PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Rade0n 17.09.2012. 13:16

Ne znam, ja sam se registrirao na .com i uredno se logiram na .uk, .de, .it itd...

Možda ima neka shema da ako se nisi regao na .com da moraš čekati neki proces aktivacije.

Omerta 17.09.2012. 13:35

Evo uspjelo iz drugog pokušaja.. :goood: :chears:

Ag008 17.09.2012. 14:09

To ti je tomtop i vidiš da je isti proizvod puno prodavaniji kod njih.
Šalju u Hrvatsku jer ti pod Shipping piše da je free za Croatia.

TheEmpress 17.09.2012. 16:11

To je žarulja za normalno, veliko grlo, ko na lusteru, jel?

Facelessone 17.09.2012. 16:38

E27, da. E14 ti je malo grlo.

TheEmpress 17.09.2012. 17:02

Najsigurnije mi je da ja prvo lampe kupim, a onda žarulje naručim. :D

xXxSsS 17.09.2012. 20:05

http://www.ebay.ca/itm/ws/eBayISAPI....ht_2329wt_1401

Može li mi netko pojasniti za ovaj item , stoji " 6 available / 13 sold " što znači da ima još 6 komada ( valjda ) ali nemam opciju buy i na vrhu stranice piše "This listing was ended by the seller because the item is no longer available"

brodjo 17.09.2012. 23:40

Pošalji selleru poruku jel može opet aktivirati ponudu ako ima još raspoloživih.

Ag008 17.09.2012. 23:53

Kako bi htio imati dobar protok zraka, kućište ima 4 predviđena mjesta za 120mm ventilatore.
Ovi kod nas su oko 60kn a dobre i tihe vidim na ebayu za oko 16kn.
http://www.ebay.com/itm/250782630745
Što mislite o ovakvoj jeftinjavi i ima li kakvih crnih po ovakvoj cijeni?

Edit: sinedya mi ne želi poslati već dva dana taj ventilator iako je uredno plaćen :(

RaWeN 19.09.2012. 02:03

Kupio sam neki ajtem na eBayu i par sati nakon kupnje dobijem mail od eBaya koji glasi:

This listing was removed by eBay. If you already paid for the item, we recommend that you wait 10 days from the expected delivery date to see if the item arrives. If you did not pay,you are no longer obligated to pay for this item. If you have a problem with the purchase, you can resolve the problem by filing a claim through our resolution center.

Mislim da je seller neki običan tip (nije trgovina) jer je imao oko 30-ak 100% feedbacka.
Trebam li se zabrinjavat jer na stranici piše da je item shippan?
Jel to krenilo prema meni il da dižem tužbu? :D

panoramix 19.09.2012. 06:21

Citiraj:

Autor RaWeN (Post 2238673)
Kupio sam neki ajtem na eBayu i par sati nakon kupnje dobijem mail od eBaya koji glasi:

This listing was removed by eBay. If you already paid for the item, we recommend that you wait 10 days from the expected delivery date to see if the item arrives. If you did not pay,you are no longer obligated to pay for this item. If you have a problem with the purchase, you can resolve the problem by filing a claim through our resolution center.

Mislim da je seller neki običan tip (nije trgovina) jer je imao oko 30-ak 100% feedbacka.
Trebam li se zabrinjavat jer na stranici piše da je item shippan?
Jel to krenilo prema meni il da dižem tužbu? :D

Vjerojatno je maknut zbog toga sto je prodavao fake brendove. Jesi li to kupovao, npr. Starke ili Nike za 30 $ ?

simba 19.09.2012. 10:19

Nedavno sam kupovao nećakinji jedan item i stavio sam njihovu adresu. Item nije stigao, dobio sam refund. No sad kad gledam detalje, kod adrese mi umjesto Croatia, republic of piše Invalid. Već sam im ranije naručivao i u detaljima tih transakcija piše sve normalno. Što se tu dogodilo?!

Overclock 19.09.2012. 10:24

@Rawen
Vjerojatno je samo rasprodano.

Ugl. nema brige s tim, osobno mi se to desilo 10-ak puta, pricekaj rok u kojem mora biti dostavljeno, ako ne bude, ista je procedura kao i sa svakim drugim. (prvo kulturno PM sellera, a ako je ovaj grbav, claim)

coconut 19.09.2012. 10:26

@simba
Možda su imali previše claimova/kašnjenja iz HR pa su odustali od daljnjeg slanja.

chief_wolfinjo 19.09.2012. 11:04

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2236235)
Jesi uzeo ovaj, ili? Možda ga ja naručim drugi tjedan.. Jel vrijedi šta, bar za onako prašinicu laganu? :)

da, takav zeleni sam naručio. a ono mačje dlake i sl. više manje usisa
dok recimo one sitne mrvice ali baš sitne teže usisva skorom pa nikako :lol2:
ja sam više to kupio iz fore da mogu mačke usisavati :D

RaWeN 19.09.2012. 12:40

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2238689)
Vjerojatno je maknut zbog toga sto je prodavao fake brendove. Jesi li to kupovao, npr. Starke ili Nike za 30 $ ?

Ne vjerujem da je fake. Kupova sam microSD karticu sa pristojnom cijenom.

Citiraj:

Autor Overclock (Post 2238769)
@Rawen
Vjerojatno je samo rasprodano.

Ugl. nema brige s tim, osobno mi se to desilo 10-ak puta, pricekaj rok u kojem mora biti dostavljeno, ako ne bude, ista je procedura kao i sa svakim drugim. (prvo kulturno PM sellera, a ako je ovaj grbav, claim)

Da i ja mislim da je rasprodano jer je lik vjerojatno ima par kartica pa je to ošlo i otkaza je item.

Hvala obojici na odgovoru. :beer:

xlr 19.09.2012. 15:19

Citiraj:

Autor RaWeN (Post 2238901)
Ne vjerujem da je fake. Kupova sam microSD karticu sa pristojnom cijenom.

Ili je rasprodano ili fake. SD kartice su valjda u top3 fake proizvoda na ebayu. Kod nas 32GB dođe 200kn. Ako to nije pristojno... :D

Mad_Duke 19.09.2012. 16:10

Pozdrav

Zanima me par informacija. Do kraja ovog tjedna ćemo ići u kupovinu leće za projektor kaj košta 1.000 kuna.

Sad, koliko sam skužio po
http://www.carina.hr/Carina/Carinski...Posta.aspx#P18

Bilo da gledam fotoaparate, odnosno monitore i projektore carina ne bi trebala iznositi niš. Da li onda na to ide samo PDV?

Također, ako netko ima informacije o tome kakav je postupak i da li se ikako razlikuje kada se uzima na R1 (pošto je malo teže kao fizička osoba pravdati takve iznose za firmu).

Srdan 19.09.2012. 18:41

Citiraj:

Autor Srdan (Post 2201689)
Evo poslao poštom paket nazad u kinu, 327kn me izašlo za 4kg.
Ako slučajno nekoga zanima, to je debelo najjeftinija opcija, DHL i Overseas imaju bolesne cifre tipa 130€

Tako sam za 200$ vrijedan proizvod popušio ravno 800kn. Više NIKADA elektroniku za sličnu cifru kupovati.

Samo da javim da mi se paket vratio, a za proizvod dobio povrat od Ebaya 200$.
No kako sam već na sve poštarine i troškove carinjenja popušio 800kn i sada moram dati 160kn da bi preuzeo paket, nije da ću biti u nekom plusu, ali barem ću si povratiti dio ili sav uloženi novac. Već sam skroz zaboravio za to dok danas nisam u sandučiću vidio žuti papirić :)

vranjba 20.09.2012. 03:07

Kupio i platio za šogoricu vjenčanicu preko ebaya i sad mi seller kaže da mora slati dhl-om pošto ide u Hrvatsku. I hoće da uplatim još 15 funti. Nigdje u oglasu ne piše da ima dodatnih troškova ili da se kontaktira prodavač u vezi poštarine, već se samo može odabrati free shiping za standard i economy shiping za 10$ ili funti. Ko tu koga. Jel mi taj dhl gura zbog tracking numbera ili me oće ogulit za još 15 funti.

Srdan 20.09.2012. 07:44

Moze link na predmet?

Omerta 20.09.2012. 08:59

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2239530)
Kupio i platio za šogoricu vjenčanicu preko ebaya i sad mi seller kaže da mora slati dhl-om pošto ide u Hrvatsku. I hoće da uplatim još 15 funti. Nigdje u oglasu ne piše da ima dodatnih troškova ili da se kontaktira prodavač u vezi poštarine, već se samo može odabrati free shiping za standard i economy shiping za 10$ ili funti. Ko tu koga. Jel mi taj dhl gura zbog tracking numbera ili me oće ogulit za još 15 funti.

" class="orgTextElmClass" type="hidden">
Citiraj:

Kupio i platio za šogoricu vjenčanicu preko ebaya i sad mi seller kaže da mora slati dhl-om pošto ide u Hrvatsku. I hoće da uplatim još 15 funti. Nigdje u oglasu ne piše da ima dodatnih troškova ili da se kontaktira prodavač u vezi poštarine, već se samo može odabrati free shiping za standard i economy shiping za HRK57 (10$) ili funti. Ko tu koga. Jel mi taj dhl gura zbog tracking numbera ili me oće ogulit za još 15 funti.

" class="convertedTextElmClass" type="hidden">
Citiraj:

eBay je lijepo rekao, koji god seller pita za dodatne uplate koji se ne spominnju na eBay-u, da je to vrlo vjerojatno neka prevara, fake ili nešto slično i upozorava da se te transakcije ne riješavaju. Ono što piše u oglasu toga se treba držat.. Osobno bi se udaljio od toga sellera.

walbandon 20.09.2012. 10:08

Citiraj:

poznato mi to ;)
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=226

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2239594)

eBay je lijepo rekao, koji god seller pita za dodatne uplate koji se ne spominnju na eBay-u, da je to vrlo vjerojatno neka prevara, fake ili nešto slično i upozorava da se te transakcije ne riješavaju. Ono što piše u oglasu toga se treba držat.. Osobno bi se udaljio od toga sellera.

gle, to sve stoji, no, evo, ako je to ovaj seller, meni je ta haljina stigla i sogorica je bila ful zadovoljna ... i ja sam mu malo nasrao i ukazao na pravilo , pa smo se nasli negdje na pola puta, malo sam mu jos nadoplatio, no mislim da mi je na kraju poslao obicnom postom ...

bjede 20.09.2012. 12:01

Citiraj:

Obično te skuplje haljine/vjenčanice dolaze kurirskim službama iz Kine/Hong Konga. Prijateljica je uzimala preko mog PP-a pa znam. Dobro te oderu oni + carina :D, ali je takav način dostave bio uredno naveden u opisu itema (što ona naravno nije pogledala :)). Tako da pogledaj je li seller DHL stavio u opisu itema. I ti njemu plaćaš cijenu shippinga samo onoliko koliko je navedeno, ništa dodatno. Te dodatne trokove će ti kasnije itekako naplatiti DHL + carina! Dobit ćeš ponudu tih smradova iz DHL-a koju moraš platit.
Zato probaj Kineza nagovoriti na standard ili eventulano taj economy shipping, bez ikakvih DHL-ova ako je moguće.:goood:

Herr Flick 20.09.2012. 12:02

Pozdrav

Kupio sam dvije ove svjetiljke. Nakon što su stigle sam stavio bateriju u jednu, upalio je i samo se nešto iz nje izdimilo i nije radila. Dok druga radi normalno.

Kontaktirao sam sellera, i poslao mu video gdje se vidi da jedna ne radi. I ustanovljeno je da je otišla LED glava.
On meni javlja da mi može poslati LED glavu ali ako ja njemu pošaljem 3$ za poštarinu. Ja sam odbio jer ipak je on meni poslao neispravnu i rekao mu neka mi besplatno pošalje.
I počne on muljati da bi ja morao njemu poslati natrag svjetiljku, ali da zna da je poštarina skupa pa neka mu ja ipak pošaljem 3$ za poštarinu.
Ja sam opet odbio platiti i pitam ga kako sad on želi 3$ za poštarinu ako piše da je besplatna poštarina, te kako je moguće da u ponudi ima stvari u vrijednosti od 0.99$ sa poštarinom ako poštarina košta 3$. Te da mislim da mi on želi naplatiti tu LED glavu.

I sad se opet on javlja ako želim nešto kod njega kupiti, pa da će mi on poslati LED glavu sa tim itemom kojeg kupim.
Samo to mi je sumnjivo jer pitanje kad će doći taj item. Do onda će već proći rok za prijavu na Ebay.

Što da napravim? Da mu zaprijetim da ću rađe dat 6$ i kupiti svjetiljku kod nekog drugog, nego da dam njemu 3$ da me tu mulja. I naravno da ću mu ostaviti negativni feedback i prijaviti ga Ebayu.?
Ili da ga samo prijavim Ebayu? Ako ga prijavim kakve su šanse da mi besplatno to pošalje ili dobijem povrat novca?

Overclock 20.09.2012. 12:19

Reci mu da za jednu lampu ne zelis platiti 8.67$ kaj ti on nudi, da ima drugih jeftinijih, a bogami ni postarinu koja je 5x skuplja od lampe, te da ti je draze ostaviti zasluzeni feedback :D (to im je obicno dosta da se opamete)

Jos se pozovi na to da laze u opisu predmeta: Average lifespan 100000 hours (0 nije ni blizu 100000)

Ag008 20.09.2012. 13:19

On ti ide na ruku. Inače bi mu ti trebao vratiti taj proizvod (poštarina 200kn) pa ti on pošalje novi.
Naruči neki najjeftiniji proizvod od njega opet. I poslati će ti glavu.

vranjba 20.09.2012. 14:10

sorry dupli post

vranjba 20.09.2012. 14:19

Radi se o ovom haljini
Ne piše ništa u oglasu o dodatnim torškovima
piše 4-5 tjedana za rad na haljini i 10-15 dana shipping
Sad mi je opet odgovorio na mail i kaže da je kad ide dhl-om onda ta brzina dostave, a ako ide običnom poštom onda je 35 dana.

Znam da se preporuča nište uplaćivati što nije preko ebaya, ali sad sam mu uplatio već za vjenčanicu i lik me ucjenjuje sa vremenom dostave.

Citiraj:

Autor walbandon (Post 2239639)
poznato mi to ;)
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=226
gle, to sve stoji, no, evo, ako je to ovaj seller, meni je ta haljina stigla i sogorica je bila ful zadovoljna ... i ja sam mu malo nasrao i ukazao na pravilo , pa smo se nasli negdje na pola puta, malo sam mu jos nadoplatio, no mislim da mi je na kraju poslao obicnom postom ...

Za koliko je stigla haljina od narudžbe

Srdan 20.09.2012. 14:22

Meni iz Kine DHL-om stiglo za nekih tjedan dana, običnom poštom stiže za 2 do 3 tjedna.

vranjba 20.09.2012. 14:25

Citiraj:

Autor Herr Flick (Post 2239759)
Pozdrav

Kupio sam dvije ove svjetiljke. Nakon što su stigle sam stavio bateriju u jednu, upalio je i samo se nešto iz nje izdimilo i nije radila. Dok druga radi normalno.

Kontaktirao sam sellera, i poslao mu video gdje se vidi da jedna ne radi. I ustanovljeno je da je otišla LED glava.
On meni javlja da mi može poslati LED glavu ali ako ja njemu pošaljem 3$ za poštarinu. Ja sam odbio jer ipak je on meni poslao neispravnu i rekao mu neka mi besplatno pošalje.
I počne on muljati da bi ja morao njemu poslati natrag svjetiljku, ali da zna da je poštarina skupa pa neka mu ja ipak pošaljem 3$ za poštarinu.
Ja sam opet odbio platiti i pitam ga kako sad on želi 3$ za poštarinu ako piše da je besplatna poštarina, te kako je moguće da u ponudi ima stvari u vrijednosti od 0.99$ sa poštarinom ako poštarina košta 3$. Te da mislim da mi on želi naplatiti tu LED glavu.

I sad se opet on javlja ako želim nešto kod njega kupiti, pa da će mi on poslati LED glavu sa tim itemom kojeg kupim.
Samo to mi je sumnjivo jer pitanje kad će doći taj item. Do onda će već proći rok za prijavu na Ebay.

Što da napravim? Da mu zaprijetim da ću rađe dat 6$ i kupiti svjetiljku kod nekog drugog, nego da dam njemu 3$ da me tu mulja. I naravno da ću mu ostaviti negativni feedback i prijaviti ga Ebayu.?
Ili da ga samo prijavim Ebayu? Ako ga prijavim kakve su šanse da mi besplatno to pošalje ili dobijem povrat novca?

Imao sam sličnih situacija i uglavnom pokrenem case na paypal-u i sve se uvijek riješi, u ovom slučaju će ti lik najvjerojatnije pristati vratiti pola iznosa, nemoj mu prijetiti još sa negativnim feedbackom za to uvijek ima vremena. Kad pokreneš case onda je službeno, tamo mu napišeš isto kao i što si mu napisao preko ebaya, i da si snimio video kao dokaz.

Herr Flick 20.09.2012. 15:01

Hvala na odgovorima :).

Pitao sam ga ako kupim item za 1$ dali će mi poslat.
Ako neće htjet, onda ću mu zaprijetit sa caseom i negativnim feedbackom.

Omerta 20.09.2012. 19:05

Ako vam se da, ajd nabacite vaše najbolje buyere.. Ja čekam 7 itema, većina je od Abeyerr

TheEmpress 20.09.2012. 22:36

Misliš sellere. :D Nemam neke omiljene, utipkam kaj tražim i onda gledam kod koga je jeftino, a da ima dobar feedback i dosta prodanih itema...

Omerta 20.09.2012. 22:44

Sellere da :D

Ma tako i ja, ali eto, već 4 itema uzeo od ovog gore navedenog, pa eto, javim ako sve dođe i bude u redu :)

vedranzeman 20.09.2012. 23:00

Omerta zašto te kineske tričarije kupuješ na UK eBayu?
U pravilu su te sitnice iz Kine jeftinije na eBay.com.

Omerta 20.09.2012. 23:03

Pratim i jedne i druge, ali dosta stvari je ipak jeftinije iz .uk
A ukoliko nešto bude jeftinije na .com onda uzmem preko "njih".

Ag008 20.09.2012. 23:26

Ja sam uvijek na .com
Ovo me zbunilo sada, pa trebalo bi se raditi da svi imaju svu ponudu.

Omerta 20.09.2012. 23:43

Pa u biti i imaju, ukoliko se radi o istim shopovima.. Eventualno je veci izbor na .com, ali ono sto sam ja do sad kupovao (a tek sam od nedavno u ovim vodama), svaki od tih itema sam provjerio i na .com, i bili su iste cijene ili skuplje nego na .uk, ali opet, u istim shopovima je ista cijena..

vedranzeman 21.09.2012. 01:56

@Omerta
Stavi koji primjer cijena itema koje si gledao .co.uk vs .com.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:52.