PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

shilev 06.04.2018. 19:15

posto imam 10mbit net i max tv hd, a ne moze ici vise pitao sam dal ima koji nacin za brži net.
i covjek mi je rekao da ce mi dati turbo mix za 10kn 100giga po 30mbita 4g.
koliko ja znam to je onaj hibridni net za ljude koji imaju bakar do 4 mbita i dolazi huawei ruter.

on je meni rekao da cu moci imati na parici i dalje 10 mbita flat, a da ce ovaj 4g net ici posebno kao neki hotspot, na nekom malom uredjaju i da ce biti neovisan o netu preko parice. da ostaje stari ruter za net i max tv, a ovaj neki uredjaj ce biti kao hotspot sa drugom ip adresom i tu cu imat tih 100 giga do max 30/5 brzine za 10kn..
da li to stvarno moze tako funkcionirati?

viking.software 06.04.2018. 19:56

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3181204)
199kn ili 204? Je neki ekstra tv paket za tih 5kn više?

"trio 199,90kn/mj + svi dodatni programski paketi po 5kn/mj."

to mi je ponudio.

pa, 'ajmo zaokružiti na 205kn

snorky_vk 06.04.2018. 20:12

u mom slučaju već 4 mjeseca ne daju mi nize od 320kn max3 paket sa sportskim + paketom i dodatnim stb-om. dok je bila uo bilo je 279kn.... danas mi nude max3 biram za 400kn. gubim polako strpljenje s njima. kontaktirao sam terence , nazvao me i rekao da ce vidjeti moze li nize. proslo 10 dana ni traga ni glasa. a ponuda za 209 je kao istekla.....

more 06.04.2018. 21:28

Citiraj:

Autor viking.software (Post 3181444)

to mi je ponudio.

Jel ti to iskon ponudio?
Ako jest znaj ( ako ti je to bitno) da se kod njih uspostava poziva plaća 0,20 lipa.

more 06.04.2018. 21:30

Citiraj:

Autor snorky_vk (Post 3181449)
u mom slučaju već 4 mjeseca ne daju mi nize od 320kn max3 paket sa sportskim + paketom i dodatnim stb-om. dok je bila uo bilo je 279kn.... danas mi nude max3 biram za 400kn. gubim polako strpljenje s njima. kontaktirao sam terence , nazvao me i rekao da ce vidjeti moze li nize. proslo 10 dana ni traga ni glasa. a ponuda za 209 je kao istekla.....

Ja mislim da će oni uskoro morati davati bolje ponude za max3 pakete s obzirom da od ove godine, kako se govori, liga prvaka više nije na max tv-u nego su prava otkupili vip i Bnet.

Mirkopoter 07.04.2018. 01:37

Ne govori se nego se zna da je Liga prvaka Vipova sljedeće tri sezone.

more 07.04.2018. 08:59

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3181583)
Ne govori se nego se zna da je Liga prvaka Vipova sljedeće tri sezone.

Odlično. Prilikom produživanja ugovora i to spomenuti. (oni će se kao i uvijek pravit ludi sa spikom da nemaju takvu informaciju).

tiki66 07.04.2018. 11:08

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3181427)
Znam da je Iskon pod t-komom, ali kako kaze ovaj predstavnik, tkom ima "bolju opremu" ako govori istinu. Znam da Tkom daje speedshrott ali ne znam kakve routere Iskon trenutno dijeli. Dilema u glavi...

A čuj, što god ti dali moraju ti osigurati tu brzinu bez pucanja veze. A ako ti treba kvalitetan ruter ne moraš se brinuti - neće ti ga dati niti jedan operater već ćeš kupiti svoj i spojiti ga na glavni ruter.

S druge strane 20kn mjesečno razlike nije neka cifra ali * 24 to ispadne 480kn. Samo provjeri na iskonovim stranicama spadaš li u narančastu zonu.

Citiraj:

Autor viking.software (Post 3181444)

to mi je ponudio.

Odlično, puno hvala na info :chears:

Mirkopoter 07.04.2018. 15:59

Citiraj:

Autor more (Post 3181601)
Odlično. Prilikom produživanja ugovora i to spomenuti. (oni će se kao i uvijek pravit ludi sa spikom da nemaju takvu informaciju).

Govore oni to sad na korisničkoj podršci i valjaju priče da je i dalje sportska ponuda dobra, nije im zabranjena tema :)

fAg 07.04.2018. 18:05

Citiraj:

Autor more (Post 3181601)

Šta ti vrijedi ugovor? Meni je istekal i nemogu ništa.Rekli su mi da ostavim tako kako je,eventualno mogu dobit možda maxtv ali to neću,brzina isto nejde više od 3mb.s. Nemam se kome prebacit jer su drugi još puno gori.Jedino sam mogal prije dobit smanjenje cijene za 20 kuna kad su me non stop zvali i nudili nekakve opcije uz produženje,sada više ništa,doslovno tko te hebe. Mjesečno do 240-270kn,stalno variraraju računi,nisu isti uvijek u lipu.Zadnja dva recimo 241.75 i 241.Plaćam na platomatu.
Jedna telekomunikacijska firma pa si nemože napravit ni poštenu aplikaciju.Vode mi na moj telekom računu nekakvu opomenu koje uopće nema,ostalo u sustavu i već sam dva puta zvao o čemu se radi da bi rekli da je sve u redu i da je sve plaćeno,zaboravim da je greška na njihovom sajtu i onda bezveze zovem.Signala 3g nemam ni od jedne mreže tako da na mobilni internet mogu zaboravit od bilo koga a optika još manje. Ali glavno da se oni hvale kako su uložili milijarde u ovo,u ono itd.,možda i jesu ali većinom u svoje džepove.

viking.software 07.04.2018. 20:42

Citiraj:

Autor more (Post 3181482)
Jel ti to iskon ponudio?
Ako jest znaj ( ako ti je to bitno) da se kod njih uspostava poziva plaća 0,20 lipa.

ma vidi, normalno da negdje postoji "fora". ali, ako je TO najveći problem, onda neka je. obzirom na broj obavljenih razgovora preko fiksnog, teško da će se obogatiti na meni.
na stranu sve, meni samo nije jasno zašto tcom inzistira na astronimskim cijenama, a ovi drugi se ubijaju kako bi privukli ljude i svako malo spuste cijenu. ne razumijem logiku.
dobro @fAg kaže, uložili su silne novce u svoje džepove. tako i izgleda kako se odnose prema nama.

mislim da su sve te velike organizacije nekako navikle da smo svi tromi, spori, ne da nam se otići potpisati negdje nekakav papir, otići drugom pružatelju usluge, drugom osiguravatelju i slično. pa iskorištavaju tu našu tromost.

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3181638)
Odlično, puno hvala na info :chears:

NP! i drugi put! btw, ako budeš ulazio u pregovore (i ugovorio) u dogledno vrijeme, svakako javi, da znam što nas druge može čekati.

btw, pitanje za sve, koristi li iskon iste rutere kao tcom ili ne? imam tih tcomovih zte-a u rezervi pa da ne propadnu. al' nekako sumnjam da će pasati...

myroman 07.04.2018. 21:54

Ja sam jucer u t centru ispunio obrazac za trajni raskid. Receno mi je neka poskeniram to i osobnu i posaljem to na neki mail da cu dobiti neki broj koji nazovem za ponudu.
Danas (prije nego sam uopce ja poslao mail) zove me tip sa 0800611366 i nudi neki max2 paket za 249 kn?
I jos sere po tele2 i vipu.
Nakon natezanja sam popizdio i odbrusio mu da "prebjezima" nude max3 za 209 kn a meni tu nudi neke skupe bljezgarije. Na sto mi se zahvalio i rekao da ce usluga biti raskinuta u roku 12 dana.
Nakon toga poslao sam mail i dobio automatski odgovor da nazovem 0800611363.
E sad, koja je razlika izmedju ta dva broja i ima li smisla da zovem u ponedjeljak...

mate9 07.04.2018. 23:49

Ljudi, jel zna netko zašto se Attainable Rate u postavkama routera stalno mijenja? Download mi je pao u zadnje vrijeme sa cca. 55000 kbps na 46000 kbps.

Jel to normalno?

partwish 08.04.2018. 00:41

Kontam da dodaju nove korisnike i propusnost pada...

fAg 08.04.2018. 00:57

Citiraj:

Autor viking.software (Post 3181842)

mislim da su sve te velike organizacije nekako navikle da smo svi tromi, spori, ne da nam se otići potpisati negdje nekakav papir, otići drugom pružatelju usluge, drugom osiguravatelju i slično. pa iskorištavaju tu našu tromost.

Nekad nema druge opcije.Meni je smiješno kako reklamiraju optiku nove generacije,za koga? Ne živimo u Tokiu,šta je sa onima koji imaju samo bakar i jedva hvataju 2G/GSM signal? Gdje su te milijarde uložene stvarno neznam.Jedino u njihove džepove.Ali najbitnije je da se oni slikaju.
https://www.tportal.hr/tehno/clanak/...-foto-20180322

skalar 08.04.2018. 02:36

meni se čini da to tak skoro nitko neće dobit,kad je kod mene bio tehničar baš mu je stigao mail da se pripreme za pilot projekt ,što bi drugim riječima značilo nikom ništa do daljnjega.biće da su najavili da slučajno nebi bnet krenuo sa docsis-om 3.1 bez da ih prije obavjesti :)

Froxie24 08.04.2018. 10:09

Citiraj:

Autor skalar (Post 3181930)
meni se čini da to tak skoro nitko neće dobit,kad je kod mene bio tehničar baš mu je stigao mail da se pripreme za pilot projekt ,što bi drugim riječima značilo nikom ništa do daljnjega.biće da su najavili da slučajno nebi bnet krenuo sa docsis-om 3.1 bez da ih prije obavjesti :)

Ma đabe to sve. Kod mene je prvo Bnet izgradio HFC infrastrukturu i onda je HT odgovorio sa FTTC kabinetima... :bonker:

Kad B-net krene sa docsis 3.1 HT može samo lupati glavom o zid. :hitthewal:

Ili iščupati svoje FTTC ormare. :D

fAg 08.04.2018. 12:38

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3181966)
Ma đabe to sve. Kod mene je prvo Bnet izgradio HFC infrastrukturu i onda je HT odgovorio sa FTTC kabinetima... :bonker:

Kad B-net krene sa docsis 3.1 HT može samo lupati glavom o zid. :hitthewal:

Ili iščupati svoje FTTC ormare. :D

Ali vidiš kako su oni ponosno istaknuli kako je komercijalizacija te usluge već počela a ovdje koliko vidim još nitko nije dobio tko je zatražil. Od njihove optike mislim da nitko nema maksimalne brzine koje bi trebal imat.

izzo 08.04.2018. 13:38

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3181427)
Maloprije me kontaktira prodajni predstavnik t-koma, na moj upit od jutros (neocekivano brzo).

Ja im poslao upit 5.4.18. za Max3 + mob. obiteljska tarifa 4 člana i još se nitko ne javlja, izgleda da im to nije interesantno, ZG im daleko.

float 08.04.2018. 14:48

1 privitaka
Citiraj:

Autor fAg (Post 3181921)
Nekad nema druge opcije.Meni je smiješno kako reklamiraju optiku nove generacije,za koga? Ne živimo u Tokiu,šta je sa onima koji imaju samo bakar i jedva hvataju 2G/GSM signal? Gdje su te milijarde uložene stvarno neznam.Jedino u njihove džepove.Ali najbitnije je da se oni slikaju.

Citiraj:

Autor skalar (Post 3181930)

Citiraj:

Autor fAg (Post 3182013)
Ali vidiš kako su oni ponosno istaknuli kako je komercijalizacija te usluge već počela a ovdje koliko vidim još nitko nije dobio tko je zatražil. Od njihove optike mislim da nitko nema maksimalne brzine koje bi trebal imat.

Zašto mislite da nije dostupna? Meni su je nudili, nakon što sam ih odbio jer su mi preskupi u odnosu na VIPNet. Osim toga, još sam pod ugovornom obvezom. Inače, kako sam razumio, oni koji imaju postojeću "običnu" optiku neće ovo dobiti zadugo jer se radi o skroz drugačijoj infrastrukturi, nije više GPON.

Anyway, komercijalizacija je uistinu krenula. I to ne samo u ZG.

Sn4k3 08.04.2018. 20:05

Citiraj:

Autor izzo (Post 3182031)
Ja im poslao upit 5.4.18. za Max3 + mob. obiteljska tarifa 4 člana i još se nitko ne javlja, izgleda da im to nije interesantno, ZG im daleko.

Mozda su mene tako brzo i potpuno neocekivano konkaktirali jer trazim novi prikljucak... Ne znam, samo cini mi se da cu morati prihvatiti ponudu za max2 jer ostali nisu konkurentni ponudjenoj cijeni od 159kn (ukljuceno 50mbps). Iskon je prividno jeftiniji sad sa akcijskom cijenom od 139kn no kad uracunam 625kn koje moram dati telekomu za novi prikljucak ispadne me skuplje na 2god nego da prihvatim ponudu tkoma...

Btw, vidim da se prica o optici nove generacije, osobno bi bio presretan da mogu dobit bilo kakvu optiku pa i onu najstarije generacije :D, jer mislim da to nece tako brzo u "moje selo"...

viking.software 08.04.2018. 20:34

Citiraj:

Autor fAg (Post 3181921)

ma, da uvedu tu novu optiku (čuj, novu) u jednu zgradu, u jedan stan i to nekome naplate, imaju se čime hvaliti. a to što ta usluga neće biti dostupna godinama tamo gdje su još bakrene žice po "banderama", to je manje bitno.
marketing je čudo...

X-Plosiv 08.04.2018. 21:24

Je netko prikupljao suglasnost vlasnika stanova u zgradi kako bi se probala dovući optika?

Pričao sa prijateljem koji radi u Iskonu, prije godinama radio u T-Comu. Rekao mi ako samo prikupim više od 50% potpisa u zgradi da su suglasni za optiku, da može probati provući zahtjev da se dovuče optika. Zanima me da li je to netko već radio?

Ja gledam, 24 stanova, neka prikupim 13 potpisa i onda probati..

Juice 08.04.2018. 21:32

Nema neke mudrosti. Što više potpisa to su ti bolji izgledi da se provuče optika.

myroman 09.04.2018. 18:44

Meni su napokon ponudili max3 povoljniju cijenu.
209 kn + 10 kn turbo + 5 kn prosireni paket.
Ovih 10 kn za 50 mbit me zasmetalo. U 2018. da moram extra placati za kolko tolko postenu brzinu.
Nego, cuo sam da se kod iskonovih rutera ne moze raditi port forward. Je to istina?
Jer sad je ovako:
HT - 224 kn
Iskon - 209 kn (hbo premium + djecji paket) i max brzina.
Hm... 🤔

Toncek 09.04.2018. 18:48

Cudno....ja sam dobio za 189 kn, brzina 50 mbit bez nadoplate.

myroman 09.04.2018. 19:02

Citiraj:

Autor Toncek (Post 3182518)
Cudno....ja sam dobio za 189 kn, brzina 50 mbit bez nadoplate.

Trio paket!? Žica?

BlackDwarf 09.04.2018. 23:52

HT uvodi uskoro novost za optima/h1 i iskon korisnike. Njihovi tehnicari ce odradivati bitstream smetnje i ukljucenja kod korisnika. :D

Toncek 10.04.2018. 00:00

Citiraj:

Autor myroman (Post 3182524)
Trio paket!? Žica?

Max 3 optika.

Mirkopoter 10.04.2018. 00:06

A jesi i dobio brzinu za optiku... toliko imam na bakru.

Btw myroman je pričao za bakar gdje je naravno skuplje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:11.