PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Sapphire Radeon Nitro R9 390 8GB & Tri-X 390X 8GB test (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272280)

Eladio 29.08.2015. 00:52

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2821148)
gtx 970 vrlo vjerojatno uskoro neće uopće biti gpu istog ranga kao R9 390 (vram + dx12 performanse). Mark my words. Samim time uopće neće ni biti efikasnija

..iako AMD uvjek ganja neku buducnost, opet mu sadasnjost malo pobjegne i to je u neku ruku cinjenica (zanemarimo neke best buy kategorije gdje rula ) :D
..ali bilo bi jako zanimljivo da se potvrde tvoje rijeci, da buducnost postane sadasnjost :D

mislim i dalje ce prodaja PCa biti u padu, i dalje ce nvidia biti zelenija i intel plaviji od AMDa , ali markao sam tvoje wordse :beer:

Manuel Calavera 29.08.2015. 01:06

Naravno, ljeto/jesen će doći nove gpu i o tome više se neće pričati kako 390 kolje 970, priča će bit passe :D

dakle u najmanju ruku je izvjestan gtx 660Ti vs HD7950 ili R9 290/X vs gtx 780 scenarij, uz potencijalno dodatan boost sa dx12 (dakle izvjesno i veća razlika)

S tim da je 290 vs 780 loš primjer, jer je 390 već sada u prosjeku malo jača od 970

santos 29.08.2015. 02:24

Citiraj:

Autor Romul (Post 2820822)
No USB ports! :lol2:
Taj mi je najjaci definitivno :)

Daleko od toga da je 970 savrsen proizvod. No svejedno parira 390...to vise govori o 390 nego o 970 ;)

Sto se tice cijena tu je steta da nije opstao treci igrac, obicno treci igrac unosi pravu korekciju cijena. Steta da svojevremeno nije VIA isplivala...
I jos jedna stvar koju sam primjetio. Ako se sjecate radeonke 4870 su dosle kao prava revolucija. Top performanse za 220 EUR cca ako se dobro sjecam Pa i Nvidia sa 260 je bila malo skuplja mozda 250.
Danas nazalost za te novce se kupuju jedva mid range...
Ali ocito je gaming industrija jaka industrija i ljudi su spremni placati Titane i ostale gaming kartice po cjeni koje su nekad bile nezamislive.

malo vise su bile... ak se dobro sjecam, preko 1750 kn su bile, a 4850 su bile oko 1150. frend ubo ovu prvu, ja ovu drugu :D
i sad sam opet ubo r7 260x za slicne novce i jos nisam naisao na igru s kojom bi imao problema sa "best buy" grafama. ovo ostalo je sve trazenje dlake u jajetu ;)

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2821072)
U starim danima bih sve ovo navedeno zanemarivao, isključivo se vodeći što boljim performansama čipova (onih 5-10% prevage) i pokušao se usredotočiti na što efikasnije odvođenje topline takvog brzog i vrućeg HW-a ... a onda sam u nekoliko zadnjih godina shvatio da mi sve to nije potrebno u životu i da mi je u stvari puno veći gušt imati nešto u kanti što se ne primjećuje, kako glasnoćom hladnjaka tako i zagrijavanjem prostora.

U posljednje vrijeme me pomalo smeta ubrzavanje ventova na hardveraju tijekom najobičnijeg gledanja filmova.

Malo potražim na webu i pronađem ovu tablicu sa TechPowerUp-a :)

Zanimljivo je, koliko su u stvari neki čipovi gladni struje prilikom jedne jednostavne zadaće poput reproduciranja Blu-ray materijala. Prilikom igranja je vjerojatno nešto manji nesrazmjer, ali je i dalje osjetna razlika.

Doduše trenutno gledam iz perspektive moćnijih grafi kao što su GTX980 (i Titanijum verzija iste), te mi je u biti neshvatljivo da je tolika razlika u potrošnji (u odnosu na crveni tabor).

Btw taman sam danas naletio u jednom IT shopu na jednu 390X sa solidnom cijenom ... i onda mi se u podsvijesti pojavi ona tablica sa potrošnjom prilikom light loada ... odmah mi je pogled poletio prema nekom drugom hardveru.

potpis ;)

Citiraj:

Autor gil (Post 2821076)
Slažem se, zato više doma ni ne palim PC već sve odradim na tabletu koji skoro ništa ne troši a ni ne grije sobu, jedino zimi uključim PC da zagrije kuću i to isključivo AMD konfiguraciju.

znaci vristim :lol2:

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2821149)
I da se ne radi o kompu sa jakim hardwareom, računalo, a pogotovo stariji monitori koji su se isto grijali (pa i prvi LCD) itekako utječu na temperaturu sobe. Pitaj bilo koga tko radi u uredu gdje je nekoliko računala a nema klime. Da ne govorim o učionicama.

@syss: Bojim se da je svo troje.

i ne samo to, mogo te caca provjerit dal si se igrao na kompu tako sto bi samo probao jel monitor vruc :lol2:

SRV 29.08.2015. 10:33

Sve AMD kartice su zapravo radjene za DX12-like scenario. DX11 izvode nazor. To zapravo nisu njihove performanse.

Kad izadju prave DX12 igre omjer ce biti prilicno drugaciji. Maxwell Gen2 ce jos i biti solidan, ali Keplera nece biti nigdje ni na mapi. Ne bih se iznenadio da jedna 270X potuce GTX780Ti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:25.