![]() |
Ja vjerujem da više od polovice kartica minea
|
Po meni i preko 50%. A ako bi uzeli i "gamere koji majnaju, jer, zasto ne otplatit karticu dok ne gejmam" penje se i preko 60-70% :)
|
Ako mineri zele otplatiti svoju grafu od 6000 kn, bome ce se nacekati onda
|
Citiraj:
Sve sto napravi je cisti plus. Gaming je svi znamo, minus. |
Citiraj:
|
Radeon RX 500X Series Spotted on AMD’s Website
Nešto bi se moglo dogoditi na ljeto, no ono što je sigurno - neće se još maknuti sa ovih polaris i vega arhitektura (Navi i 7nm najranije Q1 2019, vjerojatno kasnije). Znači opcije su - još jedan polaris rebrand, ovoga puta na 12nm - mainstream vege (tipa 24 CU na 12nm) - refresh aktualnih vegi 56 i 64 na 12nm Točka 2 zvuči najzanimljivije. Vega sa 24CU ili još bolje pola vege 56 ili 64 (28 CU i 32 CU na 12nm) bi mogle biti zanimljive mainstream gpu. Ako bi imale normalne cijene :D |
Ako taj shrink donese što je donio i ryzenu 2, uz postojeću veginu potrošnju to će biti samo još gora kartica.
|
Pa ne može biti gora. Može za iste clockove biti malo efikasnija, odnosno za istu potrošnju malo veće clockove, ovisno što odluče. Pričalo se i o nekoj vegi druge generacije, ali to je već nejasna i stara priča. Uglavnom ništa dramatično se tu ne može dogoditi
IMO najizglednija je druga opcija - mainstream vege na 12nm, a to bi vjerojatno i najviše ljudi htjelo vidjeti. Još jedan rebrand polarisa mi fakat nema smisla, mada se i 3 puta ukazala pictairnka (hd7850/7870 - 265/270/270X - 370) |
Aw shit, izgleda da će biti još jedan polaris refresh - klik
Headroom sa novim half-nodeom će iskoristiti za već clock |
Dakle, ista stvar kao da ju sam klokneš, uz očekivani porast u potrošnji.
Da pojasnim, ako za refresh Vege na 12nm naprave istu stvar, povećaju clockove i potrošnju za istu cijenu, nisu puno napravili, pošto performanse nisu ni bile problem koliko potrošnja u odnosu na Nvidiu (na maloprodajnu cijenu ne mogu puno utjecati kroz MSRP, barem ne na razuman način). A povećanjem tog parametra u kojem su najlošiji efektivno stvaraju lošiju karticu... Vege su loša kupnja zbog te potrošnje (temp i buka). Ryzen 2 nije ista priča jer je tu em podjednak TDP s Intelom, više jezgri, em su poboljšali latencije. |
Citiraj:
Ali da, uglavnom ništa uzbudljivo, čak naprotiv. AKo zbog mininga (barem malo) budu imalo povišene cijene, neće biti zanimljive gamerima Naravno nije 100% sigurno, treba još pričekati, ali je vjerojatno 80-90% |
Negdje sam pročitao da je to samo promjena imena za OEM kartice.
Znači ipak nije to? |
Moguće je svašta, nije ništa još 100% sigurno. Već je i vega vjerovali ili ne 1 god. vani, ako odluče izbaciti nešto ove godine može biti samo refresh vege i/ili polarisa opet
Sapphire AMD Radeon RX Vega Nano Could Be in The Works |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
postoji mogucnost da ce to biti dva gpu cipa nakeljana na jedan pcb i povezana "gpu inf.fabricom", barem tak ovi specsi vuku, sve su kao poduplali
|
Early AMD Vega 20 3DMark11 benchmark result emerges
Wccf senzacionalno zaključuje da je 70% brža per clock |
Citiraj:
Još su par puta u članku napisali da ne znaju pravi clock :D |
|
AMD Vega 20 & Vega 12 GPUs Leaked – Vega 20 Features Support for Intrinsic AI Instructions
Citiraj:
Citiraj:
|
AMD Super-SIMD Patent, coming to a GPU after Navi
Citiraj:
ako se tko sjeca terscale arch od ati/amd, odnosno vliw...ovo je ajmo rec na tom tragu edit: evo malo detaljnije http://www.legitreviews.com/amd-seek...mputing_205227 |
Laptop sa ryzenom 2700, Vegom 56 i 144hz panelom
https://videocardz.com/76295/amd-rad...s-500-notebook Prvi high end all amd laptop nakon 100 godina, ako ne računamo onoga sa R7 1700 i rx 580 4gb i 60hz panelom kao high end |
Citiraj:
|
Jedno dvaest minuta :D
Treba vidjeti kad se pojavi recenzija. Naravno ne vjerujem da troši kao desktop verzija, ova je kao što se spominje u tekstu ili undervoltana klik ili se radi o nekakvim mobilnim verzijama koje je AMD kažu potvrdio Uglavnom čisto sumnjam da će biti neki isplativ laptop |
Kada možemo očekivati nove AMD kartice, ako se zna? Nasljednici od RX580, RX570?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A ima li išta službeno iz zelenog tabora pošto je gtx 1060 već "stara" podosta?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
imaš nvidia turing temu već neko vrijeme |
Citiraj:
|
Nigdje nisam vidio da se spominje navi za ovu godinu. To je službeno potvrđen proizvod za 2019 godinu. Do kraja ove godine eventualno na 7nm možda stigne vega 20, ali to nije consumer proizvod, nego "deep learning" gpu
|
|
|
Citiraj:
https://wccftech.com/exclusive-amd-n...dmap-cost-zen/ |
Mali osvrt na Vegu 64 LC.
Pošteni komad hw-a. Predivna i lijepa. Driveri? WTF. Ne radi pola toga, neće sejvat postavke, resetiraju se sami od sebe. Probao 3 verzije. Undervolt MUST have osim ako ne želite grijat doma kuću sa 300W toplinskog ispuha. Igre? A ono. Radi xD Nije glasna ali ima neki zvuk (slično coil whineu) kao mali Krško kad radi. Guta sa undervoltom 230W inaće može potegnut do 400w na turbo postavkama i OC. Perf sigurno bolje od 1070. Nisam raido čmarkove ali sam odigrao par igri i napokon ljepi pubg na 144fpsa. Mining? IMHO, jedina poštena namjena za istu. Još tiša i još hladnija + melje ko dve 580 (140w) :goood: Ide nazad u rudnik ili na njusku po većoj cijeni nakon ove objave da ih neće bit. Ja se vraćam zelenima. |
Je li probao tko rudarit sa novim adrenalin 18.6.1 sa Vegama? Strah me napravit remote update (na brodu sam) ali nekako me svrbi
|
|
Sa Forbesa
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15. |