![]() |
Citiraj:
|
Od bubLEDA dobio info da nema toplo bijelih ugradbenih panela, nego uvoznik zahtjeva narudžbu od min. 50 kom. Ona srednja boja od 4500K mi je prehladna.
|
Elektromax Osram warm white 60w ekvivalent 11kn/kom. 75w su 17kn.
Upravo mijenjam krepane kineze kod punice. |
Citiraj:
Proizvođači: v-tac Sole (proizvedeno 10/2016). S LED žaruljama 3-5W, kao i HOROZ LED žaruljama nisam imao problema. Možda je problem što je 12W previše, pa se griju, ali opet su kugle poluotvorene? |
|
Jel netko mozda uspoređivao recimo V-tac zarulje koje su deklarirane na 2700K i Sole zarulje koje su deklarirane na 3000k, jel boja istal ili je V-tac ipak malo zuci kako brojke sugeriraju?
|
LED žarulje se mogu napraviti kvalitetno. ali čak i tada postoji velika mogućnost prijevremenog rikavanja zbog prirode komponenti.
LED žarulje koje se prodaju kod nas su mahom dno - dna, aliexpress kineske kvalitete i u prosjeku će raditi kraće nego žarulja za žarnom niti. Baš sam jučer dobio vrećicu LED zarulja iz povrata, one skuplje koje imaju elektrolit i regulaciju su došle sa eksplodiranim elektrolitima. Štedne su druga priča. Kvalitetne, dugotrajne i nešto skuplje. Ali i njih će ekologija istisnuti s tržišta zbog žive Još ćemo plakati za štednim i običnim žaruljama |
Citiraj:
Evo tu se navodi da su V-Tac loše, a do sada nije ni jedna otkazala od kada je V-Tac na našem tržištu. Naprotiv, otkazuju Osramice LED Star Classic A60 10W/827. Philips je tu po meni kralj. Što se tiče štednih, i tu ima boljih i lošijih od renomiranih firmi. GE jako loše, Osram, kako koja, Philips sve do sada odlične. Hoću reći da traju duže od deklariranih specifikacija. No jedno im je zajedničko. Jednostavno ne vole kratkotrajna i česta ukapčanja. Tamo gdje rade puno, traju jako, jako dugo. Ali da, živa je u njima, istina, malo ali je ima. I nije tako opasno ako se razbije hladna. Najopasnija je ako se razbije u radu. Pored toga svjetlosni spektar je jako uzak. A obične žarulje koje su ustvari najmanje štetne za okoliš su postale neekološke i pomalo zabranjene. Po meni su sve to gluposti, samo da netko zaradi velike pare. Što se mene tiče sam kupac bi trebao odlučiti koje će rasvjetno tijelo kupiti. Ali ove klasične koje se danas mogu kupiti su totalno smeće. I samo radi toga bi ih zabrnio. Pored toga stalno poskupljuju. Onaj koji ih je kupio prije 5-10 god. napravio je dobar posao. I dalje tvrdim da su te žarulje najisplativije tamo gdje rade do 10 minuta dnevno, a svi mi imamo takva rasvjetna mjesta. |
ja sam si neki dan naručio ovo:
|
Citiraj:
od LED imam samo 2 panela i nekoliko trakica koje unatrag 2 godine rade OK. i u procesu sam rješenja za još LED trakica koje se pale pri prolasku kako nebi morao tražiti šalter. i to samo zato jer pol LED žarulje NE svijetli zbog prirode konstrukcije. one filament još nemam nijedne. generalno rećeno nimalo ne žalim za običinm žaruljama. potrošnju ne mogu reć jer pratim to toliko. |
Napisao sam U vezi LED i štednih žarulja da su neke odlične, a neke loše, pa makar se radilo o Osramu. Vjerujem da kod nas još uvijek dolaze koji put smeća namjenjena za istočno tržište.
Pazi sad ovo. Za staru koja je radila goblene kupio sam u Austriji davne 1997 dvije štednu Philips 7W. Radila je svaki dan u prosjeku 7-8 sati osim nedjelje. Izdržala preko 25.000h. Dakle daleko više od specifikacija. Cijena joj je bila 109 Shilinga. (oko 8€). To tada uopće nije bilo malo. Osramice koje sam koristio u kuhinji kupljene su kod nas (Mercator) i trajale u prosjeku 3 god. a radile su možda 90min. dnevno. Toliko je trajala i Narva 27W. Imao sam štednu u kupaoni (GE 11W) dva puta i trajala je manje od 1 god. Isto je toliko trajala i Osramica 11W. Kada sam sve skupa izračunao, jeftinije bi prošao da sam imao klasične i mijenjao ih svakih pola do godine dana. E onda sam stavio Philips LED 9,5W i evo traje preko 3 god. Ona je do sada jedino vratlia ulog prije pola godine i sada štedi. Upravo zato sam pisao više puta da šparne žarulje jednostavno ne vole česta i paljenja i gašenje. A klasičnih imam više nego LED i šparnih, na svim mjestima gdje svjetle manje od 10 min. dnevno. Na balkonu mi gori možda 5 min. mjesečno. Može se govorit ovo ili ono, ali još uvijek imaju najkvalitatnije svjetlo. |
Citiraj:
https://en.wikipedia.org/wiki/High_CRI_LED_lighting |
Citiraj:
Mislim da 20-25kn za jednu Philips LED-icu 800lm više nije puno. Ja sam svoje prije 3,5 god. platio 50kn svaku i nije mi žao. Čak štovoše, nekako mi se čini da su možda i kvalitatnije od ovih danas. Dosta su teže. |
Gdje se mogu kupiti Philipsove LED E14 u ZG?
|
Citiraj:
|
Riknula mi je pred tjedan dana jos jedna V Tac 12W zarulja. Nije radila niti 6 mjeseci u lusteru. U istom imam CFL zarulje stare 10-15 godina. Rekord mi je bila Philipsova prva stedna kupljena u Metrou. Izdrzala je 19 godina intenzivnog koristenja u kuhinji i sobi. Duzina je bila skoro 25 cm.
Najppuzdanije su mi se pokazale klasicne fluo cijevi. Barem 5-7 godina uz 2-3h dnevnog koristenja. Nagradno pitanje bez nagrade. Sto znate o DIS zaruljama. Imam jednu 15W i radi. Domca industrija sijalica u Zagrebu bila je preteca TEZ-a u prvoj polovici 20. stoljeca. |
Upravo mi je krepala još jedna V Tac žarulja 12W. Ugradjena u listopadu. Radila max 120h.
Kupio sam 4 komada kad su zatvarali Billu na rasprodaji za 10ak kuna. Mislim da je samo jos jedna živa. Računica V Tac LED 10 kn žarulja. 1,5 kn struja 120h = 10 lp/h Obicna žarulja 75W 3 kn, 1000h, = 7,8 lp/h Da sam ih kupio po punoj cijeni bile bi bar duplo skuplje od obične žarulje... |
zašto nisi tražio nove ?
svi daju dvije godine garancije. ja sam kupio V-tac i Led Sole žarulje. međutim Led Sole imam dulje od godinu dana, i jedna je krepala. odnio u dućan i dobio novu i novu garanciju od 2 godine. |
Citiraj:
Trgovacki lanac Billa se zatvorio, a ducane je preuzeo SPAR. |
Znači mijenjao sam već 3 komada Phillips led žarulje kupljene u Kauflandu to su iste one šta ih i na ininoj benziskoj ima i sve mi nakon par mjeseci počnu treperit tj. nit jedna u žarulji počne se gasit palit. To je ona žarulja šta je najsličnija ovoj sa žarnom niti znači nije ona bulb nego ima kompletno staklo na sebi i 4 niti unutra, uglavnom katastrofa su. Pa sam mislio ako mi netko može preporučit neke kvalitetnije od 806lm topla bijela boja.
|
Kako ide s garancijom na te LED žarulje?
Kupio sam neke V-tac u Plodinama i neke u lidlu, rade zasad ok. Ima netko iskustava s reklamacijama u trgovačim centrima? Na vtac kutiji piše na naljepnici garancija 2g. |
Citiraj:
|
Pravi balkanski trik, cestitke...
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Citiraj:
ovakve si nabavi, meni već rade par godina doma |
Citiraj:
|
Ove osram su mi crknule nakon par mjeseci, najdulje drže ove v-tac
|
Čekirat ću te v-tac i ove osram, gdje ih inače ima za kupit po ZG-u i recimo Novom Zagrebu, Arena centar možda ?
|
Kinezi ti nisu opcija?
|
Citiraj:
|
Rasvjeta: žarulje vs štedne sijalice vs LED sijalice
Ne mogu vjerovat koliko komplicirate sa tim LED sijalicama, Filips, Osram, Petrol benzinska, Adria Oil benzinska, ovo ono.
100 puta sam vam rekao da u Pevecu i Bauhausu ali i u ostalim većim/manjim centrima ima LED sijalice od dobavljača Ferotehna (moj poslodavac). Radim u maloprodaji i uopće nemamo reklamacija. Odnosno imamo ali je broj zanemariv. Bubam, na 500 prodanih, 10 se vrati. Garancija je tri godine (piše i na kutiji).. 5W 20kn 7W 29kn 10W (60W) 25kn 12W (70W) 29kn 15W (90W) 33kn Ne pitajte me zašto su takve cijene napravljene no tako je kod mene. U centrima su cijene drugačije, veće ili manje ovisno o akcijama. Ne reklamiram firmu, dapače, na izlaznim vratima sam no sijalice su stvarno ok.. Iznad 300kn imate 15% popusta za gotovinu/virman. Na mail vam šaljem ponudu po kojoj uplatite.. Dostava je besplatna iznad 300kn. Robu šaljemo preko GLS-a, pokazali su se ok.. https://ferotehna.com/category/rasvjeta/led-arulje Nema na čemu.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
No vidim da oni imaju onakve samo sa 600lm, nema sa 806lm ili to samo na toj stranici nema ? https://ferotehna.com/hr/items/led-a...6w-600lm-3000k |
Rasvjeta: žarulje vs štedne sijalice vs LED sijalice
Ovaj tip sijalica nazivam “ambijentalno svjetlo” i ne preporučam u prostore gdje će se pisati, čitati, učiti.. Baš zbog premalo lumena..
Lijepo izgledaju ali eto, nemaju snagu.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ako imas plafonjere onda se ne zamaraj jer se sijalica ne vidi ali ako otvorena rasvjetna tijela onda razumijem da želiš ove staklene
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Riješenje je da kupiš LED modul.
Skineš grlo u plavonjeri i ostane samo lim a zatim na taj lim (baza od plafonjere) uz pomoć magneta prihvatiš LED modul. Svjetlit će ti ravnomjerno odnosno simetrično. A module imamo i od 24W (120W). Mana takvog sistema je cijena.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ja sam uzeo u kauflanda na akciji takve Phillips filaments 7w 806 lm za 25 kn komad, inace su 50kn
Može! :p |
ja sam za sad najzadovoljniji s retlux iz kauflanda. sto zbog boje svijetla sto zbog cijene. 15 komada ih vec cca godinu dana svijetli svaki dan od sumraka do zore i jos nijedna nije krepala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dakle, ne da je reklama, nego je reklama. Osram e27 grlo od 8w dođe nekih 11kn što sam ja zadnje kupovao. Prve jače su im 17kn. I to sve redovna cijena. I Osram je Elecromax zastupnik na području Rijeke koliko znam. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:11. |