PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kupovanje polovnih r9 kartica misljenje? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262801)

cccp 21.10.2014. 20:35

3, 4 puta? Imaš kakve konkretne podatke? :) I svaki put je čip pregorio?

CheCola 21.10.2014. 21:47

Citiraj:

Autor cccp (Post 2680126)
3, 4 puta? Imaš kakve konkretne podatke? :) I svaki put je čip pregorio?

ima tu nešto ali davno sam čitao nešto slično pa me baš iznenadilo
http://linustechtips.com/main/topic/...ly-everything/

iako i ovo se treba uzet sa dozom opreza, jerbo se dosta tih vraćenih kartica vrlo vjerovatno koristilo za rudarenje, mišljenja sam da će prije otkazat neka koja je 7/24 u pogonu nego one koje su u normalnoj kućnoj upotrebi....

Rux 11.12.2014. 09:51

ljudi glavni razlog sto vidite ovoliko amd kartica na prodaji je MINING!

matematika:
280x kartica trosi cirka 150w na x11 algoritmu i daje brzinu od 5-6 mh/s PROSJEK TEMP 80C
750ti kartica trosi 49w na x11 algoritmu i daje 3.3 mh/s PROSJEK TEMP 50C

na to sve necu porediti VELIČINU karti u mjeru na 750ti, te njihovo grijanje koje po meni je glavni razlog prodaje karti

sa tom računicom, 750ti ubjedljivo satra amd u svakom segmentu ali uzmite u obzir da sam ja svoje 280x otplatio kroz 5 mjeseci mining-a, dok tad nvidia nije mogla ni 3% raditi kao amd

moja preporuka!!! testirajte prodavaca... kad kupujete ponudite mu bitcoine... ako prihvati.... bjezite ko djavo od krsta jer te karte su poderane i istrosene i samo je pitanje kad ce crknuti

mining karte ne treba kupovati obicni korisnik koji jedva skrpi repa da igra neke igre, pa mu nakon 3 mjeseca pocne VRM pucati jer gospoda koji su kopali sa tim kartama nisu znali underclock memoriju i vddc kako bi karte duze radile....

Sam Fischer 11.12.2014. 10:11

Zanimljiv osvrt, evo samo i moji kratki doprinos (možda nekome pomogne).
Ja sam ovdje na forumu kupio relativno povoljno R290 sa još godinu dana garancije. Imao sam grafičku ni mjesec dana i pojavili su se rozi artefakti i black screen, i gotovo. Ode. Da se razumijemo, nisam nikada majnao niti me to zanimalo, mogu se svrtati u casual gamera, igrao sam samo War Thunder koji na maxed out postavkama optereti tu grafu 50-70%...

Da stvar bude bolja, na nju sam instalirao Prolimatech Mk-26, zvijer od zračnog coolera tako da je radila na uvjerljivo manjim temperaturama nego sa stock hladnjakom, ali ni to nije pomoglo.

Iskreno, nisam ni pitao prodavača da li je grafa majnala, nekako me garancija nagovorila da kupim tu grafu.

Grafička je poslana na serivs unutar garantnog roka, odobrena je, samo ne znam još što će mi poslat nazad, ne mogu mi još javiti...

Drvoje 11.12.2014. 10:19

Je li to bila ona od 1300kn? ;)

Sam Fischer 11.12.2014. 10:25

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2703288)
Je li to bila ona od 1300kn? ;)

To zaista jest :D

Drvoje 11.12.2014. 10:35

Pobigla mi isprid nosa razbojniče :D

http://forum.pcekspert.com/showthrea...ghlight=r9+290

Čeka sam da eventualno snizi cijenu i kad sam vidija "1300kn prodano" =
http://www.pohrani.com/t/1l/fV/1zludAwO/facepalm.jpg

Bez obzira na karmu :p, nadam se da će ti brzo odobrit zamjenu nove R9 290.

Ako ti uvale neku s naljepnicom priko vijaka radije ne minjaj cooler radi gare, već je prodaj meni jeftino ;)

Sam Fischer 11.12.2014. 10:59

Hahahha, epic facepalm :D

Ja iskreno mislim da čovjek ni nije s njom majnao, baš mi se kao neki opaki gamer činio, i možda je samo bad karma.

Naravno, ako će grafa imati naljepnicu, nema zamjene coolera... Ali onaj stock cooler or R9 290, stari, zaručnica mi se žali iz kuhinje kakva je to buka :D

vorda22 11.12.2014. 11:00

Citiraj:

Autor Rux (Post 2703270)
ljudi glavni razlog sto vidite ovoliko amd kartica na prodaji je MINING!

matematika:
280x kartica trosi cirka 150w na x11 algoritmu i daje brzinu od 5-6 mh/s PROSJEK TEMP 80C
750ti kartica trosi 49w na x11 algoritmu i daje 3.3 mh/s PROSJEK TEMP 50C

na to sve necu porediti VELIČINU karti u mjeru na 750ti, te njihovo grijanje koje po meni je glavni razlog prodaje karti

sa tom računicom, 750ti ubjedljivo satra amd u svakom segmentu ali uzmite u obzir da sam ja svoje 280x otplatio kroz 5 mjeseci mining-a, dok tad nvidia nije mogla ni 3% raditi kao amd

moja preporuka!!! testirajte prodavaca... kad kupujete ponudite mu bitcoine... ako prihvati.... bjezite ko djavo od krsta jer te karte su poderane i istrosene i samo je pitanje kad ce crknuti

mining karte ne treba kupovati obicni korisnik koji jedva skrpi repa da igra neke igre, pa mu nakon 3 mjeseca pocne VRM pucati jer gospoda koji su kopali sa tim kartama nisu znali underclock memoriju i vddc kako bi karte duze radile....

Ma jasno, samo si ti znao underclockati grafe da vuku cca 200w uz 700+ khasha. Spusti se malo na zemlju...

Rux 11.12.2014. 11:13

cuj da se spustim na zemlju? ti volis ocigledno kupovati poderane karte...

ja nisam htio nista postici vec da upozorim ljude... ali sad imam osjecaj da si ti taj koji prodaje poderane grafike i da moje upozorenje tebi ocigledno ne pase

sisaj ga rista, ja cu ljudima rec istinu pa nek znaju :)

baj d vej..nisam kopao SCRYPT levatu jedan da derem karte kao sto ti radis, vec kopam X11 algose koji su za gpu melem :)

EDIT: nem' pojma sta je tvoj problem, ali majketi tvoje preskoci me u sirokom uglu, ja samo hocu da ljudima pomognem a to tebi ako smeta, idi lijevo ja cu desno ;)

EDIT2: sad tek znam zbog cega nisam dolazio ovdje, zbog idiota nafuranih kao sto si ti i na svaki post gledaju kao neko takmicenje/hvaljanje/isfuravanje itd itd

Drvoje 11.12.2014. 11:35

Citiraj:

Autor Rux (Post 2703334)
...ali sad imam osjecaj da si ti taj koji prodaje poderane grafike i da moje upozorenje tebi ocigledno ne pase...

Pa u zadnjih pola godine bilo je par 280x grafi u njegovima oglasima (jedna i s otpadnutim ventom :p)

To šta je njegov stil pisanja često ka u zadnjeg seronje, ne znači da triba forum izbjegavat.

:chears:

Rux 11.12.2014. 11:40

hvala drvoje na podrsci :) vec sam mislio da ce me svi napasti kad krenem istinu govoriti...

vidim ja on je meni sumnjiv, mislim nema razloga da me isfurava a htio sam samo pomoci ovom narodu koji jedva skucka pare za gpu da igraju neke igrice i naleti im levat i proda poderane karte gdje kasnije imaju problema vise nego da su kupili nove karte

:) da ti kazem iskreno, nisam izbjegavao forum vec se ozenio, dobio djecu i zivot uzeo svoje... ali se sjetim ekipe stare sa ovog foruma pa me uhvati nostalgija i dodjem da vidim sta radite

:)

Drvoje 11.12.2014. 12:04

Nema na čemu :)

Ja inače ne izbjegavam takve grafe, ako imaju pisano jamstvo, a debelo su ispod cijene - ionako je teško dokazat istinu.

Da rizik je veći, ali je cijena niža - npr. moja iz siga je došla 1000kn (nisam se drznija pitat detalje već je bilo daj grafu i pozdrav) - e da je love drža bi ih par novih u "polju" i ima 2/4 monitora spojena za ugodnije gejmanje ;)

Sam Fischer 11.12.2014. 12:13

Ja Vam generalno ne propručam CF, imao sam dvije R9 280, i s time samo jebada :D
Nekad radi k'o bubreg u loju, nekat šteka, zeza, flickera, a u dosta slučajeva izlaze top end igre koje ne podražavaju CF, pa ili uopće ne radi, ili se moraš zahebavat i kemijat s profilima.

Da ne pričam o bugu gdje drugi GPU zapne na 99% nakon swithacnja 3d/2d profila (što ih dan danas valjda muči)

Ima i zajebancije sa OC-om ako se hoće to fino usvirat.

Uglavnom, no-no-no.

Još uz to onim generičkim, svima jasnim problemima, toplina, buka ne treba ni pisati...

Drvoje 11.12.2014. 12:32

Ma s nEvidijim ne bi garant bilo problema, viš kako Minox drži 2 x gtx 970 :D

vorda22 11.12.2014. 15:34

Haha X11 i kopaju samo levati, koji su culi za neke tamo kripto valute puno, puno prekasno...

I dalje, spusti se na zemlju klinjo, o majnanju se jako puno vec zna ( cim si cak i ti cuo za njega), tako da sumnjam da ljudi ne znaju o cemu se radi...

vorda22 11.12.2014. 15:37

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2703345)
Pa u zadnjih pola godine bilo je par 280x grafi u njegovima oglasima (jedna i s otpadnutim ventom :p)

To šta je njegov stil pisanja često ka u zadnjeg seronje, ne znači da triba forum izbjegavat.

Sori, lose trpim glupost i preseravanje...

syss 11.12.2014. 15:39

i mi loše trpimo nekorištenje multiquote-a pa pripazi malo na to ubuduće ;)

vorda22 11.12.2014. 15:42

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2703365)
Nema na čemu :)

Ja inače ne izbjegavam takve grafe, ako imaju pisano jamstvo, a debelo su ispod cijene - ionako je teško dokazat istinu.

Da rizik je veći, ali je cijena niža - npr. moja iz siga je došla 1000kn (nisam se drznija pitat detalje već je bilo daj grafu i pozdrav) - e da je love drža bi ih par novih u "polju" i ima 2/4 monitora spojena za ugodnije gejmanje ;)

Jako sam sumnjiv, a apsolutno se nitko nije javio i apsolutno sam svima dao garanciju da moze vratit grafu koju prodam kad ju istestira cak i ako mu odjednom slucajno ne pase boja coolera...

Uglavnom sad znam kome necu nista prodati :)

suedamA obmaR 11.12.2014. 18:18

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2703515)
Uglavnom sad znam kome necu nista prodati :)

Svima koji su pročitali ovu temu.:lol2::lol2:

Rux 11.12.2014. 19:05

znas sta drug, ja ne razmijem jel ti imas neki komplex, pazi iz mog posta gdje zavrsi topic... samo zato sto si ti poceo glumit "the man"-a, a ja htio upozorit ljude kad kupuju amd kartice

pazi ti nacina na koji on spusta sve oko sebe a sebe uzdize... tipicni psihopata... nazivati nekog klinjo, manje vise moze proc... ali glumiti uber minera a ne znas ni od kad kopam nit koliko imam godina...

bas si zaista i odista :)

vorda22 11.12.2014. 19:12

Citiraj:

Autor suedamA obmaR (Post 2703618)
Svima koji su pročitali ovu temu.:lol2::lol2:

hoces se kladit :)

uglavnom, moji postovi jesu malo neprimjereni, ali kad ovak likovi ulete, od toga jedan padobranac, a drugi kasno otvara padobran, onda ipak moram nesto napisati :)

Rux 11.12.2014. 19:15

ulete likovi koji kvare tvoje kraljevstvo... nema veze jel neko upravu ili ne... bas si razmazen moj ti :)

vorda22 11.12.2014. 19:21

Citiraj:

Autor Rux (Post 2703637)
znas sta drug, ja ne razmijem jel ti imas neki komplex, pazi iz mog posta gdje zavrsi topic... samo zato sto si ti poceo glumit "the man"-a, a ja htio upozorit ljude kad kupuju amd kartice

pazi ti nacina na koji on spusta sve oko sebe a sebe uzdize... tipicni psihopata... nazivati nekog klinjo, manje vise moze proc... ali glumiti uber minera a ne znas ni od kad kopam nit koliko imam godina...

bas si zaista i odista :)

ok, ne znam koliko godina imas, ali znam otkad kopas :)

"X11 is the name of the chained proof-of-work (PoW) algorithm that was introduced in Darkcoin (launched January 18th, 2014). It was probably inspired by the chained-hashing approach of Quark, adding further “depth” and complexity by increasing the number of hashes, yet it differs from Quark in that the rounds of hashes are determined a priori instead of having some hashes being randomly picked. "

posto si izjavio da nisi kopao scrypt...

a ovo da je market overfloodan sa 280x, znaju i ptice na grani, jer je profitability davno otisao u bananu...

vorda22 11.12.2014. 19:22

Citiraj:

Autor Rux (Post 2703646)
ulete likovi koji kvare tvoje kraljevstvo... nema veze jel neko upravu ili ne... bas si razmazen moj ti :)

pogasi grafe, prodaj ih i odi radije kupit bitcoine jer ih je microsoft poceo prihvacat od danas...do kraja godine idu gore 100%

Rux 11.12.2014. 19:34

o boze sacuvaj :O

brate rux je sl3 nokie radio davni dana odakle sam i presao na btc... 2012 sam jos kopao btc, kopao kod slush-a i stalno bio na onom chatu...... hvala bogu profitirao sam toliko da mogu sad kopati darkcoine i placati struju jer pored btc-a darkcoin smatram da ce biti jak kroz par godina jer darkneti ga vec primaju ... :)a da ne govorim o njegovoj prednosti na btc-om... masternodes rulz!

dok su svi kupovali asice i cekali ih (najveci scam u kripto svijetu) rux je kupovao gpu gdje stigo ;) u jednom trenutku sam imao 44 graficke karte koje su kopale LTC na pocetku...i tu sam profitirao solidno :)

nemoj drug vorda biti takav, stvarno ja nisam htio nikom solit pamet vec pomoc ljudima koji kupuju polovne gpu :)

Drvoje 12.12.2014. 02:55

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2703513)
Sori, lose trpim glupost i preseravanje...

ma nema problema, bolje tako nego da trpiš nadutost ;)

Samo se ti ispucaj na nama padobranskim likovima "blavore" :p

Ni Alija Sirotanović ti nije ravan gnjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

vorda22 12.12.2014. 09:41

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2703791)
ma nema problema, bolje tako nego da trpiš nadutost ;)

Samo se ti ispucaj na nama padobranskim likovima "blavore" :p

Ni Alija Sirotanović ti nije ravan gnjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

sto god bilo, ovo ce tesko biti nadmasit :)
Citiraj:

Autor Drvoje
ili bude uštekana na tko zna kakvo napajanje (skupa grafa se treba otplatit - ostali hardwer bez kojeg grafa ne radi je nužno zlo )

to moze radit eventualno 15ak minuta do pozara ili eksplozije...ili se uopce ne mrdne...

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2703791)

i ja tebi :D

syss 12.12.2014. 10:15

ajde smirite se svi malo...

Sam Fischer 12.12.2014. 10:37

Uglavnom, ontopic i polovne R9 :D

Sad su me zvali iz servisa i odobrili su mi Sapphire R9 290 VaporX, u zamjenu za krepalu stock, izgleda da me sudbina odvuce uvijek VaporX-u jos od HD5850, a s njima sam uvijek bio prezadovoljan :)

Ja mnogo zadovoljan, još je stvar bila riješena unutar 10ak dana :D

Generalno, kupovanje polovnih sa garancijom (majnale one, kopale ili ladile jaja) nije uopće loš deal :D

Rux 12.12.2014. 10:42

ja imam jos 4x 5850 vaporx, i dan danas su pouzdane jer se nisu pregrijavale nikad.... a jako malo struje trose i sa njima kopam x11 algose, cirka 1.5mh/s po jednoj

davore, ako ti treba novi sgminer sa poboljsanim opencl kernelom za x11 javi se, znam da nisu isplativi ali kad bolje prokontas isplatice se kroz godinu-dvije :)

sad 280x kopa oko 7 mh/s

Drvoje 12.12.2014. 10:59

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2703870)
...Ja mnogo zadovoljan, još je stvar bila riješena unutar 10ak dana :D..

Guštaj prasence :D

Si dobija novu garu?

vorda22 12.12.2014. 11:44

Citiraj:

Autor Rux (Post 2703879)
ja imam jos 4x 5850 vaporx, i dan danas su pouzdane jer se nisu pregrijavale nikad.... a jako malo struje trose i sa njima kopam x11 algose, cirka 1.5mh/s po jednoj

davore, ako ti treba novi sgminer sa poboljsanim opencl kernelom za x11 javi se, znam da nisu isplativi ali kad bolje prokontas isplatice se kroz godinu-dvije :)

sad 280x kopa oko 7 mh/s

imam samo jednu. za igrat :)
a razmisljam ju zdilat...jer se ne igram...

a ovo za kriptovalute, jedino btc moze nesto vrijediti, tak da se ne bi previse nadao za darkcoin :(

Sam Fischer 12.12.2014. 12:09

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2703889)
Guštaj prasence :D

Si dobija novu garu?

Nisam još podignuo grafu, ali dammit, pa što se ne dobije i nova garancija za novu grafu? Gotovo sam siguran da je tako, ali nemam iskustva sa tim zamjenama :)

partwish 12.12.2014. 12:22

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2703931)
Nisam još podignuo grafu, ali dammit, pa što se ne dobije i nova garancija za novu grafu? Gotovo sam siguran da je tako, ali nemam iskustva sa tim zamjenama :)

Moraš dobiti novu garanciju, ali postoji mogućnost da oni "zaborave" na taj "sitni" detalj, ali ti nemoj zaboraviti! ;)

Manuel Calavera 12.12.2014. 15:43

ZOO

Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.

Sam Fischer 12.12.2014. 23:06

Sve OK, jamstvo ide iznova 2 godine :)
Ali hvala na info!

Manuel Calavera 12.12.2014. 23:44

e jesi srećković, r9 290 za 1300kn i sad ganjc novu :cool:

igraj loto i bingo

zicozg 13.12.2014. 00:31

Ja sam kupio Sapphire r9 270x staru oko 7mj, s garancijom za 800kn. Graficka je izgledala kao da nikad nije bila u kompu, kutija kao da nije otvarana, sav pribor, cak i onaj poklopac za nju. Ama bas ni trunke prasine ili icega drugog. bas sam se iznenadio.

To je najbolje sto sam u tom trenu nasao za taj novac, a 800kn je bila granica. covjek je prodavao za 1000, ja sam ponudio 800, a njemu se zurilo kupit gtx970.
U rangu do 800kn je jos u konkurenciji bila 7850 za koju su mahom trazili 750-800kn i 7870, mnoge bez garancije, a s garancijom i vise od 800kn.

ivosimec 14.12.2014. 18:11

Koliko je tu smeća izgovoreno to je sramota.

Pa ako imaš više od npr 6mj garancije i platio si ispod cijene ko da je bitno jel će krepat isti dan ili za 2 godine.

Imaš garu, dobiješ novu grafu ili nadoplatiš za bolju.

Ako je grafa defektna možeš igrati jedan sat i onda će doslovno umrijeti.

Meni je svejedno jel minirao ili je igrao 0/24 igre s njome ili oc-a do besvjesti tjednima.

Jbt nekima je takva od miniranja krepala u par dana, dobili su potponu novu na reklamaciji i još se žale :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:06.