![]() |
Citiraj:
:lol2::lol2::lol2: Ili balkanska metoda, napravit će ništa, platiti 50k kazne (to je samo cca 1150 paketa) i kaje #comeatmebro |
A kaj je s onom fenomenalnom naknadom od carine kada im dostaviš dokaz o vrijednosti paketa i ak ti je paket manje vrijednosti od 160 kn svejedno platiš 19,50 kn? :D
Već valjda 20-30 puta sam to morao platiti |
Citiraj:
|
A ti si predstavnik HP-a pa znaš sve o troškovima rukovanja paketima? :stoopid:
Po toj logici bi za svaki inozemni paket, bez obzira na veličinu primatelj trebao platiti još jednu poštarinu? |
Praćene pošiljke iz Kine se više ne potpisuju,zato ih poštari ostavljaju bez potpisa.Mali paketi se ne naplaćuju od ponedjeljka.I da greške se dešavaju kao u svakom poslu.Ja sam sebi uzeo veliki sandučić proširio otvor da stanu i veće pošiljke.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znači malo digitron u ruke. 4.5kn se uvelo negdje 05/2016. Prošlo je 3 godine, 200 radnih dana godišnje, 1000 paketa dnevno (broj iz guzice ali za cijelu RH vjerojatno ok broj). To je dnevno 45k x 200 dana je 9 milja godišnje. Pošta nije obveznik fiskalizacije :lol2: Kako je to funkcioniralo onda prije 2016, da se pošta nije raspala od tolikih troškova i gubitaka zbog "besplatnog" rada. I kako to da sad EU ukida tu naknadu, zar oni nemaju pojma o troškovima? Što ćemo sad? Štrajk, zatvaranje poštanskih ureda? Kuku lele?
|
Meni su hp express pošiljke redovito kasnile, kao što i dalje čine. Međutim, otkad sam saznao za prigovor dosta dobro zarađujem kod kupnji i napomenem pošiljatelju da stavi lomljivo i do 14 da bude veća cifra. Povrat je naknada štete u iznosu 3 poštarine, vraćanje poštarine i kamate. Svako malo na račun sjedne 250- 300kn. Meni je hp zakon :).
|
HPekspres je trebao dostavit pošiljku jučer. Nije ni jučer, a ni danas. Sad mi čovjek iz Pošte kaže da je proputovala već pol Hrvatske u ritmu one step forward, two steps back.
Divna usluga. Vikendom ne dostavljaju. I nešto što je poslano u srijedu, a trebalo doći u četvrtak sad odjednom dolazi u ponedjeljak, i to kaže možda. |
Obavezno prigovor... Svi šaljite prigovore, nek se malo zapitaju o svojoj čudesnoj organizaciji i poslovanju. Mislim da tog ima samo kod nas, pače, vrlo sam uvjeren.
|
Citiraj:
propala dao bog da |
Citiraj:
Kašnjenje paketa je sasvim normalno, a da malo čitaš forum onda bi vidio da u recimo u jednoj mega naprednoj i poštenoj Austriji paketi jednostavno nestanu: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=692 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=696 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=701 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=714 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=695 |
Hvala na savjetu i informacijama ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče ove naknade od 4.5KN, prvo sam se protiv nje borio verbalno (par puta su mi u pošti rekli "ma uzmi, ne moraš platit, šta me briga" :D s time da nisam bio posebno neugodan nego više ogorčen) potom protestom (odbijanjem preuzimanja pošiljke, po njihovom pokislom izgledu mislim da bi se ovi osjećali stvarno posrano nakon toga :D) a kasnije doplatom za tracking, koja je ukidala potrebu za dodatnom naplatom. |
Dakle kupio s Aliexpressa zamjenski dron body.
Paket dostavljen nekom u dubravi(ja zivim na voltinu), pitam poštu wtf. Oni odgovaraju, paket je dostavljen, potpis nemožemo razlučiti. Ako želite vidjeti kome vi nama platite da vidite te informacije.(oni randomly dostave nekom paket a ja da njima platim privilegiju da vidim njihov zajeb) |
Citiraj:
U Branimirovoj su sad ogromne guzve jer moras cekat s ostalim ljudima koji obavljaju gluposti u posti. Najbolje je bilo doci usred noci...ali i to su ukinuli (doduse, nije imalo ni smisla da rade 0-24). Jace su mi ove lokalne poste po manjim mjestima koje rade do 14:00 (i jedan dan do 16:00). Pa se mozes slikat ako ne mozes izaci s posla. U vecem gradu vani kad narucujes s Amazona, pratis dostavljaca kako putuje i imas realtime ETA. Također, možeš preusmjeriti pošiljku i odabrati drugo vrijeme dostave. |
Citiraj:
Kad upišeš tracking broj na TNT pošta ne izbaci ti ime onoga tkoj je preuzeo paket? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sve se pljuje po hrvatskoj pošti, a ja evo neki dan naručio majicu k frendu u Njemačku, dhl tracking uredno javlja da je isporučeno, a frend veli da njemu nije ništa ostavljeno. Njemačka pošta nije ništa bolja od naše, uvjerio sam se to više puta preko frendova
|
znaci ako je njemacka posta u k***u, onda je skroz ok sto je nasa s***e... :dobar:
|
Citiraj:
Ja se realno ne mogu požaliti na našu poštu ni najmanje, svaki paket, pa i oni veći mi dođu doma, ako nas nije bilo poštar ih je ostavio negdje malo u dvorištu skrivene, čak nije ni svaki put tražio tih 4.5 kune. HP ekspres mi je prije par dana dostavio 3D printer iz DE, sve je stiglo i prije roka, ujutro je odmah stigao paket, sve po P.S.-u. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Po mojoj procjeni fali ti MINIMALNO jedna nula i neki množitelj, a vjerojatno i puno više, ako želiš dobiti približni broj paketića po danu za cijelu državu. Kolika je zarada bila u tome možeš samo pretpostaviti jer prije par dana su otvorili novi potpuno automatizirani sortirni centar veličine 3 nogometna igrališta gdje 'kinezi' po traci padaju u za to predviđene kašete i tovare se u kombije Uopće ne sumnjam da će pošta pokušati zadržati naknadu bez obzira zvala se ona poštarina ili cipelarina |
Citiraj:
|
Danas mi je bio poštar i raduje se da su konačno ukinuli 4.5kn, ali kaže da će vjerojatno izmisliti nešto novo da mogu i dalje uzimati lovu od korisnika.
|
Citiraj:
“U dostavi” od jutra. I namjerno ne nude full tracking. Da ne bi vidio kako se dvaput vracala u Zagreb bez razloga. Jedva cekam da to ponove s mobitelom od 10k kn. |
https://www.conrad.hr/$WS/conrad-hr/...vestilo_HR.png
Toliko o novoj sortirnici Conrad lijepo kaže da Hrvatska pošta ima problema i sve pošiljke kasne ... sramota nakon tolike investicije ..."Poštovani kupci, zbog poteškoća u radu Hrvatske pošte vaša će pošiljka kasniti. Okvirni rok isporuke je 10 radnih dana. Ispričavamo se zbog svih neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju." |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:41. |