![]() |
Koliko vidim, sve su praktično iste i jedina preporuka je ne kupovati biostar. Od ostalog što je jeftinije.
|
Kao prvo, najbolje je ona koju ima za kupiti. :D
Izbjegavat Biostar. A za PowerColor sam po stranim forumima vidio da su jako gadni kod RMA, em imaju samo 2 godine garancije, em te ne seksaju 5-9. Kažu da su tu EVGA šampioni, a ovi su negdje na drugom kraju...šteta jer im grafe djeluju odlično. |
nisam još vidio mrtvu PC da bi vidio RMA, kartice su im tenkovi, ako nije DOA neznam čime bi je ubio
|
Citiraj:
A onda je navodno kuku lele. |
Kupio sam dvije Asus ROG STRIX RX 6600 XT direktno preko ASUS shopa u DE. Jedna je zamijenila je Sapphire Nitro 590x. Na 1440p imam preko 60, 70 FPS u ANNO 1800, RDR2, Battlefield V, WRC 10 FIA... Za sada sam vrlo zadovoljan.
|
Pošto?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kolko ti VRAM-a zauzima u najzahtjevnijoj primjeni? |
@Daedalus - Plaćene 516 eura/kom + cca. 15e dostava u HR preko Mailbox.de
@Starsylph - RDR2, sve postavke na HIGH na 1440p - preko 60 FPS, VRAM oko 5100 MB. Skoro sve na ULTRA na 1440p - padne na 25-30 FPS i osjeti se lag u igranju. Tada zauzima oko 6400 MB. Isprobati ću još neku igru pa dopunim post |
To je skupo.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Pa neznam baš, opet osjetno jeftinije nego kod nas za isti model (tj ni nema je kod nas). Ovo je 4k kn sa poštarinom.
@Zebran: Mislim ja da tebe taj 1700x sada baš koči (zapravo sam poprilično siguran), uzmi neki (polovni ako uopće ima) zen2, 3600 bi ti bio osjetan upgrade za igre, a mislim da je čak i u multiju negdje sa min 1800x. BTW, tko hoće, rekao bi neka grabi dok ima. U linksu powercolor hellhound OC sa 36mj garancije za 4199. Rekao bi jako dobar deal, za odličan model. |
Citiraj:
|
U prvom tjednu kada su bile dostupne, MSI i ASUS dual model bili su od 420-440 eura u jednom DE shopu. Žao mi je što sam tada oklijevao da nisam odmah kupio. Par dana kasnije dobio sam dobru cijenu za svoju Sapphire 590x i to je prevagnulo. Sada ih nema ispod 600 eura. I dalje svi modeli svih grafa opet poskupljuju. Moj model je 669 eura (preko 5 tisuća kn) u DE. Frend je odustao od ove druge tako da sam ju stavio u jedan oglasnik :)
|
Citiraj:
Ali koga zanima, neka stalka links....tako sam ja uzeo 3060 Ti, dižem se svaki dan u 5h, pa bi bacio oko, i čim je bila dostupna kupio. BTW i unatoč tome su mi se javili da ih nemaju i da pričekam, mislim da sam dobio cca 2tj kasnije. |
Ja isto u Linksu kupio ( u trenutkku kupnje je pisalo da je raspolozivo ) i javili mi da ce mi isporuciti za 20 dana i ja pricekao i isporucili za 15 :)
Links je nekada bio najskuplja trgovina u HR, a ove god imaju najjeftinije grafe u HR :) |
Sad gledam dostupan u linksu hell hound i red devil za 4400
|
4200 hell hound. toliko su bile kad su se pojavile kod nas.
|
Pa to sam linkao koji post iznad, bile su i dostupne neki dan.
Mislim da je to za ova retardirana vremena dosta dobra cijena. |
Citiraj:
|
Koliko bi fps trebala davat xt7600xt u b5,fortnineu,itd u full hd rezi
|
Kakva 7600xt?
Pardon, 6700xt
|
|
Kupio prije mjesec dana u admu rx 6600 xt powercolor red devili danas je spajam i comp ne bota,beeper daje znak neispravna grafička ,ostatak konfe gigabayte b 550 aourus elite v2,i ryzen 5 5600x,moze li bit da mi je xfx 450w napajanje preslabo
Pretpostavljam da nemože ali nada je kurva.Sad natezanje s adm om i garancijama umjesto igranja |
Ta grafička tak malo troši da nema šanse, još u idlu.
Citiraj:
|
Jel ima dual bios switch? Probaj prebaciti na drugu poziciju switch ako ima
Imao sam i ja takvu situaciju sa XFX RX6900 XT, isto beepala ploca kao da nema grafe, prebacio switch i proradila. Doduse, grafa rikla nakon niti 2 tjedna koristenja, kad sam dobio drugu radila je odmah bez prebacivanja switcha :D Najnoviji BIOS na ploci imas? |
Citiraj:
|
Probaj za svaki slučaj BIOS update (F14d), a i prebaci karticu u neki drugi PCI-E slot, čisto da i to eliminiraš.
|
Citiraj:
edit probo i najnoviji bios i kao sto sam i pretpostavio ne radi smece,samo se nadam da me adm nece drkat oko garancije jer cu bas popizdit |
Citiraj:
Ja sam jednom tako razbijao glavu zašto grafa ne radi dok nisam skužio da treba ukopčat i napajanje :D |
problem rijesen ,odnio u adm u servis ispitali grafu i ispostavilo se da je grafa ispravna,kupio novo antecovo 550 w napajanje i sve radi
imao sam xfx 450 pro napajanje i spojio sam i dodatni 6 pin adapter ali jednostavno nije radilo.Napajanje sam uzeo vjerojatno neko krivo jer zadnje kad sam pratio napajanja ovaj moj xfx je bio najpreporucivanije napajanje a to je bilo prije oko 8 god nadam se da ovo antec nije u rangu onih ms i ostalih no name napajanja ali jednostavno nisam imao vremena procitat 5 min o napajanjima na forumu |
Ne vjerujem jednostavno, nemoguće da nije niti bootala grafa zbog napajanja
|
Citiraj:
i ja sam mislio da je nemoguce gtx 1070 je drzalo to napajanje i rxzen 5 3600 bez problema,cak sam jednom gtx 1060 upalio da sam zaboravio prikljucit napajanje i radila je jedino u igrama nikakve performanse nije imala,kad sam vidio sto je osto paf da to uopce radi samo sa strujom iz maticne |
Meni isto to malo čudno, jedino ak je cjelo napajanje neispravno. Jel ta kartica ak nije pod loadom bi trebala dost vuc iz samog PCIe slota.
Napajanja degradiraju vremenom, ovisno o uvjetima rada. To je Seasonic S12II koji voli dobit "cvrčka" s vremenom.
|
:D:kafa: |
Da, kakv krš...jer im se može.
Dakle 6600=5700/5600XT (kako u kojoj igri) i to je to. I trenutno je najjeftinija 4200kn. :( Ne vidim baš kraj ovom ludilu sa cijenama, ali oborili su sve rekorde i testiraju do kuda su kupci spremni ići...a izgleda po svemu da su spremni koliko treba... EDIT: Jedino je potrošnja odlična. ;) |
Ima skoro identične performanse kao RX 5600XT, odnosno jača je u promilima, a košta skoro duplo nego ova u svoje vrijeme :nono:
I to je kao "dobra cijena u današnje vrijeme", odnosno kao gpu koja ima neki availability... |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |