![]() |
Citiraj:
|
Ma budžet nije problem, ali mi razne đinđe ništa ne znače. Zapravo želim što ogoljeniji TV sa dobrom slikom :)
Gledam baš ove LG-e sa Abrakadabre, je li ovo bolja kupovina od Grundiga? Ili imate neku bolju preporuku? TV će se gledati sa cca 2,5 m pa pretpostavljam da je 50" ok ako je UHD? |
Citiraj:
Miljama bolje od Turskih Grundiga. A još je i Android taj Sony. |
Ne vidim nigdje dostupan taj Sony, a i sad mi se sve čini da ću ići na UHD sa HDR-om. Odoh do Elipsa nakon posla vidjeti šta se nudi i kako to sve skupa izgleda :)
Htio bih da je što više future proof :) |
hmmm... a da pričekaš onda nove modele možda? za 2017.
|
Citiraj:
|
Ma nedam toliko love za TV :D
Mislim da će se gledati 2 sata dnevno. Nekako sve više naginjem na Samsung K6402 ili K6502 (koliko sam shvatio, razlika je samo što je prvi flat, a drugi zakrivljen). Odredio sam si budžet od 5000kn, preko toga neću, radije ću si za razliku u lovi pinuti neki 4K monitor u koji ipak gledam mnogo više :) |
Pozdrav ekipa,
Selim u novi stan pa bi molio preporuku za TV 50''-55'' budžet oko 5 000 kuna |
Kakvo je stanje s promo kodovima u SD? Ne radi Sony10 više....
|
Citiraj:
|
Ne može nikakav Kodi ići na Grundiga, samo tv-i sa Androidom podržavaju Kodi
|
netko tko ima grundig tv, u koji format formatirate usb da bi mogli gledati preko playera?
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
Vanjski HDD u NTFS formatu potvrđeno čita
|
Čita i FAT32
|
Evo link na jedan kalkulator dijagonale s obzirom na udaljenost od ekrana:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-...e-relationship |
Ma već sam taj kalukator gledao, nema baš smisla. Osim ako je minimalno koliko bi trebalo biti.
Imam 108cm FHD tv, smješten je nasuprot kreveta, na visini od 150cm (sredina tv-a) na zidu. Znači 200cm je krevet dug + 40cm između kreveta i zida. Znači tv je na nekih 250cm, i bez brige se gleda, čak mi je idealno to. A po kalkulatoru bi ga trebao imati na 180cm. |
Pa mozes ga gledati i sa 5m i i dalje ce se gledati "bez brige". Poanta kalkulatora je percipirana gustoca piksela s obzirom na udaljenost. Znaci ako ti je tih 180cm minimalna udaljenost na kojoj vrijedi imati 1080p, za sve blize od toga mogao bi vidjeti razliku sa UHD. Zato je UHD vecinom neisplativ jer rijetko tko gleda TV sa tako malih udaljenosti.
|
Citiraj:
Čak između 1080 i 4k se jeeedva kuži sa te udaljenosti. Kad stavim stolac na 2-2.20m skužim tek razliku... NIKAD dovoljno velik televizor nisam kupio. NIKAD :( |
i ja jedan plus za kalkulator. izračunajte si i za monitore tako, lako provjeriti ima li ili nema smisla za oči promatrača :P
|
Citiraj:
Televizor ne može biti prevelik, da ga jebeš :) |
Ista stvar, 3,5 m udaljenost, 55" samsung, zakrivljeni uhd, gledao Stranger Things na 4k. Nikakve razlike nisam skužio u odnosu na FHD. Televizor može bit samo premali, nikako prevelik. :D
|
Jedini nacin na koji TV moze biti "prevelik" je da fizicki ne moze uci u prostoriju :D A za udaljenosti preko 3m, nazalost prakticki ne postoji dovoljno velik TV na kojem se vidi UHD vs FHD razlika.
|
Citiraj:
|
moja "budžet" metoda toga je castanje ekrana od tableta putem chromecasta na TV... grundig ima neku svoju foru s castanjem ali nije mi se dalo zajebavat
|
Citiraj:
Udaljenost 4,5m i okačena je na zid... za 5 godina ide 160 ;) |
Može bit prevelik. Šogi ima 55" u maloj sobi, sjedi se na 1.5-2.5m i definitivno je prevelik.
|
- Phillips 43PUS6501
- Samsung 43KU6000 - LG 43UH7507 Sto vi kazete? Ili mozda nesto trece? LG mi nekako najvise pase zbog webOS-a i Magic Remote-a. |
@gilbert
Njet! Neistine! :D @markan Ja mogu dati svoj glas za LG, upravo zbog ovog sto si naveo. Imam TV iz te serije, i samo rijeci hvale :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25. |