![]() |
Citiraj:
|
Pošta 2 (Krešimirova) Rijeka, više nema poseban šalter za preuzimanje pošiljaka u Rijeci od sredine prosinca!
Sada je sve 50m niže te svi sve čekaju, te je red od 20 ljudi ispred vas, 3 šaltera radi, ljudi imaju po 10 računa, šalju pakete, svatko izgubi po 5min. Sat vremena da bi dobio paketić iz Kine od 1$. Prije je bio red od 10 ljudi, dosta se čekalo ali relativno je brzo išlo jer su svi samo preuzimali. Sramota, da su radi uštede išlo to napraviti. |
stavi sanduk za poštu iz kine,nemam ni ja doma govori poštar trebate stavit.
|
Citiraj:
Slažem se kolega, prije je bilo bolje...ovo je klasičan primjer svi sve rade, svi sve znaju ali na kraju ispadne da je usluga po nama korisnicima lošija ali je neki menađer (namjerno sa “đ”) uspio opravdati upravi da je uštedio godišnji trošak dvije plaće. Bez obzira na sve mislim da se djelatnice u Pošti2Ri trude i najmanje su krive za “transformaciju poslovnog procesa”. |
Citiraj:
, ima li veze/utjecaja za ovu žalbu za kašnjenje u sljdećoj situaciji: pošilljka hpekspresom je danas trebala stići ali nije niti pokušana dostava po broju za praćenje, primatelj neće preuzeti pošiljku ako kojim slučajem sutra i probaju predati, jer ću mu ja sam to(drugi isti takav predmet) dostaviti ujutro, a niti ja kao pošiljatelj neću plaćati 2 poštarine kad se vrati jer predmet ne vrijedi toliko kao 2 poštarine, poništava li mogućnost žalbe na kašnjenje to što ga primatelj nije preuzeo niti pošiljatelj(ja) kada se vrati |
Nemam takvo iskustvo. Ja bih ipak na tvom mjestuo nekako provjerio smatra li se odbijanje zakasnjele posiljke dovoljnim za povrat postarine.
Po nekom mom misljenju, usluga je odradjena do kraja, ali s kasnjenjem. To sto paket nije preuzet mislim da ne bi trebalo utjecati na tvoju zalbu. Ipak se zalis na prekoracenje roka urucenja. Razmisljam na glas, svakako pitaj da budes siguran i podijeli ako sta saznas. |
Ako zaprime pošiljku nakon krajnjeg roka, to zapišu na papirić i traže tvoj potpis - mislim da reklamacija nije moguća i da paket stigne za dva dana a ne sutradan.
Moj slučaj od prije koje godine: Hpekspress, otkupnina, poštarinu plača primatelj, predano nakon krajnjeg roka i očekujem da paket bude isporučen za dva dana što nije slučaj, paket kasni i kupac odustaje od preuzimanja. Ok, imam drugog kupca, čekam da mi se paket vrati, u pošti provjeravam rokove - rok za preuzimanje je 7 dana a za povrat paketa važi isti rok kao i za slanje (hpexpress drugi dan do 20h). Nakon 2 tjedna paket je i dalje na odredišnom mjestu, odlazim u poštu pokušati predati žalbu i saznajem da se ne mogu žaliti već to može jedino primatelj (koji je odustao od kupovine i više se ne javlja), jer je označeno "poštarinu plača primatelj" te se on smatra kao korisnik usluge jer bi ju on i trebao platiti. Krasno. Nakon par dana paket još uvijek nije na putu k meni, odlazim u poštu predati potražnicu, opravdana je i paket šalju k meni. U sortirnici u zagrebu paket zabunom ponovno šalju natrag primatelju koji je odustao, sve se duplo oduži i paket mi bude vraćen nakon mjesec dana od dana slanja. Uredno sam platio duplu poštarinu, sad se smatram korisnikom usluge pa sam predao žalbu, nakon par mjeseci (pošta je uvijek odgovarala na zadnji dan roka) dobio sam trostruki iznos poštarine kao odštetu. Sad mi dođe žao da nisam označio i lomljivo, isporuka subotom...Poštarina bi bila veća a samim time i odšteta :D Inače, preporučam da ne šaljete kao "poštarinu plača primatelj" jer u slučaju da paket kasni i bude preuzet, jedino primatelj ima pravo žalbe. Bolje povisiti otkupninu za iznos poštarine i platiti poštarinu odmah prilikom slanja. |
Citiraj:
Svi imaju mogucnost iz kine naruciti ups-om ali nece jer je preskupo tako da jbga. Ili cekat ili ne narucivati. It is what it is... P.s. Ne branim ja nikog niti mi je to namjera, samo komentiram stanje. |
ma ništa od svega toga, ipak je stiglo danas i pokupio je, jel ima smisla da mu kažem da se žali na taj 1 dan kašnjenja pa da pokupi pare?
|
Mislim da samo ti kao pošiljatelj možeš pokrenuti postupak žalbe.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dzaba i skuplja dostava kad od ove godine u OS npr. UPS dostavlja Rhea, a DHL HP. Niti zovu niti ostave obavijest. |
Citiraj:
|
Ma najbolja je ekipa koja ni sama ne zna kaj treba ili još bolje, oni koji dođu do vitrina i ispituju "zašto je ovaj mobitel skuplji 100 kuna od ovog drugog".
|
Krivo, admin delete pliz.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako je svugdje, nije samo u Rijeci. Naoružat se živcima svaki put kad ideš po nešto na poštu... |
Koliko ja znam u Branimirovoj nije tako kao ni Splitu.
Ja govorim o glavnoj pošti u Rijeci, broj ureda 51000, ne nekoj lokalnoj kvartovskoj s malo ljudi gdje je logično da svi za sve cekaju. |
Citiraj:
Tako da su podijelili opterećenje. Ali slažem se sa tobom da je loš sve skupa napravljeno, i fali im ljudi kronično |
Ja s Rastočina idem tamo, koliko ljudi na Trsatu preuzima pakete tj koiliki je red u pošti u prosjeku i koliko vam šaltera radi?
U Krešimirovoj uvijek radi 3 šaltera i prosjek je da čeka oko 20 ljudi a redomata nema. |
Citiraj:
A da poštari rade svašta rade, da im nije lako, nije, ali iskreno mene kao korisnika BK. Ja ne želim da moj poštar sve potpisuje umjesto mene i da mi pošiljke dosta velike vrijednosti ostavlja na vrhu sandučića jer nije stalo unutra, a sandučić mi je praktički na cesti(privatna kuća). Na svu sreću em to više ne radi jer sam poslao pismeni prigovor da krivotvori moj potpis i da ostavlja pošiljke van sadnučića, em mi nikad nitko nije nešto maznuo. |
Kod mene su odavno ukinuli posebni šalter za slanje/podizanje paketa pa sada se sve radi na šalteru. Uglavnom rade 2 šaltera, ali kad je smjena onda radi samo jedan. Srećom, skužio sam kad im je smjena pa izbjegavam ići na poštu u to vrijeme.
|
HP Express usluga se od danas zove Paket24, korigirirane i cijene slanja, naravno na više.
|
Citiraj:
.... smanjena vrijednost osiguranja pošiljke na max 500kn... |
Nekad je bila do vrijednosti 3000 kn ista cijena dostave. Sad je do 500 kn jedna cijena, od 500-2101 druga, a iznad 2101 svakom kunom vrijednosti malo raste poštarina.
Ahaa, iznad 500 je 0.31% od razlike, minimum 5 kn. Čak i kad stavim dostava treći dan, ispadne dosta skuplje nego prije. |
Sada je 35kn u Uredu predano, dostava do 3 radna dana do 500kn, 1500kn vrijednost je 40kn.
Prije 31kn |
Naručio sam ladicu za disk, i sada putem pošte vidim da je od 16.12. pošiljka uručena primatelju (potpisnik INTEL TRADE d.o.o.), pa me zanima da li je tko ima nešto slično i što mi to sada znači?
thx.. https://serving.photos.photobox.com/...59ef1ce0fb.jpg |
Nešto tu ne štima. Zabok i Opatija nemaju veze jedno s drugim. Ili imaš krivi TN ili je netko unio krivi TN na pošti.
|
Skužio sam i ja da nešto ne štima, pa sam sada poslao mail sa upitom te se nadam da će odgovoriti, a ako ne onda ću zvati..
pozz.. |
Znači da trebaš nazvati ili ići na poštu i pitat šta se dešava. Meni se jednom u DHLu dogodilo da je lik u uredu greškom bar kodove na svim paketima koji su došli u ured na kraju dana skenirao i stavio pod istog primatelja. Time je nekoliko desetaka paketa, koliko ih je već bilo, dobilo krivi status na trackingu. Idući dan dečki koji razvoze su bili ludi koliko su ih ljudi zvali :D
Edit: shebo me refresh. |
Ne treba ići u nikakvu poštu kad se iz avion vidi da mu je kinez proslijedio tuđi tracking broj, rade to stalno.
|
Znači nazvao sam ih i objasnio sam im u čemu je stvar i sada kao trebam napisati prigovor i poslati ga..
Uglavnom taj paket mi pod tracking-om ima dva broja "Parcel1 i Parcel2" (o čemu sam pisao u temi "Alibaba,AliExpres iskustva?"), i sada sam tek primijetio da Parcel1 ima svoj broj i Parcel2 ima svoj broj. Tako da sada nisam ni siguran da li je taj paket pod Parcel1 (koji je isporučen) uopće za mene, jer paket pod Parcel2 je još uvijek u dostavi.. Code:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3365620#post3365620 pozz.. |
Kad si ti naručio taj item? Je li prvi tracking krenuo prije nego što si naručio item? Meni se čini da ti je seller zabunom dao tuđi tracking iz Hrvatske pa ti je dao ispravni pod "Parcel 2". Imao sam sličan slučaj.
|
Da, krenuo je prije, vidi se i u temi da je evidentiran 23.11 dok je ovaj drugi 1.12 evidentiran..
Citiraj:
|
Je li krenuo prije nego što si naručio item? Ako da, poprilično je jasno da to nije tvoj tracking i da pošta nema ništa s tim.
|
Uglavnom odgovorio mi prodavač i rekao da je moj broj pod Parcel2 (koji je još uvijek u dostavi), i danas vidim da je jučer evidentiran da je u došao u HR, te se nalazi u Zagrebu po napomenom da je pripremljen za otpremu...
Tako da se sada stvarno nadam da je to to... |
|
Citiraj:
Što je najgore, bilo je na forumu al neda mi se kopati. |
Mislim da ti misliš na onog lika koji je tvrdio da mu je posta izgubila m.2ssd ali da je na kraju frend pokušao zeznuti pa nije ni poslao 😂😂
Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3369782 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:39. |