![]() |
Malo si promašio poantu Wolverinovog posta, rekao bih...on je više ciljao na to da je i "obični", dakle ne-Extreme verzija npr. Q9x00 procesora, više manje isto kao i Extreme samo bez otključanog množitelja. A isto tako i to da "obični" mogu s lakoćom postići frekvenciju par puta skupljih QX-eva i time dobiti isti procesor za manje novce. S druge strane, ne vidim razloga po čemu bi jedan QX bio stabilniji od pristojno (ili pravilno?) naclockanog običnog quada...Na kraju krajeva Extreme verzije procesora ionako nisu prvotno namijenjene za "pametno" korištenje i držanje na stocku u nekom render stroju, nego više za neku drugu krajnost...tipa divljanje i iživljavanje (?) s obzirom na otključani multi...IMHO naravno :)
|
Citiraj:
Kao što možeš vidjeti imam prilike svakodnevno raditi za Q6600 i QX6850 koji koriste istu Kentsfield jezgru i nema nikakvog govora o tome da je QX stabilnijo CPU Dakle kupit QX zbog krivog mišljenja da je stabilniji ne stoji Citiraj:
Za kraj kada je govori o zahtjevnim scenama koje donose profit tada nije izlaz kupovina precijenjene Extreme verzije procesora nego se teži kupovini višeprocesorskog setupa. Čisto za info jedan i7 965 Extreme košta cca 7500kn, za taj novac možeš kupiti gotovo četiri i7 920 čija je cijena cca 2000kn. Mislim da bi sa četiri sistema ipak napravio isti posao puuuo brže nego sa jednim i7 965 |
Koliko sam ja cuo, vec postoji render cloud, koji rijesava sve vase probleme, naravno za to treba imat original software, ali to je vec druga prica...
|
2 wolv .. nekako mi je ostala informacija da su ex serije podložne većoj kontroli i testiranjima pa kao takvi imaju manju shansu da dobijes kvarljiviji primjerak + prednosti koje si nabrojao ..
ali nisam mišljenja da ex opravdava cjenu tako da niti ne govorim o ex kao smjeru .. ono šta sam htio u cijeloj ovoj priči reć ..je q vs i7 .. na temelju iskustva .. razlika između c2d i q u pogledu renderinga i računalne grafike je neusporedivo na strani q .. analogno tome .. i7 vs q .. ( dok osobno ne probam u praxi neću znat ) ali reko bih da je i7 put ka ić ako je procesorska snaga ono što se traži .. to je bio odgovor ekipi koja tvrdi da e 8*** ispunjava sve potrebe i nema razloga za q |
Pa vjerovatno je i7 oko 50% brži na istoj frekvenciji za razliku od običnog quada.
Meni osobno pogotovo kad radim animacije je to sve i dalje presporo. Samo želim reći da nikada nećeš imati dovoljno brz jedan komp. Jer naravno mom poslodavcu sve treba odmah, ma jučer. DDR3 je i dalje preskup, a ako radiš neke veće stvari treba ti 8giga rama. Ja trenutno koristim 6giga u glavnom kompu i 4gige po farmi. Što se tiče stabilnosti. Glupo je uopće pričati. Meni kompovi overklokani znaju danima raditi na animaciji. Nikad nikakvih problema do onih softwerskih. Moraš samo imat dobru ploču+dobar PSU. Ako se radi animacija onda se uvijek može koristiti farma. |
Citiraj:
Vec sam to 100x ponavljao, to je kao da moj deda kupi John Deere mrcinu od traktora i da se vozi njime u trgovinu, umjesto da mlati lovu njime, za sto je i napravljen :D |
Citiraj:
meni u stvari ram niti ne pravi neki problem .. radim uglavnom u 3ds maxu i zauzeće memorije s 4 g rama uglavnom ne prelazi 2,5 g .. ( govorim nebitno za x86 i x 64 ) ali procesor je redovito zakucan ... |
Prije nego bilo što kritizirate iz mog posta želim reci da ja nikome ne solim pamet , nit ne tupim neke svoje teorije zavjere .lol. niti bilo kaj drugog slicnog..
Zasto? Zato jer su htjeli Quad i bolje performanse..... E sad sam zakomplicirao smisao... No dobro... Onaj ko je onda uzeo Q 6600 je i dan danas miran i još bude miran 100% ovu cijelu godinu... Dok oni koji su u ono doba kupili c2d nebudu i nisu ziher mirni ako traže ugodno igranje / obradu videa (privatnu )... ( Onda nije bilo E 7xxx i E 8xxx serije proceva da nebi bilo ) ......... Nejde to tako....To je tak kad recimo izade Golf 6 i onda cekamo 4 godine da dojde na prihvatljivu cijenu , dok je na trzistu vev golf 9.... ( Ovo sam cist za primjer uzeo , a ne kao neko kazalo ) Zato ko voli nek opali po i7 i gotovo, imao bude manje problema kad bude pitanje nadogradnje, performansa........ Hvala. |
Uglavnom, 99.9% foruma se bavi obradom videa i rekodiranjem u mpeg2 :D
|
Citiraj:
:amen: |
Što si drugo mogao očekivati? Nije da si otkrio toplu vodu s tim postom...svaki dan se tepe jedno te isto...
|
Za one koje interesira ova tema (osim pampers gamers).
Pomalo mi djeluje napuhano ali u ovakvim situacijama razlika od 60% je i očekivana. |
Eto mislim da sam se odlucio za novi komp, pa da pitam za misljenje
Core i7 920 Gigabyte EX58-UD3R DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24 GeForce 9800 WD 500GB green edition Napajanje CHIEFTEC 450W Komp bi se uglavnom koristio na renderiranje u Cinemi, manje za igranje, ali za ono sto ja igram mi treba 5 puta slabije racunalo, tako da to nije ni bitno. Ne planiram OC... ok, lazem, vjerojatno cu se i sa tim poigrat, ali mi nije previse bitno. Ono sto mi je bitno je da racunalo bude cim tise, i da bude pouzdano. Ono sta me zanima je: 1. da li mi uopce treba 1600MHz DD3 ili bi mi bio dosta onaj na 1333Mhz 2. Da li mi je dostatno ovo napajanje koje sam naveo 3. koja je grafulja iz serije 9800 najtisa moguca. |
Citiraj:
1) ne, bio bi dosta i onaj na 1333....i ako ne koristiš 64 bitni os dosta ti je 3x1GB 2) ja bih uzeo corsair 450VX 3) neka sa pasivnim hlađenjem? |
...ili uzmes Asusovu 9600GT sa pasivnim hladnjakom ;)
|
Najvjerojatnije ce gore WinXP 64, pokazali su se daleko stabilniji sa 3DMax-om tako da cu moc iskoristit 6Gb memorije. a 1333Mhz je ipak 200kn jeftinija
Vidis 9600Gt pasivnu nisam ni skuzio, odlicna ideja Hvala. |
http://xtreview.com/images/Asus%20ge...ssive%2001.jpg
Imao sam tu karticu par dana i premija je za nas deckice koji se vise ne igramo, a moze i pokreniti pokoju igru...ako te zena i djeca nazivciraju :D |
Citiraj:
Ionako jos igram samo AmericsArmy, i to vise radi druzenja, nego igranja... |
Citiraj:
PS: ja nikada neću odrasti iako sam već prešao 3 banke pa se tako radujem naslovima kao AA3, OPF2, raznorazim simulacijama....itd... |
Jedna je stvar ne odrasti, a druga stvar ne imati vremena ili bolje receno igrati se s djecom, a ne s botovima :D
|
Citiraj:
|
osobno bih išao na wd black series nego na green ..
znao sam imat nekad problema s sporijim hdd i renderiranjem .. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:58. |