da je svaka žica prošla preko kontakta. U ovom slućaju kolege, konektor za cat5 ne paše na cat6 kabel. |
Nisam dobro objasnio: znači na provučeni cat 5e kabel sam za probu stavio cat6 konektor i radi. Onaj kabel cat6 koji sam testirao provizorno ne radi sa prvotno korištenim cat5e konektorima. Budući ovaj radi, nije mi se više dalo izvlačiti i provlačiti cat6.
|
Ma sve 5,
po standardu (možeš naći na netu) Cat6 kabel ima nešto deblje žice u odnosu na Cat5(e). Konektor je interno izveden na svakom pinu kao V, sad je "baza / štos" jeli svaka žica pri krimpanju sjela do kraja, jeli V "ugrizao" žicu i ostvario kontakt. E sad kad se na Cat6 stavlja Cat5 konektor ili obrnuto sve zavisi kakav je konektor, neki imaju veću toleranciju i prolaze sve kombinacije, kod nekih "kriva kombinacija" daje loš rezultat (ne sjedne / ne spoji kako treba) ... Naravno da bi trebalo paziti na taj detalj i uzimati odg. kabel = konektor. Bitno da si sad riješio :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |