![]() |
Citiraj:
medjutim, za podijeliti par dokumenata nema nikakvog smisla sklepati mrezu i server. dakle, imas poslovni zahtjev kojeg trebas ispuniti, i to sto prije, pa sam ja umjesto mlacenja prazne slame predlozio rjesenja za produktivnost. i onda drvlje i kamenje jer je zanimljivije se zezati i slagati neko groblje nego nesto napraviti korisno za poslovanje. pa onda wifi kao sveta vodica za informaticara vulgaris koji si je umislio da je glavni u firmi, a svi ostali su stoka sitnog zuba koja se igra na ipadu.:fiju: |
Citiraj:
da se ne ponasate ko da sve znate i ne mistificirate IT, vec pruzate informaticku podrsku poslovanju u skladu s vremenom i tehnologijama, onda bi imali i drugaciji tretman i razumijevanje. ovakvi napadi na mene su cisti dokaz zasto biznisu IT precesto ide na nerve. |
Citiraj:
Ja sam veliki pobornik core businessa, poprilicno alergican na VP-e (vice presidente) HR-a, compliance, organization, environmental, public relations i tako dalje. Neda mi se razmisljati o hrvatskim terminima pa pisem ovako. Tako da kada me netko nazove iz cora, pretvorim se u uho. |
Ajmo ovako onda, kad neki ne razumiju zašto svatko normalan kuzi da je wireless samo nuzno zlo :)
Uzmimo za primjer pravnu službu neke tvrtke. Da, radi se većinom s excelicama, word dokumentima i raznoraznim hardverski nezahtjevnim stvarima. Međutim, te stvari radi sigurnosnih razloga u pravilu ne drže na cloudu niti na samom računalu već se koristi private cloud. Nemojmo zaboraviti da takvi korisnici moraju imati i neku vrstu backupa sustava. Dok to sve počne roštati po wirelessu, i još ako je 20 ljudi spojeno na isti AP, propusnost je skoro pa jednaka 56k modemu. Hoćeš da krenemo s marketingom koji ima malo drugačije zahtjeve, ali puno multimedijalnih sadrzaja? Opet te wireless zakoči. Također, u gradnji zgrada, znaju se koristiti materijali koji upijaju wireless ili ga nespretno reflektiraju pa dobiš loš signal. Citiraj:
|
a na kraju svih krajeva, kad sam čuo prvi put za private cloud... šta je to?
:D ali je bilo fora te godine izgovarati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |