![]() |
Citiraj:
Whats happening? Jel to mozda ak je šugav BIOS gore? |
Daj smanji chipset na defolt, inače bu ti kihnul...1.5V je dovoljno da ti HTT ide preko 350mhz ako ne i više.
|
Citiraj:
A u biti brijem da ovaj Papst vrti na cca 1000 rpm,a sa 9V koliko sam mu dao treba vrtiti oko 1600rpm...što i učini,nakon šta se SG pokrene... : hitthewa |
Samo kratko pitanje.
Iman Kingmax 500 Mhz koja po deklaraciji radi na 3-5-5-10 na 230 stabilno ( po deklaracijama bi morala rfadit i na 250 al nisan proba....još ) Isto tako memorija neće poviše 215 na 2,5-3-3-7 E sad jel bolje na NF4 chipsetu držat labavije latencije s većinin taktom il obrnuto ? Znan da je na NF2 bilo obrnuto pa me zanima koja je ovdi šema:) Edit: koji ku*ac označava LDT voltaža ? Čega je to voltaža uopće ? |
Citiraj:
na nf4 nije lose imat niske latencije, ali nije tolko izrazeno kao na nf2..slobodno dizes takt |
Citiraj:
Još nisan isproba 3-4-4-8 recimo koja je niža od ove gori navedene ( 3-5-5-10 ) Al zadnje šta može sa 2.5-x-x-x je 215. Nakon 215 (430 mhz ) neće ni da čuje za 2.5 :) |
Citiraj:
isprobano radi i na 2.5-4-4-7 (imao sam ga doma)..skini HS pa pogledaj koji su cipovi ako su d5 mora ici |
Citiraj:
? Mislim da je deklariran 3-5-5-10 A glede toga da si ga iam doma, eh, lutrija je Kingmax, uvjerija san se u to par puta i svojim očima:) Neznan koji je čip, neda mi se ni za***avat s tin... Kažen ti lipo 2,5-4-4-7, 2.9 V i max je 215 i neće ni mhz gore. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Kažen da na 2.5-x-x-x ide max 215. Dok na 3-x-x-x ( trenutno san isproba 3-5-5-10, al spustit ću 3-4-4-8 ) ide na 250 ( dalje nisan isproba još ) Uglavnon ***eš Kingmax:D Osnovno pitanje je bilo jel su latencije toliko bitne. Kažeš da nisu, pa ok onda nek on vozi lagano na 3-x-x-x dok se ne kupi nešto bolje:) |
da ja sam otisao malo u krivom smjeru...a inace kingmax hardcore je jako dobra mema i cudi me sto ne radi na nizim latencijama...kod mene je isla do 250 cak na 2.5-4-4-7...
na kojem naponu je drzis? ...uglavnom dolazio je sa d5 cipovima i doista me jako cudi sto nece preko 215 na c2.5...to jos nisam nikad cuo, a znam nekoliko ljudi s tom memorijom |
Hynix D5 su gore ako se ne varam :)
Moji su isli na 2.5-4-4-8 2.9V na 540Mhz! |
..eto vidis...
i ja se jos uvijek cudim (ko picek glisti) zakaj tebi idu tak lose. ili ti se ne vole s plocom? ili si nesto ''krivo slozio''? |
Citiraj:
***iga, neman sriće:D Uglavnon prika ima slične. tj iste module, a on ionako vozi Bartona 2800+ ( mislim ) bez kloka pa ću ga pitat da se zaminimo:D Možda buden bolje sriće Citiraj:
Nisan idiot da krivo složim;) Inače isti ram ej isproban i na NF2 sistemu tako da. na 2.5-x-x-x pri 2.9 V ide 215 i neće dalje da je ***eš |
Za RAM san već 3 puta napisa post al ga je forum proguta. Uglavnon nabavija san RAM od prike. Isto Kingmax 500. I vozija ga na 260 ( 520 ) na 2,5-3-3-7.
Sad me ***e softver pa je OC na čekanje:) Nego da pitan. Nisan baš skužija ovu postavku u Biosu: CPU VID startup value Šta je to? Voltaža koju CPU dobije pri paljenju ? Nema baš smisla:D |
Upravo to.Dakle napon na jezgri procesora prilikom paljenja dok se ne inicijalizira.Moze biti korisno u situacijama kada ti je OC procesora visok i za koji treba visoki napon.Recimo da je CPU Vid nizak moze doci do neuspjesnog paljenja tj. OC-a.
|
Citiraj:
Da mi ne stoji an auto, stavin ja njega da bude indentičan kao i CPU+VID :) |
..zamolio bi vlasnike dfi infinity ploca da mi kazu da li postoji variranje napona na cpu,isto tako me zanima i na lan party seriji..hvala :)
|
Citiraj:
Doduše kužim, al to nema veze s pločon već s napajanjem, ono ako napon oscilira :) |
..nema veze s napajanjem jer na ovoj ploci iz siga napon malo oscilira,dok na soltekovoj ni makac,napajanje isto iz siga,pa si mislim uzeti dfi infinity ako ima rock stabile napon
|
Citiraj:
A ploču zna malo dizat il spuštat. Tako san primjetija da moja malo diže napon memorije. Neznatno za .02:burn: CPU i ostalo je ok |
...pitam za osciliranje,ne za under ili overvolt
|
Citiraj:
Pozdrav |
Citiraj:
|
e ljudi koji je najbolji bios za ultra-d mbo ako je gore ocz tccd?
|
Citiraj:
Ja sam OCZ TCCD vozio na 510-2fix, 623-3, 704-2BT, 704-2BTA....nisam imao problema ni sa jednim od navedenih... |
Dobio sam novu ploču nakon reklamacije revizija AE1
i Bios je mislim 04/06/2006 i pod PC HEALTHOM imam opciju CPU CORE TEMP ADJUST (ima AUTO i +-10) Što je to? (tako nešto piše,memoriju šaljem za Nizozemsku,takodjer RMA: tako da mi nije taj komp u funkciji) EDIT:I nema ručno podizanja "FSB-a",nego ukucaš broj,piše min .200 max.550 |
Citiraj:
Meni pada jedna gluplja primjena, mozes staviti -10 i pricati kako ti se cpu uopce ne grije :D Mislim da imam i tu opciju sa memorijom ali nisam siguran a ne da mi se restartati. |
1 privitaka
da ne otvaram novi thread pitat cu ovako kad je rijec o dfi-u.
prije 2 mj sam kupio dfi nf4-u infinity(rev.B) i 3500+. nakon instalacije svega,odmah je bio odlazak u bios i prvi pogled na temp proca.bilo mi je jako cudno kada je pisalo 13C, a i smartguardian mi je isto ispisivao cudne vrijednosti. u everestu sam vidio da ta doticna niska temp je temp cpu diode a stvarna je oko 45(stock cooler) juce sam se odvazio skinuti zadnji bios sa sluzbene stranice i flashati u nadi da ce doci do promjene,takodje sam skinuo i novi smartguardian koji mi je samo donio paniku. problem u biosu se nije popravio kao niti u sg-u. cak mi se neke vrijednosti crvene iako nisam nista dirao u biosu,osim sto sam sada spustio latencije memorije. jelc mi je rekao da su se neki ljudi bunili na prikazivanje temp,pa ako ima tko kakvo rjesenje da ga podijeli. |
to jelc: tnx, sada koristim 704-2BT no izgleda da nema razlike između tih koje si nabrojao. enivej : cheers2
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:08. |