![]() |
OK, ali zašto onda stavljaju šugavu pastu?
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=301 Inače dali je istina to sa lemom na manjim čipovima ćemo brzo vidjeti kad amd izbaci nekog manjeg zena (4c8t recimo) |
Zašto ne stave onu Liquid blabla kojom su skidali po 20°C na Hasfejlima?
To je tipična ušteda na uštrb korisnika. A ovi koji o tome pišu su obične plaćene apologete :D |
Jbte ako se sa iole boljom pastom od 20-30kn tuba (hr, maloprodaja) skine puno (a njima treba kap-dvije po komadu), zašto jednostavno ne kupe par tona majoneze kojoj je istekao rok od nekog trgovačkog lanca ako im je već do uštede? Mislim da bi bio isti efekt, mada tko zna kakva im je i ovo masa i kako su je nabavili :D
|
a jeste smiješni. Pa ako bi s tom pastom izgubili i par dolara, zašto bi to učinili? Nema konkurencije, sami diktiraju tempo novih procesora i pomak performansi, najmanji im je problem temperatura jezgri tj koju su pastu stavljaju. Zarada samo dolazi, i bez zayebancije sa lemjljenjem TIM-a.
Ovo s mikropukotinama mi djeluje nategnuto, ne bih rekao da je do toga... |
Mislim da među komentarima u članku piše da intelova pasta dugoročno ne gubi performanse, dok se ove uobičajene, komercijalne nakon recimo dvije god isuše i postanu lošije od intelove. Uostalom, ako proc sa tom pastom i stock coolerom ne prelazi 75° to je što se tiče Intela dovoljno.
|
Kako bi onda prodavali nove procesore? Kvalitetna pasta i dobar stock cooler su Intelu samo trošak.
|
Malo old-skul ouverkloukinga
:kafa: https://s23.postimg.org/83qm24zd3/5_GHz.jpg ...i nekako sam se uspio prisjetiti passworda na hwbot-u pa sam prijavio score: https://s24.postimg.org/lq4avs8y9/Sc...t_06_23_PM.jpg Drugi rezultat "na svijetu", a ako gledamo hlađenje: prvi na zraku. Evo i CPU-Z verification link |
Odlično fuckeru, ali de ti to smanji na nešto normalno da nebi bilo pizdarija ;D
1.47v je no-go za AMD za moje pojmove (može, ali nepotrebno), a di na intelu kojem je dvije decimale niže prirodna zona Inače bravo, tako se to radi, a ne plaćati K verzije |
Eto, smanjeno, ja sada qrca ne vidim, ali ja znam šta piše pa me nije briga
:D:D:D ... Ma, naravno da je previše, no ovo je OC sekcija, zato i nisam postao u Skylake temu :) Osim toga, cilj mi je bio proći CPU-Z validaciju i nikad više na ove vrijednosti (majkemi..:fiju: ) ... Ali ima jedan zanimljiviji SS, nije testiran na prime-u, niti na igrama (ne želim riskirati sa temperaturama) ali mi se nije srušio pri uobičajenome radu cca 20min. (na njemu sam tražio pass za hwbot, malo sam se zaboravio pa je cvrljio na ovome naponu :D) Evo ga Ovo je već napon kojega bi mnogi furali 24/7, naravno sa dostojnim (custom) loop-om, imo... Ja ne, ja sam nazad na "sub1.3V" konzervativnim vrijednostima :) Ali chip je- zlo :D |
i7 6700
Jel itko ima iskustva ili jel itko pokusao clockati ovaj procesor na MSI-jevoj Z270 ploci, provao sam dignut BLCK na 115 i dobio sam nesto ,kad sam updateo bios i dignem sada BLCK restartava se PC.
(zeznuo sam napiso sam K a procesor je non K) Hvala, |
Citiraj:
|
Koliko znamo, BIOSima novijama su disejblali bilo kakvo OCanje preko BLCKa. Ako hoćeš imati opet 115MHz BLCK, vrati BIOS koji si imao ako ti to ploča dozvoljava.
Inače... za koji klinac ti treba dizanje BCLK na unlocked K procesoru ??? @mob |
Nije kloko od Pentiuma 4, pa mu ostalo u glavi da se diže FSB :)
|
stavi ga na all cores 4.4 (44) ukucaj, save exit reboot i javi napon u cpu-z pod opterecenjem.
|
Citiraj:
|
Postoje 2 scenarija:
1. Ti nemaš i7 6700K nego i7 6700 2. Ti ne znaš što znači K u oznaci i7 6700K Ako nije K, onda vrati stari BIOS pa ga drži na 115 MHz BCLK. @mob |
Možda nema Z ploču.
|
U prvom postu piše Z270 :)
@mob |
Fak :D
|
Citiraj:
|
E onda se razumijemo :)
Ništa, probaj spustiti BIOS na verziju na kojoj ti je radilo 115 Mhz. Kao i na Z170 pločama, prvi BIOSi su podržavali, kasnije je Intel počeo plakat pa su to morali ukinuti. Mislim da Asrock još navodno to podržava na svojim Z270 pločama, čak i reklamira... @mob |
Molim malu pomoć. Imam i7-6700k i htio bi ga klokat. E sad, napravio sam update BIOSa (vidjeti matičnu pod MOJ PC) i bios više uopče ne izgleda onak starinsko plavo već nekak "moderno" crveno. I imam dojam da je ograničen mogućnostima u odnosu na "stari". Uglavnom, pod CPU više nemam za mijenjat taktove i množitelje već imam profile (bar tak izgledaju). Liče na nešto poput XMP profila za RAM. Ne znam dal su to uopće profili ili popis podržanih CPU ili što već. Uglavnom mogu birat nekoliko verzija i5 i svašta nešto, ALI i nekoliko "verzija" svog i7. Najviša verzija ga stavlja na 4,6 GHz.
Moje pitanje je, da li je to neki novi način OCanja i smijem li izabrati tu najvišu verziju da tako klokam? I dal će bit u redu? Ukoliko ne, kak da klokam??? THX!!! |
Pretpostavljam da je to kao neki njihovi spremljeni profili. Vjerojat o ima postavka prebacivanja u manual
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:53. |