![]() |
Moram priznat, meni radi super :), ali moram se požalit na variranje brzine. Samo je to problem. Kad će više dignut do 32 mbps?(ako Bog da i ostane tako) Nestrpljiv sam! :D
|
Meni je od jutros katastrofa. Otvaranje stranica sporije dosta, a klipove na youtube-u je nemoguće gledat, doslovno... :fuming:
|
Citiraj:
povećanje do 16384/896 kbps 50,41 kn povećanje do 20480/1024 kbps 120,98 kn povećanje do 24576/1280 kbps 302,46 kn povećanje do 32768/1536 kbps 500,00 kn Ti si uzeo paket od 32Mbit ? Inače i kod mene danas cjeli dan katastrofa iako speedtest pokazuje urednu brzinu . |
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni također speedtest uredno prikazuje download 0.91 MB/s, a upload 0.09MB/s (trenutno sad). Nekad zna biti i dosta manje, ovisi koliko je ljudi istovremeno na netu (valjda?). Što se tiče preuzimanja s interneta (npr. drivera za grafičku s ATI stranice, brzina nije kako bi trebala bit, max 0.9 MB/s, nego je 0.3). Takve stvari mi smetaju... |
download od 0.91 i up od 0.09 ? Sry , ne kužim . Ajd ovamo pa prepiši : http://bwm.carnet.hr/
Edit ; čini se da su ipak nešto napravili , evo mogu čak youtube gledat bez pola dana čekanja na buffer ! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Rano je jutro, brzina 7,76 / 0,63 od obećanih 8 / 0,75 sve u granici ispod 5 % odstupanja. |
iznormaliziralo se danas. osjetna razlika od sinoć :D
|
Ima li kakvih naznaka da bnet ponudi korisnicima u skoro vrijeme pakete koji bi bili FIBER to home? Ako se nevaram veći dio njihove mreže je optika...
|
na koji router spojiti webstar cable modem?
pozdrav!
imam bnet internet i cable modem Webstar Scientific Atlanta 2100 koji se dobije od bneta. problem je u tome sto taj modem ima samo jedan lan ulaz, a htio bih spojiti jos jedan laptop na internet. Posjedujem jos dva routera, jedan je Thomson speedtouch, a drugi je Netgear ADSL router. Moze li se jedan od ta dva routera spojiti na gore navedeni modem tako da se preko Wirelessa spajam s oba laptopa na net? Ako moze, onda koji i kako ga konfigurirati? Ne znam gotovo nista o spajanju toga pa pitam mozda blesava pitanja :) modem ima samo ethernet, USB i coax ulaze. unaprijed zahvaljujem da odgovorima! |
Citiraj:
inače može spajanje dva modema-rutera ali to nisam nikad radio pa neznam kako ide,valjda može i sa b.netovim. ja sam ti htio preporučiti recimo d-link switch kojeg ja imam,nije skup ,prije 2 god sam ga platio oko 100 kuna. mislim da ima 5 ulaza(portova) za net,neznam napamet jer ga več dugo ne koristim. njega spojiš sa svojim i samo pikaš. jedino što ti nije bežično. pa šta ne nazoveš b-net i pitaš da bi zamjenio svoj modem za neki sa više ulaza i wirelessom ,plačat češ ga koju kunu više nego sad ovaj koji imaš.ovaj koji tebi treba je 30 kuna mjesečno,sa mislim 4 ulaza i wirelessom. ili nek ti netko pomogne da spojš dva modema kad ih već imaš.možda si pitao u krivoj temi. edit: mislim da je to ovaj model http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...2782&catid=204 |
Ne moze se spojiti direkt switch na kabelski modem i na taj nacin sherati net na drugo racunalo. Tj moze se,ali ISP ti onda mora dati dodatnu IP adresu a to moras platiti. Moze koristiti switch,ali onda mora imati 2 LAN kartice na host masini i raditi ICS sa host masine sto nije najbolje rijesenje. Router je way to go..ne switch!
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jel ikom podignuta brzina na podrucju tresnjevke?
|
Pozdrav, kakva su iskustva sa spajanjem u kucu? spojio bih bnet u kucu jer imam provucen njihov kabel do vrta. Spojio bih 4 telke, 3 analogne i jedna digitalna. Paket 3D Carnet.
Zvao sam bnet i kazu da oni mogu spojiti u kucu i da se naplacuje 1000kn, s tim da dalje instalacije po kuci radim sam. Kazu da mogu garantirati za 2 televizora da ce slika biti ok, ali da se moze spojiti 4 telke. Moram se dogovorit kad da dodje tehnicar pogledat stanje, tj sta i kako bi to islo. Jer najveci je problem uci u kucu i kopat po vrtu |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Možeš se dogovoriti i sa tehničarom da poslije posla dođe do tebe i da ti to složi. Oni su profesionalci i znaju što rade a i dobro im dođe neka zarada sa strane jer uglavnom imaju malu plaću :D Citiraj:
|
A dobro onda, nije skupo ako će mu napravit dobar posao postavljanja kabla.
|
Citiraj:
evo sto ja dobivam i nakon restarta modema i routera... dizu li oni i carnetovim korisnicima brzine, jer ne vidim u cem je drugom problem... |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kod mene užas, jubito KOMA
|
jezik pregriza......prije sat vrimena sve ok a sad koma....valjda im nece pric u naviku !
|
Meni je trenutno super brzina(nadam se). :)
EDIT: evo još malo većahttp://www.pohrani.com/?3i/lb/4TYuMVXm/bnet.jpg |
jedno noob pitanje ; zasto vama pise Croatian academic.. a ne b.net ?
inace : http://www.speedtest.net/result/842900706.png |
Citiraj:
|
Nikidan zovu iz Bneta.
Tip bi htio da se ja prebacim na 2D paket...i tako on meni objašnjava kako to za mene ne znači bilo kakvo kompliciranje...nešto o cijenama usluga i kako bih ovako imao puno jeftiniji račun. Kaže, stvar je samo u tome što piše ne računu a sve to se rješi bez ikakvog problema za mene. Inače ,plačam korištenje neta i kabelske nekih 8 god. Račun za oboje dolazi na istom komadu papira na kojem jasno piše koliko je što novaca. Uglavnom ,ja njemu da nek me slobodno prebace na taj 2D. Zatim ispadne da oni mene ne mogu prebacit vec ja trebam potpisat ugovor... Tip mi ustvari želi PRODAT njihovu uslugu. Iako se praktički nimalo ne razlikuje (rekao sam čovjek maloprije) od onog što koristim i plačam zadnjih 8 god. Instiktivno pitam ako je to isto zbog čega meni nisu automatski promjenili naziv usluge koju plačam (net i kabelska) kad su izmislili /uveli te Deove u svoj cjenik. Tip naravno ne zna što bi rekao i onda mi se još čudi šta me ne zanima nikakvo potpisivanje ugovora... Pa eto ,ima netko da mi objasni filozofiju iza ovoga? |
Nema neke filozofije, jednostavno su uveli 2D i 3D pakete kao kombinaciju svojih usluga. Sada ocito zele sve one stare korisnike maknuti na te nove pakete, umjesto da placaju staro....NE ZNAM ZASTO ako stari placaju vise love... valda se boje da ne izgube te korisnike. Ja bi iskreno presao, ali vlasnica linije ne zeli ugovor, a ne bi ni ja da je moja linija. Trebali su starim korisnicima kojima ugovor vise ne vrijedi omoguciti prelazenje bez ugovora, posto to jesu iste usluge samo se zovu drugacije.
Mozes ti i bez ugovora preci na 2D ili 3D ali moras platiti jednokratno 300kn. Sorry na novom postu, iso na edit a pisao u prozor za brzi odgovor. :D |
Filozofija je jednostavna, oni će tebi ponuditi jeftiniju uslugu a ti će potpisati ugovor na godinu dana. Obostrano zadovoljstvo :D
|
Ugovor je na 2 godine. A za postojece korisnike 18 mjeseci.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Baš sam maloprije gledao taj cjenik i nigdje nema nekakvog 2x1D paketa što ja u biti imam/plačam. Citiraj:
A sama ta PRODAJA novog paketa se sastoji od promjene jedne stavke na računu...promjene samog NAZIVA usluge. Nije li ti to malo smješno? Da ja zbog toga moram potpisivat ugovor na 18 mjeseci :fiju: Kako su godine tekle tako su uredno na računu mijenjali nazive svojih usluga...isti vrag se mijenjao u Xnet 64/64 pa u mistral paket ,pa u mega kur...a sad ne mogu automatski promjenit naziv?? Jedina stvar šta se tu ne čini blesavom je jeftiniji račun... Sad je on nešto sitno ispod 300kn. Mislim 290. U to ide Osnovni+ prošireni tv paket ,dodatni digitalni vrag za tv, te Mega 8 net paket. Gledajuči po njihovom cjeniku ,ako dobro shvačam ,sad bi ja trebao potpisat ugovor za 2D kako bi za 160kn dobio istu net brzinu (jedina razlika je upload / 512 vs 768 kbps) te 'Osnovni TV paket'. Zatim još potpisat ugovor / platit to kunu kako bi dobio još 'prošireni TV paket' koji sam imao. To plačat nekih 27kn mjesečno...i plačat 2 digitalni prijemnik istih 30kn. Na kraju zaista dođe jeftinije / 220kn vs 290kn. Ali je zakomplicirano do daske / tu ne vidim neki jednostavniji račun kao što mi se prezentiralo. :nono: |
Citiraj:
|
Ivako i onako plaćaš novce za usluge koje koristiš, samo će ti sada biti jedtinije (i to znatno jeftinije, oko 100€ godišnje!!!) Ne razumijem koji je tvoj problem. Ako si zadovoljan sa uslugom tak i tak ćeš još 18 mjeseci koristiti pa onda potpiši.
To rade svi operateri/provideri, ne samo B.net, razlika je samo u imenu firme :D Razlog tomu je nedostatak kvalitetnih zakona koji bi zaštitili potrošače ali to nikako nije razgovor za ovu temu. |
Meni pises ili? Ja nemam apsolutno nikakvih problema sa takvom politikom..
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:03. |