![]() |
Koji su to jazavci. AMD im je sigurno kriv i što su zaboravili hladiti memoriju na TUF 5700...
Uglavnom svaka čast hardware unboxedu što je digao hajku oko tih asus modela, jer nitko drugi nije |
Nitko nije kriv osim AMDa
A AMD suti. Svasta. A i oni su fino pricekali i objavili ovo usred hajke oko drivera. Netko je sjebo, krivo stavio u nacrt i bok. Pa dogadale su se i gore stvari. NASA je Mars lander napravila da mjeri u metrickim a programirala ga u imperijalnim jedinicama (ili obrnuto). Samo jbg ASUS ne zeli popljugat pare a realno bar od ovog sto sam ja gledao sve kartice su im za nista osim top top modela koji kostaju kao da su od zlata. |
Citiraj:
Pa i top model (strix u ovom slučaju) im je šit. Neispravan out of the box ako ćemo realno. Znači ove generacije od asusa ništa ne valja, niti se isplati išta od njih Ovo što su drugi cooleri aljkavi (ne samo Asus i TUF-ica, nego i xfx, msi), sa nepostojećim hlađenjem ddr6 memorije ili underpowered istog im nije kriv AMD. Sami su škart napravili |
Realno, kad su AMD kartice u pitanju, samo sapphire je zicer. Ovo ostalo od generacije do generacije, ovisno kakve su volje napravit karticu :D
|
Skuzio jucer radeon software bio ugasen..
Restarto komp.. Nakon 2h igranja gpu/mem max 92.. Ovo mu je neki prosjek 90% vremena.. https://youtu.be/ekPb8wkDK_E |
Citiraj:
XFX je imao jebenu 480 icu, aoo ne i najbolju panje sjebo 580 i 590 i sad 5700xt. Safirka je bila losa 480 sto su i priznali i nakon toga se ne zajebavaju i stancaju jebene kartice. Po meni bar kad je AMD u pitanju naj konzistentnija je Giga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa čini mi se i da MSI ima solidne AMD modele već godinama. Ili se varam/nešto sam propustio? |
Polaris da. Ali Navi su sfušali Evoke verziju npr.
|
Citiraj:
Barem nisu k'o ASUS. Ne znam jesu li oni ikad imali dobru AMD karticu? Sjećam se još davnih dana fijaska kad su na AMD GPU pripasali cooler sa nVidia-e pa se AMD grijao k'o svinja... malo mi je u magli, ali mislim da se radilo o R9 290/290X seriji. |
Slična stvar je i sad u pitanju, odlični Strix hladnjaci za nVidia modele su priheftani na silu, pa je sad AMD kriv, a svi AIB partneri su dobili iste nacrte.:):D
Cigane se na sve strane i to žešće, jer na karticama od nekoliko stotina dolara šparaju tam di ne treba i eto nam smetja na policama. |
Citiraj:
Evoke kriminalno hlađenje memorije također (čak i gora od xfx-ice), mech isto malo slab cooler za takve gpu, MSI gaming je dobar, ali isto je malo drame bilo (polovično thermal padove nanijeli na memoriju - očito neki serijski problem kod MSI, no temperature su OK, nije sve do thermal pada) - tako da im je najbolji model "above average" koji je skup https://youtu.be/5McVc0SQMHU?t=588 Znači gledat sapphire, gigabyte i powercolor (zadnji ima minus od 2 god. garancije)... Eventualno msi gaming ako ima neku dobru cijenu, ostalo bataliti... As Rock ima "OK" top model, ali je preskup, a ne ističe se ničim (temperature gpu, vrm, ddr6, buka) da bi se išlo za njima. Citiraj:
Pisao sam da je u Kini drama sa šarafima na gpu (priča od gamers nexusa koju su mu rekli gpu vendori). Koliko će imati šarafa i kakvih je navodno big deal što se tiče radne snage. Priča je krenila od XFX-a, no GN-u je isto potvrdila i EVGA, znači SVI gpu vendori imaju taj problem tj. ako žele cooler kako spada treba se isprsiti, a možda je i količina tada problem |
Ma znam, ali ovo su tragikomedije.:) Nek rađe šparaju na celofanu za kutije, ne na šrafićima.
|
Evo ta priča https://youtu.be/SF1Zs3unEto?t=771
|
Da, jebiga ni ti ljudi se više ne ponižavaju za 2$ dnevno u užasnim radnim uvjetima. Dodaj k tome coronavirus pizdarije koje su zahvatile sve industrije uzduž i poprijeko - i na kraju budu sretni da im netko uopće i hoće raditi.
|
Možda dovede spuštanja cijena :roller:
|
Citiraj:
|
Mali OT:
Prosječna mjesečna plaća u Kini za 2019. je iznosila 6.871 yuana. Yuan i Kn su praktički jednaki po vrijednosti. Ako netko nije primijetio, Kinezi se više ne voze biciklima. Užasnih radnih uvjeta i malih plaća svakako ima, ali ima ih i u Hrvatistanu. Evo, žena mi radi za 60% kineske proječne plaće u austrijskoj firmi u Hrvatskoj. Vjarojatno imaju pogon u Hrvatskoj jer su im Kinezi preskupi :D. Ontopic: Kako to da Sapphire nema takvih problema? Čak ni sa jeftinijim Pulse modelima. Ko što je netko rekao, neka šparaju na celofanu rađe. Imam iskustva sa Sapphireom koji je duže vremena rudario i komponente su top. Da nisu, odavno bi to crklo. |
Citiraj:
Onda su to ispravili na 580 seriji gdje je kuler bio brutalan a sve kulere sa 480 nakeljili na 580 i nazvali je pulse. Na naviju je očito i pulse nabrijanija verzija. Dobro za njih jer su pokazali da se ne zajebavaju |
Uštede su gadna stvar. Takve stvari se događaju kad management lovi svoje kratkoročne targete (oliti bonuse). Uštedi danas 10 da bi dugoročno izgubio 100. Nema to nikakve veze sa šarafima i AMD-ovim specifikacijama. To je samo dobra izlika.
|
Evo ga Steve, mislim da više nikad neće dobit čaba neki ASUSOV HW na recenziju:
https://youtu.be/ixFrDKM82BI Ukratko, i nisu je baš popravili. |
Peče ga kita. Pravi reviewer se ne treba bojati ucjena "e sad ti nikad više nećemo niš dat".
|
Brate ako je pravi reviewer bit ce normalan..I kolko znam kod njih vani su zakoni normalni..Znaci moze doc, kupit grafu i vratit ju za 4 dana i dobit pare nazad..
Zasto bi lizali onda bulju proizvodjacima? Zato vise ne gledam ove TV auto emisije sve placene reklame, radje pogledam par neovisnih likova na yt sto recenziraju aute. |
Ma kod danasnjih jutub reviewera je ako zelis doci nazad u "good grace" javnosti tocno ciljas na njega da on napravi review novih/poboljsanih proizvoda. inace povjerenje u brand nepovratno pada. nije vise vrijeme review-ova u casopisima i sl. jutuberi su direktno povezani sa javnoscu dok casopisi i e-zineovi iako su to pokusavali nisu uspjeli donijeti na istu razinu.
|
Nisam ja mislio ništa loše protiv njega, naprotiv, volim taj kanal, odlični su, ako ne i najbolji.
Ionako je rekao da je sam kupio tu grafu. I kupuju dosta HW-a sami. Ali da većina laže u muti, lažu i mute. Rivjueri, na njih mislim. |
Nove kartice prošle certifikaciju, odnosno prva od njih:
Citiraj:
Citiraj:
https://wccftech.com/a-family-of-amd...0-xt-big-navi/ |
Citiraj:
Kako ih je stevica isprskao :D Tehnički je jesu popravili, no kao što je rekao temperature nisu ništa posebno (73C ~ 1800rpm), a strix model je najskuplji i najteži (1,5kg) tako da nema smisla to gledati |
Mislim za review ere, ako su imalo pametni imat ce svoj stav i misljenje te si tako gradit reputaciju neovisnog recezenta,sto ti donosi vise pregleda= veci utjecaj/ poznatiji kanal.. Sve drugo je ako su imalo pametni kontraproduktivno.. Radje cu pogledat review nekog harddvera i 2 tjedna kasnije al znam da je realan,nego placenu reklamu.
|
|
Pre skupi HBM 2 i to još 24 gb, pa makar bio i potreban za borbu sa novim konzolama napraviti će od ove kartice 0.00001 udjela u gamerskom tržištu :D
|
bragging rights :D
Zanimljiva je količina L2, 3x veća od Navi 10 i dvostruko veća od najvećeg Nvidijinog čipa. |
A to su očito išli silovateljskom metodom ne pitanja za cijenu, samo žele imati top GPU.
Neka neka, me likes. Naravno da ne bi kupio takvu GPU, nego zdrava konkurencija. ;) |
Citiraj:
Hoćeš reć da su primjenili "nVidia brute-force approach"? :D Ne vidim problem u tome, nV to radi već odavno. Moglo bi bit zanimljivo, samo da ne bude "puno dima, malo vatre" :lol2: EDIT: Baš me zanima cijeli lineup koji će izać i kakve će biti cijene. Ako performanse ranga cca RX5700XT (uz RT bar ranga RTX2070) padnu u sub $250 kategoriju, zainteresiran sam. Za sve značajno skuplje mi je zanimljivo samo za gledat rivjue na netu :D |
Ovo bi mogla biti kartica koja bi poslužila kao temelj za Tesla V100 konkurenciju, a obzirom kaj su već pripremili za novi Xbox - RDNA 2 arhitektura izgleda poprilično obećavajuće.:)
|
Za Teslu spremaju Arcturus, odnosno "super-Vegu". Navodno isto velik čip ali samo 200W TDP. Bez rasterizacije, znači čisti akcelerator.
|
Radeonke sa hbm2e nebi trebale biti consumer gpu. Pogotovo sa 24gb. Ako je uopće legit vjerojatno neki radeon instinct proizvod ili u najmanju ruku neka tzv. "prosumer" (kao nvidijine titanke)
|
Citiraj:
Dakle performanse ranga "5700XT" će ti biti 5700XT :D |
Citiraj:
|
Da, jako velika rupa između 80cu/24GB i 40cu/8GB.
|
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00. |