![]() |
@vinja
Malo si se zaletio, ne trebaš USB na tom "amp - u", trebaš samo jedan stereo Line Audio In, a iz rpi-ja u jeftinijoj varijanti izlaziš kroz Audio Out (ak slušalice) port a u boljoj ideš kroz neki USB DAC koji je podržan na rpi-ju :fiju: |
Trebam. jednostavnu stvar ali nezz kako to sa rpijem rjesit.
Imam. kameru koja ima IR/NoIr filter, filter. se. mijenja puštanjem struje u zavojnicu koja povuce magnetic. E sad problem je sto treba obrnuti polaritet. Kako da to. izvedem sa rpijem? Pola sekunde 3.3v |
4 optocouplera, 2 za jedan smjer, 2 za kontra?
|
Relej
Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
Je slagao netko Plex Media Player od RPI-ja? Ne server, samo player.
Familija mi nema pametne televizore, a htjeli bi nekad pogledati kakav film iz moje videoteke. Server vec imam slozen za remote pristup, pa bih samo slozio par playera. Volio bih da to rjesenje podrzava Plex app na mobu radi kontrole. Ideja mi je koristiti Zero 2W i tu imam opcije RasPlex (koji se dugo nije updejtao), PlexKodiConnect (s njim imam iskustva, ali ne na RPI-ju) ili Plex Player (ovo je vjerojatno official player). U kojem smjeru krenuti da ne gubim previse vremena? |
Treba mi pomoc, imam Pi 4 2gb, i mislio sam napraviti 2 stvari.
Blokator reklama i security cam viewer. Imam 3 kamere preko rtmp linka koje bih htio gledati istovremeno, ono kad nataknem pi na hdmi da mi upali sve tri i u principu samo to da ne cackam nista da se ne cimam mnogo. Da upali 3 kamere na split screen i to je to. Ali vidim da dostina koji imaju pi hole svako malo cackaju po opcijama, ja zelim da nesto napravim da stavim negde iza da se ne vidi i to je to. Pa i da nije efektivno 100posto nista mi nece bit od neke reklame, ali da nema cimanja svako malo. Saveti? |
Pa osim par klikova i insertnja nekoliko listi za blokanje, jedino svake prijestupne bubnem update za Pi Hole kad se sjetim i vidim da ima update, osim toga ga ne diram. Pogotovo nemaš kaj prčkat ako sa listama ne pretjeraš, neke su malo previše restriktivne pa će trebat prvo vrijeme whitelistat neke sajtove ako su na block listi. Ali ako se držiš sa out of box stvarima, uglavnom nemaš kaj mrdat.
|
Instalirao sam ga, kako naci liste za blok da ih dodam?
Ne zelim svaki uredjaj da mi ima pi hole, pc ne, samo smartfoni. E sad, kad udjem u dns opcije na telefonu, sta ukucati koje brojeve neznam? |
Edit: Koliko sam shvatio treba da unesem u telefone : 8.8.8.8 i 8.8.4.4?
|
one koje ne zelis onda unesi dns koji zelis (google, opendns, cloudflare...), a svi ostali ip od pi hole ili automatski ako si podesio dhcp.
|
Nisam automatski, zbunjen sam sta da uradim dalje, pomagajte.
|
Pa kaj ne bi trebao staviti IP od pi-holea kao prvi DNS na uređaje na koje želiš?
|
I samo pi hole, ako stavis 8.8.8.8 iza pihole, mob ce pogledat pihole, nece nac DN od reklama, i onda ce ga nac na 8.8.8.8, nista nisi napravio.
|
Kod mene na mikrotiku sam stavio dns od piholea i ostavio dns od googlea, naravno ako pihole ne radi da svejedno net radi.
Testiram na Jutarnjem i nema reklama kada je postavljeno ovako. |
Možeš i na pihole whitelistat uređaje koje ne želiš da ga koriste za DNS.
|
adguard home super radi . nisam koristio pihole pa ne mogu usporediti
na ripi mi drapio RT8088A ima li to negde kod nas ili iz eu za naručiti ? iz us 30$ postarina za chip od 1$ |
To sam htio da pitam, znaci dns1 stavim ip adresu od pi hole tj od pi, a na dns 2, nista, prazno?
I to uradim u uredjaje koje zelim da imam pi hole, a na ostale nista i to je to, nista ne cackam na ruteru jel tako? Ne zelim telefone, nego tablet i smart tv, i to je to za sad, mozda kasnije telefon ali za sad samo to dvoje da istestiram sve. Ako mi smanji reklame za 50posto ja sam zadovoljan. Barem malo da mi smanji na yt i meni top. nemam blacklist i whitelist page ovde, zasto? https://i.ibb.co/HYsF7nY/1674425737382.jpg |
Pihole ne blokira reklame na yt-u.
|
Citiraj:
A ako samo želiš malware zaštitu onda ti pihole netreba, staviš cloudflare DNS u router Samo Malware filter: 1.1.1.2 i 1.0.0.2 Malware i adult filter: 1.1.1.3 i 1.0.0.3 - meni je ovo backup DNS uz pihole koji je glavni |
Zelio bih samo isprobati na telu da vidim kako ce raditi pa ostalo otom potom.
Ono sto me buni jeste sto cu na dns 1 da stavim ip od pi hole, to razumem. A na dns 2? Dali prazno ili nesto da stavim? |
Ostavi prazno. Jedino ako ti crkne veza prema piholeu onda ne buš mogao na internet pa znam ostaviti na dns2 barem neki drugi dns tipa google ili kao što je kolega naveo gore.
|
onda da stavim nesto tipa 8888?
Hoce li i dalje blokirati reklame ako stavim dns 2 google? Zasto bih ostavio prazno? Dalje, sta isto da radim za kamere. Imam 3 kamere preko rtmp koda i zelim da svaki put kad mi se upali pi da pi hole radi u pozadini a 3 kamere da se pokazu na ekranu split screen, kako to namestiti? |
Evo nekoliko dana se patim kako da pustim sigurnosne kamere na pi, saveti?
Imam 3 kamere i hocu na split skreen da ih imam, probao sam milion stvari, saveti? Za rtmp link, ne rtsp. |
Takodjer imam problem jednostavno mi zasteka pi, ili mis ne reaguje pa moram da izbacim i ubacim usb opet. Mada mis je na wifi pa mozda zbog toga, logitech, ali na pc radi ok.
Mozda je to do power adaptera? Moze li se koristiti neki sa telefona? Tipa ovako nesto: https://www.multicom.me/mobilni-tele...0--104952.html https://www.multicom.me/mobilni-tele...90-103789.html https://www.multicom.me/mobilni-tele...rni-99903.html Moze li neki jaci tipa 30w i slicno? |
uzmi originalni RPI adaptger, i ustekaj miš u USB2.0 ne USB3.0
|
Mis mi jos vise steka u 2.0
U CG nemogu nigde nac original pi adapter, koristim ovaj: https://i.ibb.co/QrzMzJ1/ljljk.jpg |
Rpi punjači daju 5.1V i tu se često događaju problemi sa nedostatkom voltaze
|
Zato i pitam za neki drugi kao zamjenu da ne razmisljam jeli do toga.
|
Zna li netko gdje ima kupiti RPI3? Koji god dućan pogledam, nema na lageru...
|
Imam ja jedan set :)
|
Trojka se nadje teze od cetvorke (ja ga nisam vidio duuugo u ponudi). Jos je lakse naci zero 2w (isti soc) ako ti ne smeta samo pola gige ram-a i manjak portova. Meni je 2w sa eth adapterom zamijenio 3b u par slucajeva.
Neki dan sam prodao rpi3, a za rpi4 me nitko nije ni pitao (prodavao sam ili jedan ili drugi pa koji prije ode). |
Citiraj:
Citiraj:
|
Kuzim. Cisto informativno ako koga bude zanimalo, 2W + TP-Link UE300 + ovaj usb adapter rade bez greske:
https://botland.store/usb-20-cables/...422312190.html |
Iman ja jedan 3b+ 1gb ali na bilo kojm pujacu osim origigi daje low voltage error, mislim da je problem sa onim osiguracem sto se sam regenerira sve u svemu nepouzdan al ok za prototyping
|
Ima li netko ideju zašto ne mogu u cronu pokrenuti ovu skriptu?
https://confluence.jaytaala.com/disp...ux+Openconnect Skripta mi se normalno odrađuje kad ju okinem ručno: sudo ./vpn.sh & Ali na bilo koji način da ju pokrenem automatski kod boota, nema šanse. |
Probaj ju pokrenuti nakon nekog vremena nakon boot-a. Mozda interface ili neki service jos nije up.
|
Citiraj:
Kod mene je VPN složen kroz network dispatcher... Code:
cat /etc/NetworkManager/dispatcher.d/vpn-up |
|
Citiraj:
Citiraj:
Code:
@reboot sudo bash ./vpn.sh &Normalno okidam kroz terminal sa: Code:
sudo ./vpn.sh &Citiraj:
|
Aha, to je skripta koja nešto odradi i gotovo. Nisam ju zapravo ni pogledao.
Vidim da pokušavaš sudo u crontabu. Nisam expert ali mislim da to nije baš ok. sudo crontab -e tamo kreiraš job (bez sudo): /bin/bash -c '/home/user/vpn.sh' makneš sudo iz skripte Za svaki slučaj pitaj u Linux grupi, ima tamo znalaca |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:38. |