![]() |
Uvijek je mozes hostati kod sebe doma ;)
|
Je je baš gledam :)
Al nije baš next, next, finish:D Home server mi je W7, a docker traži W10 tako da ću probat na drugim PC čisto da vidim je li radi uredno sve. |
Docker je buducnost :)
Meni je u planu dignuti ga u Dockeru na RPi-ju, ali nikako naci vremena |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije to paranoja nego zdrav razum. :) |
LastPass users warned their master passwords are compromised:kafa:
Citiraj:
|
Password Manager
Dashlane i dalje radi besprijekorno iako su ubili desktop app i sad funkcionira samo kao ekstenzija u browserima (uz naravno iOS i Android app)
I dalje imam slobodnih mjesta u Family paketu ako ima nezadovoljnih korisnika LastPassa :) |
Kako ostati bez 100+ passworda u jedno popodne?
Bitwarden master password pro tip za vas, a i za starijeg mene: a) koristite jednostavniji pamtljiviji password + 2FA b) koristite kompleksniji nepamtljivi password + 2FA, ali Bitwarden password imajte sejvano na mjestu za koje vam ne treba password manager da bi došli do njega (na papiru, na kompu u txt-u...) c) opcionalno radite periodičan export Danas, iz samo meni poznatog razloga sam promjenio master password na Bitwardenu (20 random znakova) i to updejtao u samu Bitwarden bazu - ali nisam ga zapisao nigdje van Bitwardena. Otišao na pivu i upravo se vratio kući. Bitwarden na kompu i mobu su se odlogirali, logično, i tek tada sam postao svjestan što sam napravio. Nema šanse da više izvučem master password, recovery ne postoji. U Windowsima je obrisan iz clipboarda. Spasilo bi me da sam imao aktivnu winlogo+V opciju, nisam ni znao za clipboard history na winsima do sada. Biti će ovo "I forgot my password" noć. Ali lako za to, na Bitwardenu sam imao encrypt podatke za NAS backup na cloudu. Farbaj Jovo nanovo! |
Olovka i papir majka i dvoje djece za master password. Ja na bitwardenu imam jedan randomiziran od 12 karaktera i znam ga napamet ali svakako imam i zapisano.
|
Ako netko razmislja o Dashlane-u preko mog referal linka dobivate 6 mjeseci besplatnog premium koristenja.
https://www.dashlane.com/cs/5Lrvk5In35Y0 PS samo za info, u premium je ukljucen i VPN od nedavno tako da u cijeni jednog dobivate dva proizvoda. Ne koristim VPN tako cesto tako da je za moje potrebe dobar, ne znam kako bi funkcionirao da se koristi stalno. |
Ispod su dva linka sa jednom i drugom stranom priče, ali LastPass je u zadnje vrijeme jako sumnjiv servis i bilo bi ga pametno napustiti dok se još može bez većih problema.
Isto vrijedi i za Authy i sve ostale servise koji ne nude export podataka, seedova i svega ostalog potrebnog za korištenje drugog servisa. https://alternativeto.net/news/2022/...pricing-plans/ https://unitednewspost.com/news/tech...words-hostage/ |
LastPass developer systems hacked to steal source code:kafa:
Citiraj:
|
Evo jedne dobre alternative, SafeInCloud koristim 8 godina, bazu držim na svom cloudu, desktop app je free a iOS se plaća jednokratno, lijepo izgleda, ekstenzije rade dobro i ima jako puno mogućnosti personalizacije unosa poput KeePass-a.
Inače paralelno koristim i Dashlane ali samo zato što nisam bio svjestan da SafeInCloud ima 2FA + ne plaćam ga (uvalio se u family). |
Citiraj:
Fino, sad ćemo znati koliko je siguran kad netko temeljito analizira taj kod. Ako je sve pravilno dizajnirano i implementirano onda curenje koda ne bi trebalo imati nikakav utjecaj na sigurnost korisničkih podataka. Ali ako nije ... |
Nastavak priče dodatno potvrđuje da LastPass i sigurnost nemaju veze s vezom.:):D
Citiraj:
|
Ako (uopce) postoji jos netko tko nije migrira na bitwarden ili neku drugu opciju - vrime je.
|
Imate Mozilla Sync tj. Firefox Sync.
Vaše lozinke kriptirane vašom glavnom lozinkom. Mana, ako ju zaboravite, bye bye lozinke. |
Da, u ovom trenutku sve je bolje od LastPass i sl. pizdarija. Firefox Sync sam složil mami za njezine sitnice, a glavna lozinka je još dodatno spremljena u KeePass.:)
|
Najbolja alternativa Lastpass-u ?
|
Bitwarden. Ili Keepass ako hoćeš malo više DIY.
|
Citiraj:
|
Da, ali LastPass to ima samo na papiru kaj se enkripcije tiče, dok ih se uredno hakira, a oni se u međuvremenu prave Englezi i rade ko zna kaj s podacima svojih korisnika kojima svako malo smjeste pušku, podignu cijene ili ih općenito tjeraju na kompromise. BitWarden je višestruko provjereno open-source rješenje koje svatko može, ako želi lokalno podesiti, bez da se kao u LastPass slučaju netko treći ili općenito posrednici miješaju u cijelu priču. Imaš unatrag par stranica sve još dodatno detaljno, pa provjeri, ali kak god se okrene, sve je bolje od LastPassa, bilo lokalni KeePass, BitWarden ili nešto u tom stilu.:)
|
Lokalno hostani Bitwarden (Docker) mi je zasad vec godinu dana vrh i radi bez greske. Prije toga sam duuugo koristio gotovo/njihovo rjesenje (free plan).
Koristim ga na vlastitoj domeni, zena i ja imamo odvojene accounte, 2FA i fail2ban podeseni. Moze se podesiti i enkriptirani automatizirani backup za slucaj da recimo host prdne u rosu. |
Postoji li neki jednostavan način kako prebacit zilijun logina i passova sa Lastpass u Bitwarden? :(
|
Da, prebacis sve u 15 min.
Export na lastpassu, import u bitwarden. Rucno san pribacia neke notes od security kodova sta san ima iz last pasaa ako se varam al sve relativno ekspresno obavljeno. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
A sto kad ste prebacili na bitwarden, delete baze na last pass ?
|
Da, ima opciju brisanja accounta i svega tamo.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Povećali su broj ljudi koje mogu ubaciti u Dashlane Family.
Imam 7 slobodnih mjesta, pa ako je netko zainteresiran, nek se javi. Trenutno nas je troje, godina je 60 dolara, pa dijelimo po broju korisnika. Imate ovdje detalje https://www.dashlane.com/pricing?page=personal Zadovoljan već godinama, bez prigovora. Radi na svim OS-ovima i svim browserima. |
Tek nedavno mi se javila potreba za nekim password managerom. Nakon malo istraživanja se odlučio za Bitwarden umjesto LastPassa i vidim da sam dobro odlučio.
|
Citiraj:
nikad problema gratis VPN za povremeno korištenje 2FA Nositelji family plana ne mogu baš ništa s vašim accountom osim izbaciti ga iz obitelji, tako da je skroz sigrurno uvaliti se kod nekoga :) |
Citiraj:
Bitwarden je open source, a Lastpass svoj programski kod krije kao zmija noge. Tako da ti je to već bilo dovoljno za donijeti tu (ispravnu) odluku. |
Bitwarden je fantastično rješenje i plaćam 10$ premium samo da ih podržim. Godinama sam koristio free na svim uređajima i nevjerojatno je šta nude besplatno naspram konkurencije.
|
Eto ga, dobio i Lastpass perm delete. Bitwarden here we go
|
također... bitwarden, lastpass upravo trajno obrisan
|
Š.O.K._i_V.J.E.V.E.R.I.C.A.:):D
Firma koja već skoro dvije godine radi suprotno od sigurnosti, napokon priznaje ono kaj je bilo očito od samog početka.:frend: Citiraj:
|
Baš mi je drago da nisam imao posla sa lastPass-om. Igrom slučaja sam odabrao Bitwarden i ovaj put u potpunosti pogodio. Mislim ljudi čak plate pro verziju samo na ih podrže, što više dodati...
|
Još jedan probijeni password manager koji dolazi od firme koja u svoja "antivirusna rješenja" stavlja opciju rudarenja kriptovaluta.:):D
Citiraj:
|
LastPass saga je sve bolja i bolja.:):D
Citiraj:
|
Imao sam prije LastPass, i prije nekih 5 godina sam prešao na Bitwarden.
Nisam odmah brisao LP, dok se ne uvjerim da je BW ok, i da šifre budu tu još neko vrijeme. No kako BW radio ok, smetnuo sam obrisati skroz LP, tek neki dan sam se logirao u LP i obrisao račun. Šta bi radili na mom mjestu, da mjenjam šifre jer sam radio export iz LP u BW kada sam prelazio? Sent from my Pixel 7 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:42. |