PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Preporuka soundbara ili zvučnika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=293402)

BubaSvabo 28.11.2025. 22:06

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3833341)
Jedan ima bass reflex port straga, drugi sprijeda. Ako ti je neki zid ili ormar iza zvučnika, razmotri te što imaju port naprijed, zvuk će biti ugodniji.

Da, hvala. Zid mi je taman iza, a ovi PreSonus imaju rupu iza.
Možda uzmem Edifier pa vidim. Mislim da je cijena ok, za ne propustit.
Doduše, sad mi klinac kaže da su mu se slušalice strgale. Ima Razer Barracuda X. Naravno, pukle plastike same od sebe, 'ko bi rek'o.
Sad moram i to gledat.

Možda ima netko preporuku za dobar gaming headset? :)

Roverinho 01.12.2025. 11:46

Pitanje za ekipu koja ima zvučnike Edifier S351DB.
Da li su generalno zadovoljni i općeniti dojmovi ?
Već duže koristim Logitech Z623 koji su mi se iskreno zamjerili,a koliko sam čitao po netu, hvale Edifier za kvalitetu zvuka i ostalo.
Da se Logi tu nema šta ni uspoređivati.
Na Ozone.hr su trenutno na popustu od 65€ (254€).
Pa rekoh da prvo čujem dojmove :)

tomek@vz 01.12.2025. 11:55

Citiraj:

Autor Roverinho (Post 3833726)
Pitanje za ekipu koja ima zvučnike Edifier S351DB.
Da li su generalno zadovoljni i općeniti dojmovi ?
Već duže koristim Logitech Z623 koji su mi se iskreno zamjerili,a koliko sam čitao po netu, hvale Edifier za kvalitetu zvuka i ostalo.
Da se Logi tu nema šta ni uspoređivati.
Na Ozone.hr su trenutno na popustu od 65€ (254€).
Pa rekoh da prvo čujem dojmove :)

Gle...Z623 nije nista posebno ali je bolji od klasicnih "sub bum tras loud" alternativa u tom rangu cijene. Ti Edifier-i nece biti osjetno bolji pogotovo ako mislis spajati preko Bluetootha. Sto te tocno kod Z623 smeta?

Roverinho 01.12.2025. 12:23

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3833734)
Gle...Z623 nije nista posebno ali je bolji od klasicnih "sub bum tras loud" alternativa u tom rangu cijene. Ti Edifier-i nece biti osjetno bolji pogotovo ako mislis spajati preko Bluetootha. Sto te tocno kod Z623 smeta?

Ma greška koju z623 ima...
Onaj volume knob šta registrira prašinu dok pojačaš, pa ti krči onako fino.
Nije baš ugodno dok u noći mijenjam volume pa se čuje i prejako u stanu to, pa mi ukućani iz druge sobe dođu.
To je globalno svima koliko sam gledao po netu,nije izoliran problem.
Smatram da je nedopustivo da oni ignoriraju taj problem na zvučnicima koje sam platio 150€.
A sad je cijena istih čak i 200.
Gledao sam također i z625, jer neki kažu da na tima je taj problem eliminiran,ali to mi lutrija da ih uzimam pa s vremenom bude ista stvar.
Za Edifier kažu kako je i kvaliteta zvuka puno bolja, i nije kao z623 pretežno bass i lupanje.
Da je neusporedivo kvalitetnije.
A i bonus mi je što ima i daljinski pa mogu s kreveta pojačavati dok gledam film :)

tomek@vz 01.12.2025. 13:04

Citiraj:

Autor Roverinho (Post 3833747)
Ma greška koju z623 ima...
Onaj volume knob šta registrira prašinu dok pojačaš, pa ti krči onako fino.
Nije baš ugodno dok u noći mijenjam volume pa se čuje i prejako u stanu to, pa mi ukućani iz druge sobe dođu.
To je globalno svima koliko sam gledao po netu,nije izoliran problem.
Smatram da je nedopustivo da oni ignoriraju taj problem na zvučnicima koje sam platio 150€.
A sad je cijena istih čak i 200.
Gledao sam također i z625, jer neki kažu da na tima je taj problem eliminiran,ali to mi lutrija da ih uzimam pa s vremenom bude ista stvar.
Za Edifier kažu kako je i kvaliteta zvuka puno bolja, i nije kao z623 pretežno bass i lupanje.
Da je neusporedivo kvalitetnije.
A i bonus mi je što ima i daljinski pa mogu s kreveta pojačavati dok gledam film :)

A gle ako trazis glasnocu i bas vecina toga od renomiranih proizvodaca u rangu 100-150 Eura ce biti ok i zvuci vise-manje na isti kalup, ali bih ti preporucio kabel. Bluetooth zna cak i duplo poskupupljivat cijelu pricu za istu ili losiju kvalitetu zvuka. Manje glavobolje i malo bolji zvuk. Ako trazis muzikalnost onda treba druge 2.0 opcije gledat (studio monitore vecinom). Edifier ima i solidne 2.0 sustave koji imaju bolje balansiran bass nego plasticnjaci koji bez subwoofera zvuce ko da kokos prdi.

Roverinho 01.12.2025. 23:19

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3833755)
A gle ako trazis glasnocu i bas vecina toga od renomiranih proizvodaca u rangu 100-150 Eura ce biti ok i zvuci vise-manje na isti kalup, ali bih ti preporucio kabel. Bluetooth zna cak i duplo poskupupljivat cijelu pricu za istu ili losiju kvalitetu zvuka. Manje glavobolje i malo bolji zvuk. Ako trazis muzikalnost onda treba druge 2.0 opcije gledat (studio monitore vecinom). Edifier ima i solidne 2.0 sustave koji imaju bolje balansiran bass nego plasticnjaci koji bez subwoofera zvuce ko da kokos prdi.

Kabel stalno i koristim. Iskreno Edifier nisam nikad imao pa mi ovaj njihov 2.1 sustav upao u oko jer vidim da ljudi hvale.
Budem jos malo istrazio.
Hvala za info :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:55.