![]() |
Citiraj:
|
Ertuzio zemi si Zalmana 7000 AlCu.
|
temperature su i meni poludile, glaciala sam izbacio pred 15 dana, ostao je sugavi termaljtejk v12 @3200 rpm-a i temp nece ispod 55 na load makar stavio 6000 rpm-a
|
Citiraj:
Evo kak je to kod mene. Ovo je bio neki mali load... http://img50.echo.cx/img50/4223/cool2ja.jpg Al obrati pažnju na brzinu vrtnje ventilatora... Kad ih dignem na 3,5 k rpm...Temp nemre preć 40 da ga ubiješ. Mobilac @ 1,7V 2455 mhz |
Citiraj:
|
CPU: 45 C
NB: 30 C HDD1: 30 C HDD2 31 C Kučište: 28 C Sobna temp: 25 C 3 glacialtecha: jedan koji puše u hdd, jedan koji upuhoje zrak, jedan koji ispihuje....itd |
Da li mogu ovaj svoj cooler nekako pojačati, tj povečati broj okretaja...to se dobije povečanjem napona na cooleru!
Logički valjda!? A gdje da povečam napon? u biosu? molim da mi netko pomogne! Sad se vrti na cca 2500 rpm imam Glacial Tech! |
ništa bez vodenog.... moraću nešto ponovno izmišljat.... pripremite se na bolesno niske temperature :beer:
|
Evo full load
maticna--34 cpu--38 pwm--36 hdd--32 hdd2--30 gpu--40 mema--46 sve je full load ;) |
update...
malo poboljsah hladjenje tako da su sada temp 43 i 23°C. :) |
Ljeto stiže...temperature komponenata
Evo jos nije kalendarski stiglo, ali fino je zahajcalo vani, a i u prostorijama, sto sam odmah vidio po senzorima danas popodne i veceras. Kako vam disu Core temperature? :D Naravno tu ne racunam ove sa masom freona u kucama, hehe.
Moj se zasad podigao za cca 3-4 celzija u idlanju, kao i GPU VRM-ovi koji inace ne prelaze 60 bez opterecenja. Sad su na 61 :) http://www.imagesforme.com/out.php/t...emperature.JPG |
|
Ljeto stiže dunjo moja kaže pjesma, a kod mene core temp isti:)
|
Kod mene je i da lje zima :D
Temperature su za sada normalne. |
Nema neke promjene, kod mene se i po zimi fino grije... :D
Ajde recimo nek je 2C gore - možda... :) |
Citiraj:
|
temp svih komponenti u prosjeku otisle za 4-5 stupnjeva gore u odnosu na prije 2-3 mjeseca.
velika soba + veliki prozori + losha izolacija + 1. kat = potrebna klima (ali se zasad josh ne pali :) ) |
e6750 na sonic toweru se utoplia za 3c, ko ga j.... nek pati......
|
IDLE ~30°C
LOAD ~44°C Mjerneno Real Tempom, CASE otvoren i prozračan, možda su se povećale ~1°C! |
nisam osjetio nikakvo dodatno zagrijavanje, ali sam ipak u chiefa ubacio jos jedan 80mm ispusni vent :D
|
Min 4 celzija, što je i normalno. Pa po zimi mi je temp u sobi bila oko 18, a sad je već 22. Mislim tko nije skužio razliku, ili kuri po zimi, ili je već upalio klimu :D
|
Ljudi nemoj te se ljutiti na :offtopic: i isprika odma sto pitam pitanje koje je postavljeno milju puta...no nece vam biti tesko odgovoriti. Pitam cisto da se znam ravnat sa vasim odgovorima u ovom threadu.
Dakle, sa cim mjerite temp? Meni Core Temp 0.94 kaze 31 C u idle, no everest koji inace koristim kaze 47 C. Koje vi temp ocitavate?? |
oko 4°C porasle temperature za sada. ici ce jos gore. potkrovlje ^^
|
Ako ti je na stock postavkama onda je taj 31 celzijus vrlo moguc. Ako si ga laganini otfrljio do cepa, onda je sve moguce :D
|
Ja gledam s Everestom, drugo mi se neda niti instalirati, naravno teško je reći kolko je prikaz točan u smislu aspolutnih vrijednosti ali to ionako niti nije u pitanju nego se pitao "pomak" a taj bi trebao biti više manje sa svakim progijem isti...
A i inače je moj proc jako star pa nebi trebalo biti više bugova s njim i očitavanjem - valjda, a i 50ak C kolko pokazuje u Idleu mi se čini realnim s obzirom na ono kaj sam ustanovio "prsometrom" (TM) i što se može očekivati od pasivnog hlađenja na CPU... :D |
Ma sve je na stock, cak i one Eist i sl didje midje su upaljene. Znam da je bilo price o onim nekim tjunction sranjima koji neki progiji imaju na 85C a neki na 105C i tako...cisto me zanima sa cime mjerite temp? Jer kazem, everest mi sisa za 15-20C vise temperature...a starija verzija je pokazivala isto ove manje temp. Evo CoreTemp zadnja verzija ima TjMax na 100 C i on mi pokazuje kao i everest. Kome da vjerujem?
|
IMHO ako ti noviji progiji pokazuju više ja bi prije vjerovao njima... :kafa:
|
TAT je meni bio najprecizniji,core temp mi je pokazivao ~10° više,što sam prstometrom lagano otklonio kao mogućnost.
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:48. |