![]() |
Citiraj:
|
Iznenadio bi se.
|
Citiraj:
Ako će Synology služiti samo za backup i veličina backupa nije tolika da ti je potreban RAID, radije kupi običan eksterni disk. |
Citiraj:
A ti i tvoja cobanska mala firma se tu nesto guzite pred nasim nobelovcem ivom_k, a on za 500$ rabljenog Meka sa strganom baterijom i besplatnim Google Docsima ima frenda koji pretura milijarde. Source: some dude ivo_k |
Koji kompleks vise vrijednosti, jel ti sad lakse? odi se lijeciti...
|
Citiraj:
no salu na stranu, ti bi barem trebao imati vise uvida od ovih kompleksasa koji su zadnji tehnoloski napredak vidjeli s windows xp:chears: |
Čitam i ne vjerujem :D
|
Digao sam obrvu, nemoj da šaljem na 'lađenje,
kaže indijska: Kad se slonovi tuku nahebu mravi :fiju: |
Ne moras ih slati na hladjenje, ne valja cenzurirati, sloboda govora bez obzira kakve gluposti valjali ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
kao i sluzbeni web: https://atos.net/en/about-us/partners-and-alliances/sap |
Citiraj:
Nemamo. |
Citiraj:
|
Malo. Nema baš posla tu, posebno na "zapadnjački način".
Ali nemojmo ovdje o pojedinim firmama, mislim da to nije tema, može ako koga zanima na PM. |
Citiraj:
https://store.hp.com/us/en/mdp/elitebook-820 Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
A opet reci mi dal na tim uređajima poslovnjaci rade ili samo budu uvijek dostupni, odnosno "rade"? |
O da, svakako će preko WiFi radit fw update kakvog kontrolera, routera ili nešto sličnog.
To je poslovnjak a ne rođo sa "nu vid' me" + MRcedes + ..... izbrisano zbog autocenzure .... :D |
Citiraj:
poznam poslovne ljude (al stvarno poslovne iz globalnih kompanija, ne informaticke slosere kojima je mikrotik maksimum tehnoligije, a o antiknom ciscu vlazno sanjaju) koji bi, da im kazes da wifi nije za rad i da je nuzno zlo, te cudno gledali i zaobilazili u buducnosti. Mislim generalno stav informaticara da su korisnici idioti i da je samo pravi posao samo ono sto oni rade (a vecina toga se sastoji od trosenja vremena na krpanje i rjesavanje problema koji ne bi trebali postojati) uzrokuje to da poslovnjacima informatika i informaticari idu na nerve opako i da su budzeti toliko niski. Budimo realni, u vecini firmi je informatika podrska poslovanju, a ne obrnuto i u skladu s time se treba ponasati. a ne govoriti o zidarskim mjerama preodgoja kad netko kaze nesto s cime se ne slazes. |
Citiraj:
|
Cijeli topic pričamo o mrežašima i ljudima koji to ustvari rade.
A ti cijelo vrijeme pričaš o ljudima koji rade što točno? Odgovoaraju na tickete i potpisuju ugovore? Kako si ti iz teme "Mreža sa serverom" došao do poslovnjaka koji rade na ipadu? Da, mi "poslovanjci", koji to radimo, da, mi radimo update i kontrolera i routera, migracije, provisioning itd. I da, ne radimo to preko wifi-a. |
Citiraj:
Dali si svijestan sto stoji iza novih tehnologija clouda? Isti taj cisco, isti taj server koje ti zelis zapaliti, isti taj storage system. Pa daj se urazumi. Zato sto je netko napravio SD-WAN (I Cisco, i Velocloud i svi ostali) da vise nema mrezne opreme u prici? Seniar management je najnezahtjevniji korisnik u cijeloj kompaniji. Taj hoce lijepi tablet i novi mob. Eto ih kod mene 2000 u HQ. Das mu novi mob i miran je godinu dana. |
Citiraj:
medjutim, za podijeliti par dokumenata nema nikakvog smisla sklepati mrezu i server. dakle, imas poslovni zahtjev kojeg trebas ispuniti, i to sto prije, pa sam ja umjesto mlacenja prazne slame predlozio rjesenja za produktivnost. i onda drvlje i kamenje jer je zanimljivije se zezati i slagati neko groblje nego nesto napraviti korisno za poslovanje. pa onda wifi kao sveta vodica za informaticara vulgaris koji si je umislio da je glavni u firmi, a svi ostali su stoka sitnog zuba koja se igra na ipadu.:fiju: |
Citiraj:
da se ne ponasate ko da sve znate i ne mistificirate IT, vec pruzate informaticku podrsku poslovanju u skladu s vremenom i tehnologijama, onda bi imali i drugaciji tretman i razumijevanje. ovakvi napadi na mene su cisti dokaz zasto biznisu IT precesto ide na nerve. |
Citiraj:
Ja sam veliki pobornik core businessa, poprilicno alergican na VP-e (vice presidente) HR-a, compliance, organization, environmental, public relations i tako dalje. Neda mi se razmisljati o hrvatskim terminima pa pisem ovako. Tako da kada me netko nazove iz cora, pretvorim se u uho. |
Ajmo ovako onda, kad neki ne razumiju zašto svatko normalan kuzi da je wireless samo nuzno zlo :)
Uzmimo za primjer pravnu službu neke tvrtke. Da, radi se većinom s excelicama, word dokumentima i raznoraznim hardverski nezahtjevnim stvarima. Međutim, te stvari radi sigurnosnih razloga u pravilu ne drže na cloudu niti na samom računalu već se koristi private cloud. Nemojmo zaboraviti da takvi korisnici moraju imati i neku vrstu backupa sustava. Dok to sve počne roštati po wirelessu, i još ako je 20 ljudi spojeno na isti AP, propusnost je skoro pa jednaka 56k modemu. Hoćeš da krenemo s marketingom koji ima malo drugačije zahtjeve, ali puno multimedijalnih sadrzaja? Opet te wireless zakoči. Također, u gradnji zgrada, znaju se koristiti materijali koji upijaju wireless ili ga nespretno reflektiraju pa dobiš loš signal. Citiraj:
|
a na kraju svih krajeva, kad sam čuo prvi put za private cloud... šta je to?
:D ali je bilo fora te godine izgovarati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:45. |