![]() |
@bobe jel ti isto na 360 fsb wall?
inače, ja sam se na ploči najviše pribojavao kondića, mislio sam da će biti neki lošiji s obzirom da je ploča neka asusova jeftinija varijanta za conroe (iako baš i nije jeftina ploča), ali kondići su KZG i ulijevaju mi povjerenje. |
Citiraj:
Wall ti je na 360?Ja sam dignuo windowse na 530,ide vjerovatno i vise,nisam probao (a i jos puuuno njih je i puno vise otislo) 2.1v na za memoriju?Cudno,meni ide do 2.45... Meni ram djelitelji funkcioniraju savrseno :) kao i sve ostalo... |
ne, meni je na 38x(isto premalo), ne znam točno, nisam išao dokraja jer se nije na 365 htio bootat, mema mi je njesra, stim da još nisam stavio 0507.
inaće, Thoroughbred B od kojega sam kupio proc kaže da je stabilan na 3600, pa ak se to ne riješi novim biosom dok mi dođe nova mema ja uzimam deluxe |
Tbred....zaboravljas jednu stvar...tvoja je Deluxe verzija, ova ja obicna P5B
|
@nicko
uzeo si mi rijeći iz usta no ipak razlike ne bismjele biti tako velike, bar ja tak mislim.. |
@nicko, preteko si me :)
volio bih čut još nekog s p5b, da vidim ima li još netko takvih problema. inače, ovo sa restartanjem mi se ne čini normalno, prvi put to vidim i bojim se da ne rikne ploča... ali velim događa se nasumce, bez nekog meni očitog pravila. |
Citiraj:
P5B Release BIOS version 0509 1. Support DDR2 double side x16 module 2. Enable support for CPU ratio adjustment on Kentsfield B0 stepping CPU 3. Enable conroe/kentsfield ratio overclocking higher above default value 4. Fix CPU Fan profile mode not correct after system shotdown 5. Revise temperature reading algorithm 6. Update MRC code 7. Enhance memory compatibility for DDR533 and DDR667 modules. 8. Revise S3 fuction not stable when CPU FSB over 300MHz. 9. Add dram frequency help string Sta je 0507 BIOS takodjer za vanillu P5B? Novi bios i za P5B Deluxe => P5B Deluxe Release BIOS version 0614 1. Support DDR2 double side x16 module 2. Enable support for CPU ratio adjustment on Kentsfield B0 stepping CPU 3. Enable conroe/kentsfield ratio overclocking higher above default value 4. Fix CPU Fan profile mode not correct after system shotdown 5. Enhance memory compatibility for DDR533 and DDR667 modules. 6. Revise S3 fuction not stable when CPU FSB over 300MHz. 7. Enable support for OCZ2G8002GK-6400 8. Fix PCIEX1 will disappear after update beta bios from 0405 to 0507 9. Fix some lock cpu will show "modify ratio "item in bios(ex:660-SL7Z3 3.6GHT PSC800 2M/EM64T 002) 10. Fix some lock cpu frequency not correct when lock free fuction enable(ex:660-SL7Z3 3.6GHT PSC800 2M/EM64T 002) 11. Fix kentsfield L2 cache not correct issue (in bios setup) 12. Fix SATA configuration select disable and compatible mode, and BIOS still show SATA5 and SATA6 13. Update ICH8 Raid option ROM from V6.0.0.1022 to V6.1.0.1002 14. Update Marvell 8001 and 8056 Lan option rom from 5.16.3.3 to 5.17.1.3 |
sorry, skinuo sam taj 0509 bios, mislim da je od 7 ili 8 rujna, ful friški, zato me i čude problemi...
|
ovako roberto...
asus p5b: 1. problem sa restartanjem (ploča se ugasi i odmah upali) postoji još od prije cca godinu dana, kad je izašla ASUS P5WD2 matična...taj problem se NE MOŽE RIJŠITI drugom revizijom biosa, isključivo lemljenjem jednog kondića na određeno mjesto...osobno, ja to ne smatram nikakvim problemom, ploča se normalno ugasi i odmah upali, nije kao da svaki dan restartam 100 puta pa da mi to ide na živce...čisto sumnjam da itko ovdje na forumu restarta komp više od 5 puta dnevno...tak da nemoj radit slona od buhe... 2. FSB WALL - e to vidiš nije problem ploče nego problem tvoje konfe i tvojeg znanja...svaka, ali baš svaka P5B NON-DLX ploča ide preko 450mhz FSB-a...moja recimo na 1.40V VFSB ide preko 495mhz, ali me memorija (odnosno napon od samo 2.1V) koči...dakle, bez obzira na ostatak konfe, sa 0309 bisom ploča ide bez beda na skoro 500mhz FSB...ako te zanima kako, pošalji mi PM...:cool:;) 3.CPU FAN ERROR - i ja isto imam taj problem...kažem problem, a u biti uopće nije...to je jednostavno bug u BIOS-u i riješiti će se novijom verzijom...do tada samo postavi u bisu CPU FAN na IGNORE i to je to...ništa što već nisam vidio od "glupih" bugova... 4. VDIMM je zaista jako, jako nizak i to je u biti moja jedina zamjerka ovoj ploči...nažalost, to me natjeralo da napravim VDIMM MOD pa da barem dobijem kojih 2.4+ V za memu...slažem se, to je veliki minus...naravno, postoji i objašnjenje - obzirom da je najmanji "djelitelj" (zapravo OMJER fsb-a i cpu-a) 1:1, ako se ide na vrlo visoki FSB (450mhz+), onda je i memorija na 900mhz+, a rijetko koja mema može raditi na tako visokom taktu (bez obzira na latencije) sa SAMO 2.1V...stoga, ako ubace i koji "omjer" u korist CPU-a, biti ce odlično... drugim riječima, na svojoj ploči ne mogu preko 500FSB jer mi je onda mema na 1000mhz, a dobiva samo 2.1V i jednostavno ne može izdržati...:smoke: 5. VDROOP - e to je zapravo jedini pravi problem koji se nikako ne može riješiti nego modificiranjem ploče...dakle, pad napona na procesoru je strašno izražen, podsjeća me na vrijeme ASUS P4C-DLX ploče i mog prescotta 3.0E...s tim da su očitanja u biosu i windowsima "blaga" - sa multimetrom je situacija još gora...:smoke: 1.550V - bios postavka 1.480V - bios očitanje 1.450V - bios očitanje pod opterećenjem ~1.42V - multimetar očtanje 6. RAM DIVIDER - nije djelitelj mušićav, to je jednostavno tako...ne može ti svaka memorija raditi sa svakim djeliteljem u kombinaciji sa određenom pločom i procesorom... primjer - ASUS P5W DH kingmax 1x1024mb ddr667 - ide preko 950mhz ko od šale na gore navedenoj ploči...međutim, kada se stavi 400fsb i djelitelj 1:1 (dakle, ram na 800mhz), sustav nije stabilan bez obzira na voltažu i latencije... GIGABYTE DS3 na toj ploči se recimo djelitelj 1:1 gotovo uopće ne može koristiti kod nekog ozbiljnijeg OC-a...jednostavno, proc neće ici tako visoko kao kad se korisiti neki drugi djelitelj...neka ti phoenix malo bolje objasni...;) sve u svemu, ploča je odlična, par malih problema (meni koji mislim izvlačiti max) i to je to...stabilna, brza, dobar layout, dobro hlađenje... |
Citiraj:
sa goodramom pro se uopce ne zeli druziti na na taktu vecem od 400 Mhz sa djeliteljem 1:1, dok na vecem djelitelju mema ide na 1Ghz bez problema corsair 6400c4 kao i goodram pro na 1:1 djelitelju ide do 400 i sve iznad toga je jedna velika rupa...dakle nece ni sa 420 ni 430 ni 460...ali zanimljivo je da sa 500 radi bez problema kaj se ostalih stvari tice ploca je odlicna, jedino je zafrkavaju memorije...to je mrlja na inace jako dobroj ploci |
@masni
1. kaj se tiče restartanja fakat nisam znal za taj problem, zadnje asusice koje sam sastavljal u konfe je bila p4p serija... možda to nije prestrašno, ali me živcira. i neće biti problem jer se neće kompjuter uopće restartat ako ne bude potrebe zbog greške u winsima,, mene živcira jer kod podešavanja i instaliranja sustava ima puno restartanja. moja greška kaj se nisam raspitivao o toj ploči 2. kaj se tiče fsb walla znam da p5b idu puno više i znam da sigurno znaš puno više o oc-anju od mene ali nisam početnik, nekaj u biosu gadno ne štima. već sam napisao da pojedine postavke biosa jednostavno nestanu s ekrana kod podešavanja. mislio sam da je problem u flashanju, možda nisam dobro flešao, ali sam ponovio još dva puta i uvijek isto... jedino nisam uopće probao stari bios s kojim je ploča došla - 03xx. to ću probat prvom prilikom, pa onda ak zapnem pošaljem ti pm ;) 3. fan error sam napisao da sam riješio, znao sam di je problem. 4. vdimm nemam namjere radit jer nije moja konfa, ali sam samo komentirao da bi bilo zgodno malo više struje. 5. kaj se vdroopa tiče to je fakat strava, ali vidim da su i druge conroe ploče vrlo slične po tome, asusice najviše. 6. kad bi dodali bar jedan djeljitelj u korist cpu-a to bi bilo prekrasno, iskoristio bih ovaj kingmax i proc u potpunosti ;) inače me ploča iznenadila kvalitetom izrade i osobito hlađenjem. mislio sam uzet hr01, ali sad vidim da nije bilo potrebe. |
|
Cek, to si ti napravio?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Roberto@ => Pojma nemam :) To je neki lik s XSys-a... |
evo link, sad sam našao, i kao što lik na sljedećoj str. i sam kaže:
"Look like this board isn't that crapy after all" :beer: link: http://www.xtremesystems.org/forums/...=109099&page=3 |
eto, ja sam riješio svoj problem s p5b, radio sam bios flash iz winsa i negdje je očito bilo zapelo, kad sam to obavio iz dosa oc je išo bez frke.
rezultate sam postao u conroe oc threadu da ne duljim ovdje link http://forum.pcekspert.com/showthrea...522#post525522 ono kaj me na ploči začudilo je da se čipset zapravo malo grije i na tom oc-u - temp je bila prema everestu 37c nakon svih testiranja. znam da senzori na ovoj ploči dosta lažu, ali po dodiru mi se čini da je to to. ve u svemu vrlo dobra ploča, samo me boli što kod asusa samo skupi modlei imaju firewire... morao sam kupovati kotroler jer mi treba. na svojoj dfi za s.939 imam firewire a ploča je došla 700kn... |
Da upitam, tema je odgovarajuca :D
Kako bi se slagali P5B i 1GB Transcend 667 JetRam. E sad posto budget ne dozvoljava 2GB, koliko je pametno uzeti 1GB modul (dual channel :S) ili da idem na 2x512 istog Transcenda 667 Mhz Jet Ram. Kakvi se čipovi nalaze u ovoj memi, znaci li ista ovo JetRam cini mi se da je netko spominjao... :) Ostatak konfe e6300, 250GB WD, 7600GS (ponekad igram pa nije toliko vazno).. |
Citiraj:
|
Citiraj:
i Transcend. Ma valjda ce raditi :) Vidicu danas moze li se naruciti Kingmax 667 :D Kolika je razlika izmedu 2x512 i 1x1GB.. dual channel i to. |
Evo frend uzeo p5b poslije toliko pi*darija s gigabyteom. Odusevljen je.
E6600 mu ide na 9X 400 sa 1.55 i mema na 800 na 1.9v 4.4.4.12. Pitanje. Koliko je sigurno dati procesoru volti na p5b a da bude sigurno ? Koliko conroe uopce moze izdrzati?? vala. |
za 24/7 ja ne bi isao preko 1.45V,uvrh glave 1.5
|
ma može i sa 1.5 čak i 1.55 samo neka temp neide preko 55C ;)
|
Na procesor bez problema 1.55v s hladnjakom boljim od stock-a,na xs-u nerijetko vidim i 1.6v 24/7 na stock hladnjaku :D
|
Ma vi niste normalni :D
|
Yap, 1.55V je max. siguran napon (za neko zračno hlađenje ;)), kao što je Smartguy rekao treba paziti da temp ne ide preko 55°C jer je 60°C "kritična" temperatura za C2D
|
Citiraj:
|
Meni jos koji mjesec ne trebaju ti silni gigaherci, na 1.2125 cisto fino radi :)
|
Da ali treba racunati na to kad frend stavi 1.55 onda voltaza padne na 1.45 kad ga izmjerim.
|
Pa da....a gdje ti to mjeris??
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:35. |