![]() |
Koristi(te) Tražilicu i čitajte stare teme. Recitiranje jedne te iste pjesmice već postaje jako iritatno.
|
Neda nam se .:chears:
|
Lijepo.
|
Citiraj:
bravo:goood: |
par pitanja :)
komponente se mogu vidjeti pod moj comp, u krakim crtama ću dodatno napisati komponente P5Q-E E8400 Ballistix 2x1GB 1066MHZ Corsair TX750W dakle u BIOSu mi je napon na procu stavljen na 1.4V, u win mi u CPU-Z u idle-u pokazuje 1.36V a u load-u 1.344V, da u BIOSU idem na toliki napon da mi u win pod idle tek javi 1.4V ili? ne bi ga htio previše "hraniti" :D Ballistixe sam u BIOSU narihtao na 5-5-5-15 na 2.2V, jel tu treba kaj mijenjati što se tiče napona? možda još neki savijet tu? trenutno sve radi na 533x8(4264 MHz), mema na referentnih 1066 MHz, 5-5-5-15 na 2.2V sve stabilno, ali na 540 me već polako ne sluša :) jel da dižem možda koje još voltaže? NB? CPU? do kud je "sigurno"? |
Zašto ići lakšim putem, kad sve možeš obaviti težim? Digni multi na 9. Naravno, i procesor treba više voltaže. Koliko je sigurno...o tome se 150 puta raspravilo. Odi na Overclocking podforum i čitaj Wolfdale OC Thread.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
kolko ja znam bolje je imati mojih trenutno stabilnih 525x8 nego 466x9 za 4.2 GHz(1.36V) bolje su performanse, a i navodno ove ploće idu preko 550 FSB, nisam probao ako griješim slobodno me ispravite :) išao sam za sad do 1.38 i nije išao proc višlje... |
Nemam pojma tko vam je to utuvio u glavu.
Ako si htio clockati sa multijem 8, onda si trebao kupiti E8200... I lijepo ti kažem da trebaš više struje, a ti opet tepeš po 1.38v... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ne kažem da ne ide,ali ne ide tako kako si ti zamislio. Citiraj:
|
Svi bi neki rekord bokte, kao da se dijeli 1000€ za to. Lik misli kao i vecina da trebas samo puknut FSB na 550-600MHz i ono radi, kao da protrljas carobni penis ala Aladdin. Meni je i ovih 2.66GHzx4 trenutno overkill za ono cime se zanimam...
|
Citiraj:
|
Jebiga, moram se pripremiti da budem predvodnik krda na iducem Prideu :) Conroe je sada samo za vulgaris dvocijevke, nije kewl.
Osim ako me netko ne sjebe s onim ueber-mega-superduper QX9770 :D |
Mislim da Neo-ST ipak ima većeg sa QX9650 :D
|
ccc... euro dizel, pa ti nisi pravi gejlord:D... da se vratim na topic ja iz svoje p5q-d ne mogu/ne znam/nemam vremena za izvuc 600fsb i nije me sram:D:D
|
Koliko si uspio dosad?
|
Citiraj:
Huh, jebiga, mogu ipak biti tajnica, ako vec ne pakšu-Warlord :) |
To,spamara :D
Sad ću prijavit sam svoj post :banana: Čekaj samo da se sekač i ja skoro oboružamo,haha,možda možeš uvest instituciju Yorkfield gaylorda :CoolRamb: Citiraj:
|
nije se zapalila, radi, sve je uredu, samo je iz jednog kondenzatora malo zadimilo, ali radi ko i prije
Vrlo mi je sumnjivo zasto je dimila, ako je zato necu ni napisat koliko je debilasto/glupo i sramota me hint: bio je mrak, a ja sam se igro sarafcigerom umjesto onim malim plavim sto spajaju jumpere |
Citiraj:
|
600MHz FSB & E8400 & Asus P5Q Deluxe
Uspio sam tih 600MHz, ide i više al sad mala pauza jer nemam baš vremena:)
Malo me zezala ploča na početku, al onda sam skužio da se to ne lovi na 24/7 windowsima, čim sam prebacio na spi tweakane winse bootala je iz prve na 600:). Ploča (nadam se i procesor) ima još lufta, samo treba malo vremena. Komponente iz siga. (P5Q-D, E8400, Crucial Ballistix 800Mhz) BIOS: 0803, stabilnij je nego beta1102 Postavke: CPU Voltage - 1.425 (ne treba toliko ali za svaki slučaj):D CPU PLL - 1.7 CPU Clock Skew - 400 NB Clock Skew - 200 FSB Termination Voltage - 1.4 NB Voltage - 1.56 DRAM Voltage - 2.4 NB GTL Reference - Auto SB Voltage - 1.2 PCIE Sata Voltage - 1.5 Mislim da može i na manjim voltažama al stvarno nemam vremena puno pokušavati. Postovi od Leeghoofda na XS-u su mi pomogli dosta. E, da, skoro zaboravih, sve je na stock kulerima:D, stavio sam jednu 12-icu na NB, nije uopće bio nešto pretjerano vruć i bez venta, ali za svaki slučaj. 600MHz FSB Asus P5Q Deluxe ScreenShot Validacija @ Razer: Hoćemo kakav review pisat? Pohvale, pokude, komentari - poželjni. Mislim nije neki problem izvući 600MHz FSB iz ove ploče, ali opet, nije baš ni lako. EDIT: 570 FSB može vrtit spi 590 FSB može pokrenuti 24/7 Windowse |
Citiraj:
Šta ti znači ovo 590 za windowse,neće ti bsodat ili? I btw,moja vrti na 580 superpi :p |
ma kazem da na 590 moze pokrenut windowse koje koristim svakodnevno... za veće brojke moram bootat sa diagnostic modom i sl...
|
update 610MHz FSB:D
Validacija http://www.imagesforme.com/out.php/t113916_untitled.JPG EDIT: Prolazi i Spi 1M na 600:) zaboravio sam slikat, sad mi se neda, al bit će. Ono kad nije htjela iznad 570 sam ja nešto sprcao. EDIT2: boota i na vserverinih 625 al nikak da dodjem do desktopa da slikam |
ima li kakve razlike između "obične" P5Q i P5Q pro, osim što pro ima 2 PCIE i jedan PCI manje? Jesu li im ostale osobine iste?
|
pro ti ima bolje smjesteni konektor napajanja i "hitpajp", pretpostavljam da moze izvuc i vise fsb-a, ali mozda sam i u krivu...
|
je li ove ploče imaju dobru regulaciju okretaja ventilatora i da li rade sa speedfanom?
|
nemaju nikakvu posebnu regulaciju (tipa: µguru), na mojoj ne radi speedfan
|
hmmm, šteta, no jesi li siguran da si ga dobro podesio?
|
nemam pojma, instalirao sam, vidio sam da ne ocitava nista i onda sam deinstalirao, nisam se bavio podešavanjem
|
a ITE SmartGuardian?
|
neide, ne ocitava bas dobro temperautre i voltaze,ja kad sam ga stavio mi je pisalo da je CPU na 250 stupnjeva...
|
Citiraj:
|
Regulacija se temelji na voltazi i temperaturi CPU-a, maticne itd, koliko ja znam :D
|
automatska da, ali manualna bas i ne?
|
Pa i manualnu odredjujes prema parametrima napona i temperature, bar ja tako radim u µGuru-u...
|
u smartguardianu imas od 0-120% i pomices slidere, barem sam ja tak imao na nF4 Ultra-D DFI-ci
|
Da, ali to nije onda nikakva regulacija, samo manualno stelanje na fiksnu vrijednost, tako mozes i kablove isjeci i spojiti na manji napon...
Prava regulacija je kad postavis temperaturne/naponske pragove za svaki vent... |
pa da, manualno stavis na fiksnu vrijednost i btk
nije isto sasjeci kablove i staviti na manji napon jer imas samo mogucnost od 5V i 12V, a u tom razmaku od 0-120% imas hrpu razlicitih napona za svaki postotak :D |
imate ai suite, donekle dobra stvar za kontrolu ventilatora....
jel zna neko nešto čime se može podešavat FSB iz windowsa za te ploče (nešto tipa setfsb, clockgen) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |