![]() |
... a ni jeftiniji :D
nego ne tangira me zamjena cpu-a još jedan duži period pa niti baš ne pratim baš ažurno te novije platforme, ali ovo mi je wtf veličine svemira: Citiraj:
|
Jep. Čuo sam to, navodno vrijedi i za zen. Baš je bully taj microsoft
|
nemre on bit bully koliko ja mogu klokat sandy... ili da citiram jednog od najdubljih mislioca 21. stoljeća - ne može fps biti nizak koliko ja mogu biti pijan :D
|
I MS priznao da je win 7 smece :D :D
|
Citiraj:
htjeli su oni to napraviti i sa Skylake procesorima ali im nije prošlo jer su se malo kasno sjetili, zato sa Kabyijem nisu željeli ostaviti ništa na slučaju. ono kaj zabrinjava jest što su i Intel i AMD odlučili podržati ovakvu odluku (što i ne čudi jer žele progurati svoj novi hardware) i radi čega će ostali hardware vendori teže izbaciti bilo kakve drivere za matične i slično. al dobro, ostaje nam Linux i virtualke. |
Evo baš gledam da riješim svoj komp, dok još mogu nešto dobiti za njega, pa me zanima jel se isplati čekati Kaby i Zen ili kupim i5 6600k i bok?
|
Citiraj:
|
Mogu upiknuti matičnu z170 i i5 6600k za oko 2,5 soma, jel to da upiknem ili da čekam?
Uopće neznam kaj da napravim |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad se nešto šuška da bi intel mogao supportat kaby na 1xx čipsetima, ali još se ništa ne zna službeno. Jebemu bio bi red da barem 2 serije procesora podržava na jednoj generaciji čipseta |
Citiraj:
Nego, ima li info za mobilni cpu? :fiju: Već pomišljam na nove fičure tipa GPU, USB 3 itd. |
Doći će prije desktopa. To će uskoro izaći (ako već nije)
http://www.notebookcheck.net/Kaby-La....172692.0.html |
Zanimljivo, Kaby lake je ustvari rebrandirani Skylake sa naglaskom na dotjeraniji.
Koliko vidim , poboljšana potrošnja, preformanse za cca 15% i novi video dekoder. Da i ne zaboravim HDMI 2.0 ( baš pitam da li neki TV podržava novije) |
Ne pratim već duži niz godina hardveraj pa pitanje. Kakva je praksa s Intelom i cijenama kad im izađe nova serija proceva? Jel pada šta cijena starijim procevima (pikiram 6700k)? Veljača je taman rođendan pa da se počastim s nekom mrcinom od kompa. :>
|
Ne pada.
|
Čak i raste :)
i7 4790K košta kao i i7 6700K. Cijena mu je porasla prilikom izlaska Skylakea. Ok i tečaj dolaraie divljao ali... |
Znači ko vino. :D
Hvala na info. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
MSI objavio da će njihove 100 čipset ploče podržavati kaby lake
|
Citiraj:
Mene interesira Intelova nadolazeća 3DXpoint tehnologija(SSD jel) pa ću možda zbog toga prijelaz na novi čipset.Stavit ga kao boot ssd,a trenutni boot stavit kao backup pa da vidimo. https://www.msi.com/news/detail/BbMw...EctQipz86PLw~~ Aha na ovo si mislio.Đubrad moje H170ke nigdje na support listu. |
Vjerojatno će sve podržavati, možda su te samo prve dobile updejt. Jer nema mi smisla da h110 gaymng dobije support, a neka bolja b150 ili h170 ploča ne dobiju
|
Citiraj:
Jel se zna nekaj više o tome? |
neka netko nabrzinu ukratko objasni to, laički onako
|
Citiraj:
Ali radije ću pričekati jer me zanima koliko će Kaby lake donijeti preformanse u odnosu moje sadašnje konfiguracije. Razumijem da treba mjenjati ploču, procesor i memoriju. I pitam se koliko je zvučna napredovala. |
@Dottore, sve ovisi s kojim bi postotcima bio zadovoljan u pogledu napretka performansi na novijim platformama..
Ivy je jos dobar, a mislim si nekaj, napredak ispod 40%-50% je nedovoljan za prelazak na noviju platformu.. Eventualno ak je prioritet gejmanje tu bi moglo bit razlike. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Al to je sve po meni nebitno, posto se sve vrtilo iznad 120fps |
Da nisu oni testovi od čika ričarda u gta V i far cry 4 (digital foundry) :D
Treba uvijek gledati više izvora |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:33. |