![]() |
a imao sam birat links/adm, bome je links 1000 kn skuplji, nije baš zanemarivo
ma ne sekiram se previše, gigabyte piše 4 i to je bitno |
Citiraj:
Drugi put probaj search na nabava.net priej kupnje i to je to. recimo: https://www.nabava.net/search.php?q=...+4070ti+gaming Ali sad je nevazno, bitno da je stigla i da koristis... |
zvao sam osale, nemaju u dućanu, dobavljivo je, ovi dvoje su jedini imali da dođeš i uzmeš
ma nebitno, nije mi strašna razlika ako želiš imat odmah i sada :D |
Citiraj:
Realno vrijedi 800€ s PDVom uključenim...al jbga, ne možeš kupit bolje Nije mi jesno zašto netko uopće kupuje preko weba iz HR, kad ionako samo preprodaju njemačke... Moji neki zaključci o RTX 4070ti, RT previše ubije performanse i po meni je fail. Užas je zašto se to forsa. DLSS 3 frame generation, odličan, ne primjetim ni artefakte ni lag, a puno je ugodniji osjećaj to koristit DLSS 2.x, na 4k ok, na 1440p od katastrofa (naprimjer RDRD2, gdje forsa TAA) do gledljivo DLAA i DLDSR odlični RTX SUPER RESOLUTION nisam probao, ne vidim gdje uključit https://www.youtube.com/watch?v=XA-t...l=NVIDIAStudio AV1 akceleracija radi dobro u dekodiranju, kodiranje mi se neda probat Potrošnja nevjerovatna, driveri ok, našo par bugova, al za novi čip ok. |
jebote kolko kratica je novih nastalo od moje 1xxx do sada :D
ovaj dlss 3 koji spominješ, a spominješ i 2.x, kaj to znači, da nije sve novo na 3 nego ima i stariji? nije mi jasno to skroz, ni u opcijama kako izgleda harry potter recimo ima DLSS ili DLAA, nemože oboje, meni to na oko isto, ganjat ću veći framerate :D |
Citiraj:
:) Nadam se da si zadovoljan |
regao sam grafu na gigabajtu, piše warranty valid until 09.02.2027., tak da ok
|
Lewise, mene opet zanima koliko su ti te 4090 brže od 3090?
Imam neki filing da će biti skoro pa duplo... :) |
Citiraj:
Ovo je score koji koristim u Octane Benchu (Render Engine koji koristim) od 4 trenutne razlicite grafe koje imam u pogonu Octane BENCH 2020 Score: RTX 3060 12GB - 320-325 bodova RTX 2080Ti 11GB - 355-360 bodova RTX 3090 24GB- 680-700 bodova RTX 4090 24GB - 1250-1300 bodova |
Po ovome je otrpilike jednako brža koliko je 3090 brža od 2080Ti.
Odlično, rekao bih. ;) |
Citiraj:
Mislim da se moze izvuci jos 100 MHz (full stabilnih) jer vidim online da neki vrte i 3.1GHz u raznim benchevima. Moja sad boosta automatski na 2850 i drzi tamo stabilno jer su temperature "smjesne" (45-55C ns obnih evo trenutnih 26.5C pokazuje termostat (moram prozor otovorit da se ne skuham kad 10 grafi pocne renderirat :)))... |
glede dlss-a 3.0
timestampo sam, pa ovo je tragedija, pogotovo u F1 :D |
Ja sam probao FG, u 3 igre. W3 (odličan), MSFS (oidličan), Forspoken demo (da vidim kako ide igra), i meni je radilo bez primjetnih artefakata. I radilo je jako dobro, bez osjeta laga. Baš je brutalna razlika, osjetiš da je glađe i kao da imaš MANJI lag. Jesu fejk frejmovi, al meni je to bolje. Znatno ugodnije igrat.
A ja sam baš alergičan na artefakte... |
Jebeno, nema kaj u samo nekoliko postova si došel od toga da je sve kaj nije nativna rezolucija smeće i laž koja se prodaje krajnjim korisnicima, jer su glupi, do toga da ti je DLSS 3 zajedno s lažnim sličicima u sekundi, nešto najbolje ikad u povijesti čovječanstva. Majko Isusova koje gluposti si nadorobil samo u ovo kratko vrijeme otkad si kupil RTX 4070 Ti, a sam sebi proturječiš, dok "dokazuješ" kak je nešto loše ili super.:):D
Citiraj:
|
Citiraj:
FG ne mora nužno bit DLSS. Kak se meni nekaj sviđa, je moja stvar, odi proučavaj financijske izvještaje od intela i što CEO radi:roller: |
Hej, pa ti si taj koji cijelo ovo vrijeme živi u monolitnoj prošlosti, sve ti je sranje kaj nije iz dobre stare 2006., a sad kad si u samo nekoliko postova sam sebe demantiral, e sad je DLSS i lažne sličice u sekundi jako dobro rješenje. Nemoj molim te više zamarati ovu temu, jer u jednom postu pričaš kak nofci nisu problem, pa je 5.000€ za VR stroj tebi puka formalnost, dok se onda ciganiš za 37€ koliko je koštala razlika za malo bolju RTX 4070 Ti, jer ti iz principa ne daš 1.000€ za GPU, dok je 999.99€ već prihvatljivo, samo da bi na kraju mainstream GPU kupil po high-end cijenama na firmu bez PDV-a, tak da se sve fino isplatilo, pa nam sad dokazuješ kaj točno je DLSS, DLAA, FG i sva popratna čuda tehnike za koja si pričal da su smeće - tak dugo dok nisi nabavil hardver koji je u stanju sve to upogoniti kak spada. Kaj se Intela tiče, možda ne bi bilo loše, obzirom da ti nofci nisu problem, odmah kupiš i npr. 13600K ili 13700K tak da ti RTX 4070 Ti prodiše punim plućima, ali to valjda tebi nema smisla, jer ionak ne vidiš razliku s ovim kaj imaš, a i sve "argumente" uvijek fino potkrijepiš dokazima samo tebi znanih izvora.:):D
|
Malo sam pretumbao sva tri kompa i sad sam uglavio 1*3090 i 2*4090 u Workstation, Potrosnju racunam max 350W po grafi pa za sad nebi gurao i 4tu...
Bit ce OK neko vrijem i ovako :) https://prnt.sc/FPD6eNEMxarY |
I mene je plasilo kad sam isao s 3090 na 4090 oko potrosnje i ne znam cega, na kraju i uz naclockali 13900K i novu grafu (iz struje) vucem mozda 700-750W max (s 3 ekrana i svim mogucim), tako da def ne treba kilovat ipo za grafu terat.
|
UPS mi trenutno dok renderiraju sve 3 grafe i upaljena sva 3 monitora + ostatka u kucistu pokazuje Lo dod 1080W (40% / 23min runtime na bateriju). Znaci monitori sugurno jedu 120-150W i CPU planduje (pomalo se pali kad spremam frame buffer) ali da dodam i njegovih 280W jos sam komotan sa napjanjaem od 1600W. Vjeorjano budem i ovu 3090 zamjenio sa jos jednom 4090 uskoro....
|
Undervolt daje 100W manje potrosnje/buke/zagrijavanja za cca 5-6% manje performanse.
Jako dobro. https://www.youtube.com/watch?v=ybZmXmq3EfM |
Citiraj:
|
NVIDIA GeForce RTX 4060 Possibly Maxes Out AD107, NVIDIA's Smallest Ada Silicon
Ispod iz jednog od komentara o cuda jezgrama: RTX 4090 - 16384 RTX 4060 - 3072 ~ 19% of RTX 4090 Vidoviti Milani iz komentara predviđaju da je između 3060ti i 3060 što je IMHO ful loše, ali mi se jako sviđa TGP od samo 115w. |
To je XX50 klasa grafe, koje su i inače kod Nvidie katastrofalna vrijednost.
|
Ako rtx 4060 bude slabija od rtx 3060 ti onda su stvarno zasrali motku...iskreno, očekivao sam ako već ne jača, da će u najmanju ruku biti kao rtx 3060 ti.
Još kad budemo vidjeli cijene, bit će ona "kupuj staru generaciju dok ima". |
Imati će DLSS 3.0 i to je to :D
|
I opet će se kupovati više nego radeonke, jer očito je budućnost pc gaminga u dlss-u i frame generationu, i definitivno srednji segment stagnira.
Daleko od toga da je to loše, ako ništa produži vijek grafe koju si ionako platio više nego što vrijedi. Gledano iz stajališta isključivo za gaming. |
Mene još zanima samo što će obična rtx 4070 ponuditi i po kojoj cijeni, ali nekako mi se čini da ću za nekih godinu-dvije dana kupiti rabljenu rtx 4070 ti ili rtx 4080 ovisno kako se cijene budu kretale, a do onda će me sigurno poslužiti rtx 3070 ti koju sam ubo prije koji tjedan jer mi se jednostavno nije dalo čekat više, a 1000 eura za rtx 4070 ti im nedam.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
4070ti imaš za manje od 1000€ |
Citiraj:
Citiraj:
Na kompu i tako manje više igram jedino FH 5 koja mi odlično radi u 4k sa DLSS na quality, a ostalo i tako peglam na PS 5. A kada smo već kod V-rama, za 4k će i 12 ubrzo biti premalo. |
Ma za 2k je serija 3xxx super. I bude još dugo.
Plejka za 4k,i to je najbolja kombinacija. Bar je kod mene tako. Za 4-5000kn kupiš odličnu 2k grafičku, a za razliku do 4080 uzmeš plejku i voziš. |
Slazem se.
Napravis kompromis i imas oboje Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Kaj će mi plejka kad na piceku vozim microsft,sony, multiplatform i emulator nitendo igre, i pc ekskluzive. Da imam tri života ne stignem odigrati sve kaj me zanima.
|
Citiraj:
Kakvih 4k, ispod 30fps u 1440p razmuljano. https://www.youtube.com/watch?v=VNWm...DigitalFoundry samo jedan od primjera a ima tog koliko hoćeš... |
Igre su bolje optimizirane za konzole nego pc grafe. Na 4k rezi konzole su bolji deal
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
Ako pucaš na nepotrbne max detalje onda da, ako odvojiš pet minuta i poriktaš postavke, nema tu onda problema u optimizaciji. To kaj svi nabe na max pa onda recenziraju je smijeh sam po sebi. Također DLSS nema konkurenciju ni na jednoj platformi po kvaliteti.
|
Citiraj:
Jedino sta je optimizirano je to sta ljudi nisi svjesni da cesto igraju na medium postavkama i debelo upscaleano kad igraju na konzolama. Neke prednosti postoje, ram je recimo neusporedivo brzi od bilo cega dostupnog na pc-u, al dzabe to kad je gpu i cpu slabasan... |
Očito su upscale tehnologije ili odmicanje od TV-a na nekoliko metara sazrijela tehnologija :D
|
Citiraj:
2070/3060ti ide bolje u tom fejk 4k (FSR, dinamička primjena rezolucije) s medium detaljima. + cijeli žanr igri ne možeš igrat na konzoli (FPS), kako možeš ciljat s gamepadom Konzole imaju svoje prednosti, al tvrdit da igre idu bolje, i to još u 4k... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:48. |