PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

rodriguez 24.10.2010. 23:21

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1759955)
Probaj Zimly, meni je odličan kao i većini na Marketu.. Ali neznam kako se nosi na većom količinom pjesama, ali vjerujem da je nezamjenjiv..

Probao i mislim da necu testirat niti jedan drugi,čista petica,brz jako!!:chears:

Neo-ST 24.10.2010. 23:51

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1760720)
Piše your item will be downloaded, pojavi se notification da kao priprema download i taj notification jednostavno nestane nakon par sekundi i kao da se ništa nije dogodilo.
Appa nema, a kad otvorim taj app na marketu umjesto "install" imam "cancel download"

Točno to.

mymoon 24.10.2010. 23:52

do marketa je. jučer ili prekjučer je počelo štekati.
froyo+desire, original rom.

hammer_of_thor 25.10.2010. 03:24

Onda ću pričekati sa ROM-om dok se Market ne stabilizira.
Alternativu sam našao u Android appsima na PPC-u :)

EDIT:

Jedno pitanje/problem

Kada spojim mob sa kompom i stavim samo "data drive" da brzo prebacujem stvari sa i na microSD karticu, te završim sa tim, otvorim neki explorer i sve što sam tad prebacivao na SD nema, dakle, nijedan explorer to ne vidi. (Ono što je prije bilo na SD-u naravno vidi).
Tek nakon restarta Androida i otvaranjem explorera oni vide taj sadržaj.
Dali je to jednostavno tako ili nebi trebalo biti tako?
Malo mi je to glupo, probao sam čak i prebaciti, odspojim USB, unmount-am i ponovo mount-am SD ali opet tog prebačenog sadržaja nema, tek nakon restarda se on pojavljuje.

Ima li riješenja za ovo?

Neo-ST 25.10.2010. 14:34

a da probaš MyPhoneExplorer? S njim možeš također prebacivati i program radi vrhunski. Uređaj možeš spojiti USB-om ili WiFi-jem (automatski ti instalira wifi programčić na mobitel koji čeka konekciju sa kompjutera).

hammer_of_thor 25.10.2010. 16:44

Probat ću. Thanks :)

Inače, čini mi se da je Market proradio, uspio sam skinuti jutros neke appove :)

Neo-ST 25.10.2010. 22:47

Mda, evo ja upravo trebao skinuti neke appove i sada uopće više ne radi, ni jedan app ne može skinut. Prijatelj s Desireom isto.

Goranbm 26.10.2010. 00:05

I ja sam jučer imao sa wildfireom problema sa skidanjem aplikacija.... samo je meni ostao notification i pisalo je download Unsuccessful

JuiceBox 26.10.2010. 00:29

Kako srediti na Wildfire da mob sprema programe tj snima ih na SD a ne u memoriju moba ? Praviti linux ext 2 particiju na sd ili kako ? Ovo zadnje sam radio na t-mobile pulse i sljaka , neznam jel tak i za HTC?

hammer_of_thor 26.10.2010. 04:21

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1761647)
Mda, evo ja upravo trebao skinuti neke appove i sada uopće više ne radi, ni jedan app ne može skinut. Prijatelj s Desireom isto.

Meni sada najnormalnije radi :)

Inače, probao sam ovaj MyPhoneExplorer, malo je bilo problema dok nisam skužio da trebam client za PC, ali inače, oduševljen sam aplikaciom.
Predobro. Odmah su ostali exploreri našli prebačene fajlove.

Hvala na preporuci :)

georgy 26.10.2010. 09:26

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1760867)
Kada spojim mob sa kompom i stavim samo "data drive" da brzo prebacujem stvari sa i na microSD karticu, te završim sa tim, otvorim neki explorer i sve što sam tad prebacivao na SD nema, dakle, nijedan explorer to ne vidi. (Ono što je prije bilo na SD-u naravno vidi).
Tek nakon restarta Androida i otvaranjem explorera oni vide taj sadržaj.
Dali je to jednostavno tako ili nebi trebalo biti tako?
Malo mi je to glupo, probao sam čak i prebaciti, odspojim USB, unmount-am i ponovo mount-am SD ali opet tog prebačenog sadržaja nema, tek nakon restarda se on pojavljuje.

Ima li riješenja za ovo?

Ima :)

Osim MyPhoneExplorera, možeš bez restarta reloadati karticu.
Najelegantnije rješenje je widget (znam da SwitchPro ima tu opciju, ostale nisam koristio pa ne znam).

sh0kre 26.10.2010. 09:54

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1755958)
jedino kad bi ti se ovo trebalo dogadjati jest kad koristis mob kao disk drive
onda android unmounta SD karticu pa kao da nije ni u mobu..
nakon sto odspojis kabel, trebas pricekat par sekundi da ti se opet mounta SD kartica (ili to ucini manualno u opcijama ako ti se ne da cekati ili ako bude problema) i zajedno sa njom svi programi sa te kartice

ovo se ne bi trebalo dogadjati prilikom synca i obicnog punjenja

kaj stvarno? vidis ovo nisam znao :lol2: (ironija)

Citiraj:

sefe, a da umjesto sto krivis mobitel i sustav koji su dobili vrhunske ocijene, svalis krivnju na tvoju srot SD karticu koja je vjerojatno postala corrupted?
probaj staviti neku drugu SD karticu pa vidi jel ti se javlja problem ili formatirati postojecu

a jesi instalirao custom ROM da ti javlja market errore? jel imas froyo na njemu?

i sam imam HTC Desire i radio sam softverski s njim sta god sam pozelio, nikakvih problema
stvarno svaka cast HTCu sto su napravili mobitel koji je gotovo nemoguce brickat (i kad mislis da je brickan, lako se vrati u zivot preko ADBa) i koji je sad u potpunosti moguce otkljucati (tj maknuti sve safety triggere)

i ako ga mislis bacat kroz prozor, bar ga umjesto toga daj nekomu kome treba smartphone i tko ima zivaca istrazivati sto i kako

updejtan je na froyu, naravno manualno, automatski putem htc updatea ga nije nasao, ROM nije stavljan, nije mi se jos i stim dalo zajebavat, imao sam instalirane sve aplikacije koje mi i trebaju i netrebaju, i sa marketa i van njega, bio sam super zadovoljan jedno mjesec do dva, i onda format kartice zbog nekakvog errora (tzv. unknown error -18), naravno da sam satima istrazivao sto i kako, međutim, format, naravno sve backupao, ali opet problem, pol tog ne vraća... tako i drugi put... pa i treci samo iz drugog vec navedenog razloga, sumnjam da je do moje kako veliš šrot sd kartice, na n95 je najnormalnije radila oko godinu dana (ustvari, u zivotu nisam imao problem sa niti jednom) formatirana je prije njenog novog doma, desirea... kupit cu neku drugu tek toliko, i bez sumnje da nece opet bit problema, naravno, kad se vrati sa garancije jer je par puta dozivio slobodan pad sa oko metra, tek sam tu dozivio fajnl iznenadjenje, ne radi touchscreen, ne zeli punit :fiju:

Citiraj:

znas kako kazu:
nije zvaka za seljaka :D

preko 15g sam uz kompjutere i nije bilo problema koji nije rijesen, zvake i seljake zadrzi za sebe

coconut 26.10.2010. 19:34

Stigao Galaxy S se pojavio kod teleta i u vipu. Cijene su nešto više nego za Desire. Na oglasnicima dođe oko 3k kn.

Neo-ST 26.10.2010. 20:12

Ima već mjesec dana otprilike da je u VIPu...

hammer_of_thor 26.10.2010. 20:41

Nekako Samsung nebi ni pogledao pokraj HTC-a :)
Makar podatak "16 GB interne memorije + slot za memorijsku karticu" zvuči jako privlačno, kamera bez flasha je veliki turn-off.

Neo-ST 26.10.2010. 21:26

Rješenje za problem s marketom: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=711569

Scrollajte dolje.

Citiraj:

just go to manage applications in Settings and clear cache or data of "Download Manager".
u need to change the filter setting to all then u can see all the apps like download manager and clear the data..

settings->applications->manage applications->(change filter to 'all' and select download manager then press 'clear data')

rak21 29.10.2010. 11:28

Čini se da izlazi novi googleov telefon: Nexus 2

http://gizmodo.com/5676008/hands-on-...two-by-samsung (poprilično razočaravajuće)

Imao sam Nexus nakon iphonea 3g i 3gs i mogu reći da je telefon izuzetno kvalitetno napravljen ali nije to to; sad sam uzeo iphone 4 i ne vraćam se više na android.. Sam rad androida još nekako ali internet iskustvo, multitouch ekran, baterija a pogotovo market (zasad) nisu ni do koljena konkurenciji iz applea. Posebice aplikacije koje mi izgledaju (dizajnom pogotovo a često i funkcijama) smješno spram istih napravljenih za iOS.

karlanal 29.10.2010. 15:05

to nikoga na OVOM topicu ne zanima

Neo-ST 29.10.2010. 17:22

Citiraj:

Autor karlanal (Post 1764990)
to nikoga na OVOM topicu ne zanima

Slažem se.
Ja npr. ne bih nikada uzeo Iphone, naime ne bih htio ostati bez signala tokom važnog razgovora, ili još gore - kupiti bumper:roller:
Koji fail od mobitela...

Cuky 29.10.2010. 19:39

nakon sto sam probao android nema sanse da bi bio zadovoljan sa bilo kojim drugim mobilnim os-om.

covjece, pa full podrska za flash :eek: cim to vidim ostalo ni ne moram gledat.

s tim sam doslovno ko da imam komp u djepu :)

kod iphone-a i drugih os-ova (da ne pljujem samo po ios-u) me to najvise zivcira. yebo mobitel od x hiljada kuna kad na njemu ne mozes normalno otvorit web stranicu.

i sam imam htc hd2, ali kad sam stavio android gore, pa to je drugi mobitel.

+ ovo sto decki vele. da dam tolku lovu za mob pa da mi jos signal gubi (isprobao sam cetvorku, igro sam se sa njom, solidan mob), poludio bi. preko nekih stvari se moze prec, al brate da signal gubi nikako.

zwer 29.10.2010. 20:25

Da ne kokodacem zasto Android, a zasto ne iPhone :hitthewal:, radije ovako:

Od kad imam Desire, laptop skuplja prasinu. Doslovno. Upalio sam ga jednom, i to kad je trebalo prebacit mjuzu sa njega na mob :beer:. Trenutno ga ne prodajem jer mi se ne isplati prodat odlican laptop za nista love, radije ga stavim staroj za pisacu masinu.

I upravo surfanje je najkul na droidu, sve radi. Jos nisam naletio na site koji nisam normalno loadao i gledao na mobu. Vecina ima mobile verzije, a oni koji nemaju, rade u kompletnim verzijama savrseno. A zivo bi se pojeo da sam mob platio dva puta vise, a na njemu ne mogu raditi neke osnovne stvari tipa surfanje. Jednostavno ne zelim imat mobitel kojim "vlada" jedan zatvoren i limitiran proizvodjac, ako postoji alternativa.

Plus, pozitivna strana i samog proizvodjaca (HTC) je sto su updateovi redoviti, izlaze u razumnom roku i novi mobovi su up-to-date. Ne moram cekat 6-8 mjeseci za update na trenutnu verziju OS-a, novi modeli dolaze sa najnovijom mogucom verzijom (naravno da slabiji dodju sa slabijom verzijom) Androida, itd.

Jedina mana Desirea kod mene u glavi je sto nema slide-out tipkovnicu. I sto mu baterija ne traje tjedan dana :D Za neke druge i skuplje mobove bi mane mogao nabrajat 10ak minuta.

Matth€w 29.10.2010. 20:30

Xperia X10 Android 2.1 update rolling out from Sunday evening, Nordic handsets first

Konačno više!!

http://www.xperiax10.net/2010/10/29/...andsets-first/

Ovo je jedini razlog zbog kojeg ću si vrlo vjerojatno uzeti i preći s X10 Mini Pro na Desirea Z kad dođe kod nas. Samo radi toga! Ovakva nonšalantnost od strane SE-a po pitanju updatea softvera je gotovo neprihvatljiva.

karlanal 29.10.2010. 21:42

ma rak je očekiva da će nas sad pola uletit, "jooj, pa ti imaš ajfon 4, ma supać" i slično
a ono backfire, ispade da ne kažem šta ali opet smatram da svatko ima pravo svoj zarađeni novac bacat kako on to želi

svašta sam čuo ali da ljudi pravdaju izbor ajfona baterijom još nikada

trouble 29.10.2010. 21:52

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 1765252)
Xperia X10 Android 2.1 update rolling out from Sunday evening, Nordic handsets first

Konačno više!!

http://www.xperiax10.net/2010/10/29/...andsets-first/

Ovo je jedini razlog zbog kojeg ću si vrlo vjerojatno uzeti i preći s X10 Mini Pro na Desirea Z kad dođe kod nas. Samo radi toga! Ovakva nonšalantnost od strane SE-a po pitanju updatea softvera je gotovo neprihvatljiva.

LOL,a ja imo na Herou Android 2.2 prije neg šta je i 2.1 službeni izašao :)
Sad zahvaljujem bogu kaj nisu više crne Xperie imali u T-Mobileu :goood:

Matth€w 29.10.2010. 22:08

Citiraj:

Autor trouble (Post 1765313)
LOL,a ja imo na Herou Android 2.2 prije neg šta je i 2.1 službeni izašao :)
Sad zahvaljujem bogu kaj nisu više crne Xperie imali u T-Mobileu :goood:

Ma daleko od toga da to nije dobar mobitel, ali ova po meni cardinal flaw jednostavno previše bode u oči.

LAcy 29.10.2010. 22:40

http://img189.imageshack.us/img189/1...erbreadand.jpg

rak21 30.10.2010. 03:50

Da ne kvotam svakog posebno: zelio sam samo napisati (jer vidim da nije nitko spomenuo) info o izlasku novog Nexusa i samo se ovlas osvrnuo na usporedbu prema VLASTITOM iskustvu (sto pola vas kokosara koji me napadoste ne moze ustvrditi). To sto ste se neki poigrali na par minuta sa ajfonom ne znaci nista, tek nakon visetjedne upotrebe se moze dati neko relevantno misljenje. Nikoga nisam uvjeravao, nisam pljuvao adnroid kao platformu vec samo iznio svoje subjektivno misljenje a pogotovo nisam ocekivao klanjanje meni kao vlasniku ajfona ctir (mislim stvarno, ta tvrdnja mi je presmjesna).

Eto, bio sam znatizeljan da vidim kako radi android i nisam zadovoljan, vratio se iOS uredaju i to je to, nista manje - nista vise.

Kako sam osono koristio i iphone (3g 3gs i 4) i google nexus one, mogu potvrditi da je baterija najmanje!! 50% dugotrajnija na ajfonu.

I sam sam bio pun kritika povodom raznih afera oko iphonea dok se nisam uvjerio u suprotno. Govorim o gubljenju signala. Da potvrdim: telefon NE GUBI ni GSM ni EDGE signal, do pada signala (ne i pucanja veze!) prilikom spajanja antena dolazi samo SAMO na 3g signalu no njega ionako 90% ljudi (zbog prejakog battery draina) koristi samo u iznimim situacijama.

Eh da, da se osvrnem jos samo na taj famozni flash. Daleko od toga da svi ne bismo zeljeli imati taj ficr na moblinim uredajima ali to sto sam imao na nexusu, jad i bijeda. Usporava mob, zagrijava ga, guta bateriju, touch na flash sadrzaju radi ocajno: ukratko smece. Skinio flash, pokrenio browser, vidio kako to sve jadno radi i vise flash nisam ukljucivao.

Da zakljucim, android smatram zdravom konkurencijom i nadam se da ce napredovati i razvijati se jer ce time i moj OS izbora biti primoran na (r)evoluciju.

zwer 30.10.2010. 04:26

Citiraj:

Autor rak21 (Post 1765474)
Eh da, da se osvrnem jos samo na taj famozni flash. Daleko od toga da svi ne bismo zeljeli imati taj ficr na moblinim uredajima ali to sto sam imao na nexusu, jad i bijeda. Usporava mob, zagrijava ga, guta bateriju, touch na flash sadrzaju radi ocajno: ukratko smece. Skinio flash, pokrenio browser, vidio kako to sve jadno radi i vise flash nisam ukljucivao.

Moje iskustvo s flashom je dijametralno suprotno tvome. Nit guta bateriju kao sto Jobs tvrdi (surfam sa flashom, bez flasha, ne primjecujem da mi na loadanje nekog flash heavy sitea ode 5% baterije...), nit usporava mob (usporava pinch zoom i scrollanje da budemo precizni, ali ne u mjeri da me to smeta, mozda na <600 mhz phoneovima to dodje vise do izrazaja), nit zagrijava mob (da, mlak je kod heavy cpu usea, ali jos se nitko nije opekao na mlak mob), touch na flash sadrzaju barem RADI, i daleko to od ocajno. _JAKO_ rijetko naidjem na flash sadrzaj koji je koncipiran tako da se ne moze koristiti na TS smartphoneovima.

Long story short, definitivno nije jad i bijeda, definitivno nije smece. Poanta je da RADI, a ne usporedba performansi sa quadcore PC-em sa 4 GB RAM-a. Ja razumijem da tebi vise odgovara neki drugi smartphone i(li) OS, ali dezinformacije o Androidu te molim da ne pises u ovom threadu.

rak21 30.10.2010. 11:17

@ Zver

Ok, ublazit cu izjave i povlacim da je smece ali ne radi dobro (primjer: playtoy, bela). U biti, to i jest temeljna razlika percepcije vlasnika iosa i androida glede toga kako bi stvari trebale raditi; iOS korisnici (i ja osobno) vole da svi prisutni ficri rade glatko i tecno i meni recimo smeta sto mi usporava pinch zoom (koji je ionako vec sporiji na androidu). Ucitavanje 1 heavy flash stranice nece smanjiti bateriju primjetno ali konstantno surfanje s ukljucenim flashom pola sata - sat hoce (usporedno sa iskljucenim flashom).

Android je (po meni) nakon iOSa definitivno najbolja mobilna platforma i predvidam svijetlu buducnost no zasad im kao najveci nedostatak uzimam (nepostojeci) market koji nije ni do koljena appstoreu, ponajvise sadrzajem i kvalitetom aplikacija.

coconut 30.10.2010. 11:25

Pojavio se Desire HD u slobodnoj prodaji u Njemačkoj. Cijena 550-600 EUR. Za 500 EUR se nađe i na njemačkom ebayu (na 4. slici s linka je račun iz MediaMarkta).
http://www.heise.de/preisvergleich/a570308.html
http://cgi.ebay.de/HTC-Desire-HD-Sma...item35ad81ee50

Master_Hrc 30.10.2010. 12:07

jel na froyu moguce pregledavati stanje racuna na vipu? znaci ono *101#..znam da je bilo nekih problema u vezi toga...

:respekt::fala:

coconut 30.10.2010. 13:14

Pokušavam na svom Tattoo poslati mail s att. sa gmaila, ali mi je opcija att. zasivljena. Ne znam je li do OS-a, gmaila, mobitela ili browsera (defaultni koji dolazi s mobom). Može li netko provjeri da li je tako na drugim mobovima. Spojen sam na kućni wlan.

Pak 30.10.2010. 13:29

Probaj pribacit iz mobitel viewa u osnovni HTML u Gmailu. Inace na Desireu ide att.

xlr 30.10.2010. 15:26

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 1765551)
jel na froyu moguce pregledavati stanje racuna na vipu? znaci ono *101#..znam da je bilo nekih problema u vezi toga...

:respekt::fala:

USSD kodovi su radili i na Ecairu, sve šljaka.

Master_Hrc 30.10.2010. 19:43

Citiraj:

Autor xlr (Post 1765690)
USSD kodovi su radili i na Ecairu, sve šljaka.

:fala:

hammer_of_thor 31.10.2010. 02:54

Zna li netko sa kojim appovima se može složiti ovakav homescreen?

http://www.pohrani.com/t/O/4G/2Wsqsc...1008092243.jpg

Dali se mora LauncherPro ili se može i sa nečim drugim?

Također, ako netko zna kako se zove taj sat i baterija.
TIA

Facelessone 31.10.2010. 02:04

Launcher Pro, Tajm a za bateriju se nemogu sjetit.

edit: baterija je BattStatt

Prcko Prcić 31.10.2010. 03:36

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1757881)
Da li ima netko od vas T-Mobile Pulse? Nekako mi se najviše sviđa čisto zbog cijene ali zanima me kako tih 96mb radi u praksi ? Isto tako čujem da je dosta sporiji kad se instalira Android 2.1 (2.2). I koliko bi koštalo odkodiranje u shopu ?

imam ga ja. kad sam ga dobio, nakrcao sam ga sa valjda 40 aplikacija, pa sam poslije morao neke obrisati da bih stavio druge. isto kao na kompu s malim hddom. za osnovne aplikacije tipa firewall, antivirus, aktivna pozadina, plus recimo desetak aplikacija po volji ima dovoljno mjesta, ukljucujuci tu i navigaciju. stavio sam 2.1 na njega i radi jednako brzo ako ne i brze. no imas sad xperiu x8 u bonbon ponudi za 1000kn od utorka, sto je duplo jeftinije od pulsa a skoro isti mob. jedina zamjerka je zastarjeli soft.

svebee 31.10.2010. 10:10

Citiraj:

Autor Prcko Prcić (Post 1766077)
za osnovne aplikacije tipa firewall, antivirus, aktivna pozadina, plus recimo desetak aplikacija po volji ima dovoljno mjesta, ukljucujuci tu i navigaciju

firewall i antivirus, jesu li zaista potrebni? :stoopid:

Goranbm 31.10.2010. 10:27

Citiraj:

Autor svebee (Post 1766107)
firewall i antivirus, jesu li zaista potrebni? :stoopid:

A čuj, oko toga su ti mišljenja podijeljena... Neki kažu treba svakako, neki kažu, me uopće nije potrebno.... Ja sam ga recimo koristio neko vrijeme, sad ga ne koristim, i nema nikakve razlike, hehe....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:11.