PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Tele2 - Pokućni internet (novo) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=285481)

Prezime 25.10.2017. 17:37

Nek te ne brinu te 4 crtice. Meni su 4 crtice 80% vremena tijekom dana pa sve uredno fercera. Kako router zakljuci kad ce bit 4, a kad 5 crtica nisam tocno otkrio; nekad ovisi o vrijednosti RSRP, nekad o SINR, nekad o plozaju sunca i mjeseca, a nekad o susjednom polju, jel je kruza visoka ili je nema :)

Tih tvojih 59cm je mjereno izmedju cega?

Armor 25.10.2017. 19:03

Između same sredine, praznina de se antena dijeli na dva dijela.

Sad je završilo na 50cm, i nisu pod vagu al više nisam mogel, palac i kažiprst mi naotekli od zatezanja/odtezanja šarafa...

Sad su nastradali jačina i šum ali prvi put sam dobil 88/61, mislim da ispod nejde ali mi se i čini da budem vratil opciju sa većom jačinom i manjim šumom.

Velike su oscilacije:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f82a44f2b5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...065e601567.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bc55793739.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c0d6088dd3.jpg

warlock25 25.10.2017. 19:42

Ovo je moja situacija sa antenom s ebaya za 15 eura
http://www.panorama-antennas.com/sit...&product_id=52

Antena je u spavacoj na ormaru na stalku i ovo je max kaj sam mogao izvuc.
Nemam opticku vidljivost prema odasiljacu.O cemu ovisi taj famozni SINR jer je on mali tj. rijetko iznad 10?Meni je prakticki potrebno pol metra kabla pa jel bi dobio kaj ako precvikam coax na pol metra za razliku od 5m na vrijednostima?
Uglavnom brzine su oko 30 dl i 45+ up oko 18 sati.U gluho doba noci vjerojatno duplo tolko dl ce ici.vidit cu danas.Igro sam se cijelo popodne sad za ove vrijednosti i SINR jako varira.

https://s1.postimg.org/7khpvdtivf/tele2.jpg

Prezime 25.10.2017. 22:41

Prvo najdji najbolje mjesto, a onda skrati kabel na najmanju mogucu mjeru (svakako terminiranu sa uredno stavljenim SMA konektorima), jer to je osrednja antena i po 5m njenog kabela izgubis pola njenog pojacanja. Po mogucnosti smjesti router uz antenu za sto krace kablove.

Bez obzira na njihove upute okreni antenu za 45° (jedan ugao na dnu, kao kriz) kad trazis najbolju poziciju.
I jedna primjedba, gledajuci podatke u 2 njihova dokumenta, u jednom navode pojacanje za 1710-2170 MHz = 9dBi, a u drugom za istu antenu i frekvenciju 1710-2170 MHz = 5dBi (naravno bez kabela)

Naravno ucenje: nikad, ali bas NIKAD ne vjeruj brojevima za pojacanje neke antene na internetu. Najbolji primjer je OVAJ poljski sajt koji prodaje panel antene pojacanja od 50dBi :)

D/G 25.10.2017. 23:48

pa navikli smo da lažu o dobiti antena :fiju:ali kad vidiš još veću glupost gdje zbrajaju dobit ...:roller:

to je gotovo slično sa "KASENS od 6000mW" na 60dBi anteni :nono:

warlock25 26.10.2017. 00:22

Ma znam da je samo 5dbi i mislio sam ako skratim kabel da dobijem vise na sinru jer samo me on koci.O cemu ovisi sinr uopce?

Prezime 26.10.2017. 00:50

SINR ovisi o tome kako modem routera uspije odvojit korisni signal od nekorisnog, tj ostalih njemu nepotrebnih signala i šuma. Bolji modem ce to moci sa slabijim signalom, a losijem ce trebat jaci korisni signal.

Kako si limitiran mogucnostima modemskog dijela svog routera, preostaje ti jedino dovest mu na ulaz jaci/bolji/čišći korisni signal. To mozes jedino sa dobro pozicioniranom dobrom antenom i kablovima/konektorima sa sto manje gubitaka. Stoga se potrudi u pronalazenju najboljeg mjesta za tu antenu, pozeljnoj orjentaciji i naravno skračenju kabela na najmanju mogucu mjeru.

Prezime 26.10.2017. 00:53

Citiraj:

Autor D/G (Post 3118601)
pa navikli smo da lažu o dobiti antena :fiju:ali kad vidiš još veću glupost gdje zbrajaju dobit ...:roller:

Je, na to sam bas skrenuo paznju momku s kojim se dopisujem preko PM-a i koji mi je ukazao na taj sajt. Bas si mislim kolki su Poljaci budale da puse takve nebuloze :beer:

gloginjaR 26.10.2017. 09:18

U dilemi sam! Planiran pokućni net uzet na pretplatu, Sad, imam Tablet 4G s s kojeg mogu uzet vezu za laptop mobitel i android TV box! Ali brineme koliko ce se to grijati i trajat baterija?!
Ili da prelomim i kupim router? Pa sve to preko routera?
I Jel se isplati dat više love za ovaj Cat6 router?
:)

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk

Prezime 26.10.2017. 11:27

U svakom slucaju razumnije ga je uzet glede buducnosti od cat4. Medjutim nije poznato kad ce se cat6 router moci potpuno iskorostit na Tele2 mrezi, pa neznam kolko je to trenutno preporucljivo.

Tablet bas ne moze zamjenit router, jer ga mozes koristit samo kao modem i to bez mogucnosti prikljucaka vanjskih antena koje su u mnogim slucajevima neophodne.

Osobno kad bi isao na cat6 router uvjek bi prije uzeo neki Huawei model, radi puno bolje podrske, jer je ZTE kopija kojoj dobra podrska neovisnih programera ocito fali.

gloginjaR 26.10.2017. 12:03

Hvala.

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk

Armor 26.10.2017. 12:20

Kak pronaći repetitore u blizini?
Išel sam na njihovu kartu pokrivenosti i zumiral ali više mi se ne pokazuje ona kvačica koja ih pokazuje...

Dal uopće ima smisla dalje se natezati s antenama budući da je sljedeća situacija:

Bez antena bilo je - 5 - 102 - 10 - 77

Na propisanih 75cm - 4 - 89 - 16 - 65

I nakon 100 muka - (6-3) - 88 - (12-19) - (61-65)

Dal uopće te antene i mogu popraviti više od 11,5db?

Prezime 26.10.2017. 13:30

Na kojoj to karti gledas? Na ovoj karti se svi vide.

Te antene nemaju 11,5dBi na 1800MHz, eventualno na 2700MHz i tesko da mozes postic bolje rezultate s njima.

Za bolje rezultate trebas nabavit neke specijalke za 1800MHz, ali takvih dobrih kojima se moze vjerovat je malo i fest su skupe. Meni su za oko zapele OVE, koje imaju 16dBi pojacanje na 1800MHz, ali su mi (za sad) preskupe.
Ako ne uspijem postic zeljeno sa svojim uratkom, mozda ih i kupim, jer bolje kojima vjerujem, osim tanjurača, nisam nasao...

silver_tip 26.10.2017. 13:40

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3118791)
Meni su za oko zapele OVE, koje imaju 16dBi pojacanje na 1800MHz, ali su mi (za sad) preskupe.
Ako ne uspijem postic zeljeno sa svojim uratkom, mozda ih i kupim, jer bolje kojima vjerujem, osim tanjurača, nisam nasao...

Bacit ces novce. Yagi u toj duzini od 805mm - 60mm za nosac ne moze imati dobit od 16 dBi da se na dupe postavis, os matematicki os kako god os... :D

Eto, a ti kupi ako si nevjerni Toma no 16 dBi i 745mm duzina Yagice zajedno ne ide.

Prezime 26.10.2017. 16:44

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3118792)
Bacit ces novce. Yagi u toj duzini od 805mm - 60mm za nosac ne moze imati dobit od 16 dBi da se na dupe postavis, os matematicki os kako god os... :D

Eto, a ti kupi ako si nevjerni Toma no 16 dBi i 745mm duzina Yagice zajedno ne ide.

Zanimljivo kak ti uvjek MNOGO pises i imas nagon za nesto popljuvat, a da pritom ne ponudis neke relevantne pokazatelje ili dokaze svojih tvrdnji :)

Evo ti na brzinu rezultat najcjenjenijeg free online yagi kalkulatora, iako je doticna antena modelirana (a zatim i u relanim uvjetima testirana) sa MMANA-GAL Pro softverom, koji je sigurno relevantniji od tog free kalkulatora:-

Za 1800 Mhz sa 16 elemenata: Boom = 759cm, Gain = 14,2dBn sto odgovara cca 16,4dBi. Dakle 1,5cm duza i 0,4dBi jaca.

Pa ti sad pokazi drugaciju racunicu...

D/G 26.10.2017. 17:41

Tipovi Yagi antena koje poznajem...
Yagi-Uda = Japanac prvi tvorac yagi antena rađene sa jednakim razmacima elemenata - zastarilo..ostalo samo ime njegovo.
Optimizirane yagi = poguglaj DL6WU sa malo elemenata velika dobit..u praksi provjereno u svjetu...puno online kalkulatora ga koristi.
Long yagi = duge yagice (dužine više od 2 valne) sa velikim razmacima ali i solidnom dobiti.
Ovaj MMANA-GAL nepoznam ali ću vjerovatno uskoro saznati perfomanse
...jbg ja penzić pa nemogu više sve novosti pohvatat :) .

Prezime 26.10.2017. 17:56

Citiraj:

Autor D/G (Post 3118873)
Tipovi Yagi antena koje poznajem...
Yagi-Uda = Japanac prvi tvorac yagi antena rađene sa jednakim razmacima elemenata - zastarilo..ostalo samo ime njegovo.

Ovaj free online kalkulator koji sam upotrebio za ilustraciju je Yagi-Uda. Ako taj zastarjeli daje slicne vrijednosti, onda ce svakako neki noviji, bolje optimiziran, dat i bolje rezultate, samo kaj srebrni u to ne vjeruje ;)

D/G 26.10.2017. 18:27

1 privitaka
Evo još jedan kalkulator :http://www.k7mem.com/Electronic_Note.../yagi_vhf.html

Privitak 18717

Normalno izabrao sam nosač da nije metal i mm kao mjere sa dl6wu razmacima...

silver_tip 26.10.2017. 19:54

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3118860)
Za 1800 Mhz sa 16 elemenata: Boom = 759cm, Gain = 14,2dBn sto odgovara cca 16,4dBi. Dakle 1,5cm duza i 0,4dBi jaca.

Pa ti sad pokazi drugaciju racunicu...

Ne trebam, kupit ces je jer ti vrag neda mira pa se sam budes uvjerio... lakse mi cekat plakanje tu u topicu kako imas 16,4dBi antene a brzine losije od ove panelke koju sad imas :D

Ako vec zelis zbilja nesto sa vecom dobiti onda uzmi kakvu polovnu GRID antenu za 2.4GHz od 24dBi i prenamjeni je za 1767.6MHz sto je centar frekvencije koju trebas a ne 1800MHz.

Evo ti primjer, samo ubacis izracun za 1767.6MHz i shodno tome napravis elemente koje ces zamjeniti.

http://martybugs.net/wireless/conifermods.cgi

Prezime 26.10.2017. 20:08

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3118927)
Ne trebam, kupit ces je jer ti vrag neda mira pa se sam budes uvjerio... lakse mi cekat plakanje tu u topicu kako imas 16,4dBi antene a brzine losije od ove panelke koju sad imas :D

Ja nisam laik ko ti pa da mijesam dobit antene sa brzinama :fiju:

Tak si tvrdio i za "moj projekt" da to nema sanse radit sa tim dimenzijama, a meni prototip u 1dB od originala, 13DBi umjesto 14dBi :goood:

silver_tip 26.10.2017. 20:19

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3118934)
Tak si tvrdio i za "moj projekt" da to nema sanse radit sa tim dimenzijama, a meni prototip u 1dB od originala, 13DBi umjesto 14dBi :goood:

Cek malo, jesam ja ili ti sam rekao za svoju antenu da ne valja ? Da si nesto omasio ? Eno pise tamo negdje to... ja ni rijec nisam rekao...
uostalom jesi je sam testirao i zakljucio da su brzine s tom antenom manje ? Onda... molim ljepo... niti sam komentirao tvoj uradak niti kritiku dao
a da je antena dobra onda sada nebi trazio i vrpoljio se sa nekom drugom :p ;)

Armor 26.10.2017. 21:29

Citiraj:

Te antene nemaju 11,5dBi na 1800MHz, eventualno na 2700MHz i tesko da mozes postic bolje rezultate s njima.

Za bolje rezultate trebas nabavit neke specijalke za 1800MHz, ali takvih dobrih kojima se moze vjerovat je malo i fest su skupe. Meni su za oko zapele OVE, koje imaju 16dBi pojacanje na 1800MHz, ali su mi (za sad) preskupe.

Na njihovoj stranici, no hvala za ovu.

Nego, opet nisam imal mira i dal sam se u potragu za još boljim signalom.
Uspelo je samo na gore i jedva sam vratil kak je bilo.

Ali večeras sam totalno bez brzine, kakav ping, nikad lošije!
Ak je usluga došla na ovo, onda...

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...82a0b0d354.jpg

warlock25 26.10.2017. 21:56

zakaj ne stavis na krov kuce antene da nemas nikakvih prepreka?Kolko vidim po slikama ispod rogova su ti antene ili je opticka varka.
Sad vidim da je tebi upload 16.
3g mreza?
Stavi u opcijama rutera 4g only ne 4g prefered

Prezime 26.10.2017. 22:04

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3118938)
Cek malo, jesam ja ili ti sam rekao za svoju antenu da ne valja ? Da si nesto omasio ? Eno pise tamo negdje to... ja ni rijec nisam rekao...
uostalom jesi je sam testirao i zakljucio da su brzine s tom antenom manje ? Onda... molim ljepo... niti sam komentirao tvoj uradak niti kritiku dao
a da je antena dobra onda sada nebi trazio i vrpoljio se sa nekom drugom :p ;)

Prvo, bas si laik :lol2:
Nikad, ali bas NIKAD nisam vezao ni jednu antenu, pa ni moj prvi, MK1 pokusaj, uz brzine. Uvjek, ali bas UVJEK sam se referirao SAMO na nivo signala. Kako si ti po prirodi povrsan to ti je isto promaklo.

Drugo, prototip MK1 je bio fulan, pa sam rekao da ide natrag na stol i nastao prototip MK2. Njega sam testirao i napisao rezultate, koji su ti isto promakli :D
Znam da ti se neda trazit, pa cu ti samo ukratko ponovit, ima puna 2dBi vece pojacanje od moje referentne Sirio koja ima 11,1dBi na 1800MHz.

A drugu nit trazim nit se vrpoljim, nego sam samo rekao da mi je ta zapela za oko, pa ako ne uspijem sa svojim uratkom postic zeljeno, onda bi ta dosla u obzir.

Prezime 26.10.2017. 22:07

Citiraj:

Autor Armor (Post 3118965)

Ali večeras sam totalno bez brzine, kakav ping, nikad lošije!
Ak je usluga došla na ovo, onda...

Nekaj tu ne stima, ovo su 3G vrijednosti. Il ti se router prekopcao na 3G ili je na baznoj stanici 4G u banani...

Avan7garde 26.10.2017. 22:08

Citiraj:

naletio sam na ovu antenu cini mi se da je oko 700kn ako sam dobro pretvorio tajvanski novac. bas za 1800mhz namjestena 18db

Armor 26.10.2017. 22:10

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3118976)
zakaj ne stavis na krov kuce antene da nemas nikakvih prepreka?Kolko vidim po slikama ispod rogova su ti antene ili je opticka varka.
Sad vidim da je tebi upload 16.
3g mreza?
Stavi u opcijama rutera 4g only ne 4g prefered

Ispod su ali ciljaju od njih.
Na krov teško, bilo bi i premalo ili skroz naknap kabla.
Jedva sam ovo izvel, jednostavno je predaleko repetitor.

Sad mi se i mobitel, kad se zaključa, odspaja s routera - i dok ga otključam opet piše "spojeno na tele2..."

Ja to ne vidim u opcijama?

Update:

Dial up - postavke mobilne mreže - samo 4G

Je to to, router je Huawei B315 (tak nekaj)?

Nikox 26.10.2017. 22:43

Citiraj:

Autor Avan7garde (Post 3118985)
naletio sam na ovu antenu cini mi se da je oko 700kn ako sam dobro pretvorio tajvanski novac. bas za 1800mhz namjestena 18db

Ti naletio ja takvu antenu imam već godinama još mi fali jedna za mimo.

Avan7garde 26.10.2017. 23:04

jel 1800mhz ili 2400

Nikox 26.10.2017. 23:05

Citiraj:

Autor Avan7garde (Post 3119007)
jel 1800mhz ili 2400

zasad 2400 al bit će uskoro i 1800

Avan7garde 26.10.2017. 23:08

ova je 1800mhz, da se ne moras zajebati, al je i cijena dobra.

Nikox 26.10.2017. 23:17

Citiraj:

Autor Avan7garde (Post 3119010)
ova je 1800mhz, da se ne moras zajebati, al je i cijena dobra.

znam al ovu sam koristio za wifi sa kolegom. On jednu ja jednu i bez brige na 12km dijelili net sad više ne koristim taj link pa sam malo isprobavao sa 4g. ova tp link je 420kn pa se isplati modificirati na 1800Mhz. Imaš mjerenja tog tp linka i iskre u mom postu mislim daje na 35 stranici pa pogledaj

Prezime 26.10.2017. 23:30

Citiraj:

Autor Armor (Post 3118988)

Dial up - postavke mobilne mreže - samo 4G

Je to to, router je Huawei B315 (tak nekaj)?

Da, to je to. Ako su i dalje onakvi losi podaci, onda je bazna u banani, ili se router zblokal.

Napravi sljedece, prebaci na tom mjestu modem na 3G Only pa napravi mjerenje. Zatim ga vrati na 4G pa mjerenje i posalji rezultate.

silver_tip 27.10.2017. 00:22

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3118981)
Nikad, ali bas NIKAD nisam vezao ni jednu antenu, pa ni moj prvi, MK1 pokusaj, uz brzine. Uvjek, ali bas UVJEK sam se referirao SAMO na nivo signala.

Dakle tebe cini sretnim kada sa LTEWatchH imas savrsene statuse signala ? Ono... brzina je nebitna ?
Koliko koja antena moze potegnuti brzinu je nebitno ? I onda ja laik ? :roller:

XPOL-2 Gain @ 1710 - 2170 MHz: 6.5 dBi - cjela antena.

http://poynting.tech/wp-content/uplo...Document-1.pdf

Odakle ti uopce ideja da ako iskljucis jednu sekciju da je i Gain ostao isti ?
Ok, iskljucio si jednu i vidio sam ja ta mjerenja u tom postu:

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1043

Sirio_1,7-2,1 LPDA 10dBi :D mos mislit a slika ti govori da ima gorji status kao polovicna XPOL-2 sa max 6.5 dBi kada je "cijela".
DIY_MK2 Yagi je nesto bolja od polovicne XPOL-2 i Sirio_1,7-2 no i dalje je losija od cijele XPOL-2 sa 6.5 dBi dokazane dobiti.

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1036

I tko sada laicki tumaci dobit i zakljucuje nesto iz statusa signala, ja ili ti ?

Pa jel za antenu bitno kakvi ce "statusi" biti ili koliko mos potegnuti s njom ? Imas relativno OK tu XPOL-2 sa dobiti kakva vec je... imas drlog od Sirije antene i
drlog+ si napravio jer si izostavio balun antene pa je nema cime router ni "hraniti" maltene da bi se stvorio uopce neki iskoristivi tok VF struja, dakle tipicno laicki kolega :D ali podrzavam incijativu !!

Evo ti jedan ss moje antene trenutno sada, vidi imam sve crtice FULL a ti nemas :D :roller:

https://abload.de/img/lte2elk2f.jpg

Eh... sad kad bi znao jos koja je to antena ali necu ti reci :p

Citiraj:

Autor Nikox (Post 3119009)
zasad 2400 al bit će uskoro i 1800

Ja sutra idem po jednu, copio je za 120kn, ispravna je.
Ajd radi po ovome tutorialu jer i ja cu pa mozemo usporediti rezultate a za @Prezime obavezno staviti statse signala kada zavrsimo.

http://martybugs.net/wireless/conifermods.cgi

Jedino je upitno oce nam stati ovdje 84.8mm dipol no onako na oko koliko vidim ima po 10-15mm sa svake strane fore tako da bi trebalo pasati, sutra je otvorim pa izmjerim.

https://abload.de/img/cut_feedhorndsj2p.jpg

Prezime 27.10.2017. 02:37

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3119041)

Sirio_1,7-2,1 LPDA 10dBi :D mos mislit a slika ti govori da ima gorji status kao polovicna XPOL-2 sa max 6.5 dBi kada je "cijela".
DIY_MK2 Yagi je nesto bolja od polovicne XPOL-2 i Sirio_1,7-2 no i dalje je losija od cijele XPOL-2 sa 6.5 dBi dokazane dobiti.

Da imas imalo soli u glavi onda bi skuzio da je XPOL em na najboljem mjestu, em na boljim i kracim kablovima, pa nije usporediva sa Sirio i mojom na drugom mjestu i drugom (istom) kabelu. Sve to tamo pise, ali jebga, treba imat malo neceg u lubanji za razumjevanje :lol2:

Tu su ti Sirio specifikacije, pa vidi kolko ta "mos misilit" fercera:D

silver_tip 27.10.2017. 03:22

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3119069)
XPOL em na najboljem mjestu, em na boljim i kracim kablovima, pa nije usporediva sa Sirio i mojom na drugom mjestu i drugom (istom) kabelu.

Pa nisam ih ja usporedio, ti si. :) Ti si razbucao antenu, ti si okacio ss-ove za usporedbu....

Antenu ( Yagicu ) bez baluna napraviti je kao da sam dao kcerki 6 eksera i reko de to zabij u drzak od partvisa i privezi coax, et... tako si ti Yagi antenu slozio :D

p.s. a jes vidio sto ja imam statse a ??

Armor 27.10.2017. 09:48

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3119014)
Da, to je to. Ako su i dalje onakvi losi podaci, onda je bazna u banani, ili se router zblokal.

Napravi sljedece, prebaci na tom mjestu modem na 3G Only pa napravi mjerenje. Zatim ga vrati na 4G pa mjerenje i posalji rezultate.

Nije bilo dobro nikak.
Bil sam jednostavno preumoran za dalje pokušavati, mislil sam da bude jutro riješilo problem - ali nije.
No pomoglo je kaj sam isključil router na koje dvije minute.

Sad me pak jako zabrinjava packet loss, koji se javil u čak dva od tri mjerenja, a onaj LTE program pokazuje ok faktore.

Dal možda ima veze kaj mi antene nisu pod vagu, dapače, sigurno je oko 5cm razlike ali samo tak sam postigel najbolje mjerenje?

I prije je bilo tak (nisam više smel petljati al eto) i u brojnim uzastopnim mjerenjima nije bilo packet lossa.

D/G 27.10.2017. 10:46

Samo info iz "home made" antena što se tiče baluna 1:1 (ili 4:1 kod zatvorenog dipola).

Balun na frekvencijama višim od 1GHz je tehnički zahtjevan i često minimalna pogreška zna dovesti do gubitaka pa se preporučava direktno spajanje koaksa jer se dobije manje gubitaka.
To što nema asimetrije(koaks) na simetrični (dipol) ne kvari previše oblik zračenja kod yagi uslijed ostalih elemenata antene . Ni kod LPDA antena koje su u osnovi dipoli se ne koristi balun 1:1 jer je teško postići da balun radi na više bandova....

Prezime 27.10.2017. 12:44

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3119072)
Pa nisam ih ja usporedio, ti si. :) Ti si razbucao antenu, ti si okacio ss-ove za usporedbu....

Antenu ( Yagicu ) bez baluna napraviti je kao da sam dao kcerki 6 eksera i reko de to zabij u drzak od partvisa i privezi coax, et... tako si ti Yagi antenu slozio :D

p.s. a jes vidio sto ja imam statse a ??

Pa jesam ih usporedjivao, ali samo Sirio i Yagicu, a Xpol je tamo za ilustraciju :)
Balun na "driven elemnt-u" je potreban kao tebi praznina u glavi. Nije to 300 Omski dipol kako si si ti uvrtio u glavu.

Briga me za tvoje statse, ja redovito picim 100/50 sa svojim jadnim.

https://s1.postimg.org/5idoriq8vz/Pokucni_Brzine.png

a na moru imam sa istom ovom XPOL antenom slicne tvojim cak sa sa boljim SINR

https://s1.postimg.org/68aifv34r3/Po...ali_Losinj.png

Pa ne mogu postic ni pola brzine kao doma. Ne brine to mene ni malo, jer ne vezem signal sa brzinom kao laici :lol2:

warlock25 27.10.2017. 13:21

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3119041)

https://abload.de/img/lte2elk2f.jpg

Eh... sad kad bi znao jos koja je to antena ali necu ti reci :p

Ajme koja je to faking antena.Jebote takve statse nema ni sam repetitor LOL.
Kolka je to udaljenost?
Imas 150/50 mbit/s speed u gluho doba noci jel tak?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:53.