PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ADB A4202N (tcom) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248773)

back2quick 29.08.2013. 17:03

Citiraj:

Autor tonisostaric (Post 2451072)
Imal sa prije taj sx763 i to je bilo savršentvo od routera..nikad problema s njim, lagano bilo za namjestit, predobro...i onda mi odapne jednog dana i dobim ovo govno.

Ono što je najgore, ako i zovemo da hoćemo drugi modem, dobit čemo thompsona koji i nije najbolje rješenje :(

onda im se žališ da thomson nevalja i da puca konekcija često (što mora bit i vidljivo njima u szk na ispisu spajanja) i uvjeravaš ih da ti daju 763 jer s njim nikad nisi imao probleme

mamutarka 29.08.2013. 17:09

to sam ja i probo, al nemaju sx763 i nemaju i nemaju..samo tomsona

ima njuskalo zato..

back2quick 29.08.2013. 17:23

trebaš bit uporan. thomsona zamjenili novim thomsonom i kako je veza nastavila pucat :) za tjedan dana eto siemensa

mamutarka 29.08.2013. 17:34

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2451117)
trebaš bit uporan. thomsona zamjenili novim thomsonom i kako je veza nastavila pucat :) za tjedan dana eto siemensa

E al sta ako ne puca..a stvarno se ne isplati navlacit s njima za 100tinjak kn

back2quick 29.08.2013. 19:15

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2451124)
E al sta ako ne puca..a stvarno se ne isplati navlacit s njima za 100tinjak kn

slažem se. osim u slučaju da nije samo tih 100tinak kn u pitanju..

ako ne puca postoji programčić s kojim će sigurno puknut ;)

praskatonick 29.08.2013. 21:29

jedno pitanje, jel meni dozvoljeno zamjenit tog adb-a dakle naručim siemensa preko njuškala i neće oni radit meni probleme kad skuže da imam siemens a oni mi dali adb, jel kad imam neki problem s telefonom oni me pitaju koji ruter imam, pa kad im kažem siemens a oni vide da su mi dali adb jel bi mogo imat kakvih problema s njima?

Nikky 29.08.2013. 21:47

Ako imaš IMS (VoIp) tj. telefon preko routera onda neće raditi kada uređaje zamijeniš.
Da bi proradilo trebaš sve postojeće postavke (user / pass za net i tel. ...)
ili molit da oni osposobe SX - a daljinski (za ovo u njemu moraju biti njihove postavke tj. aktivan Remote).

mamutarka 29.08.2013. 23:08

Citiraj:

Autor praskatonick (Post 2451321)
jel kad imam neki problem s telefonom oni me pitaju koji ruter imam, pa kad im kažem siemens a oni vide da su mi dali adb jel bi mogo imat kakvih problema s njima?

ne vide oni ono što su ti dali, vide ono što ti imaš, ali samo provjeravaju, formalnost

Prezime 29.08.2013. 23:29

Citiraj:

Autor praskatonick (Post 2451321)
jedno pitanje, jel meni dozvoljeno zamjenit tog adb-a dakle naručim siemensa preko njuškala i neće oni radit meni probleme kad skuže da imam siemens a oni mi dali adb

Bas njih briga koji ti router koristis, pa ti sigurno nece pravit nikakve probleme. Mozes koristi koji got hoces router, ali onda ne ocekuj njihovu ionako oskudnu pomoc.

Inace, username i password za IMS ti nece dat, pa ces imat problema s konfiguracijom novog routera koji nije podrzan na njihovom ACS serveru...

mamutarka 30.08.2013. 10:55

evo smsnuo sam tehnicara, iduci sx763 koje nađe na skladištu ide meni :D

back2quick 30.08.2013. 16:00

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2451531)

eto vidiš :D

http://img90.imageshack.us/img90/8646/r5jc.jpg

inače nmap ovaj ruter detektira kao openwrt backfire, pa ako je os stvarno baziran na toj staroj verziji openwrt-a nije ni čudo da sve šteka

Prezime 30.08.2013. 18:25

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2451531)

E, s tim ces se routerom usrecit :-D

To je najzakljucaniji router koji je t-com ikad dijelio i nemos na njemu nista podesavat osim osnovna podesavanja. Mislim da cak ne postoji (ili ga niko nezna?) admin password koji bi omogucio prosirena podesavanja, kao za ostale njihove routere...

mamutarka 30.08.2013. 19:17

godinama sam na sx763, pa je krepo i dali adb..iskreno tog sx763 nisam ništa moro ni namještat, ugasio uPnP i otvorio portove koje trebam i to je to

praskatonick 31.08.2013. 01:05

da vas pitam, jel mogu ja naručit taj sx763 u zamjenu za ADB? ja bih i nadoplatio nešto ako treba, samo da imam normalni router, jer ovo sranje me ne zanima.

nikad u igrama nisam imo problema, sada osjećam usporenost u odnosu kako je bilo prije, sigurno je do ADB-a.

jel znate vi cijenu tog Siemensa, vidim da se po njuškalu kreće 100 kuna i to novi, koliko bi me došo od T.coma jel zna tko jer mi se ne da namještat šifre i to sve ako kupim preko njuškala, već da mi to T.com sve podesti prije nego mi ga donese doma.

mamutarka 31.08.2013. 01:22

nema kupovanja od t coma, eventualno ako ti izađu u susret i zamijene

ako kupis preko njuskala nema nikakvog namjestavanja sifri, sve ruter sam povuče od tcoma

back2quick 31.08.2013. 04:19

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2451846)
E, s tim ces se routerom usrecit :-D

To je najzakljucaniji router koji je t-com ikad dijelio i nemos na njemu nista podesavat osim osnovna podesavanja. Mislim da cak ne postoji (ili ga niko nezna?) admin password koji bi omogucio prosirena podesavanja, kao za ostale njihove routere...

ma nisi normalan. gle teme da veća ne može bit http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453 :rtfm:

Prezime 31.08.2013. 13:11

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2452106)
ma nisi normalan. gle teme da veća ne može bit:rtfm:

Hehe, znam za taj thread i gle koja je je*ena kemija potrebna da nekaj ucinis s tim routerom, i potencijalno ga sjebes kao mnogi tamo. Pa sad to usporedi sa ukucavanjem nekoliko slova i brojki admin pasvorda za otkljucavanje ostalih routera, koji i dalje zadrzavaju t-com garanciju podrske.
Ajd ti meni daj takav pasvord za original t-com soft za sx763, ak si normalan :-D

mamutarka 31.08.2013. 13:19

al što jednom običnom korisniku prosječnom treba više od samog rada sx763? ja samga imao godinama bez admina, otvorit portove možeš, namjestiš još neke sitnice i nemaš problema..

Orthodox 31.08.2013. 13:23

Meni ovaj ADB radi odlično. samo sam podesio portove i sve ostalo povukao od tcoma. Bez reseta, bez pucanja. Sve 5.

Prezime 31.08.2013. 13:59

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2452213)
al što jednom običnom korisniku prosječnom treba više od samog rada sx763? ja samga imao godinama bez admina, otvorit portove možeš, namjestiš još neke sitnice i nemaš problema..

Jel T-com u svom ugovoru navodi da su njihovi routeri samo za obicne korisnike, ili bi trebali biti za sve?

Recimo ne mozes na njemu podesit QoS niti kontrolirat promet kompjutora u mrezi koji su spojeni na njegov switch, da ogranicenje na samo dva eternet porta ne spominjem...

mamutarka 31.08.2013. 14:01

pa da evo zato i kažem, običan user poput mene netreba to pa mu je dovoljno, a napredni korisnici će bit nezadovoljni..jasna stvar

Prezime 31.08.2013. 14:04

Citiraj:

Autor Orthodox (Post 2452217)
Meni ovaj ADB radi odlično. samo sam podesio portove i sve ostalo povukao od tcoma. Bez reseta, bez pucanja. Sve 5.

Daleko od toga da je to los router, dapace, sigurno je sa originalnim softom i admin pasvordom najmocniji koji su djelili do sada.
Nazalost ima prelosu modemsku sekciju (ili prelose softverski konfiguriranu) pa je podoban samo za dobre linije.
Na linijama koje idu ispod 6dB je prakticki neupotrebljiv, a kako su linije sve starije, opterecenjije, a time i losije, cudi me njihova odluka da izaberu router s tako losim modemom.

Meni, koji imam prilicno losu liniju (redovito ispod 6dB) ne preostaje drugo nego imat dva uredjaja, jedan kao sx763 (koji je najpodobniji za lose linije) da bude samo modem i drugi kao ADB da odradjuje sve ostalo...

mamutarka 31.08.2013. 14:17

jel ima ovaj ADB nešto što sx763 nema a da je potrebno? (za obicnog usera :) )

Bono 31.08.2013. 14:23

Citiraj:

Autor robi64 (Post 2449964)
i ja sam jučer dobio ovaj router i problem je taj što sam na starom siemensu imao spojen satelitski mrežni reciver i sad bih trebao konfigurirati ga da ga mrežni reciver prepozna ušao sam admin mod u router ali sad ne znam kako dalje ga podesiti pa ako netko zna da mi pomogne znači da mi se mrežni reciver prikopča na router,normalno da je reciver žičano spojen na router

Meni dreambox nije bez switcha radio.

back2quick 31.08.2013. 14:38

1 privitaka
Citiraj:

Autor Prezime (Post 2452207)
Hehe, znam za taj thread i gle koja je je*ena kemija potrebna da nekaj ucinis s tim routerom, i potencijalno ga sjebes kao mnogi tamo. Pa sad to usporedi sa ukucavanjem nekoliko slova i brojki admin pasvorda za otkljucavanje ostalih routera, koji i dalje zadrzavaju t-com garanciju podrske.
Ajd ti meni daj takav pasvord za original t-com soft za sx763, ak si normalan :-D

nikakva kemija. skineš config dekriptiraš i podesiš što želiš. uploadaš natrag i biraš hoćeš ostavit t-com podršku ili je isključit. sa admin pristupom koliko sam skužio ne dobivaš nikakve extra opcije koje ne možeš i sa user postaviti

wifi na adb-u je loš isto ko i na thomsonu a ništa drugo nije niti za očekivat od uređaja koji imaju samo integriranu antenu.

Prezime 31.08.2013. 14:50

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2452255)
nikakva kemija. skineš config dekriptiraš i podesiš što želiš. uploadaš natrag i biraš hoćeš ostavit t-com podršku ili je isključit. sa admin pristupom koliko sam skužio ne dobivaš nikakve extra opcije koje ne možeš i sa user postaviti

Naravno ako ti nista ekstra ne treba, onda neces ni kuzit da ti fali.
Recimo, ako si prebacen na IMS zaboravi na telefon, jer se T-Com VOIP (IMS) nikako, pa ni sa tom konfiguracijom ne moze kofigurirat. Ono kaj oni tamo zovu "admin" pristup nije pravi admistratorski pristup, jer su sa takvim sve opcije otvorene za podesavanja...

Inace, jel si probao napravit ovo sa konfigom kaj predlazes? Kako u njemu nesto mijenjas i kako znas kaj mjenjas, tj podesis sto zelis? Ajd ojasni, jer meni nije jasno, kako konfigurirat Nonoh Voip servis.

Prezime 31.08.2013. 14:53

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2452242)
jel ima ovaj ADB nešto što sx763 nema a da je potrebno? (za obicnog usera :) )

Definiraj "obicni user". Recimo moja punica je vrlo obicni user, ali ima puno rodbine po svijetu i najvaznija stvar koju ocekuje od interneta su jeftini telefonski razgovori sa Amerikom i Australijom. To na ADB-u mozes postic, kao i na Thomsonima, ali na sx763 nemres ni pod razno.

mamutarka 31.08.2013. 15:13

instaliraj joj skype

što se IMSa tiče meni radi i na ADB i sx763 bivši, kako misliš da ne radi?

Prezime 31.08.2013. 15:14

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2452255)
sa admin pristupom koliko sam skužio ne dobivaš nikakve extra opcije koje ne možeš i sa user postaviti

Btw, na koji si router ovdje mislio, na ADB mozda?

Kod njega sa admin pristupom mozes:
iskljucit (ili prebacit lokalno) daljinsko administiranje - tj "Tech" pristup;
iskljucit se sa ACS-a onemogucavanjem TR-069 protokola;
snimat i vracat svoje/tudje konfiguracije;
uplodat nove/druge firmware verzije;
konfigurirat bilokoji SIP-Voip;

I jos puno lipih stvari :chears:

back2quick 31.08.2013. 17:28

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2452264)
Naravno ako ti nista ekstra ne treba, onda neces ni kuzit da ti fali.
Recimo, ako si prebacen na IMS zaboravi na telefon, jer se T-Com VOIP (IMS) nikako, pa ni sa tom konfiguracijom ne moze kofigurirat. Ono kaj oni tamo zovu "admin" pristup nije pravi admistratorski pristup, jer su sa takvim sve opcije otvorene za podesavanja...

Inace, jel si probao napravit ovo sa konfigom kaj predlazes? Kako u njemu nesto mijenjas i kako znas kaj mjenjas, tj podesis sto zelis? Ajd ojasni, jer meni nije jasno, kako konfigurirat Nonoh Voip servis.

ma jok, mahao sam čarobnim štapićem iznad rutera pa mi se pojavilo configure multiple connection services na screenu kog sam stavio gore ;)

voip mi ni ne treba tako da ćeš sam morat prelistat onu ogromnu temu :))

mislio sam na sx763 a sve što si zadnje naveo se na njemu može bez problema. očito nisi neki advanced user a htio bi advanced opcije - savjet otvori sa configom ssh port i prouči malo filesystem

Prezime 31.08.2013. 18:01

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2452324)
ma jok, mahao sam čarobnim štapićem iznad rutera pa mi se pojavilo configure multiple connection services na screenu kog sam stavio gore ;)

E, tek kasnije sam pogledao sliku, pa mi se nije dalo mijenjat cijeli tekst da dobije novi smisao.

Inace, nije nikako, po nikakvim ovdje navedenim uputama, moguce promjenit VOIP provajdera kao na ADB-u. Nema ni telnet server. Nema ni Wan port pa ga i u tome ADB sije:D

Prezime 31.08.2013. 18:10

Citiraj:

Autor back2quick (Post 2452324)
očito nisi neki advanced user a htio bi advanced opcije

E da, zasto pod advanced userom smatras samo one kojima se da zezat s Linuxom?

Pitanje naravno retoricko, jer na ostalim routerima koje je T-com dijelio imas jednostavan i brz pristup svim advanced mogucnostima, bez potrebe za proucavanjem gigantskih rasprava i raznoraznih kemijanja.

Prezime 31.08.2013. 19:52

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2452275)
instaliraj joj skype

što se IMSa tiče meni radi i na ADB i sx763 bivši, kako misliš da ne radi?

Moje spominjanje Voip-a ne tice se T-Com IMS-a, koji se naplacuje kao i klasicni telefon, nego koristenje vrlo jeftinih, za neke pozive i besplatnih, Voip servisa, koji se na sx760 ne mogu koristit...

Inace, usporedjivat sx760 i ADB A42002 moze samo laik, neznalica ili provokator, jer je sx760 sa T-Com firmware-om po mogucnostima neusporediv. Postaje usporediv tek kad se promjeni firmware sa OpenWRT verzijom, jer se ADB vozi na prilagodjenoj verziji OpenWRT (Kamikaze) koja je space shuttle za ovaj T-comov :D

mamutarka 31.08.2013. 20:01

da, al za laika, neznalicu i provokatora internet na sx763 radi bolje nego na adb.

Prezime 31.08.2013. 20:11

E, ali ovo je ADB tema, pa treba rec u cem je bolji, isto kao kaj u SX763 temi treba rec u cem je taj bolji :)

mamutarka 31.08.2013. 21:10

znam koja je tema, pa napravio sam ju..al treba reć i u čem je gori :)

praskatonick 01.09.2013. 02:16

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2452088)
nema kupovanja od t coma, eventualno ako ti izađu u susret i zamijene

ako kupis preko njuskala nema nikakvog namjestavanja sifri, sve ruter sam povuče od tcoma

vidiš to nisam znao, dakle mogu kupit i šta napravim samo ga uključim ko i svaki drugi router i on će sam od sebe se namjestit sve šifre i ostalo do T.coma jel to zicer? :D da ne bi bilo poslje, jao meni. :wtf2:

praskatonick 01.09.2013. 02:17

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2452392)
da, al za laika, neznalicu i provokatora internet na sx763 radi bolje nego na adb.

to je ono što te ja pitam, vidiš kako se znaš raspravljat kada se potrudiš. :lol2:

Prezime 01.09.2013. 10:44

Citiraj:

Autor praskatonick (Post 2452539)
vidiš to nisam znao, dakle mogu kupit i šta napravim samo ga uključim ko i svaki drugi router i on će sam od sebe se namjestit sve šifre i ostalo do T.coma jel to zicer? :D da ne bi bilo poslje, jao meni. :wtf2:

Nije ziher ako si do sad imao neki drugi router koji je bio prijavljen na ACS-u. Recimo ako sada imas ADB, pa ga promjenis sa SX763, nece se nista dogodit, tj nece nista povuc sve dok ne nazoves sluzbu za korisnike i kazes im da si promjenio router. Tek kad oni stave tvoj model u ACS pocet ce povlacenje tvojih podataka potrebnih za podesavanje.

mamutarka 01.09.2013. 11:26

hmm, ja sam evo mijenjao sa zyxela na tomson, sa tomsona na sx763, sa sx763 na adb, svaki put je sve povuklo s centrale..nisam trebao ni svoj username i password pisat

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44.