![]() |
Čuj Vorda, daj mi reci kakve su ti latencije Balistixa na 3.7 molim te da usporedim sa svojim. Tnx
|
Citiraj:
jedina kombinacija koja se pokazala stabilnom je: BIOS v12 u 1. i 4. slot dual sided moduli, a u 2. i 3. single sided, sve ostale kombinacije mi BSOD-aju nakon par sati ili eventualno dana... :) |
Na kojem to taktu sve zajedno?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
CPU: 8x426=3.4 GHz, RAM: 1022 MHz (djelitelj 1.2, iako bi mem s 1.25 tek radila na def. freq., ali 1.25 nikako ne radi, ni s 2 GB, a 1.5 (1280 MHz) je previse za 2.2 V) :kafa: to je bilo samo za test stabilnosti mem., ali buduci da sam stavio fan na PWM, sad mi te temp ne idu preko 75° C (isle su i do 90° C kad sam stavio ZEROtherm, sa Zalmanom nisu isle jer je puhao po PWM) pa bi mogao dati jos malo struje CPU da vidim koliko ide a imam i jos par kombinacija s nizim FSB u vidu... |
Evo i ja "bocnuo" svoje nove Tracere 8500 uz stare Tracere 8500 , nabio im 2.1V na 816MHz i proganjao 1 pass cijelog memtesta86+ v2.01 i 10 passova testa 5 posebno...bez errora. Vidjet cemo situaciju u WinXP...
Deadman, jesi nabavio kakve 40mm tihe da ih nabijem na cipset HS, vruc je dozlaboga kad ga prstom probam...i koje si latencije koristio za Ballistiku, default(5-5-5-18)ili si forsirao 4-4-4-12? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo moji se 4 sata drze zasad, prosli su sat vremena torturu u Orthosu i sve zasad rai okej, na 4-4-4-12 :)
Code:
Polje Trenutna vrijednost |
Citiraj:
mogli bi (ja sam sucker za te blue LED stvari), koliko si rekao ce nas kostati to zadovoljstvo? |
Ja sam se prerano poradovao sa svojim Tracerima .8FE5...nula bodova, bacili su BSoD nakon 7 sati gotovo u idleu, pas mater. Stari kit Tracera .16FD3 radi kao sat, ali ovaj novi ni za kurac. Danas ga vracam u Links jer vise stvarno nemam zivaca.
Pogledat cu na eBayu koliko bi izasli ventovi+shipping iz UK, pa ti javim na PM ;) |
http://www.hardveraj.hr/shop/product...5d90644da2f30a
ako se ne pati na ledice previse, to cu ja uzet od Beshtye (gledao sam malo na netu, trebao bi vent solidno raspuhati a tih je). Maticna nije abitova, ali je od Gigabyte-a a temp su na pasivcima takve da nemogu drzati prst duze od 2-3 sekunde (po zimi naravski nije bilo tako, a sad onaj centralni pasivac hladi 50x15x15 vent kupljen u ad electronicu za prvu silu, montiran je "ghetovski" ali temp su osjetno pale po metodi prsta) |
Problem je sto taj Bestijanera ima 2-pin konektor, znaci regulacija je kita. A ja patim na regulaciju ventova :D
Narucio sam 4 ova Akasa 40x40x10mm venta iz UK, dolaze kroz tjedan dana i DeadMan+ i ja dijelimo popola ;) Svaki 90kn nas izadje skupa s postarinom. http://i6.ebayimg.com/02/i/07/5c/b7/8c_1_b.JPG Code:
40mm Akasa Cool Blue chipset fan with 3 hi-bright LEDs |
Citiraj:
|
Ako moj Tagan 480W drzi ovo moje cudo...
|
mislim da vam nije mozda bed u memi jer i meni se bsodira komp (imam istu matu) u idle-u nakon nekog vremena skroz random. Fsb je na 400, mema na 800 @555 18 (hebiga, kingmaxi 2x2gb), proc quad na 3.6.. kad komp renda, renda i po 10-15 sati stabilno do bola i onda kasnije na idle-u uleti bsod
|
Ja sam konacno nasao gresku, moduli su pokazali error u memtestu86+ v2.01 nakon 7h testiranja na 1066MHz@5-5-5-15, 2.2V, pas mater. Idu na reklamaciju.
|
Citiraj:
probaj iskljuciti sve iz struje i izvaditi bateriju van na 5 min. i napraviti CCMOS, to zna pomoci kod random nestabilnosti sustava Citiraj:
|
Ne, nisam bas toliko paranoican. Pa napisat cu im neku vrstu opisa kvara i da ram tek kasnije pocne pokazivati greske...zar to treba slikati isto, ne da mi se sad opet cekati par h dok se zblesiraju, dosta sam ih gledao ovih dva mjeseca, grrr.
|
Nego da vas pitam u vezi matične:
Nakon zadnjeg biosa, nakon što mi se komp probudi iz standby-a (S3), ubrzo nakon toga mi ga resetira :Wtf: Što učiniti?? |
Meni BIOS 12B09 radi superiska otkad su mi se vratili novi Traceri iz Linksa...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo recimo sad mi je u Cool&Quiet režimu pri def. taktovima i nema restarta nakon povratka iz standby-a. Moguće da je neki bug jer sam onaj preset u BIOS-u kreira na staroj verziji - mozda bi samo trebalo prebrisati stare postavke.... |
ja sam na svojoj IP35Pro trebao tri puta za redom flashat zadnji bios da ploča proradi normalno tj da prepozna sve kako treba ... da ne velim da se nakon prvog flasha ploča jedno 5min nije htjela upalit
|
Flashao sam svoju X38 4-5 puta kad mi ram nije valjao i nikad prolema(osim s neispravnim ramom), cak i jednom iz Windoza. Flash, gasim napajanje, stisnem pwron tipku na kucistu da se jos i kondici isprazne, zatim CCMOS i pali kao puska, bez frke.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:05. |