![]() |
pci
Ne vrijedi ne rade slotovi , izgleda da nemam sreće :(
|
daj pogledaj koje je IRQ-ove dodjelila tim slotovima
sumnjam da su baš oba crkla |
pci
možeš mi reći gdje da to pogledam
|
U biosu,ili sa pausom na Device listing-u koji ide odmah nakon boot-a ploče; dakle kad napiše ono Verifying DMI pool data... :)
|
Najlakše:
Start-All Programs-Accessories-System Tools-System Information |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vista je za geekčine:) A načuo sam da i nekima zvuk ne radi kako treba na DFI:p |
Citiraj:
Doduše meni više nikako ne radi, jer mi je crka onaj karajan ili kako se već zove:stoopid: |
Crko ti je goran 'Kar(aj)an... :goood: A svašta se dešava tim homićima...ovaj homologiranim zvučnim karticama... :D
|
Strašno :D
ja sam tu zvucnu imo zaljepljenu u selotejp. Jer mi je izbijala van napon na kojeg sam se redovito pržio svaki put kad idem nest prespojit na straznju stranu kompa. A evo sad kad imam ovu pasivnu grafu, chipset mi je na 74°c :D |
Ma, meni je na Visti 32 radilo sve-čujem da jambraju oni sa Vistom 64:D
|
Citiraj:
nego, zanima me kako vi stojite sa temp mosfeta, meni se stalno crveni to u smartguardianu pod opterecenjem, a neda mi se stavljat vent da puse po njima |
Citiraj:
|
najvise do 55, ali sam citao negdje da se zabrinem tek kad pređe 70 lol
sutra cu dignut proc do 2.6 2-7 da vidim koliko se grije , trenutno radi na 2.4 |
Citiraj:
Odi u njegove opcije i pogledaj na koliko stupnjeva je namješetno da daje upozorenje. Pa digni malo prag... |
ma meni je liti ludnica, tad i chipset i onaj PWMIC odu u nebesa...
Sad je ui više nego ok... CPU - 30 NF4 - 42 PWMIC - 40 :) |
podesio u smatrguardianu
tnx Jelc |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali je to bila Vista 32... |
Stavio sam skidati jutros pa ću probati kad dođem doma, mada sam nekako skeptičan. Zadnji put kad sam probao nije radio sub, tj. radio je u testu ali ne i u igrama, playerima... A i AC3, DTS su također radili samo u testu.
|
Da ne citam sad 37 stranica postova XD meni rade sam prva 2 slota za rame!
Ja ni neznam el ti slotovi mogu izgorit il tak nesto ili je problem u necem drugom! Edit: i da jos sto se tice rama, znam da maticna podrzava ddr400 i d asu mi rami ddr400 a ipak mi pri bootu pise ddr 330 i u everstu isto |
meni je sa 4x256 radilo normalno, samo na 2t, i memoriju je automatski prepoznalo kao ddr 333 umjesto ddr 400, ali to se lagano sredlo laganim clockom :)
doduse imao sam bios koji koji je preporucen za tu memoriju, sada imam drugu memoriju, bios nisam mjenjao, ali sve sljaka kao urica |
Citiraj:
trebao si pročitat svoh 37 str (nisu tu bezveze ;) ) koji bios imaš? koji djelitelj koristiš? da bi ti RAM radio na 400MHz dok je FSB na 200MHz djelitelj mora biti 1/1 tj sinhroni rad prva dva slota ne rade sve do 310 biosa, stavi 510 ili 623 verziju i trebalo bi biti OK Citiraj:
to ti ovisi o procesoru tj mem kontroleru unutar njega, i da, na svakom procu će ti 4 keksa radit samo na 2T |
Ja jesam stavio ljetos novi bios, i sa službenih strnica al pise da je iz 2005 godine ak se sjecam dobro!
Evo sta everest kaze Procesor AMD Athlon 64, 2640 MHz (12 x 220) 4100+ Naziv matične ploče DFI nF4 Series Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce4, AMD Hammer Sistemska memorija 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM) Tip BIOS-a Award (04/06/06) Komunikacijski port Communications Port (COM1) I ovo... BIOS informacije: Proizvođač Phoenix Technologies, LTD Verzija 6.00 PG Datum izdanja 04/06/2006 Veličina 512 KB Boot uređaji Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Podržane mogućnosti Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD Podržani standardi DMI, APM, ACPI, PnP Podrška za nadogradnju ISA, PCI, USB E da i jucer sam proc clocko na 1.64, Ako ovo nealaj dajte link na noviji/bolji bios |
Evo poparavi sam, djelitelj je bio auto ili tak nesto, stavio sam 1/1 i sad radi na 400mhz i rade mi sva 4 slota!
|
Ode mi NF4 zujalica:lol2:
Sad radi bez zujalice (cooler je još tamo), al sumnjam da će podnjet opterećenja. Evo u idle radu je već na 49°C Zanima me šta uzet umjesto nje? HR-05 mi je i više nego ok, al je 200 kn brate... A i pitanje je dal mi paše u paru s x1650PRO koja je dosta duga |
Ako ti stane uzmi Zalmanov plavi ili zlatni pasivac, cca 50-ak kn, ne znam tocno
|
Citiraj:
Pa samo stranicu prije smo to sve obradili.... |
Citiraj:
Naime rađe ću dat 200 kn, nego dat 30,40 (koliko već) pa montirat dodatan cooler i sl. điđe:D |
Citiraj:
Sori, topic je dosta neaktivan pa više neznam gdje je šta, iako ga pratin od početka:D Bacit ću oko... Nego, ***eš ploču koja košta 1000 kn, a na kojoj u 50% slučajava ode Karajan, a u 80% ode NB cooler:stoopid: Tako da se investicija penje do 1400 |
Citiraj:
E sad, ja fakat ne znam kaj ljudi rade sa tom zvučnom ali sumnjam na periferije koje se štekaju na nju ili nepažljivo rukovanje. Znam tipa koji je skurio svoju jer mu nije radio jedan zvučnik pa je vadio i gurao natrag dok je komp radio:D A trebao je samo lagano kvrcnut prstom po jumperu... |
Tak i meni nekad nije znao radit 1 zvucnik
a izgubio sam onaj plasticni dio sto drzi zvucno pa se klimala svaki put kad sam je spajo.. jos je i metalna pa sam se obavezno svaki put kad spajam zvucnike kratkospajo na nju..:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
"sumnjam na periferije koje se štekaju na nju ili nepažljivo rukovanje" Budući da sam se već nagledao svega-zato sam to i napisao... Da se vratimo na temu-ja sam uzeo 05 SLI za tu DFI zato jer dobro hladi i može se koristiti i kad kupiš novu ploču. Sa onim malim pasivcima se ne bih usudio zezat... |
Citiraj:
Za kućište i NB cooler ću potrošit 800 kn:D Sigurno paše sa 1650PRO ? I da, koji da uzmen? SLI ili IFX Koja je razlika uopće:D |
Citiraj:
Ne znam zakaj bi ti smetao za 1650 PRO, ja sam imao Zalman VF700Cu na XL i bilo je lufta...bile su u kompu i najveće ATI-ce (AIW, X1800, X1900, 2900) i čak fuj Nevidia GTS 8800 pa nije smetalo... |
Koja je uopća razlika između SLI i IFX..
točno u jednom slovu? I što su potrošili manje tinte za printanje manuala jer je "I" ipak manji od "S" pa zato košta kunu manje :D |
nazif
Po meni je to malo preveč love za kuler za čipset, ja sam također svojedobno razmišljal o kupvini hr-05 sli, ali sam uz malo mašte i alata zel box kuler od athlona i pripasal ga na čipset i hladi ok..:goood:
A lovu sam ostavil u birtiji...:chears: Pozdraf :goodnite: |
Snaša san se:lol2:
Malo san sredija ventilaciju (čitaj: uključija još jedan ventilator da upuhuje) i u BIOSU namjestio da se NF4 ventilator pali kad temp dođe do 65. E sad kako temp ni pri opterećenju ne prelazi 55, znači da se nikad ni pali:D A to znači da nikad ne zuji. Do proljeća ću izdržat, a onda na pred ljeto mi ne gine 05 SLI:) |
Nego, je li itko proba stavit grafičku se dual slot hlađenjem na lanparty? Nekako imam dojam da bi neka grafička tipa gts ili neka druga slične dužine i debljine baš lipo pala priko sata2 konektora (onaj najbliži bateriji)...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14. |