![]() |
Citiraj:
Citiraj:
https://www.newegg.com/Product/Produ...ard&Submit=ENE |
Citiraj:
ASrock mi u slučaju ovih jeftinijih X370 ploča djeluje... jeftinije... pa nekako bi njega ovdje preskočio. Ne govotim o Tajči ploči jer košta 3 soma kuna, govorim o ovim Killer Fatal1ty midrangericama. Gigabyte Aorus Gaming 5 je vrlo solidna ploča (ne vjerujem što govorim, ali ajde :D ) čak mi se i sviđa. Krešo ju je dobro secirao, čak je u nekim stvarima bolja i od C6H. Jebemu, nema niti jednog jedinog reviewa Asus Prime X370 ploče. Krešo je najavio (dakle 2-3 dana) tako da se još stignem predomisliti ako će ploča biti flop, mada čisto sumnjam. Uglavnom, slatke brige. |
Citiraj:
|
OK, ali kad se komponente uzimaju na dugi period (cca 5 godina) onda tih 200-250 kn ne igra ulogu ako je jedan od drugog proizvoda toliko bolji.
Bačen je novac jedino ako je ploča skuplja zbog LED rasvjete i nekih totalno nebitnih fičura oko gejmanja, zvuka pri gejmanju i dual LAN-a za gejmanje (to sve ima ova Aorus Gaming 5 ploča) tj. ako su iste po kvaliteti i po OC mogučnostima, onda jasno da je jeftinija logičan izbor. |
Da trebalo bi viditi Carbonku, ima zanimljivu cijenu kod čeha... Tomahawkica B350 zasad miriše na dobro, a ta je jos viša kategorija...
Aorusku zasad svi hvale... |
Peglaju se BIOS-i maksimalno :)
Evo ASRock za svoje X370 ploče kaže da zadnji BETA BIOS, od 09.03.2017. fixa sljedeće: 1.Improve XMP DRAM compatibility. 2.Add Simultaneous Multi-Threading(SMT) item in BIOS setup. Sad me zanima što je ovo pod točkom 2.? Valjda opcija da se može svičati ON/OFF ili neš drugo? |
Štancaju BIOS-e za sve Asrock X370 skoro svaki dan.
Izgledaju mi dobro njihove AM4 ploče |
Brko vjerojatno, jer mislim da je neki od recenzenata bio rekao da nema tu opciju za gasiti
|
Imam filing da neće biti MBO ispod 200ojra koja će moći stabilno klokati 1700 i još imati više od 4 sata porta :D
|
Izgleda da je moja procjena od $400 za 8 core bila puno preciznija od bariarnillovih $1000 još prije godinu dana :)
čak sam ispao malo pesimističan |
Mene je "sjebao" u procjeni ovaj najjeftiniji 8c16t, njega je amd izmislio poslije nove godine, jer su prije bili rekli 3.4ghz base clock minimum. Inače bih bio skroz unutra za 8c16t sa 3500-5000kn. Ako su zadnje glasine istinite 4c8t sam pogodio zbog širokog raspona cijene, a 6c12t će biti i jeftiniji od moje prognoze tako da sam generalno ugodno iznenađen. Još ako R3 bude jeftiniji od 1000-1100kn još bolje (a sad mislim da je i to moguće)
|
Drago mi je da sam bio u krivu u procjeni cijene za R5 1600 6c/12t tj. da si ti bio u pravu, kao što sam i rekao da ću biti :)
|
Amdu fali tj kao da mu fali neki proc za ganjanje popularnih pentiuma. Oko 500kn.
I nista ne cujem da se najavljuju neke verzije ryzena za notebooke? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego izgubio sam jednu okladu za bon staru negdje godinu-dvije vezano uz zen :D Ja rekao da će hexa biti preko 2500kn, a octa preko 3000kn, lik rekao sve ispod (nije mislio da će biti iole ovakvi). Prvo izlistavanje octe u hrvata 2.900 i kusur kn :D Odmah sam potpisao i kapitulaciju za hexu unaprijed |
Citiraj:
kod nas oko 7 somova jel ;) |
ako treba kome kakva b350 ploča imam jednu viška ;)
|
Pa koje 2 si uzeo? :D
|
Citiraj:
Ima kakvih konkretnih podataka o tim procesorima? |
asrock ab350 gaming k4 i giga ax370 gaming 5
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:03. |