Trekkie4 |
05.12.2022. 19:04 |
Citiraj:
Autor Miki9
(Post 3642750)
Stalak za olovke takav imam dan danas, narančaste boje - možda isti ko sa fotke, no na ovoj fotki je nekak ispao svjetlo narančasti, moj je tamno, možda do fotića i fotke. To je tech još iz juge, 80te.
|
Isprike na zakašnjelom odgovoru kolega, kompletno sam zaboravio na sve drugo kad sam vidio onaj Adison letak :) A kasnije jednostavno zaboravio odgovoriti ... sve do sad. Pa krenimo redom, komentirao si stalak za olovke? Koliko me pamćenje služi, kupljeni su u Austriji (Metro, Graz) 1993. godine kad sam krenuo u 1. razred osnovne. Bila su dva ista, narančasto (više "prljavo") žuti i tamno zeleni - baš kao što se može vidjeti na fotkama, zajedno sa svim ostalim priborom tipa flomasteri, kante za papir, ravnala, itd.
Citiraj:
Autor Miki9
(Post 3642750)
Ali, u pozadini sam nešto drugo zanimljivo primjetio, a to je presvlaka na kauču (hm, nemrem reć sad je li presvlaka ili to baš tak fiksno tapecirano). Vrlo sličnu presvlaku takvog nekog uzorka sam imao i ja, mislim da je ta bila iz Ikee, i da su takvi dezeni bili hit tada polovicom/ranih 90ih.
|
Hmm, vidiš - nisam siguran. Mislim ... odnosno poprilično sam siguran da je kauč bio star, i da je ovo presvlaka, jer sam novi dobio tek par godina kasnije. Ali fakat više nisam 100% siguran, pa me nemoj držati za riječ.
Citiraj:
Autor Miki9
(Post 3642750)
Uz to, naravno žanrovsko-vremenski detalj je i neodgovarajući stol koji je dakako preplitak za monitor i tipkovnicu, pa se mora sasvim neergonomski ista držati sa strane, mislim da su se u trgovinama namještaja tek ranih 2000tih pojavili dedicated radni stolovi koncipirani kao pisaći ali i za komp, no i tu je bilo svega.
|
Eh da, stol je naravno bio kupljen za školu. I to par godina prije nego što je komp bio kupljen ili uopće planiran, tako da si u pravu. U stvari, taj isti stol sam imao (i selio) godinama ... imao sam ga čak do 2015. godine kad sam se preselio u trenutni stan, ali sam ga nažalost morao dati jer mi ne bi nikud stao. Kolega Alien ima ISTOG takvog na tavanu pa ti može fotkati za više detalja (ako te zanima?), a isti taj stol se pojavljivao i na puno različitih fotki kroz svoj životni vijek, kao recimo na ovoj fotki iz 2005. godine:
https://i.postimg.cc/g0NBrjnR/Kodak-Foto-0678.jpg
By the way, pronašao sam još jednu fotku sa Siemens-Nixdorf monitorom iako za ovu mislim da sam je već jednom ovdje uploadirao:
https://i.postimg.cc/VLscQ3Dd/IMG-20201129-0001.jpg
|