PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Odabir High-End Kućišta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=177873)

Lewis 12.05.2010. 14:56

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1642955)
I ja mislim da nisu za usporedbu, neželim ni pomisliti kako ona plastika što skriva hot swap i onaj vent sa strane diskova počne klepetati kad bi unutra stavio četiri terabajtna Hitachia :D

Imam 4 diska u tom hot swapu (2*1TB Samsung (F1 i F3) i 2*Seagate (400 i 500GB stare serije) i nikavih problema niti klepetanja/zujanja NEMA. Sve ima svoje sjediste i klik/kopcu tako da bolje da ne pricas napamet ako vec neznas stvarno stanje stvari.

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1642955)
Lijepo je što je sav crni, i'll give him that, i dobar je COrsair, ali nije sveti gral među kučištima

Nitko nije ni rekao da je sveti gral (ima i boljih naravno) ali je jednostanvo bolji od oba koje ti navodis i tu se slaze i vecina online recenzija i oni koji su ga probali ili ga koriste dok ti pricas ovako napamet kao i vecina ekipe po forumima ali zato nam je bar zabavno, ima tema/postova ako nist drugo :).

BTW imam 4 razlicita BigTower Chiefteca (nevolim male kutije, brzo mi ponestane prostora :)) i jedan Antec P183 te sam prije imao Silverstone TJ-01 te Aopen BigTower i ovaj 800D ih sve nadmasuje u svakom pogledu (nazalost i cjenom ali SStone je bio blizu cjenom (citaj preskup) u doba kupovine ;)).

hammer_of_thor 12.05.2010. 15:58

Citiraj:

Autor Lewis (Post 1642967)
tu se slaze i vecina online recenzija i oni koji su ga probali

Gle, konačan sud o tom kučištu nemože dati ni 3D GameMan ni OverClockers Club, nego korisnici kučišta.

Pošto me kučišta i zračno hlađenje najviše zanima nagledao sam se materijala i threadova o tom kučištu i nije uopće tako bajno kao što ga rivjui predstavljaju (OK, nijedno nije tako bajno, but still), tako da bar pokušavam baciti kakav argumentirani komentar a ne izmišljenu glupost.

Ogromne temperature, hot swapovi koji krepavaju, plastika koja puca itd

Da kučište ima Cosmosov izgled, kavez za diskove i tišinu, te STACKERovu modabilnost i MBO tray ja nebi razmišljao ni sekunde i pljunuo bi 3k kn za njega.

Ovako ima jednakih ili boljih kučišta za manje novce, a kud i kamo ljepših, Corsair- ne hvala.

Lewis 12.05.2010. 17:50

Znaci testovi na netu nemogu dati "konacan sud" a ti koji ih citas mozes dok mi koji korisitmo kuciste opet nemozemo? Nije li to malo kontradiktorno :)? Cool, nisam znao da to tako funkcionira, bas ti hvala sto si nas prosvjetlio sa svojim reviewom na slijepo :D.

hammer_of_thor 12.05.2010. 17:57

Šta je tu kontradiktorno?

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1643009)

Pošto me kučišta i zračno hlađenje najviše zanima nagledao sam se materijala i threadova o tom kučištu i nije uopće tako bajno kao što ga rivjui predstavljaju
.

Mislim na materijale i threadove običnih korisnika a ne rivjuera :fiju:

Ti si zadovoljan - super, ali nemaš jedini 800D, ovo kučište ima oho-ho ljudi, čiji se materijali na youtubu i postovi na sajtovima pojavljuju, koji baš i nisu toliko zadovoljni.

But you already knew that - samo si htio moje izvuči malo iz konteksta. :)

Lewis 12.05.2010. 18:06

Kontradiktorno je to da tvrdis da se nemoze ocjeniti preko reviewa/preko neta nego ga mogu samo ocjeniti korisnici a u isto vrijeme ga ti ocjenjujes preko online materijala/reviewa (jer ga nemas) i govoris meni koji ga imam i koristim da ja neznam ocjeniti i da je Cosmos bolji itd itd.. :). Nisam li ja jedan od tih korisnika koji ga moze ocjeniti a ti jedan od tih sto ocjenuje preko online reviewa :D?

Meni to i dalje zvuci kontradiktorno i nisam nista izvuko iz konteksta i upravo sam ti objasnio u textu gore sto je kontradiktorno. Ako i dalje nije jasno onda sorry nemam vise nacina da objasnim.

hammer_of_thor 12.05.2010. 18:18

Ne, tebi nije jasno da ga ja ne ocjenjujem preko rivjua već preko iskustava onih drugih korisnika koji baš nisu full zadovoljni.
Ali ček, ja tebi govorim da ga ti neznaš ocjeniti, a nemam ga, a ti meni govoriš da ja neznam Cosmosa ocjeniti - a ti njega nemaš... :) zanimljivo

Opet kažem, ti ga imaš i zadovoljan si - super, ima i deseci/stotine njih koji se nisu oduševili, ili se njihovo mišljenje ne broji, pa ni ja ne smijem baciti kakav dojam o njemu nakon čitanja kilometarskih dojmova zadovoljnih i ne-zadovoljnih?

Ima koliko hočeš zadovoljnih, a ima i onih drugih.

Lewis 12.05.2010. 18:24

Opet ponavljam - ti pricas iz iskustva DRUGIH (znas kako se kaze "rekla kazala" ili "od prijatelja prijatelj....") - tu je poanta/razlika. Zasto su sad ti drugi revievi koje si procitao odjednom vise vrijedni od mog ili jucca-inog reviewa da ti vise vjerujes drugima a nama NE ? To mi pojasni ako moze i bit cu zadovoljan :).

Znaci sto sad tebe vodi (osim da se ne slozis sa monom ni pod koju cijenu - tzv. HR sindrom "samo sam ja u pravu" :)) da vjerujes vise tamo nekom ameru nego nama :)?

hammer_of_thor 12.05.2010. 18:36

Ne, ali kad njih 30 kaže ima problem sa tim i tim, onda valjda problem i postoji :)

Tko je rekao da vama ne vjerujem, nisi ti ništa lagao kad si rekao dobro je ovo, ovo, ovo i ovo, samo što neki pišu i nevalja ovo, ovo i ovo također :)

Rivjui na stranu već jednom, ja govorim o običnim dojmovima korisnika, nit su oni pisali kakve rivjue po XSu i sličnim sajtovima, već samo pisali pluseve i minuse po temama o kučištu.

Lewis 12.05.2010. 19:00

Ma Ok, nema svrhe da dalje raspravljamo, nadam se samo da je covjek izvukao neke podatke/detalje iz ovog i da ce dobro odluciti jer ipak njegov epare su u pitanju :).

perich 13.05.2010. 09:32

Ovo ili je custom paint job ili je SE izvedba... sto se tice cable managementa, svaka cast... mozda je moj MBO layout tako neki cudan pa se meni vidi malo vise kablova...

ja sam na kraju ovo uspio dobit s tim... jedino kaj mi fale su malo dulji sata kablovi da ih bolje razfuram okolo, pa ako tko ima za pokonit 3-4 komada extra dugih, placam postarinu ili pivu na potezu zg-zapresic.

http://img17.imageshack.us/img17/7789/90747859.th.jpg

A sto se tice vrata, meni se otvaraju za 270 stupnjeva, ako je 0 stupnjeva zatvoreno... mogu se otvorit skroz da se naslone na bocnu stranicu... i nis nije slomljeno... bar kolko ja vidim....

Sve u svemu, zasad ga ne mijenjam :) jednom kad bum imao brdo para i kad bum gradio savrseni komp, onda cu se isprsit i za savrseno kuciste...

Bukva 16.05.2010. 18:09

Citiraj:

Autor jucca (Post 1642908)
HAF je OK za mulariju i cistacice koje imaju volje par puta tjedno usisavat prasinu iz njega.

S ovime se u potpunosti slažem.
Imam HAF 922 i kućište je strava što se tiče prašine. Dobro, ok, možda ja malo pretjerujem jer sam po tom pitanju možda malo i preosjetljiv (računalo i prostor oko računala mi jednostavno moraju biti pic-pic čisti).
Pogotovo ako se stavi još bočni vent, onda brate mili, imaš prašine ko pjeska u pustinji. A ako imaš još i psa, pa recimo, huskyja... Nađe se svašta nakon 2-3 dana nečišćenja u kućištu.

No dobro, samo kućište je super tiho (i kompletan komp mi je super tih, a hladan), ne svijetli ko božićno drvce (pogotovo kad vidim, recimo NZXT Whispera) i što je meni najvažnije - prostrano je. Pored njega, 90% ostalih kućišta (uključujući i full tower) izgledaju ko kepeci. S druge strane, ovo nikako nije kućište za LAN pokazivanja i ostalo. Jednostavno - to je prokleto krme od kućišta (nosio ga nekih cca 1200 metar - em mi ruke otpale, em ga hebeno ne možeš ni normalno primit kolko je to glomazno).
Sam izgled kućišta je jednstavno prebolestan i stvarno, svatko tko ga je vidio prokomentirao je njegovu masivnost i "cool" efekt. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ali sigurno HAF 922 privlači poglede.
Pored toga, izgleda izuzetno čvrsto i robusno. Cable managmnet je zadovoljavajući, pogotovo jer nemam modularno napajanje. Mounting / unmounting (PCI(-e), HDD/SSD, optika i ostala 3.5", 5.25" i koje sve već ne mjere čuda) je jednostavan i što mi se jako sviđa, nema da ako se nešto stavi da neki dio nejde natrag u kućište (i onda naravno, pogubi se).
Protok zraka sa "defaultnim" coolerima je sasvim super. Za prosječnog korisnika i overkill.
Iako mi, osobno, previše ne smeta, vjerojatno najveći minus je što unutrašnjost nije u crno ofarbana (što je zapravo i šteta, jer bi daleko efektnije bilo a vjerujem da ne bi diglo puno cijenu).
Nadalje, donji dio prednje maske ima rebra po sebi što čišćenje prašine (zapravo to je najveći minus - prašina) s tog (donji dio prednje maske, jel) dijela čini pravom... Hajdmo reći - avanturom. Za počistit prašinu uz same rubove treba čeličnih živaca.
Jedna fora stvar... Na prednjem dijelu gornje strane (krova kućišta, ajmo ga tako nazvati) je kao mali... Hmmm... Dio... Gdje su tipke za paljenje računala, restart i LED prekidač (za ventove, jel). Eh, recimo, kada preko USB mobitel prikopčavam na komp onda je taj dio kao saliven ko neka polica gdje se tako nešto može odložiti. Isto tako, recimo, kad fotić stavim. Jedna jako zgodna stvarčica koju vjerojatno ni sami dizajneri nisu svjesni.
E, da... (malo skačem s jednog dijela na drugi, al ok, pišem "on-fly") Nešto što bi mi možda moglo dobro doći, ali, preživljavam nekako bez toga :D, nema mogćnosti hot swapa (mislim, jel, "mogućnosti",... Nema "vratašca" ili tako nečega).

Sve u svemu jako super kućište ako:
a) niste anti-prašina freak
b) kućište držite na jednom mjestu, eventualno ga mičete par puta tokom godine
c) ne smeta vam nedostatak hot-swap podrške
d) funkcionalnost ispred estetike i više vam se sviđa Alienwareov štih od Appleovog

dzeneral 18.05.2010. 11:31

Stigao Raven 01 u ADM - 1600 kn.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8515

jucca 18.05.2010. 11:55

Citiraj:

Autor Bukva (Post 1645610)
Cable managmnet je zadovoljavajući, pogotovo jer nemam modularno napajanje.

Mene je razocaralo koliko malo mjesta ima iza maticne ploce za smjestit kabele. Posto nemam modularno napajanje, i sa par diskova, 2 DVD-a, pokoji vent, stranicu je gotovo nemoguce zatvorit. Ima mozda 1.5-2cm uvrh glave za smjestit kabele, dok kod 800D moze stat bar jos dvaput toliko kabela. P183 je tek katastrofalan sta se tice smjestaja kablaze.

bixsy the king 18.05.2010. 11:56

To je previše para...
Osobno mi se kod tog kučišta ne sviđa raspored komponenti...posebno položaj u koji se stavljaju hard diskovi.Isto tako bi bilo poželjno da se bočni filter za prašinu može micati zbog čišćenja...zanimljivo kučište za one koji žele agresivan dizajn i neuobičajen raspored komponenti.

Dottore 18.05.2010. 11:59

Citiraj:

Autor dzeneral (Post 1646842)

imho previše. jedino mi ne sviđa položaj grafičke. e tek zamisli kako češ objesiti priključak monitora. ccc

Halos 18.05.2010. 12:07

1600 kn za kučište? netko ima otvoren račun u Monacu, ili neznam...

Em je ruzno kuciste, em je 1300 kn preskupo.

De5tr0yer 18.05.2010. 13:03

To je čist oke cijena.

Pogleč MURDERMOD :D

DeadMan+ 18.05.2010. 13:08

Citiraj:

Autor dzeneral (Post 1646842)

nice :)

iako se meni jos vise svidja Silverstone Fortress FT02 [review link] koji je baziran na istom designu samo puno suptilnije izgleda

Bukva 18.05.2010. 13:10

Citiraj:

Autor jucca (Post 1646883)
Mene je razocaralo koliko malo mjesta ima iza maticne ploce za smjestit kabele. Posto nemam modularno napajanje, i sa par diskova, 2 DVD-a, pokoji vent, stranicu je gotovo nemoguce zatvorit. Ima mozda 1.5-2cm uvrh glave za smjestit kabele

Najnormalnije zatvorim stranicu... Ne smeta me to... Ne znam... Nisam ni primjetio tako nešto...

Doink the Clown 18.05.2010. 23:06

Lian Li Launches Slick Gaming Mid-Towers

Citiraj:

Lian Li has been busy as of late, and its latest PC chassis series definitely has the gamer in mind.

Although Lian Li has released a few PC cases over the last few weeks, its new PC-8FI mid tower series is certainly one of the more interesting designs since the release of its crazy spider-shaped case last month. Designed for gamers, the hair-line brushed all-aluminum chassis comes in three flavors: the pricier red Spider edition, and the less expensive black and silver models. However all three sport tool-less installation and customization capabilities. With the PC-8FI, Lian Li is making sure gamers are staying cool. All three models feature two 120-mm @1200 rpm intake fans on the front panel, and one 120-mm @ 1200 rpm exhaust fan mounted on the back panel. If that's not enough air flow, Lian Li has incorporated an additional 140-mm fan hole into the top panel. To spruce things up a little, the intake fans on the black case are lit up with blue LEDs--the red Spider edition sports a side panel featuring a large, spider-shaped, transparent window that not only exposes the PC's innards, but the red LEDs lighting up the rear panel's exhaust fan.
"The PC-8FI series is designed to give gamers lots of hardware options," the company said. "The tool-less, anti-vibration rubber ring suspension hard disk drive rack can hold six 3.5-inch HDDs. Externally, the chassis' 5.25-inch x3 Optical Device Drive (ODD) bays, with the capability of a 3.5-inch x1 bay (use a 5.25-inch converter), mount without the use of tools and are held in place by a rubber-padded arm to prevent vibration. The eight PCI mounting brackets enable CrossFireX and three-way SLI graphics card setups, and are equipped with a rubber pad to reduce noise and vibrations."
These three new PC cans are slated to go retail by the end of the month. Expect to pay a meaty $299+VAT for the uber-cool Spider edition (PC-8FIR), and a less hefty $189+VAT pricetag for the black and silver versions (PC-8FIB/A).
http://media.bestofmicro.com/Lian-Li...U-247962-1.jpg

http://www.tomshardware.com/news/Mid...ake,10444.html

Ovi su gadno zabrijali na pauke izgleda :D

Bukva 18.05.2010. 23:09

Zašto ta prokleta rebra stavljaju na masku???? :suicide::grrr::no2drug:

Dottore 18.05.2010. 23:31

po meni SilverStone Temjin TJ-07

Elpresidente1 19.05.2010. 09:59

PC-9F, isto kućište iznutra samo duga maska napred, nema rebra, to je i meni malo čudniji detalj

De5tr0yer 19.05.2010. 10:31

Citiraj:

Autor DeadMan+ (Post 1646961)

iako se meni jos vise svidja Silverstone Fortress FT02 [review link] koji je baziran na istom designu samo puno suptilnije izgleda

Moram reć da je kućište super. S jednim detaljem koji mi je gadan. Prednja strana, maskice 5.25" kućišta su druge boje i uzorka od ostatka kućišta?!? :wtf2:

Što se tiče ovih LL sa ovim ovalnim uzorkom sprijeda, slažem se da nikako nije lijepo. Mogli su staviti pravokutnike, ovako je poprilično ružno...

Dizel 19.05.2010. 11:06

Citiraj:

Imamo isti ukus, obožavam ova jednostavna, a robusna kućišta.

hammer_of_thor 20.05.2010. 12:35

Svako SilverStone (i Temjin i Fortress i Raven) je jako kvalitetno kučište jedino ne kužim da vječito prave tak dobra kučišta, koja su mid tower! Ogroman minus.

alengrosevic 20.05.2010. 16:05

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1648339)
Svako SilverStone (i Temjin i Fortress i Raven) je jako kvalitetno kučište jedino ne kužim da vječito prave tak dobra kučišta, koja su mid tower! Ogroman minus.

istina, mid tower kucista su ipak premala (osobno misljenje), high-end kucista trebaju biti big tower. Ipak ako stavis 2 graficke, veliki cooler, par diskova, neka velika maticna, prostora ti zafali. Ne daj boze da pokusas staviti vodeno... :no2drug:

SetH 20.05.2010. 16:58

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1648604)
istina, mid tower kucista su ipak premala (osobno misljenje), high-end kucista trebaju biti big tower. Ipak ako stavis 2 graficke, veliki cooler, par diskova, neka velika maticna, prostora ti zafali. Ne daj boze da pokusas staviti vodeno... :no2drug:

upravo to...nema do BT-a

syss 20.05.2010. 17:43

Citiraj:

odličan kejs, nema dalje za mene.

emilblomsky 20.05.2010. 19:50

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1648339)

pozdrav!prije par tjedana smo raspravljali o ravenu rv02,trebao bi mi stići oko petka ,subote ,najkasnije pon.planiram si uzeti uz njega true blacka pa bi to trebalo dobro izgledati,još gore crni ripjawsi!preko comela u karlovcu me dođe 1180kn,što je dosta al vrijedi!budem bacio par slika kada stigne i kada složim.poz!

-Stinger- 21.05.2010. 00:14

Corsair Obsidian 700D Full Tower Case Video Review

i link s tekstom : Corsair Obsidian 700D

:chears:

@emilblomsky

imaš jedan problem kod Fortress i Raven kučišta... - čitaj : staviš recimo u doljnjem slotu matične grafu ili ako imaš PCI slot recimo zvučnu.. zaboravi da ćeš montirat optiku ;)
imaš i na netu o tim problemima.. riješenje - kupit externu optiku..

emilblomsky 21.05.2010. 15:13

Citiraj:

Autor -Stinger- (Post 1648891)
Corsair Obsidian 700D Full Tower Case Video Review

i link s tekstom : Corsair Obsidian 700D

:chears:

@emilblomsky

imaš jedan problem kod Fortress i Raven kučišta... - čitaj : staviš recimo u doljnjem slotu matične grafu ili ako imaš PCI slot recimo zvučnu.. zaboravi da ćeš montirat optiku ;)
imaš i na netu o tim problemima.. riješenje - kupit externu optiku..

nije mi to problem,nemam zvučnu ,ne namjeravam slagati cross ,dosta mi je moja 5770,a ako i uzmem zvučnu nešto ću iskemijati.ipak,hvala na savjetu!

Dottore 23.05.2010. 23:06

Citiraj:

Autor -Stinger- (Post 1648891)

cijena u Protisu

-Stinger- 23.05.2010. 23:45

vidio sam dobili su ga i u linksu :D

cserer 23.05.2010. 23:50

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1650483)

http://www.bolha.com/oglas1272103189...-obsidian-700d

alengrosevic 24.05.2010. 08:34

Citiraj:

Autor jucca (Post 1642908)
HAF je OK za mulariju i cistacice koje imaju volje par puta tjedno usisavat prasinu iz njega.

hehehe, pa mogao bi sobu jednom tjedno usisati i ocistiti, ako je zmazana i puna prasine, normalno je da ce ti komp biti pun toga. Imam HAF-a i evo nakom mjesec dana koristenja, nema traga prasine unutra(mogu i slike postati kasnije ako treba). Istina bog, smanjeni su brojevi okretaja ventova preko biosa i komp je na stolu, ali ovo sto si napisao je totalna glupost... Fino vikendom poscistim i usisem sobu, pobrisem prasinu i komp (a i sve ostalo u sobi) je totalno cist.

jucca 24.05.2010. 08:46

Lol, nisam napisao totalnu glupost, kazem kako je. Imam jos dva prijatelja sa HAF932 i oba imaju iste probleme.

DiRT 24.05.2010. 14:06

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1650584)
pa mogao bi sobu jednom tjedno usisati i ocistiti

Haha...dobro si me nasmijao, ali moguća istina.
Ja mogu iz svog kućišta jesti koliko je čisto. :)

jucca 24.05.2010. 17:14

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1650786)
Haha...dobro si me nasmijao, ali moguća istina.
Ja mogu iz svog kućišta jesti koliko je čisto. :)

mogu i ja nakon sta sam se prebacio na Corsair 800D, a soba se jednako cisti kao i prije ;)

kill 24.05.2010. 19:06

Bitno je da zrak ulazi jedino kroz filter, i problem prašine je dobrim dijelom smanjen.

Makar kroz filtere ipak prolazi sitna prašina, još ako case stoji na podu ko meni, i ne usisava se dovoljno često, nakupi se fini sloj po komponentama...no opet, ništa strašno, glavno da se hladnjaci ne zatrpavaju.

Silverstone Fortess sam gledao kad sam uzimao konfiguraciju, jako dobro, i jako skupo :( 1700kn ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:48.