![]() |
Za vent se možemo dogovoriti (imam Gentle Typhoona 1.150 i 1.450rpm modele), fotke hladnjaka u odnosu na memoriju sam svakako namjeravao ubaciti. U vezi EVO modela, nisu još došli u naše trgovine, tako da ništa od tog. Možda direktno od Raijinteka nešto dođe nakon testa.
|
oce hladnjaci poslije u prodaju? :D
|
Ova dva manja ne, Ereboss da. Bude već na tržnici...
|
Da li je tko imao iskustva sa ovim hladnjakom?
http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc...1&tab=komentar Vidim ispod komentar da je korisnik veoma zadovoljan sa njim, a meni zapravo treba za hlađenje jednog E8200 koji radi na stock voltaži i koji se u principu ne koristi za ništa zahtjevnije od surfanja netom i tu i tamo poneki film :) |
za to što trebaš je i overkill :D On bi i sa onim niskim stock coolerom bio u odličnim temperaturama...
|
Taj lc power je potcijenjen bezveze jer je lc power. Za te pare nema boljega za tako neki stariji il noviji slabiji proc, pogotovo ako se mora kupit novi hladnjak.
|
Citiraj:
trenutno su mu temperature na 60 stupnjeva u idle, a ventilator je na maksimumu :fiju: :roller: a da ne govorim da mi je uvijek montaža tih intelovih stock coolera pain in the ass :fuming: Mislim da ću riskirati sa ovim coolerom od LC-a pa makar ga kasnije prodavao ako ne bude dobar :lol2: U svakom slučaju budem napravio jedan mali osvrt na taj cooler :) |
ja sam ga kupio i hladim sestrin apu a8 s njim, malo glasan na full okretajima al posao odraduje ko zmaj ;) instalacija je stvarno lagana :)
|
Citiraj:
Niš, sutra onda u shopping :-) |
Katana 3 u Linksu grupna kupnja 139kn.
Bi li to bilo adekvatno za Xeona 6 jezgri 95W TDP? Bit će vjerovatno i neki laganiji OC. |
Zvuci ko dobra ponuda pa je i mene zainteresirala. Koliko bi katana bila bolja od stock kulera na cpu iz moj komp? Pod bolja mislim eventualno tiša i boljih performansi naravno iako temperature na stock kuleru nisu zabrinjavajuce.
|
Anyone? Kakav vam se cini i ovaj LC-CC-95 iz linksa za 100kn, i je li katana bolji izbor od njega?
|
Meni se katani čini svakako bolja.
|
Oba su dobra za zamijeniti stock hladnjake. Katana je bolja, ali za ozbiljniji oc treba i ozbiljniji tower hladnjak.
|
Zasada ne planiram clockat jer nemam potrebe za tim, samo sam cilja na malo nizu razinu buke i malo bolje hladenje.
|
katana na low se praktički ne čuje (5V) na full se osrednje čuje. Radi dosta dobar posao. Imam je na E5420 Xeonu i drži idle na 30 stupnjeva, load na 45. Za quada i TDP od 80W je to ok rezultat. Pogotovo ako uzmemo u obzir cijenu hladnjaka.
|
brzinsko pitanje:
novi Hyper 212 EVO za 260kn rabljeni IFX 14 za 220kn eventualno novi Zalman CNPS10X OPTIMA za 250kn za početak će hladit xeon L5520 (underclockan i7 1366).. trenutno vlada opasna nestašica cijenom prihvatljivih rabljenih 120mm hladnjaka.. |
Dobri stari IXF, sa dobrim ventom šuta dupe.
|
Slažem se. Od 3 ponuđena IFX je klasa za sebe.
|
jedino me brine kasnija podrska za novije sockete.. ima na njuskalu true 120 black za 250kn al dogovoriti se za primopredaju s tim prodavacem je SF.. te ovo, te ono.. pa ajde, joj sorry ne mogu, itd.. :/
|
A gle, nije da se nije prodavalo par komada TRUE120, što black što običnih ovdje na tržnjaku.
Vezano uz kasniju podršku, i na IFX i na TRUE bez problema ide BTK koji podržava apsolutno sve AMD i Intel sockete, tako da nemaš brige. |
Citiraj:
Uglavnom, TRUE 120 black nije dolazio sa svim dodacima tipa BTK mouting kit. Tu se zna razlikovati u cijenama. Zato raspitaj da li ima dodatke točno. Ako nema, nije smak svjeta i lako naručiš izvana. Za podrške nemaš brige. Sve je kompatibilno |
e da, jos me nekaj muci.. ifx 14 se moze instalirat bez onog backplate coolera?
|
kod tako velikih coolera, backplate je poželjan. Ako ćeš trebati Venomous BTK, javi se na pm :beer:
|
Za 1156,1155,1150 soc. Venomous BTK je poželjan dodatak, ali nije neophodan.
Dovoljan je onaj gornji križ od 775 socketa, četiri šarafića + matice i Flip Mount Super Back-Plate. Amd mount je i onako prisutan. |
mislio sam na ifx 10 cooler koji se takodjer montira na backplate pa visi iznad maticne.. ili sam nekaj pobrkao..
|
ifx 10 cooler nije neophodan
|
ok dečki.. osnovne informacije imam, hvala svima :)
valjda ću ga nagurat unutra.. preživjet ću i bez bočne stranice.. |
Stane bez problema :)
|
Ahoj ekipa, mozda cu zvucat malo bahato ali trebam preporuku za hladnjak koji ce max kostat 500 kn +- 30kn, tj. najbolji za te pare, a da nije voda tj. iskljucivo zrak.
Naravno da mi je prva na pameti Noctua, ono sta me zanima je alternativa doticnoj Noctui i naravno iskustvo. Pozeljno je da bude tih (naravno), oc nece bit pretjeran 10-20% i da se moze kupit u hr. Mislim zamjenit Corsair H50 (prije nego propisa tekucinu :D). :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:46. |