PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Originalni XP za firmu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=208598)

ShanTech 14.08.2011. 20:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 1956168)
Ali... Ima jedno veliko ALI. Ovo što ti namjeravaš je korištenje u komercijalne svrhe. Nisam siguran da su i onda besplatni. Ono što ti mogu potvrditi, to je da je Comodo besplatan i za komercijalne svrhe. Treba jako dobro pročitati EULA-u.

:hitthewal: Treba instlirati business, a ne personal, ugl. ima besplatnih AV, za drugo terba dobro pročitati

Burko 14.08.2011. 21:42

posto ja vise nemam pojma sto treba, sto ne treba u slucaju kada je laptop moj, kada je tvoj, a kada od vlasnika obrta, u koje se svrhe laptop treba koristiti da bi jedan/drugi inace free program bio - free, na sto se izvlaciti ako/kada dode inspekcija, kako objasniti konobaricama....... plus sto sam dobio i nagradne bodove sto nisam nastavio u ovoj temi, sto nisam koristio trazilicu.........

ja odustajem. zakon pobjeduje, nemam volje niti vremena proucavati sto i kako napraviti niti se natezati, najmanje zelim biti odgovoran u slucaju da doticni covjek dobije kaznu od xyz novaca, budem lijepo uzeo lap opet k sebi doma na par dana i opet se pozabavio linuxom.

svakako se zahvaljujem svima koji su se ovdje javili sa svojim misljenjima, iskustvima i znanjem, ali neke stvari mi zaista nisu logicne za provariti, i ne da mi se vise zamarati sa solucijama sto-bi-bilo-kad-bi-bilo.
dovidenja MS-u, linux se valjda smije imati, mozilla mi je jedini program koji mi treba, i to je to!

Take 01.12.2011. 13:42

Koja mi je najsiplativija opcija za WIN XP? Koliko sam shvatio najbolje je kupiti WIN 7 pa raditi downgrade?
Posto je komp na obrtu, mogu li ja imati aplikacije za personal usera ili i za obrt mora biti commercial?

Postoje li uopce programi Office-a, neki AV za takvu upotrebu?

Bubba 01.12.2011. 13:48

Citiraj:

Autor Take (Post 2038958)
Koja mi je najsiplativija opcija za WIN XP? Koliko sam shvatio najbolje je kupiti WIN 7 pa raditi downgrade?
Posto je komp na obrtu, mogu li ja imati aplikacije za personal usera ili i za obrt mora biti commercial?

Open/Libre Office (iako ne ocekuj previse, no za neke jednostavnije varijante ce posluziti) dok AV mozes rijesiti pomocu MSA (Microsoft Security Essentials).

Pupo 01.12.2011. 14:01

Citiraj:

Autor Take (Post 2038958)

Moraš kupiti Win7 Profesional, na slabijim verzijama nemožeš napraviti downgrade.

@Bubba Da li MSA radi na XPu?

tor 01.12.2011. 14:14

naravno da radi

Bubba 01.12.2011. 14:18

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2038989)
@Bubba Da li MSA radi na XPu?

Jes jes, imam ga na nekoliko masina. :)

Samo mi se cini da moras imati SP3, no torče je dao link, pa prosnjofaj tamo.

syss 01.12.2011. 14:24

ju ar korekt... minimalno sp3.

Pupo 01.12.2011. 14:58

Odlično onda. Jer mi je taj AV sasvim uredu i pokazao mi se boljim od mase drugih(komercijalnih) rješenja. Nar na sedmici al ću ga stavit i na xp mašinu sad. SP3 nije problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:02.