![]() |
I ja si planiram uzeti nju...Prodati sad ovu 8800GTX :)
Samo ne znam koliko mi se isplati,al' kontam si da mi se isplati :stoopid:..Ili pak ne?:D |
el su ove safirke kod nas retail? (uz retail se dobi usb stick od 2gb, 3d cmark 06 adv i jos dosta toga...)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja mislim da ti se to ne isplati..8800 GTX je sasvim solidna grafa i nemoj ju prodavati jer ces jos moc s njom igrat sve naslove minimalno 6 mj... a nije vrijedno da ju prodas i jos 800 kuna das ua 4870.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Uzeo sam je,taman došla ima jedno 2 sata,stavio vistu i sad ćemo vidit još igre nisam instalirao...
|
ajde yoga koji screen shot u kučištu s tim acc-om...:chears:
|
|
Citiraj:
budem stavio večeras,vraćam xp,pa kad vratim stavim par... |
Citiraj:
Sad je dilema između još jedne HD3870 PCS i gore navedene zvijerke.:smoke: |
Citiraj:
Inace meni dolazi sad jedna 4870, pa cu bash usporediti "utiske" i razlike izmedju crossfire hd3870-tica i doticne |
Citiraj:
i baš sam reko da ću hd4870 uzet kad izađe powercolorova sa nekim custom hladnjakom, ali se nisam nadao da će tak skoro:smoke: uglavnom, kartica izgleda bolesno, a sudeći po izgledu hladnjaka, čini se da isto tako i hladi bolesno:D što se tvog testa tiće, ja te osobno molim da ga odradiš što prije i detaljnije:goood:, možda mi pomogne da se odlučim. jel mogu naručit koje igre da testiraš? kolko tražiš po narudžbi? :D EDIT: Radi se i o tome što ne mogu nać rabljenu HD3870 PCS, barem ne na tržnici, pa bih trebo novu uzet. U vemilu ima "u centru izvan zagreba". cca 1000kn. |
pitanje el je ima... Vemil ne updatea bas cjenike za javnost...
|
Citiraj:
@Pippincro, ajde već je prošlo sat-dva otkad si obećo neki test, šta još nije gotovo???:lol2: |
Citiraj:
haha :) Evo da budem "precizniji" - testirat cu 3870-tice u crossfire na default taktovima i na clockanim (850gpu, 2450 mema) - obje grafe su pod s1 trenutno. Provrtit cu 3dčmark06 i vantage na 1920*1200 rezoluciji, te age of conan (jedino sta imam instalirano, a za drugo bash nemam zivaca ni volje) na postavkama koje su mi trenutne i kasnije sa svim kerefekima ukljucenim (shadow etc.), te onda hd4870 - isto sa s1 na default i clokanim koliko ide - isti testovi. Ostatak postavki kompa ce biti identican - rezolucija u svim testovima vec spomenuta. Fora je jedino da cu testove crossfire-a napraviti sutra, a hd4870 u utorak-srijedu kad dodje do mene. Do tad se valjda mozes strpiti, kad josh nema ovog nabrijanog modela kod nas u prodaji ;) edit. i vidio sam na newsgrupama prije par dana 3870pcs za 700 cuna, tak da treba traziti okolo |
Citiraj:
A jesi sad gotov sa testiranjem?:lol2: Zaebavam se. Strpit ćemo se. Za to vrijeme ću traži neku rabljenu hd3870. Pooz :respekt: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
OT ljudi, dosta o staroj gospođi hd3870, priča se o mladoj dami-hd4870.:goood: |
Zanima me dal je netko od vas stavio nove drivere (8.7) i dali vam je temp. pala ?
Naime, kolko vidim po forumima, fan radi na 23% svoje brzine i kad je pod opterecenjem, navodno novi driveri nemaju fix za to. Neki kazu da imaju a ne neki da ne. E sad, postoji manualno podesavanje brzine gdje se editira profil u CCC, dal je neko probao to mozda ?? Citiraj:
|
Pa ako ima dosta propuha po regulatorima, ok je. Vjerujem da nisu ni trebali pasivci za memu.
|
Denzil - koristan kao i uvijek ;) Hvala na puuuno lijepih slikica i rezultata. Ajd samo poviri napajanje još jednom, pa napiši koji je model, tj kolko W :D Makar vidim da neki tu već guraju 4870-icu na Chieftecu od 400W i sl.
Btw, kaj se tiče onog jednog heatsinka na memoriji, ja imam isti problem na svojoj trenutnoj X1950 i to sam riješio tak da sam pomaknuo HS za cca 1mm dalje od pipe. Tih 1mm neće ubit memoriju, a nisam morao ništa pigat ni rezat :D Ionako se GDDR5 manje grije od GDDR3 pa fakat ne bi trebao biti problem (pretpostavljam ovo za grijanje memorije, s obzirom da kartica troši manje struje kad ju se pikne na isti GPU clock kao i 4850, kak sam negdje čitao). Ja svoju 4870-icu u ponedjeljak naručujem, pa valjda u utorak krećem s testiranjem. Imam S1, 120mm vent, turbo modul, i namjeravam još napraviti neke ludorije i kombinacije sa rastavljenim stock coolerom i S1 :D Sad čekam odgovor od frenda u vezi infrared termometra, ak ga ima onda očekujte recenziju na cca 5 strana LOL! :D EDIT: Dobil bum termometar, al tek iza 15.8. jer su na godišnjem :P Tak da bu opsežno mjerenje moralo čekati :( A baš sam mislio to delat sad prek ljeta dok nema nekaj pametno za delat.. Niš, moral bum se igrat :D |
Ajd samo poviri napajanje još jednom, pa napiši koji je model, tj kolko W :D Makar vidim da neki tu već guraju 4870-icu na Chieftecu od 400W i sl.
4870, kao i 3870X2 (3870x2 bec oc-a) nemogu trošiti preko 225W. 2*6 pin pcie napajanje (max 75w *2) + 75w max koje mogu dobiti iz ploče. |
..posjedujem Sapphire 4870 oko tjedan dana i na driverima 8.6 radi savršeno.Crysis,Assasins Creed i cod4 klizi bez ikakvog petljanja po ccc.temperatura u idle je 80c a load ne prelazi 90c i to nakon 5-6 sati igre.za svaki slucaj sam upiknuo mali ventilator koji sa strane kućišta puše po njoj.
..zanima me da li namještavanjem vrtnje ventilatora po gore navedenoj formuli gubiš garanciju (links) i isplati li se stavljat 8.7 drivere.thx |
Ne gubiš garanciju,samo udri po tome,namjesti si kako ti paše.
|
Citiraj:
Inace vrtio sam ja 3DMark06 na 3870x2 napajano sa takoder prastarim Fortronom od 400W. Ne znam cemu sva ta briga. Citiraj:
O tome se i radi.. ak uzmes cvikcange i skines vrh jednog zuba mislim da ce pipe fino upast unutra i to je to. |
Citiraj:
A ono, svi kupuju nova napajanja sa novom grafom. Možda griješim ali mislim da će moj Hiper 580w biti dovoljan i za 4870x2. Bar se nadam. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:18. |