![]() |
Citiraj:
Možda ti očitava krivi senzor. Meni je SmartGuardian radio ok sa svakim procom. Ovo 53-55 bi prije bilo PWM IC temperatura. Ili chipset. |
|
Meni je X2 3800+ i naclockan bio hladan-nemože ti biti na 55c pri 1.45v nikak...
|
Cooler je stock, ako ima to kakve veze.
|
E to bi već moga bit problem. Još ako kućište nije baš provjetreno do 40-ak dođe bze problema
|
Imam Thermaltake Soprano kućište s 120mm ventiltorom koji usisava zrak, drugi 120mm isisava, a treći, sa strane 90mm upuhuje zrak.
|
I imaš stock kuler dižeš mu napon i frekvu,i očekuješ niske temperature...hajde malo budimo realni... :rolleyes: : bonker :
|
|
Kako fleshati iz Winflasha,jel trebam gore ono sve zakačiti da mi sva polja budu plava ili?
|
Ma, možeš slobodno označiti update all.
|
koji bios koristite na dfi infinity ultra?tj koji se najbolje pokazal?zanima me zbog tog zato kaj mi everest izbaciva latencije 59.7ms 3-3-3-8...zadnja je revizija biosa
04/10/2006-NF-CK804-6A61FD49C-00 a sa predzadnjim biosom ck8ud301,izbacivalo latencije oko 52ms i latencije mi je pokazival 2.5-3-3-6,al s tim da je sistem bil nestabilan...pa deklarirano je da dela na 3-3-3-8 memorija...kolko ja znam,zakaj mi onda sa starijim biosom baca 2.5 lat.? sve je na default |
Pa vrati si bios koji ti bolje odgovara... ;)
A sad dali je sistem stabilan ili nije to je druga priča...postavi sve najoptimalnije kako mo'š a da radi stabilno. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.diy-street.com/forum/showthread.php?t=22031 |
Hvala na linku i savjetima ali skinuo sam to još u petak nakon što sam flešao s Winflashem :)
|
bok,
kupio sam plocu dfi nf4 ultraII-M2 AM2 i 3800 X2 e sada..mema mi je 533Mhz,na 1T nakon sto sam kloknuo HTT sad mema radi na 800Mhz uz poviseni napon,ali nevidim nikakvih poboljsanja u Super PI, iako mi HTT radi na 330.. Tek kad odvrnem proc na 2400Mhz onda Super Pi radi bolje.... latencije mem su mi.. CAS #latency 4 RAS to CAS 4 RAS Prech 4 Tras 12 Trc 16 citano iz cpu-z dakle latencije nisam dirao samo sam smanjio mnioztelj i povecao HTT da bih dobio istu frekvu proca a vecu rama- ram radi na 2.1V.. A sto se tice biosa...gdje ima stranica sa neofficialnim biosima? |
Citiraj:
Nadam se da se svjestan da procesori kada ih mal previše klokaš rade sporije neg na defaultu... A više klokanom procu sporiji rad može uzrokovati mema, nekompatibilnost s matičnom(tj. da MBO ne dopušta), malo struje(napona), preniske latencije meme, zagrijavanje... itd |
Zašto u biosu nemam opciju "Level 4" za "DRAM data drive strenght"?Imam samo opcije od Level 3-1 i Auto?Probao sam par biosa i svugdje mi je tako?
http://img254.imageshack.us/img254/1...038iby9.th.jpg I zašto mi je Super Pi bolji za par stotinki kad mi je "DRAM drive strenght" na week?Kontam da bi na normal trebalo biti brže? |
Pa kod mene ima DRAM data drive strenght isto Level 1 - Level 3 :stoopid:
A ovo se nikad nisam igrao sa tim ostatkom postavki...u biti jesam jednom sa tccd-om;ali sve mi nekako najbolje šljakalo kad samo latencije sve poštelam a ova ostala sranja na Auto... ;) :) |
Koliki je max. siguran napon na procesoru, s tim da imam TT Big Typhoon gore. Čuo sa da više od 1,5V nije zdravo za X2 procove. Neki su išli do 1,6V. http://forums.tweakguides.com/showthread.php?t=4459
|
Citiraj:
Računaj cca 1.500 V E sad možeš ti to navuć i na 1.600 V ako imaš dobro hlađenje, ako komp ne radi 24/7 i ako imaš para za kupit novi kad ovaj crkne:) ja svog držin na 1.400 V i više mi ne treba. Drža san ga jedno vrime i na 1.5 al nema smisla pošto mi je hlađenje kako-tako, a i radi komp 24/7 |
OT: iz toga zakljucujem da se X2 proceve nesmije šopati sa tolko napona sa kolko se moze i obicne venice?!? ja sam godinu dana vrtio Venice 3000+ E3 na 2800Mhz i 1.6V i jos i dan danas kucka sretno i veselo :)
preksutra mi stize 3800+ X2 Manchester, dal mu mogu lupiti 1.55V za 24/7 upotrebu? |
Ako je dobro hlađenje da;upravo do 1.55 volta može,bar po meni,za 24/7 upotrebu... ;)
|
problem
imam dfi lan party soc 939 i problem je kod memorije tj.imam 2*512 kingmax i danas sam htio stavit još 2*512 adata ali neće da radi samo mogu ubost dvije pločice nije bitno koje a kad ubodem sve 4 neće se podić win. ima li šta u biosu ili na ploči u biosu nisam ništa čačkao molim odgovor ako je neko voljan
|
Citiraj:
|
Odeš u BIOS, postaviš na 2T, sad ovako napamet je to u Genie BIOS, DRAM configuration pa Command per clock.
|
gledao sam u biosu ali ne mogu naći biosam i u comanded per clock ali nema te opcije samo ima enabled disabled i auto kod mene stoji na auto pa ne znam dalje bios 623-3 može neki msn ili icq hvala
|
Command per clock:
Enabled - 1T Disabled - 2T :beer: |
probao sam sve ali opet ništa samo dva keksa mogu da rade nije bitno dali su u prva dva utora ili prvi i treći ali kad ubodem ostale opet neće stavio sam na CPC disabled pa ako ima neko ideju
|
Imam ja,čuj... :goood:
Fleshni 704-2BTA bios;i probaj onda. Također probaj i sa 2 po 2 keksa od iste meme;latencije sve postavi na Auto. Vidi koje su latencije po def. na Kingmaxu i na A-Dati. Stavi latencije od modula kod kojih su iste opuštenije... Ako ni onda ne radi,probaj zasebno module 2 po 2 istestirati Memtest i Orthos Prime;a također probaj i sa 1xKingamx i 1xA-Data kad je ubodeno. Ako ni onda ne pali;onda mem. kontroler nemože tolerirati te 2 vrste čipova zajedno i amen. Mislim da sam sve naveo... ;) :) Edit : koji procesor imaš,koja revizija...? 3000/3200+ E3 bi moglo lako kenjkati sa 2 vrste dosta "različitih" RAM-a. Koji je Kingmax u pitanju;koja A-Data...šture su ti i informacije;navedi malo više...jer i meni nebi skupa htio radit TCCD sa BH,naročito na bivšem mi E3 Veniju... :goood: |
možeš mi dati link od biosa pa ću probat to prvo pa onda sa memorijom a što se tiče radi kigm. i a-data zajedno to nije problem problem je što nemože više od 2 keksa čim ubodem treći i četvrti gotovo u bilo kojoj kombinaciji
|
Citiraj:
Edit: Sad sam vidio globalnu obavijest o opciji moj komp, pa onda to ispuni. |
ako može icq ili msn LAcy
|
dosao je "novi" BIOS za DFI infinity UltraII-m2 pa eto:
http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=A&SITE=US za glavnu razliku je stavljena podrska za brisbane a takoder primjetio sam da su stavili "polovicne" mnozitelje (4.5x, 5.5x itd...) |
Na problemima mi nitko ne odgovara pa da ponovim ovdje.
Imam ploču u sigu (i mom kompu) i nikako ne mogu dobiti AC3 preko S/PDIF-a. Kad odem na Playback devices->Properties od Realtek Digital Output uredno prođe test za DTS i Dolby Digital, receiver prepozna signal i čuje se zvuk iz svih zvučnika. nVidia još nije izdala audio drivere za nforce 4 pa sam morao instalirati realtekove. Također nemam 5.1 zvuk ni u jednoj igri, ali koliko vidim to je inače problem pod Vistom zbog "pametne" odluke Microsofta o izbacivanje hardverske akceleracije iz DX-a. Ako je netko nekako ovo riješio bio bih mu zahvalan da to podijeli sa nama, googlao sam i probao svašta ali ne ide. |
neće da proradi hoće dva keksa nije bitno koja ,radi ali svaki sljedeći neće, znači treći keks kad se ubode neće windovsi ima li ko kakvu ideju djeluje banalno ali ebiga neće
|
Ako si probao sa 2T, opustio (povećao) lazencije, downclockao memoriju... onda jednostavno nemaš sreće. Neki moduli neće raditi zajedno. Prodaj ih i kupi 2x1GB.
|
Citiraj:
Kaj je uopće ta A-data, koji su chipovi gore? |
Zar nitko ne koristi ovu ploču i Vistu (x64)?
|
ovaj novi bios mi se cini sranje,sad mi u biosu redovno napise za jedan nizi clock,daklje slijedeci nizi.
ako stavim 270*10,on mi ispise 270*9,5 i tako dalje.. nisam znao da je ova ploca tako problematicna... nego,posto imam vodeno na skalpiranom procu (direkt na jezgri),a tem vode mi je 23-25 C, koliko mogu onda napon dici na X2 3600? drzao sam ga na 1.6V maximalno,...mislim da se moze podici vise napon ako je hladjenej dobro..u loadu sa dva cpu taost-a neide preko 40C..na 2700Mhz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15. |