PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

Juice 05.04.2013. 18:15

Stigla mi Lumia 920.
Zanimljiv taj WP8. Nakon Androida zahtjeva dobro privikavanje, al nije los na prvu.
Mob je odlican, malo tezak i velik za svoju dijagonalu ekrana, al sve ostalo odlicno za sada.

FitzTN 05.04.2013. 23:15

Gdje si je kupio? Ja čekam da dođe u Tele2 pa ću uzeti produljenje pretplate...

Juice 05.04.2013. 23:23

Ma na korištenje dobivena. Ne bi su ja uzeo, ne sviđa mi se.
I da, dobio i bežični punjač.

FitzTN 05.04.2013. 23:47

Što ti se sviđa? :)
Meni je baš super što je velik i težak, onako proporcionalno meni hahaha :D

gin.tonic 06.04.2013. 00:58

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 2372902)
Što ti se sviđa? :)
Meni je baš super što je velik i težak, onako proporcionalno meni hahaha :D

:lol2:

:dobar:

Malo humora ne škodi...

Xenon 06.04.2013. 02:03

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 2372886)
Gdje si je kupio? Ja čekam da dođe u Tele2 pa ću uzeti produljenje pretplate...

došla ti je u tele2 ...920 i 620

FitzTN 06.04.2013. 10:40

Došla je na cjenik, ali nije na prodajna mjesta :D
Navodno bi trebala sljedeći tjedan, ali ništa nije sigurno :D

seno 06.04.2013. 16:31

Uzeo danas L620 da ovako telefon moze lezati u ruci nije mi bilo jasno :D hehe. Ugl zasad zadovoljan (iako nist nisam na njemu radio).

P.S Evo imam zamjerku i da prvobitno pitam Ivo_Strojara :D, da li si nakon par skidanja poklopca lumie dobio malo kao lufta u desnom uglu? Ako da da li se to rijesava garancijom ili uzmem novi poklopcic.

gin.tonic 09.04.2013. 12:27

Lumia 920 preživjela bager :D

http://nokiapoweruser.com/2013/04/08...still-working/

jopis 09.04.2013. 15:39

http://nokiamob.me/2013/03/26/recenz...kia-lumia-920/

Jedna ok recenzija 920ke, sa pošteno istaknutim manama os-a.
Meni najsmješnije (tragedija je što je to jedna od glavnih mana nabijanih na nos androidu, a gle, vidi vraga, ista stvar i ovdje :D)

"23:00 Baterija 25%
Surfanje internetom 10 min. Lumia ce preko noci biti u offline nacinu rada
06:45 Baterija 10%
Ukljucila se battery saver opcija. Interesantno je da je Lumia 920 tijekom noći potrošila 15% baterije iako su sve veze pogašene.
07:35 Baterija 0%
Uređaj se ugasio nakon sat vremena otkada je ugašen offline način rada."
Hahaha, fail.

Pa malo neinformiranosti autora članka - "Dobra stvar kod Lumia uređaja, pa tako i kod Lumije 920 je iznimno kratak ciklus punjenja, što će omogućiti punjenje baterije od 0 do 100 % kapaciteta korištenje standardnog punjača u svega dva sata." - hint - očito isti nije upućen u sony xperia u/p/s modele i njihove punjače i brzo punjenje mobitela...

I tak, ima još nekih propusta, ali manje bitnih, ali sve u svemu, sasvim uredna recenzija.

1v@n 09.04.2013. 16:33

Citiraj:

Autor jopis (Post 2374863)
Pa malo neinformiranosti autora članka - "Dobra stvar kod Lumia uređaja, pa tako i kod Lumije 920 je iznimno kratak ciklus punjenja, što će omogućiti punjenje baterije od 0 do 100 % kapaciteta korištenje standardnog punjača u svega dva sata." - hint - očito isti nije upućen u sony xperia u/p/s modele i njihove punjače i brzo punjenje mobitela...

Ništa nije krivo rekao i ne mora značiti da je neinformiran Nigdje ne radi usporedbu kad je u punjenju riječ.
Radi recenziju Lumie i ističe da se puni u roku od 2h što je korisna informacija za nekog koga zanima 920, a i Lumia serija općenito.
Da vidim u tekstu "...ali Sony je to imao prije i puni svoje uređaje još brže" ne bih članak i autora smatrao objektivnim. Ovako mi djeluje ozbiljno.

Eto, ja to nisam nigdje pročitao prije kupnje 820, tako da sam se začudio kako se napunila do kraja u roku odmah (Sony me onda nije ni najmanje zanimao, niti bi mi puno značila činjenica da se i Sony brzo puni).

Usput da pitam, ima li itko iskustva s tim bežičnim punjenjem?
Maska nije skupa, ali punjači jesu, i koliko vidim, već su kinezi počeli sa svojim kopijama za male novce. Nekako sam skeptičan prema tom načinu punjenja i dugotrajnosti baterije, iako bi bilo lijepo riješiti se kablova i ugraditi jednog u stol :)

Juice 09.04.2013. 16:44

@Iv@n
Imam ti ja doma 920 i taj bezicni punjac.
Ma nis posebno, stoji na postolju tom mob i puni se.
Ak imas pitanja veze tog pucaj

nathan.fake 09.04.2013. 16:45

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2374920)
Usput da pitam, ima li itko iskustva s tim bežičnim punjenjem?
Maska nije skupa, ali punjači jesu, i koliko vidim, već su kinezi počeli sa svojim kopijama za male novce. Nekako sam skeptičan prema tom načinu punjenja i dugotrajnosti baterije, iako bi bilo lijepo riješiti se kablova i ugraditi jednog u stol :)

a nije bas ni jeftina maska :stoopid: oko Ł20 je malo previse za komad plastike sa zavojnicom... :) da se razumijemo, kupio sam si zutu masku za l820 pa znam iz prve ruke :fiju:

narucio sam i DT-900 punjac pa javim iskustva kad stigne:chears:

Ivo_Strojnica 09.04.2013. 16:46

Citiraj:

Autor jopis (Post 2374863)
http://nokiamob.me/2013/03/26/recenz...kia-lumia-920/

Jedna ok recenzija 920ke, sa pošteno istaknutim manama os-a.
Meni najsmješnije (tragedija je što je to jedna od glavnih mana nabijanih na nos androidu, a gle, vidi vraga, ista stvar i ovdje :D)

"23:00 Baterija 25%
Surfanje internetom 10 min. Lumia ce preko noci biti u offline nacinu rada
06:45 Baterija 10%
Ukljucila se battery saver opcija. Interesantno je da je Lumia 920 tijekom noći potrošila 15% baterije iako su sve veze pogašene.
07:35 Baterija 0%
Uređaj se ugasio nakon sat vremena otkada je ugašen offline način rada."
Hahaha, fail.

I tak, ima još nekih propusta, ali manje bitnih, ali sve u svemu, sasvim uredna recenzija.

zanimljivo je vidjeti šta si točno istaknija :roller: , naš realni forumašu. :D
GSMArena

Battery fix, meni radilo i na lumiji 620

Pa ima i tu nešto

Jopis legenda, ožiljcima izbrazdan radi 8S. :D

jopis 09.04.2013. 16:56

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2374932)
zanimljivo je vidjeti šta si točno istaknija :roller: , naš realni forumašu. :D
GSMArena

Battery fix, meni radilo i na lumiji 620

Pa ima i tu nešto

Jopis legenda, ožiljcima izbrazdan radi 8S. :D

Čekaj, ne da mi se čitati taj tvoj bezvezni spam, ali preletom preko tih članaka, kakve to ima veze sa činjenicom da je mobitel u offline modu, za tih par sati potrošio 25% baterije? Fail os-a. Ni prvi ni zadnji. Normalno da sam to istaknuo, kad je fail. A da si PROČITAO članak, vidio bi što je čovjek lijepo napisao u vezi toga, citiram - "Međutim, neke funkcije uređaja poput kamere i NFC-a su značajno više crpile bateriju, ali i žive pločice određenih aplikacija koje očito još nisu potpuno stabilne. Microsoft je najavio kako će u budućim nadogradnjama racionalizirati potrošnju baterije od strane softvera pa je za očekivati kako će se vrijeme trajanja baterije još produljiti.". Eto, pametnom dosta. A ti trollaj ko da imaš 13 godina i dalje.

@ivan - krivo je rekao, jer to nije "iznimno kratak ciklus punjenja" ;)
To što tebe sony ne zanima, nema nikakve veze s činjenicom da 2h za punjenje baterije nije ništa posebno.
Nisam rekao da je neozbiljan, ne znam čemu uopće takvo pisanje, dapače, pohvalio sam ga, jer mi djeluje sasvim objektivno i ok, samo s tih par sitnica u navođenju, ali ništa značajno. Da su bar svi članci o mobitelima ovakvi, lakše bi se bilo odlučit, a ne da se mora izvalit pol plaće ili plaću za mob, pa sam otkrivati mane....

Ivo_Strojnica 09.04.2013. 17:09

Citiraj:

Autor jopis (Post 2374945)
Čekaj, ne da mi se čitati taj tvoj bezvezni spam, ali preletom preko tih članaka, kakve to ima veze sa činjenicom da je mobitel u offline modu, za tih par sati potrošio 25% baterije? Fail os-a. Ni prvi ni zadnji. Normalno da sam to istaknuo, kad je fail. A da si PROČITAO članak, vidio bi što je čovjek lijepo napisao u vezi toga, citiram - "Međutim, neke funkcije uređaja poput kamere i NFC-a su značajno više crpile bateriju, ali i žive pločice određenih aplikacija koje očito još nisu potpuno stabilne. Microsoft je najavio kako će u budućim nadogradnjama racionalizirati potrošnju baterije od strane softvera pa je za očekivati kako će se vrijeme trajanja baterije još produljiti.". Eto, pametnom dosta. A ti trollaj ko da imaš 13 godina i dalje.

Činjenica da je potrošija toliko baterije, ukazuje na neku battery hungry aplikaciju koja je krivo isprogramirana, a ne na sam OS i/ili mobitel. Dok kod Androida fino napiše: Android OS. :D
Moj spam je kvalitetan, stoga prihvaćam isprike, pa i na PM. :D

Juice 09.04.2013. 17:11

Jednostavno, lik je imo neku aplikaciju koja je potrosila bateriju tolko. Tokom noci mi ni jednom nije pala tolko ni priblizno.

jopis 09.04.2013. 17:17

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2374957)
Činjenica da je potrošija toliko baterije, ukazuje na neku battery hungry aplikaciju koja je krivo isprogramirana, a ne na sam OS i/ili mobitel. Dok kod Androida fino napiše: Android OS. :D
Moj spam je kvalitetan, stoga prihvaćam isprike, pa i na PM. :D

Pa da imamo kvalitetan task manager, vidjeli bi što troši bateriju. A što se ostatka tiče, opet pročitaj moj quote gore, hint microsoftova izjava u vezi live tilesa i potrošnje baterije.

Citiraj:

Autor Juice (Post 2374958)
Jednostavno, lik je imo neku aplikaciju koja je potrosila bateriju tolko. Tokom noci mi ni jednom nije pala tolko ni priblizno.

Ja sam znao imati par puta problema s tim, ali rijetko.
Pitaj ivu kako mu se ponašala baterija nakon instalacije camera360 appa:roller:
Kažem opet, da bar postoji task manager, pa da se vidi detaljniji odnos...

1v@n 09.04.2013. 18:04

Citiraj:

Autor Juice (Post 2374929)
@Iv@n
Imam ti ja doma 920 i taj bezicni punjac.
Ma nis posebno, stoji na postolju tom mob i puni se.
Ak imas pitanja veze tog pucaj

Zanima me jel to radi kako bi trebalo. Imao sam indukcijski punjač za wii remote pa je to bio teži fail. Više se grijalo nego što se punilo. Vjerujem da je to riješeno sve, ali vidim da korisnici imaju istih problema i s 920.

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2374930)
a nije bas ni jeftina maska :stoopid: oko Ł20 je malo previse za komad plastike sa zavojnicom... :) da se razumijemo, kupio sam si zutu masku za l820 pa znam iz prve ruke :fiju:

narucio sam i DT-900 punjac pa javim iskustva kad stigne:chears:

Pod jeftino sam mislio da nije ništa puno skuplja od obične originalne maske.
Uzeo bih onu rugged shell, ali ih nigdje nema za nabaviti u crnoj boji. Kako si zadovoljan žutom? Meni se čini osjetljivom, općenito mi se čine osjetljive te maske pa sam svoju 820 stavio u TPU case.
Ne znam jesi li išao testirati na kojoj najvećoj udaljenosti "hvata" punjenje.
Vidio sam da ih ekipa ugrađuje u stol :)
Inače, DT-910 (charging stand) mi se odmah svidio, ali me brzo ohladila cijena.

Citiraj:

Autor jopis (Post 2374945)
@ivan - krivo je rekao, jer to nije "iznimno kratak ciklus punjenja" ;)
To što tebe sony ne zanima, nema nikakve veze s činjenicom da 2h za punjenje baterije nije ništa posebno.
Nisam rekao da je neozbiljan, ne znam čemu uopće takvo pisanje, dapače, pohvalio sam ga, jer mi djeluje sasvim objektivno i ok, samo s tih par sitnica u navođenju, ali ništa značajno. Da su bar svi članci o mobitelima ovakvi, lakše bi se bilo odlučit, a ne da se mora izvalit pol plaće ili plaću za mob, pa sam otkrivati mane....

Ne bih se složio s ovim prvim. Tekst sam shvatio kao da je pisan za one koji po prvi put imaju dodir sa smartphoneom tog kalibra (što bi review i trebao biti) i složit ćeš se da se nijedan ne-smartphone, kao ni većina "običnih" nema mogućnosti kompletnog punjenja u 2h, a i prosječan korisnik neće pročitati detaljan review svakog modela smartfona u zadnje 2 godine kako bi dobio informaciju u tome koliko miu traje punjenje.
Slažem se da je odličan članak, ali ne vidim čemu cjepidlačenje oko toga što nije spomenut Sony sa svojim bržim(?) punjenjem.

Vezano za Airplane mode. Kroz noć mi ne padne ni 1% baterije, štogod koristio od programa prije toga.

Da se vratimo na fičre....
Jel radi ikome Nokia NFC Writer, tj. jel ga možete instalirati? Meni ga ne nudi uopće, a kad ga ručno nađem, kaže da nije kompatibilan :lol2:
Preporuka za neki NFC Writer? Naručio sam nekoliko tagova koje ću polijepiti na različita mjesta (pos'o-kuća...auto :)) pa bih im uprogramirao što i kako.

nathan.fake 09.04.2013. 22:34

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2374986)
Pod jeftino sam mislio da nije ništa puno skuplja od obične originalne maske.
Uzeo bih onu rugged shell, ali ih nigdje nema za nabaviti u crnoj boji. Kako si zadovoljan žutom? Meni se čini osjetljivom, općenito mi se čine osjetljive te maske pa sam svoju 820 stavio u TPU case.
Ne znam jesi li išao testirati na kojoj najvećoj udaljenosti "hvata" punjenje.
Vidio sam da ih ekipa ugrađuje u stol :)
Inače, DT-910 (charging stand) mi se odmah svidio, ali me brzo ohladila cijena.

da, opcenito je ta "orginalna" dodatna oprema precjenjena, ne samo Nokia.. nego opcenito (npr. Samsung S View Cover $70 :stoopid:) :(

da ti budem iskren nisam ni naiso na eBay-u nigdje ni na obicne maske. sve su CC-3041 (Wireless Charging Shell), punjac mi jos nije stigo pa ne mogu testirat :)

zuta mi se ne cini nista osjetljivijom od crne, stovise ove Wireless Charging maske su za milimetar deblje od obicnih tako da je leca kamere malo uvucena pa se nebi trebala grebat ;)

Juice 09.04.2013. 23:31

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2374986)
Zanima me jel to radi kako bi trebalo. Imao sam indukcijski punjač za wii remote pa je to bio teži fail. Više se grijalo nego što se punilo. Vjerujem da je to riješeno sve, ali vidim da korisnici imaju istih problema i s 920.

Radi. Mob se napuni za kojih dva i pol sata. Nisam primjetio da se zagrije nešto pretjerano, toplo je postolje, al nije vruće.

Ivo_Strojnica 10.04.2013. 15:55

updejta sam lumiu 620 na 1308.02. Mob mi je brzi, "resuming" je brzi, a i kvaliteta slike je takodjer poboljsana.
Zasada zadovoljan. :)

1v@n 10.04.2013. 16:41

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2375695)
updejta sam lumiu 620 na 1308.02. Mob mi je brzi, "resuming" je brzi, a i kvaliteta slike je takodjer poboljsana.
Zasada zadovoljan. :)

Preko mobitela ili "ručno"?

Ivo_Strojnica 10.04.2013. 16:42

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2375727)
Preko mobitela ili "ručno"?

Ručno. Nije bilo nikakvih problema.

seno 10.04.2013. 17:26

Takodjer update sam L620 prije 3 dana, skroz zadovoljan. Slike cisto solidne, po meni bolje od Optimus7 tj meni dosta .

1v@n 10.04.2013. 17:42

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2375728)
Ručno. Nije bilo nikakvih problema.

Daj opiši postupak od početka (uključujući Navifirm). Bilo bi dosta korisno za one koji to nisu nikad radili, a i ja sam ispao iz forme. Zadnji put sam to radio na E55, a ne mogu reć da se sjećam cjelokupnog procesa.

Ivo_Strojnica 11.04.2013. 10:40

Točno ovo:
http://www.wpcentral.com/how-fix-bri...20-after-reset

Hamm 11.04.2013. 13:12

Imam par pitanja. Odgovor može i na PM.

Citiraj:

1. Radi li uredno wacap?
2. Radi li uredno viber?
3. Radi li uredno skype?
4. Ima li kakav file explorer?
5. Može li se od uređaja napraviti FTP server?
6. Može li kroz file explorer pristupati šerovima na lokalnoj mreži?
7. Mounta li se uređaj kao disk na pc?
8. Ima li kakav IM sw koji podržava ICQ, gtalk, FB chat itd...?
9. Ima li gtalk?
10. Jel čemu mail klijent?
11. Ima li kakav SW za spajanje na ftps i sftp?
12. Kako radi windowz market?
13. Appovi su đaba ili koštaju neki kikiriki?

jopis 11.04.2013. 14:02

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2376302)
Imam par pitanja. Odgovor može i na PM.

Odgovorit ću ti samo za ono što koristim.

1. Radi li uredno wacap?
- sad konačno radi, nakon jedno 5 updejta.

2. Radi li uredno viber?
- radi, od zadnje verzije od prije par dana, kada smo dobili konačno i pozive.

3. Radi li uredno skype?
- radi, osim buga da probudi mob pa promijeni status iz offline ili invisible u online, ali messaging dio radi super.

4. Ima li kakav file explorer?
- nema

5. Može li se od uređaja napraviti FTP server?
- nisam probao, ali ima appova za ftp server, samo se plaćaju

6. Može li kroz file explorer pristupati šerovima na lokalnoj mreži?
- ne jer nema file explorera

7. Mounta li se uređaj kao disk na pc?
- da, ali vidiš, tj imaš pristup samo folderima documents,music,pictures,videos
8. Ima li kakav IM sw koji podržava ICQ, gtalk, FB chat itd...?
- -
9. Ima li gtalk?
- imaju zamjenski appovi

- hotmail je dobar, gmail mi otvara samo zadnjih 20 mailova, za više moram preko browsera otvarat....

11. Ima li kakav SW za spajanje na ftps i sftp?
- -

12. Kako radi windowz market?
- a ono, radi, ali search često faila (potreban unos točnog naziva appa), i svedeno je na htc apps, aplikacije, igre; i to je to.... Ponuda appova je sad već zadovoljavajuća, ali se većina iole kvalitetnih appova plaća....

13. Appovi su đaba ili koštaju neki kikiriki?
- uglavnom sve što valja, plaća se, 8-16-24kn, pa na više ako se radi o npr navigacijskom softveru i sl. (na nokiama se dobije nokia drive, pa to nije potrebno kupovati, ne znam jedino ima li drive govorno navođenje pri navigaciji ili nema).

Hamm 11.04.2013. 14:09

Hvala na odgovorima. Za sada jako loše imho. Do daljnjeg android. Ne flejmam ali ovo što sam naveo je minimum funkcionalnosti za SP (barem za mene).

Ivo_Strojnica 11.04.2013. 14:21

Citiraj:

Autor jopis (Post 2376337)

Odličan je mail klijent, možda najbolje od svega. :chears:

jopis 11.04.2013. 14:35

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2376356)
Odličan je mail klijent, možda najbolje od svega. :chears:

Daj pročitaj što sam napisao, trollu.
Hotmail je dobar, dakle vodili su računa isključivo o svojim mail klijentima (srećom imam i hotmail account godinama, da nemam, poludio bi zbog bespotrebnog otvaranja još jednog maila), ali gmail klijentu ne opraštam uvid u samo 20 mailova. Brz je, ali to je neoprostivo ograničenje.

Ivo_Strojnica 11.04.2013. 15:00

Citiraj:

Autor jopis (Post 2376364)
Daj pročitaj što sam napisao, trollu.
Hotmail je dobar, dakle vodili su računa isključivo o svojim mail klijentima (srećom imam i hotmail account godinama, da nemam, poludio bi zbog bespotrebnog otvaranja još jednog maila), ali gmail klijentu ne opraštam uvid u samo 20 mailova. Brz je, ali to je neoprostivo ograničenje.

Troll ti je u ogledalu.
Meni uredno skida sve mailove, samo u sync settings stavim sync from any time i imam sve mailove.
Također mi tako radi i mail od firme.
Također fino synca i contacte u oba smjera.
Uglavnom, KAO ŠTO REKOH, jedna od najboljih stvari na mobitelu, stvarno ga je milina koristiti. Em je fini font, em je funkcionalan masu.

Također mi je OneNote odličan. Syncaju mi se on-the-fly bilješke koje napišem na poslu, ono šta mi padne na pamet odma napišem na mobitel i imam sutradan sa posa.

Također sad slažem aplikaciju za Azure, da mogu servere paliti i gasiti preko mobitela, pa da se riješim laptopa za te stvari. :D

syss 11.04.2013. 15:11

i exchange podrška je zakon, definitivno najbolji mejl klijent od svih platformi.

gin.tonic 11.04.2013. 21:51

Da li je ovo uzeto sa Symbiana?

http://www.phonearena.com/news/Nokia...d-more_id41789

Ajde, nešto korisno :D

nathan.fake 11.04.2013. 23:35

double tap to wake je sa N9 ;)

always on scr.saver su imale sve S^3 nokie (N8, C7, 808, ...), al mislim da je to prva N86 imala (po defoltu gasio nakon 60sec, bila je opcija i da stalno radi)

coconut 12.04.2013. 13:00

Eto novi update
http://discussions.nokia.com/t5/Soft...0/td-p/1841710

A GDR3 update bi trebao donijeti još neka poboljšanja
http://www.windowsphonedaily.com/201...medium=twitter

coconut 12.04.2013. 15:42

Huawei Ascend W1 još nije ni došao, a već se priprema W2. Cijena? Jeftinjava, da ne kažem sumnjivo jeftino.
http://www.unwiredview.com/2013/04/1...mp-camera-wp8/

1v@n 12.04.2013. 19:05

Lumie 520 i 720 ne dobivaju Drive+

syss 12.04.2013. 19:45

KREEEEEE :D :D :D

http://www.pohrani.com/f/2G/gw/Q1FrqzV/untitled.jpg

kaj su oni bunike pušili :D

edit: zanemarite, konfigurator se zblesirao... 999kn bi me izašla.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:41.