![]() |
Citiraj:
|
to sam ja i probo, al nemaju sx763 i nemaju i nemaju..samo tomsona
ima njuskalo zato.. |
trebaš bit uporan. thomsona zamjenili novim thomsonom i kako je veza nastavila pucat :) za tjedan dana eto siemensa
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ako ne puca postoji programčić s kojim će sigurno puknut ;) |
jedno pitanje, jel meni dozvoljeno zamjenit tog adb-a dakle naručim siemensa preko njuškala i neće oni radit meni probleme kad skuže da imam siemens a oni mi dali adb, jel kad imam neki problem s telefonom oni me pitaju koji ruter imam, pa kad im kažem siemens a oni vide da su mi dali adb jel bi mogo imat kakvih problema s njima?
|
Ako imaš IMS (VoIp) tj. telefon preko routera onda neće raditi kada uređaje zamijeniš.
Da bi proradilo trebaš sve postojeće postavke (user / pass za net i tel. ...) ili molit da oni osposobe SX - a daljinski (za ovo u njemu moraju biti njihove postavke tj. aktivan Remote). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace, username i password za IMS ti nece dat, pa ces imat problema s konfiguracijom novog routera koji nije podrzan na njihovom ACS serveru... |
evo smsnuo sam tehnicara, iduci sx763 koje nađe na skladištu ide meni :D
|
Citiraj:
http://img90.imageshack.us/img90/8646/r5jc.jpg inače nmap ovaj ruter detektira kao openwrt backfire, pa ako je os stvarno baziran na toj staroj verziji openwrt-a nije ni čudo da sve šteka |
Citiraj:
To je najzakljucaniji router koji je t-com ikad dijelio i nemos na njemu nista podesavat osim osnovna podesavanja. Mislim da cak ne postoji (ili ga niko nezna?) admin password koji bi omogucio prosirena podesavanja, kao za ostale njihove routere... |
godinama sam na sx763, pa je krepo i dali adb..iskreno tog sx763 nisam ništa moro ni namještat, ugasio uPnP i otvorio portove koje trebam i to je to
|
da vas pitam, jel mogu ja naručit taj sx763 u zamjenu za ADB? ja bih i nadoplatio nešto ako treba, samo da imam normalni router, jer ovo sranje me ne zanima.
nikad u igrama nisam imo problema, sada osjećam usporenost u odnosu kako je bilo prije, sigurno je do ADB-a. jel znate vi cijenu tog Siemensa, vidim da se po njuškalu kreće 100 kuna i to novi, koliko bi me došo od T.coma jel zna tko jer mi se ne da namještat šifre i to sve ako kupim preko njuškala, već da mi to T.com sve podesti prije nego mi ga donese doma. |
nema kupovanja od t coma, eventualno ako ti izađu u susret i zamijene
ako kupis preko njuskala nema nikakvog namjestavanja sifri, sve ruter sam povuče od tcoma |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajd ti meni daj takav pasvord za original t-com soft za sx763, ak si normalan :-D |
al što jednom običnom korisniku prosječnom treba više od samog rada sx763? ja samga imao godinama bez admina, otvorit portove možeš, namjestiš još neke sitnice i nemaš problema..
|
Meni ovaj ADB radi odlično. samo sam podesio portove i sve ostalo povukao od tcoma. Bez reseta, bez pucanja. Sve 5.
|
Citiraj:
Recimo ne mozes na njemu podesit QoS niti kontrolirat promet kompjutora u mrezi koji su spojeni na njegov switch, da ogranicenje na samo dva eternet porta ne spominjem... |
pa da evo zato i kažem, običan user poput mene netreba to pa mu je dovoljno, a napredni korisnici će bit nezadovoljni..jasna stvar
|
Citiraj:
Nazalost ima prelosu modemsku sekciju (ili prelose softverski konfiguriranu) pa je podoban samo za dobre linije. Na linijama koje idu ispod 6dB je prakticki neupotrebljiv, a kako su linije sve starije, opterecenjije, a time i losije, cudi me njihova odluka da izaberu router s tako losim modemom. Meni, koji imam prilicno losu liniju (redovito ispod 6dB) ne preostaje drugo nego imat dva uredjaja, jedan kao sx763 (koji je najpodobniji za lose linije) da bude samo modem i drugi kao ADB da odradjuje sve ostalo... |
jel ima ovaj ADB nešto što sx763 nema a da je potrebno? (za obicnog usera :) )
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
wifi na adb-u je loš isto ko i na thomsonu a ništa drugo nije niti za očekivat od uređaja koji imaju samo integriranu antenu. |
Citiraj:
Recimo, ako si prebacen na IMS zaboravi na telefon, jer se T-Com VOIP (IMS) nikako, pa ni sa tom konfiguracijom ne moze kofigurirat. Ono kaj oni tamo zovu "admin" pristup nije pravi admistratorski pristup, jer su sa takvim sve opcije otvorene za podesavanja... Inace, jel si probao napravit ovo sa konfigom kaj predlazes? Kako u njemu nesto mijenjas i kako znas kaj mjenjas, tj podesis sto zelis? Ajd ojasni, jer meni nije jasno, kako konfigurirat Nonoh Voip servis. |
Citiraj:
|
instaliraj joj skype
što se IMSa tiče meni radi i na ADB i sx763 bivši, kako misliš da ne radi? |
Citiraj:
Kod njega sa admin pristupom mozes: iskljucit (ili prebacit lokalno) daljinsko administiranje - tj "Tech" pristup; iskljucit se sa ACS-a onemogucavanjem TR-069 protokola; snimat i vracat svoje/tudje konfiguracije; uplodat nove/druge firmware verzije; konfigurirat bilokoji SIP-Voip; I jos puno lipih stvari :chears: |
Citiraj:
voip mi ni ne treba tako da ćeš sam morat prelistat onu ogromnu temu :)) mislio sam na sx763 a sve što si zadnje naveo se na njemu može bez problema. očito nisi neki advanced user a htio bi advanced opcije - savjet otvori sa configom ssh port i prouči malo filesystem |
Citiraj:
Inace, nije nikako, po nikakvim ovdje navedenim uputama, moguce promjenit VOIP provajdera kao na ADB-u. Nema ni telnet server. Nema ni Wan port pa ga i u tome ADB sije:D |
Citiraj:
Pitanje naravno retoricko, jer na ostalim routerima koje je T-com dijelio imas jednostavan i brz pristup svim advanced mogucnostima, bez potrebe za proucavanjem gigantskih rasprava i raznoraznih kemijanja. |
Citiraj:
Inace, usporedjivat sx760 i ADB A42002 moze samo laik, neznalica ili provokator, jer je sx760 sa T-Com firmware-om po mogucnostima neusporediv. Postaje usporediv tek kad se promjeni firmware sa OpenWRT verzijom, jer se ADB vozi na prilagodjenoj verziji OpenWRT (Kamikaze) koja je space shuttle za ovaj T-comov :D |
da, al za laika, neznalicu i provokatora internet na sx763 radi bolje nego na adb.
|
E, ali ovo je ADB tema, pa treba rec u cem je bolji, isto kao kaj u SX763 temi treba rec u cem je taj bolji :)
|
znam koja je tema, pa napravio sam ju..al treba reć i u čem je gori :)
|
Citiraj:
vidiš to nisam znao, dakle mogu kupit i šta napravim samo ga uključim ko i svaki drugi router i on će sam od sebe se namjestit sve šifre i ostalo do T.coma jel to zicer? :D da ne bi bilo poslje, jao meni. :wtf2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hmm, ja sam evo mijenjao sa zyxela na tomson, sa tomsona na sx763, sa sx763 na adb, svaki put je sve povuklo s centrale..nisam trebao ni svoj username i password pisat
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44. |