![]() |
a tako sam i mislio....ali sam morao dobit još koje mišljenje....ništa,idealno da uzmem jednu i još 2gb rama...i miran sam bar pola godine :D
|
Citiraj:
|
Evo uzeo XFX 5750 da zamijeni moju staru isluženu 4850. Sad čim to posložim postaću par slikica da se vidi kak to čudo radi.
Idle http://img228.imageshack.us/img228/2544/5750idle.th.jpg Load (OC 850/1300) http://img203.imageshack.us/img203/7...0ocload.th.jpg |
Citiraj:
Ati tray tools |
Ok, sluzbeno cu poludit...
Dakle, sve normalno radi, i krepa meni moja HD3870 prije neka 3 tjedna, i navlacim se s vemilom za garanciju i naravno ne priznaju, i ja gigabyte kontaktirao, i gle cuda, posalju mi ovaj batmobile, neee? http://www.pohrani.com/f/33/Ts/icUaXTy/untitled.jpg E sad, dok sam cekao tu sam imao VTX HD4350 i sve ok radilo... I sad, puknem ja ovu sav sretan i gle cuda, nije proslo ni pet minuta sjetim se blize i daljnje rodbine i gigabyteu i atiju i svima njima zajedno... Uglavnom, stavim ja nove windows 7, i to jos original ovaj put sav sretan (dobio sam ih besplatno preko faksa, nisam lud da ih kupim) i pazi cuda, radi, sve dok ne stavim drivere... Kad stavim drivere evo cuda http://img15.imageshack.us/i/dsc00277ah.jpg/ Dakle, nasao sam na netu pun kurac istih problema, ali nigdje nikakva solucija, jel ima tko od vas iskustva s tim, jer ja vec gubim zivce, sad mi win rade bez drivera grafickih i ne planiram bas dugo tako... Probao sam i samo driver istalirati, i sa catalystom i bez njega i ista stvar... Dva-tri puta BSOD na bootu windowsa i onda jednom ude u windowse i nakon 2-3 minute BSOD koji je u slici gore. Konfiguracija racunala je: DualCore Intel Core 2 Duo E7300, 2133 MHz Motherboard Gigabyte GA-EP45-DS3R (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394) Kingmax 4 GB (2x 2 GB @ 800 MHz) Samsung SyncMaster T200(G)/MagicSyncMaster T200(G) (Digital) [20" LCD] Chieftec 400W, ATX2.0, 2X12V, active PFC, AFC, 2x SATA connectors Hitachi 500 GB SATA-300 7200rpm, 16MB Pioneer DVR-115DBK, Dual layer, 20x |
Koje drivere si stavljao? 10.9?
probaj instlirati ove s cd-a pa vidi dali ce opet BS izbiti |
Citiraj:
BIOS... znas kako me nazivcirao... da nije zabranjeno psovanje na forumu tako bi se lijepo ispustio sad na njegov racun... budem jos vidio kroz par paljenja i to jel radi... |
:stoopid:
sta to je za grafu? ista 3870 ili nesto iz batmanove spilje? |
Citiraj:
thnx! |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znači, epilog je: "hvala Gigabyte na velikoj gesti, isprike & moj zajeb", jel'tako?
NHF, ali Gigabyte se prema nekoliko članova ovoga foruma, a po pitanju RMA, ponio i više nego ljudski, i dobro bi bilo još da "boldaš" onaj dio sa rješenjem problema, jer kao što kaže alengrosevic, nekima će sigurno pomoći. Shvati ovo gore kao dobronamjeran savjet. :) |
pozz.... zanima me dal se po cemu razlikuje sapphire hd 5770 flex edition od normalne
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
samo jos da na svoje maticne ne stavljaju bios iz 2000-te godine i sve pet :P |
Citiraj:
Btw ja sam svoju HD3870 platio prije 2,5 godine 2000kn, a HD 5770 nikad nije toliko koštala, stalno je u rasponu 1100-1300kn. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam svoju kupio početkom 3.mj. prije famoznog pojeftinjenja serije 38xx za 50$/50€ :hitthewal: (kasnije i više, kao što se vidi po cijeni tvoje). Pojeftinjenju je bio razlog izlazak nvidinih 9xxx grafi na tržište. Di si ti svoju uzeo? Ja sam ujaku kupovao u 8.mj. u vemilu i platio sam je 1000kn. A upravo sam našao račun i od svoje, 2049Kn :lol2: No, u to doba je powercolor hd3870 koštao u prosjeku 400kn više nego gigabyte hd3870, ali ipak je za pol godine razlika ogromna (a powercolor je bio skuplji zbog ddr4 i boljeg hlađenja, gigabytice su bile ddr3). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam svoju Sapphire 3870 Ultimate (znači najskuplja safirka, sa ogromnim pasivnim hladnjakom) platio 01.04.2008 1389kn u Vemila Evo tu i slikica: http://www.tweaktown.com/popImg.php?...387ult_07l.JPG Još dobio i hrpu softvera s njom |
pratim ovaj thread vec dugo al nikako nisam vidio neke OC rezultate (mozda sam i fulo negdje...), samo preporuke sta kupit itd...
Koliko moze overclockana 5770 po performansama prici jednoj 4890? Koj je neki normalan najcesci overclock za 5770? Najvise me gpu zanima. Dal se moze lagano dizat voltaza za gpu i koliko se moze dobit njenim dizanjem? Znaci dal se isplati, te koja je max preporucena voltaza za 24/7, a koja je defaultna? tnx :) |
Jel probao netko klokat 5750? Jel moze dostici 5770 bez nekakvih nabijanja voltaze i pretjeranog grijanja? bar priblizno
|
moja je radila na 850/1300 (klokano u CCCu). bez rusenja i ostalih gluposti sam na njoj igrao borderlands par sati, nakon cega sam ju vratio u normalu.
|
Citiraj:
izgleda da bi regulacija voltaze bila moguca, kartica mora biti originalni pcb dizajn jel zna netko koje koriste originalne, a koje custome dizajne da bi ih izbjego pri kupnji? |
Po meni je ova msi hawk jedina isplativa kupnja, ne zbog drndi vec zbog boljeg hlađenja i moguce regulacije napona.
Sveprisutna i mega popularna sapphire vapor-x ne podrzava regulaciju napona... |
a vtx3d? vidio sam na netu da je neki lik mijenjo voltazu, ali mislim da ima par razlicitih vtx3d 5770 (po hladnjacima), ne znam dal je pcb drugaciji, vjerojatno ne
|
zbilja ne znam, googlo sam sad al ne nalazi mi nista, pogledaj tu malo po ovom threadu
|
vtx3d (ljenguze jedne:D) nema mog. softverske regulacije napona, o tome nas je izvjestio slavonac90, i tu možemo pribrojiti XFX-ice (osobno iskustvo) i Sapphireove VaporX-ice, dok u drugu skupinu ulaze MSI-jevke te referentne Sapphire-ovke (također osobno iskustvo). Za Asus ne znam, kao niti za druge brandove.
Možda ne bi bilo loše nekakav sticky opaliti po ovome pitanju, prečesto se provlači pa da ljudi nisu u nedoumici kada već idu iskrcati cca 1K kn za grafu, i da ne ovise o dobroj volji pojedinaca u datome momentu... |
|
Hmm...koliko sam skužio dečki su flashali neki Asus-ov BIOS + mislim da se tu radi o hardverskome modu...ali nisam siguran...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:04. |