![]() |
Jupi :stoopid:
idem ispočetka, da vidimo gdje sam fulao. Sve snimim fotićem. |
Ali koju ti temperaturu ocekujes na i7 950 pri 100% loadu?
|
Pa uz ovakav kuler i protok zraka, te stock vrijednosti, očekujem 60C max.
problem je bio HT. Isključivanjem HT-a i Turbo moda, te definiranjem voltaža (na kaj sam potrošio cijelo popodne), dobio sam ovo. Idle temperature su 40-50C, ovisi kaj se radi. Prime temperature idu do 80C. Mislim ići dalje, no treba procesoru dati još voltaže, a sad je kraj radnog vremena pa mi se više ne da zezati s time. |
Citiraj:
|
Mugen 2 je sasvim dovoljan cooler, ako meni hladi, trebao hladit i njemu, cisto sumnjam da ce ga true nesto bolje ohladiti.
|
Pa gle, uz ova 4.3GHz koja sam postigao i temperature koje trenutno imam (50C idle i do 60C u igrama) sam prilično zadovoljan i nemam više potrebe tražiti neku veću brzinu. Naravno, nisam naveo faktor zanimanja što se može i koliko :fiju:
HT mi trenutno zbilja ne treba. Što će mi 8 threadova? Za kaj? Ovako frljim koliko mi se da uz uvjete koji mi to dopuštaju. Pokušat ću dogurati do stabilnih 4.5GHz tek toliko da mi pimpek bude miran :goood: |
Dosao mi je i7 950 trenutno ga drzim na 4ghz 1,216v htt on
vrtio linx trenutno stabilan Jel su to ok temp za true + vent 1200 ok |
za tu voltažu bi trebale biti ipak malo manje
|
Malo puno manje. Ja sam na nešto većoj voltaži držao i7 950,920 i w3565 i nijedan od njih nije prelazio 70°C u loadu. Svi su bili hlađeni sa TRUE+Zalman F3 @ ~900RPM.
|
Citiraj:
i kod mene je tako i sa manjom voltažom skoro pa isto |
Dobar 950. 1.21v za 4.0 je fino.
|
Mislim da je do proca, jer pod 920 i 1.4V su mi bile oko 85-90 + sobna oko 24
Probao sam ga skinuti true-a da vidim kako je sjeo, sve je ok Citiraj:
|
|
pitanje dal je stablno je sad druga priča
|
pavno je ti bilo pa više nisam 100% siguran dal je stabilno, mislim da sam linx vrtion 1h bez errora, evo trenutnog oc-a
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1723256 |
Koje vi primjerke imate:stoopid::care:
|
Evo i mog nakon 10 minuta linxa
http://www.pohrani.com/t/1z/Ph/2UgN5w3d/linx1.jpg Inače je voltaža u biosu na 1.23, ali je pod opterećenjem malo pala |
kakav to kuler imaš, jel meni sa 1.20v idu preko 80c temparature
|
VenomusX stegnut do kraja :D
|
evo ide i na 1,168V :D, linx mi nakon 5 min baci error,ali 3dmark 11 prolazi na toj voltazi i temp su onda oko 65
|
|
|
Neka, neka. Bitno je krenuti. Svaki drugi put će biti sve bolje. Prvi put je ionako više upoznavanje sa DICEom i ostalim stvarima nego sa OCom ispod nule. Kad se pohvataju neke stvari, rezultati sami dođu :)
|
Citiraj:
Okinuo sam par fotki,imao sam s1336 i 775, sljedeci put bit ce vise rezultata. malo su senzori na ploci podivljali kad je izmjerio -102°C. |
Bez termometra nemoj niti pomišljati raditi sa LN2. I DICE je teško "kontrolirati" bez termometra a kamoli LN2.
Trebat će ti neko vrijeme dok pohvataš neke cake i onda očekujem ozbiljnije rezultate :p |
Znam pokusavam ga nabaviti,ne treba mi neki profi,a ovi svi mjere do -50, gdje ima za nabaviti sta mjeri vise,a da nije skupo :D
|
Uz takve zahtjeve, nigdje :D
Ja sam svog platio 100€ sa dvije K-Type sonde. |
Nije lose za prvi put. Svaka cast na hrabrosti sto si se prvi put upustio sam u sub zero vode jer to nije samo tak.
Jako tesko je bez termometra pogotovo kad radis sa potom prvi put i ne znas kako se ponasa. Ima u Chipoteci za narucit sa jednom k sondom za nekih 500kn. Nema vise, sad sam pogledao. |
Bas gledao neki dan i zvao sam ih, nisu imali u chipoteci :(
Moram ga negdje nabaviti za dalje. A za drugi put nadam se da ce biti i bakreni pot. Necemo vise spamat. |
Evo napokon i ja dosao do ozbiljne i7ice, samo ovo se grijeeee, pretpostavljam radi velikog mnozitelja?
http://www.pohrani.com/t/3F/hr/1cjlAylX/i7-960.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:57. |