![]() |
To je obična greška poštara koji je to mogao nehotice pokupiti i ubaciti u krivi sandučić.
Možda je bilo sljepljeno s nečim drugim i tako završilo gdje ne treba. Ono što je srale gore napisao nema nikakve veze s tvojim slučajem, taj "njegov" paket ima tracking broj i na njemu piše ime osobe koja je i podignula paket sa osobnom iskaznicom, dakle, sve po pravilu. Tu nema nikakve greške osim što je njemu proslijeđen tracking koji nema veze s njime. |
Shvaćam ja što ti kažeš i što misliš... ali i ovaj paket je morao proci sortirnicu...isporučen je u drugo mjesto u poštu,Đakovo umjesto Strizivojne,drugo ime mjesta,drugi poštanski broj,tamo u pošti je to opet morao netko razvrstati za poštara i poštar ga ubacio nekome u sandučić...ono,sortirnica,pošta i poštar... tri su stvari zakazale,napravile pogrešku.
Na to sam mislio. Točnije replicirao sam na ovo - "Kako uvijek uspijete okrenuti na krivicu pošte. Nisu ništa zeznuli u sortirnici jer ne radi tamo starija gospođa koja naknadno ručno upisuje tvoje ime, to rade roboti i kompjuteri." Jasno je meni ako na paketu pise Marko Marković da ga ne može tek tako podići iz poslovnice Pero Perić.. Ali iz mog primjera je vidljivo da pošta griješi i to ajme...unatoč sto to ne upisuje neka baba vec rade kompjuteri i roboti. |
Taj slučaj maskice meni jedino ima smisla ako su se dvije pošiljke zalijepile jedna za drugu. Inače mi stvarno nije jasno kako bi se mogao dogoditi takav niz pogrešaka.
|
Pozdrav, šaljem mobitel pouzećem. Je li kod slanja potrebno posebno naznačiti nekako da primatelj može otvoriti pošiljku prije plaćanja ili je to njegovo pravo?
Hvala. |
ja na shvaćam da se ime primatelja naknadno lijepi na paket u pošti ili carini ili bilo gdje drugdje osim kod pakiranja od strane prodavatelja.
pa stoga ne vidim potrebu za okrivljavanjem pošte/DHLa,western-juniona,fedexa ili bilo kod drugog. @ezel - nema te opcije. dobra volja poštara kod dostave oći li imat toliko vremena da se paket otvori i pregleda pa onda plati. obično ovi u petrinji su u tolikoj žurbi da ispišu žuti papirić prije nego ja dođem do vrata da vidim ko zvoni. |
Citiraj:
Ime,adresa,poštanski broj,mjesto sve potpuno čitko... Ime mjesta nije ni slično,poštanski broj razlika u jednoj znamenci,ali ime ulice i ime primatelja potpuno različito i tip kaže da je samo to bilo u sandučiću...meni nema nikakve logike.. I ne moze biti ničija druga pogreška nego poština,ako je uredno adresirano. I evo imam isto slučaj u DE,prošli tjedan,kupio set noževa za kolinje preko Ebay-a,DHL me nije nasao kod kuce,odnio vozač u poslovnicu...subota bila...u pon odem tamo nema paketa,odem u utorak isto paketa nema,odem u srijedu ista stvar,odem u petak isto...u subotu isto...u pon ponovo...ista stvar... 4 puta kontaktirao DHL,uvijek otiđite sutra,poslali smo potražnicu,bit ce paket tamo. Kontaktirao prodavača,on isto kontaktirao DHL... Jucer dobijem poruku od prodavača paket mu se vratio njemu,na paketu uredna naljepnica iz poslovnice u kojoj "nije" bio...i čija je to krivnja? Moja?? Prodavačeva?? Usprkos umreženom sustavu,silnim sortirnicama i svemu vidljivo je da griješe...svugdje... |
Citiraj:
Što se tiče pošte, paket da se može pregledavat (makar kod preuzimanja u pošti) međutim taj pregled je samo površan. Recimo, naručiš mobitel, na paketu deklarirano mobitel, ti otvoriš da pregledaš i ako je unuta neki drugi model mobitela ili je to taj koji si naručio ali oštećen ili štogod, to njih ne zanima. Ako naručiš mobitel a dobiješ ciglu onda ti vrate novac. Ako naručiš mobitel i dobiješ nešto što njima liči na mobitel, transakcija je što se njih tiče dovršena. |
To nije bas točno. Platis,u prisustvu njihovog zaposlenika otvoris...u paketu je npr Nokia 3310,a ti kupio S9,kažeš nije to to,potpises izjavu,ti ostvaruješ pravo na povrat novca,a paket ide nazad pošaljitelju.
Iz iskustva...doduše nije se radilo o prevari već o pogrešci trgovine,pomiješali su narudžbe...radilo se o retrovizoru za auto,pogrešna boja. A imaš i na njihovim stranicama lijepo objašnjeno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nedavno sam s frendom postarom razgovarao o tome, stvar funkcionira super!
|
19.11. ekupi predao HPexpressu paket, danas 22.11. tracking i dalje prikazuje "Prijem pošiljke". Pa odakle ga primate 3 dana?!?
|
bok,
dali ima tko iskustva sa https://www.orangeconnex.com/tracking naime nekaj sam kupio na ebay-u, i dobio sam ovaj tracking number koji nije standardan... ali radi barem na njihovoj stranici. također koliko vidim oni su partner s Ebay-om, pa nema trebalo biti problema... samo me zanima koliko ste otprilike čekali paket iz kine sa ovim pošiljateljom, i tko preuzima paket u Hrvatskoj ? tnx |
tracking number od orangeconnex.com funkcionira dobro i paket je dostavljen, onako kak je pisalo na njihovoj stranici.
međutim imam jedan drugi problem sa našom poštom... poslan mi je paket sa pošte koja je udaljena 15km od mene. paket je poslan u utorak, i to se može vidjeti na stranici od pošte kad unesem broj pošiljke... danas još paketa nema.... a kod statusa samo stoji kada je paket zaprimljen u toj pošti.... zovem svoju poštu, i ženska provjeri po broju pošiljke, da je paket otišao u veliku goricu glavno skladište.... :lol2: znači na skroz drugu stranu grada.... i veli da je rok 5 dana da se dostavi, znači ako u ponedeljak ne dode, onda moram opet zvati da se vidi zašto nije dostavljen... ali neovisno o tome, kakva je to logika da nisu paket dostavili direktno na moju poštu sa svim drugim paketima, nego prvo u veliku goricu, pa opet nazad... osim toga zašto evo sada već tri dana paket stoji u velikoj gorici... |
Citiraj:
|
Citiraj:
uglavnom evo paket jučer nije stigao. znači ponedeljak je posljednji dan... tnx |
Pretpostavljam da Posta jos uvijek dostavlja DHL pakete? Je imao netko ovakav slucaj? Paket u 3 dana dodje u Hr i onda 7 dana nista, nema dostave. Sta to inace tako bude?
https://imgur.com/a/GzheDt0 |
pa da...dok ne raspodjele po svojim centrima distribucije...
|
1 privitaka
sta reci.od 29.11
zvao ih danas.Na putu u sortirnicu u goricu. jbt xlr nadam se da ne,s obzirom da mi je frend iz njemačke u četvrtak poslao nesto dhl-om |
Kad pomislim da me više ne mogu iznenaditi, iznenade me :D Jučer dolazim doma i na ulaznim vratima zgrade me dočeka zaljepljena ona žuta ceduljica o pošiljci. Svi sandučići u zgradi su jasno označeni. Da li se poštaru ni ne da ulaziti u zgradu i tražiti sandučić?? :D
|
Ovo moje ipak nema veze s postom, ide direktno preko DHL-a. I dalje stoji isto, zvao DHL Express, DHL Freight, nula bodova. Kazu pitajte sellera. Seller isto popizdio sa svedskim DHL-om, nema nikakav info, na kraju poslao novi paket UPS-om.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni je paket danas uredno došao, jučer Zg danas Pula.
|
Ljetos poslao razglednicu iz Vodica za Viroviticu, 3 tjedna Bog te mazo. Bit će da ju je poštar pješke nosio s mora.
Pozz |
Poceo praznicni haos...
Paket predan jucer, dostava danas do 10h u ZG. Dostavljeno nije. Radno vrijeme mjesta gdje sam poslao je 15h. Ne znaju kad ce biti dostavljeno, sluzba za korisnike za k***** |
Ja sam prošli mjesec naručivao nešto iz US of A, uredno tracking za manje od tjedan dana stiglo u HR. Da bi nakon toga faking puna 3 tjedna ležalo na pošti u ZG prije nego mi je poštar dostavio paket.
Sad već preko tjedan dana (8 radnih) čekam paket od frenda iz Češke, inače je stizalo kroz 5-6 radnih dana. Biti ću sretan ako stigne prije Božića kako stvari stoje... |
Citiraj:
paketi došli do zagreba i nakon nekog vremena se vratili u USA bez da su se približili zadru. užas. pazi odgovor pošte jer je zvao: čim vidite da je paket u hrvatskoj morate zvati. kad mi je to rekao obojica smo šutili neko vrijeme jer nismo znali što reći. |
Citiraj:
Otvotrena je centralna sortirnica u Velikoj Gorici tako da svi paketi idu tamo na sortiranje i onda se upućuju na mjesto za lokalnu distribuciju, da malo pratite što piše po novinama onda bi to znali. Inače veliki broj zaposlenika u Branimirovoj je dao otkaz jer im se ne ide na rad u novu sortirnicu u Velikoj Gorici, dokaz da i uhljebi imaju svoje limite ispod kojih nisu spremni ići.:D |
Citiraj:
|
Pročitah neki dan na HP Expressovom pick-upu piše: "Nova dimenzija pošte". Točno.
|
Tako je, neće raditi ako posao nije 5 min od kuće.
|
Vjerojatno je bilo al vas podjsecam:
Citiraj:
|
Citiraj:
"morate odmah zvati da nam kažete kako stvarno želite svoj paket i da potvrdite adresu, iako ju već imamo na pošiljci, a ne bi bilo loše ni da nam naznačite na karti odgovarajućeg mjerila gdje je Zadar i to isprintate i pošaljete u 4 primjerka ovjereno kod javnog bilježnika faxom i mailom. U suprotnom pošiljka lagano krene natrag, pa se ti jebi." |
Naravno da mu to nisu rekli i to je klasična birtijska priča od strane tizhua koji svako malo uleti u temu (kao i mkey) i tako nešto napiše bez ikakvih dokaza i objašnjenja, samo da se trola.
Ako se paket vraća pošiljatelju onda se vraća radi nekog razloga. |
I dalje konstantno imaju problema s brkanjem adresa ako su na paketu navedene adresa za dostavu računa i adresa za dostavu računa. :care:
|
Citiraj:
ako ti dam dokaz može dogovor da se makneš sa foruma sa svih tema barem godinu dana? |
Citiraj:
Primjećujem da tada nisi tražio dokaze. |
Meni su prije znali brže doći paketići iz Yanwen/Turkey posta, a sada dolaze prije preko China posta (Aliexpress trgovci)
|
Citiraj:
Blizu pošte je birtija, možda je i ovo takva priča. |
Istina. Moje dostavljeno za 2 dana umjesto drugi dan do 10h.
Vidim da imam pravo na naknadu stete u iznosi 3 x vrijednosti dostave. Da li je itko to trazio? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:48. |