PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Resident Evil 7 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=283817)

IHrvojeI 17.01.2019. 10:09

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3267816)
bugovito...

Navodno je ovaj demo build od 6 ili 7 mjeseca koji je bio prikazivan na nekom sajmu... Dakle, nešto će biti popeglano/ispravljeno. Ali da je fora fora - pogotovo onaj zombi nakon što ga riješiš udova i dalje puzi prema tebi. :D

Colossus 23.01.2019. 00:42

Recenzije su vani :

https://www.youtube.com/watch?v=Vt-YScNdWho

https://www.youtube.com/watch?v=IZYSMFwlGlc

IHrvojeI 23.01.2019. 13:51

Citiraj:

Autor Colossus (Post 3269829)

Bome jesu... I dobre ocjene je pobrala! Jedine zamjerke idu (više manje) u smjeru onog velikog udbaša... :D

Doktor O 23.01.2019. 18:10

siljenje toga me živcira. Ok neka bude malo d ate hvata i to, ali random pa te sjebe dok si na puzzlama ili nešto je užas.
Malo da je linearniji i to, nego da tako blesavo pa se izgubi jer mu je AI retard jako.

Inače izgleda super, jedva čekam da dođe u trgovine.

Colossus 23.01.2019. 20:31

Rezident Evil 2 Kao meni jednu od najdražih igara djetinjstva, nisam nikada mislio da ću dočekati dan da će izaći remake i to dobar, da sam napokon uzbuđen da odigram neku igru, to dugo nisam doživio.

Jest da mi je upload brzina neta užaš dok ne dodje optika, planiram snimiti high quality 2K walkthrough oba scenarija (Leon-Claire), i strpat na youtube, jer svi videos koje sam gledao do sad su kvalitetom i gameplay skillom živi užas. Inače ne stavljam skoro nikakve videos na tube, sad jebe mi se makar imao 0 pogleda. Ovo se gušta iz ljubavi.

Već sam si danas u Davinci Resolve skucao mini intro za misije:

https://www.youtube.com/watch?v=PE5U...ature=youtu.be

:goood:

IHrvojeI 23.01.2019. 20:31

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3270043)
siljenje toga me živcira. Ok neka bude malo d ate hvata i to, ali random pa te sjebe dok si na puzzlama ili nešto je užas.
Malo da je linearniji i to, nego da tako blesavo pa se izgubi jer mu je AI retard jako.

Inače izgleda super, jedva čekam da dođe u trgovine.

A i mene takve stvari totalno sjebu... Zbog toga sam odustao od aliena jer taj seronja ima 2 AI-a i u biti ako nije skriptirano drugačije - ne možeš ga se riješiti. Uvijek zna gdje si otprilike i onda se tamo non stop mota.
Dok kod RE2, barem sam tako pročitao, ovaj udbaš reagira na zvukove tako da bi ga se i nekako dalo izbjeći ti. pametnim igranjem (stealth) ćeš ga manje susretati. Dok ako ideš Guns blazing svako malo ćeš morati bježati od njega.
Kako bilo- vidjeti ćemo za par dana.

Colossus 23.01.2019. 20:38

Ma Tyrant koji te hvata po stanici je najača stvar u prvom dijelu igre :)

Napeto bude ko tanga u striptizete.

IHrvojeI 24.01.2019. 10:05

Citiraj:

Autor Colossus (Post 3270084)
Ma Tyrant koji te hvata po stanici je najača stvar u prvom dijelu igre :)

Napeto bude ko tanga u striptizete.

Nemam ja niš protiv da me on ganja ali imam kad igra vara.

Colossus 24.01.2019. 20:23

Vidio neke kanale da su već objavili kompletne prohode oba scenarija, doduše u katastrofalnoj kvaliteti videa, čak sam vidio lika da je prošao igru za famozni "S" Rank u Reziju što je najviša ocjena prolaza, prije si morao zadovoljiti neke rigorozne uvjete kad prelazis igru da dobiješ taj rank, ali zanimljivo popušili su ban kanala, tj ugašen im je i stoji poruka kako Capcom polaže prava na materijal.

Fakin nolajferi :D

To je zato jer su kako kaže jedan review kanal izbacili sadržaj prije onog agreement isteka da se neke stvari ne pokazuju i ne pišu, inače su valjda određena ekipa i preorderi dobili da mogu odigrati igru jedan dan prije oficijalne prodaje, ostali moraju čekati do 25tog.

Šanse da uploadaš nešto prije ostalih velikih gaming kanala i time možda zaradiš početne lajkove, poglede i buduće subscribere su sa ovakvim sistemom i politikom dijeljenja igara i polaganja autorskih prava ravna nuli.

Radi ovog će ih vjerovatno Twitch za par godina pojesti što se gaming kolača tiče, ako već nisu samo se to još nevidi.

Zanimljiv detalj, stavio sam upload demoa otprilike kao i svi ostali na youtube, jedan od stotinu brijem, kanal mi nije monetiziran, iako imam tu opciju, da bi 2 minute nakon uploada videa već izletio alert kako Capcom polaže autorska prava na video, i kako postoji šansa da će ubaciti reklamu u njega, te da ga nemogu monetizirati. Totalno bolesno.

Da li zna netko uopće, za ovu ekipu koja nije gigant tipa Angry Joe ili Pewdiepie itd, kako ovi ostali uopće uploadaju video prohode bez da im autori igre i korporativna odvjetnička gamad ne uzurpiraju 90% tih videa da bi oni zaradili umjesto vlasnika kanala? Jer na nijednom videu nisam skoro vidio da su stavili neki copyright text da igra i autorska prava na igru kao materijal pripada Capcomu itd? Nekako sumnjam da rade dispute sa youtubeom za svaki video koji uploadaju.

Znači pričamo čisto o snimanju igranja neke igre, a ne da u pozadini videa svira neka pjesma od popularnog pjevača, pa radi toga pobereš copyright hammer.

IHrvojeI 25.01.2019. 09:14

@Colossus

Vidio neke kanale da su već objavili kompletne prohode oba scenarija, doduše u katastrofalnoj kvaliteti videa, čak sam..... ostali moraju čekati do 25tog.

Mislim da ti je to zavisno od developera do developera tj. kanal do kanala. Neki kanali puste druge da beru jagode a neki ne... Capcom, očito, neda svoje jagode...
Što se tiče bana itd, jebiga, ako si pristao na to da nećeš šerat do 25-og a onda ipak pošeraš zbog lajkova ili čega već - jebiga... Vjerovatno je znao da će ga možda to koštati kanala pa ako mu je kanal bio drag nije se trebao zajebavati s time...

Colossus 25.01.2019. 13:16

Tko hoće da prođe malo jeftinije ima region free/eu Steam cd-key za ubost na G2play.com za 39 evrića, naspram Steamovih 60e.

Sretno svima u bježanju od udbe :D, ja ću baciti neki high quality walkthrough na youtube kad to sve posnimam i montiram.

IHrvojeI 26.01.2019. 16:54

Nema u videotekama pa nitko ne igra? 😂

max111 26.01.2019. 17:03

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3270895)

Igra se i te kako, odlična igra iako u stvari i nije nova samo je novi 3d engine najveća novost. Možda bi trebalo otvoriti novu temu za ovu igru a ne da pišemo ovdje.

TheProfiler 26.01.2019. 20:07

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3270895)

Maaaa niiiiijeeeee toooo.....:D:D

Doktor O 28.01.2019. 17:06

preć opet sedmicu zadjedno s dlcovima dok dečki ne donesu na tržnicu ovu dvicu :)

bambi56x 28.01.2019. 21:56

Kome je bitno, skinili su Denuvo iz sedmice, pa treba samo pričekat popust.:beer:

Colossus 29.01.2019. 00:53

Evo upravo prošao Leonov scenario, išao sam odmah za prvi prohod na Hardcore difficulty. Majko mila.

Sutra ću počet montirati youtube walkthrough visoke kvalitete koga zanima da vidi kako izgleda igra na najvećoj težini.

Igra je brutalna.

Jedva čekam Resident Evil 3 Nemesis remake u ovom pakovanju.

Colossus 29.01.2019. 04:16

https://www.youtube.com/watch?v=7MvYJLU5FsQ

Colossus 31.01.2019. 21:12

Kao stari fan orginalne Resident Evil trilogije (+Code Veronica X) koji su palili i žarili sredinom 90tih na PS1 konzoli, stvarno nisam mogao dočekati da odigram ovaj odličan remake od Capcoma. Za prvi prohod, odlučio sam odmah uskočiti u igru *glavom kroz zid* Leon scenario na Hardcore težini, zato što su stare Resident titutle uvijek bile lijepo balansiran izazov koji mi je priuštio mnoge lijepe gaming i druženje uspomene u djetinjstvu nas tada tinejdžera kada bi se okupili oko igre, a plejka sa pirat chipom je bila tada najbolja stvar na svijetu u posljeratnom Balkanu:)

Gledao sam kako ove igre kako su tjerale ljude po igraonicama i doma da iskaču iz stolica, da lome plastične stolice u kojima sjede, da razbijaju joysticke u frustraciji kada izginu ko pilići, čak sam bio svjedok manijacima koji su pokušavali preći Resident Evil 1 bez PS1 memory carda jer ga nije bilo tada za kupiti, ako zgineš bilo gdje na igri game over moraš sve ispočetka jer nemaš sejva a checkpointi tada u igrama praktički nisu ni postojali :D Uglavnom svakakvih ljepota.

Odlučio sam napraviti ovaj prohod kroz igru (walkthrough) zato jer 99% prohoda koji se trenutno mogu naći na youtubu su jednostavno stravično preloše video-audio kvalitete, većinski sa meni iritantnim komentatorima koji pokušavaju biti cool ili komični, low skill tipa vrtim se ko kokoš bez glave 2 sata ukrug sa aim skillom ljevog stopala, ili pak speedrunovi gdje likovi doslovno pretrčavaju kroz igru ganjajući S rank. Ova igra je po meni zaslužila bolje od toga, a ovo je moj skromni pokušaj da napravim dobar balans između svega toga, kvalitetan cinematičan prohod koji nije predug i dosadan, a opet ne preskače sve čari gameplaya, zagonetki i cut scena koje ova igra nudi.

Tko zapne na nekom puzzle dijelu ili ga jednostavno zanima kako preći neku sekciju igre, ovo je odličan materijal za sve te stvari.

Nadam se da će neki od vas uživati gledajući ovaj uradak, kao što sam ja uživao igrajući i montirajući gameplay snimke :)

(Usput rečeno prije ovog sam imao minimalno skoro nula video-audio-color grade editing iskustva sa bilo kakvim softverom, potrudio sam se naučiti doslovno u 7 dana vrlo komplekasn profi software za tu primjenu Davinci Resolve- za moj prvi uradak, možda ne i jedini kad stigne optički internet upload, ja sam vrlo zadovoljan, jer sam sve cake oko youtube publishinga i video editiranja od izlaska RE2 doslovno učio od nule i sve rješavao u hodu)

Evo link za playlistu videa; biti će updejtana sa novim sadržajem brzinom kolikom mi upload brzina bude dozvoljavala (250kb/s trenutno stoga upload jednog quality videa traje sate i sate)

https://www.youtube.com/playlist?lis...rLhzCHyeCDDFDQ

https://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugin...2_smiley22.gif

Doktor O 31.01.2019. 23:08

odigrao not a hero i end of zoe dlc, pre ali predobro!

joolka 01.02.2019. 17:52

Stigla u videoteke...!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:03.