PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hrvatska pošta - informacije i iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278428)

Tajl3r 22.07.2019. 21:58

Bez clanske nemoze se ni u smetlare ,neznam ni ja kako je po selima ,drugim zupanijama i gradovima.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

2 die 4 22.07.2019. 22:01

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3322518)
Dns dva paketa sa ebaya kaze postar 9 kn.
Ja kazem to se samo kod nas tako placa on gleda u bunilu ja kazem necu ti platit on da je njemu svejedno ocu platit ili necu ja super i kazem daj paket iden po pare ,dao on pakete ja ga isti tren ispratija do vrata od dvora bog zivija.
Da je 50 lipa iz principa nedam.

Ti si sigurno jedan od onih koji dođe u Konzum dok je nešto na akciji i sere blagajnici da zašto toga više nema!
Bravo, daj se sam potapšaj po ramenu za ovaj potez!:hitthewal:

Tajl3r 22.07.2019. 22:05

Je istina a ti si postar.

OT sinee ako imas sta pametno za reci na temu reci ako ne nemoj ka baba predpostavljat gluposti.
LP

panasonic 22.07.2019. 22:13

A šta si ti to pametno rekao osim što trolaš o članskim iskaznicama, uhljebima i ostalim glupostima?
Koga briga hoćeš li ti platiti 9 kn ili nećeš... pričaš besmislene priče koje ničemu ne pridonose u temi, to su tvoje osobne frustracije, očito si odbijen za radno mjesto poštara pa sad kuknjava.

xlr 22.07.2019. 22:19

A ono, znam i jednog smetlara kad si ih vec spomenuo :D Sad me bas zanima gdje zivis jer sam do sada mislio da je ids mafija vrhunac uhljebnistva.
Eod

Tajl3r 22.07.2019. 22:21

Hahahahahaha
@panasonice
Moje iskustvo sa HP je podjeljenjo u HP temi ?
Eto vidim ne samo u ovoj temi da ti je tesko povezat najosnovnije stvari mozda je sad jasnije.
Necu vise "trollat" postene postare na forumu.

Matta 24.07.2019. 08:34

Na paket vrijednosti 25$ (165,14 kuna) dobio sam račun od carine "Ukupno davanja" = 41,29 kuna.
Hrvatska pošta je isporučila paket i naplatila ukupno 103,29 kuna (imam rukom popunjenu Potvrdu o uplati - isplati).
Prije nego zovnem njih, može li mi netko tko ima iskustva s njima reći što su to oni naplatili dodatne 62 kune ?
Hvala !

geronimo_2 24.07.2019. 08:37

tako to ide u uhljebistanu.
nije mi samo jasno da su te oderali na samom limitu koji je ak se ne varam 160kn.

Snowrider 24.07.2019. 09:40

Citiraj:

Ja kazem to se samo kod nas tako placa on gleda u bunilu ja kazem necu ti platit on da je njemu svejedno ocu platit ili necu ja super i kazem daj paket iden po pare ,dao on pakete ja ga isti tren ispratija do vrata od dvora bog zivija.

Zapljeskaj sam sebi....budi ponosan!

Sent from my iP XS Max

Rista 24.07.2019. 09:56

Toliko ponosan da se dosao na forum pohvaliti kako je prevario postara i natjerao ga da iz svog dzepa plati za njegove pakete.

Master_Hrc 24.07.2019. 10:04

Citiraj:

Ma nisi ga trebao pustiti van, trebao si ga malo i nozem ispikati....prava si rvatina:care:
Sto moras imati u glavi da ides postara prevariti...ionako rade za crkavicu i onda moraju jos imati posla sa ovakvima...
:wtf2::fuming::fuming:

xlr 24.07.2019. 11:34

U ponedjeljak u 11h platim 40kn slanje hpex-om isporuka u utorak do 15h. Covjek zove nije stiglo. Nebilo mi mrsko odem u postu, kazu evo paket je jutros stigao u zg (srijeda ujutro), biti ce danas isporuka.

U duhu ovih zbivanja po puli mislim da sam komotno mogao izbosti tetu na salteru, ali dzaba, kriva adresa za prigovore rodjo moj :D

RAUL 24.07.2019. 11:49

Citiraj:

Autor xlr (Post 3323021)
U ponedjeljak u 11h platim 40kn slanje hpex-om isporuka u utorak do 15h. Covjek zove nije stiglo. Nebilo mi mrsko odem u postu, kazu evo paket je jutros stigao u zg (srijeda ujutro), biti ce danas isporuka.

U duhu ovih zbivanja po puli mislim da sam komotno mogao izbosti tetu na salteru, ali dzaba, kriva adresa za prigovore rodjo moj :D

Imas obrazac za zalbu i povrat novaca.Ispuni zalbu,odnesi u Postu,posalji preporucune (besplatno ) i u roku od 30 dana biti ce ti vraceni novci na tvoj tekuci racun koji si naveo u zalbi.

schetz 24.07.2019. 11:56

Citiraj:

Autor xlr (Post 3323021)

Barem si pošiljaoc :D
Čekam da mi krene nešto iz ZG izmjenične pošte. U 99% slučajeva krene isti ili drugi dan, sad stoji 3 dana. Ne budi lijen, zovem i teta govori da ona apsolutno ništa ne može provjeriti dok je u toj pošti, spominje padove sustava, selidbu u Veliku Goricu,kašnjenja. I šta da sad nervoziram na nju ? Jea rajt.

Usput, ovaj tjedan je i u firmi bila komedija s poštom. Čekamo hitne dokumente,pošiljatelj platio dostavu za ponedjeljak do 10h. Dolazi poštar u utorak u 9, onako više u šali kažem, opa , konačno stiglo. On gleda na sat, nije mu jasno i kaže, pa mi nikad ne kasnimo. Pa smo zajedno pogledali na kalendar :)

xlr 24.07.2019. 12:33

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3323030)
Imas obrazac za zalbu i povrat novaca.Ispuni zalbu,odnesi u Postu,posalji preporucune (besplatno ) i u roku od 30 dana biti ce ti vraceni novci na tvoj tekuci racun koji si naveo u zalbi.

Danas mi se hladila marenda pa mi se zbilja nije dalo visiti tamo, ali dao si mi ideju za sutra.

Edit:
Popunjeno, predano, kaze teta kroz 2 mjeseca ce se to rijesiti. Zivi bili :D

Paket poslan u pon u 11h nije isporucen niti u srijedu do 20h.

zupy 25.07.2019. 07:03

Citiraj:

Autor Matta (Post 3322932)
Na paket vrijednosti 25$ (165,14 kuna) dobio sam račun od carine "Ukupno davanja" = 41,29 kuna.
Hrvatska pošta je isporučila paket i naplatila ukupno 103,29 kuna (imam rukom popunjenu Potvrdu o uplati - isplati).
Prije nego zovnem njih, može li mi netko tko ima iskustva s njima reći što su to oni naplatili dodatne 62 kune ?
Hvala !

165,14 x 0,25 (255PDV) = 41,285

Na to vjerovatno još ide - poštarina put tebe i trošak carinjenja

xlr 25.07.2019. 07:41

Cisto fyi Hpekspres kiksa jer prebacuju neki sortirni centar nestonesto, pa je sve u rasulu. Gore sam updejtao svoj status. Ko za inat ovaj tjedan slao 3 paketa hpex-om, argh

Matta 25.07.2019. 09:32

Citiraj:

Autor zupy (Post 3323329)
165,14 x 0,25 (255PDV) = 41,285

Na to vjerovatno još ide - poštarina put tebe i trošak carinjenja

Koja poštarina put mene kad je poštarina plaćena od strane pošiljatelja ?

Dakle, poštarina + trošak carinjenja = 62 kune ?

bpodnar 25.07.2019. 10:21

Citiraj:

Autor Matta (Post 3323381)

Kad Carina zadrži paket radi carinjenja onda se nakon toga paket prosljeđuje HP expresom i to košta dodatnih 50-60kn tako da njih savršeno boli đon što si ti ili netko drugi dostavu već platio.

Rista 25.07.2019. 10:45

Nije li to jednostavno naknada za podnosenje posiljke na carinu a ne HP ekspres postarina? Poziv takodjer naplacuju 20kn :rolleyes: Kada dodas jos PDV na sve to, ispadne 60-tak kn. Jbg, posiljke zanemarive vrijednosti su do 160kn, ocito se striktno drze toga.

bpodnar 25.07.2019. 10:55

Citiraj:

Autor Rista (Post 3323407)
Nije li to jednostavno naknada za podnosenje posiljke na carinu a ne HP ekspres postarina? Poziv takodjer naplacuju 20kn :rolleyes: Kada dodas jos PDV na sve to, ispadne 60-tak kn. Jbg, posiljke zanemarive vrijednosti su do 160kn, ocito se striktno drze toga.

Nije, jednom sam nešto naručio iz Amerike i zapelo na Carini i kad su obavili carinski postupak poslali mi paket kući HP expresom što sam platio 55kn cca. Trošak same carine tj. PDV-a je bio 50-ak kn. Nisam nikada našao neko zakonsko uporište po kojem oni to rade, stvarno nema logike zašto se plaća dostava sa Carine kad je to već plaćeno u početku.

Rista 25.07.2019. 17:54

Narucivao sam i ja vise puta ali uvijek sam placao podnosenje posiljke na carinski pregled, poziv i ostale manipulativne troskove ali ne i HP ekspres. Logicno je da za uvoz nekakvi troskovi moraju postojati, to je svuda tako. Problem je sto su relativno visoki za ovakvu robu manje vrijednosti. Vidjet cemo sto ce biti 2021. kad se svaka posiljka bude carinila.

Matta 25.07.2019. 20:32

Citiraj:

Autor Rista (Post 3323554)
Vidjet cemo sto ce biti 2021. kad se svaka posiljka bude carinila.

Tada sve narudžbe izvan EU prebacim u BiH, gdje je, nekim čudom, limit za narudžbe preko interneta dignut na 150 EUR. :care:

mamutarka 26.07.2019. 02:20

http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrva...medium=ios_app :D

franzD 26.07.2019. 08:47

Ogroman upitnik u naslovu, a autor teksta očito nikada nije ništa naručivao od bilo kojeg Amazona jer misli da oni "koji su baš željeli nešto kupiti preko Amazona morali su, uz dodatne troškove, zakupljivati mailbox servise po Njemačkoj", što jednostavno nije točno.

jed2i 26.07.2019. 09:37

Citiraj:

Autor Matta (Post 3323381)

Citiraj:

Autor bpodnar (Post 3323397)
Kad Carina zadrži paket radi carinjenja onda se nakon toga paket prosljeđuje HP expresom i to košta dodatnih 50-60kn tako da njih savršeno boli đon što si ti ili netko drugi dostavu već platio.

Napisao sam pred koji dan tarifu koja je meni stigla:"Podnošenje pošiljke na carinski pregled do 2kg, 37,50kn"

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 3322512)
Jesu se napokon preselili iz Branimirove u novi sortirni centar u Velikoj Gorici?
Pitao sam svog poštara prije cca mjesec dana i tada mi je rekao da još nisu jer imaju nekih problema sa dozvolama.

Moju ženu su zvali jer kasni paket,ispričali joj se, rekli da se sele u VG i da će donijeti paket tako da vjerujem da su u procesu.

acer 26.07.2019. 09:48

Četiri paketa, dva kao isporučena prekjučer a dva jučer.
Sva četiri paketa sam kao ja potpisao i na trackingu piše da su isporučeni i potpisani.
Naravno da paketa nema,a kod mene je uvijek netko kući.

Zvao njihovu službu, i prema onome što kažu ja moram se sad naganjati po raznim poštanskim uredima da vidim gdje su moji paketi i tko ih je i zašto potpisao u moje ime.

IcyTexx 26.07.2019. 12:25

To se i meni desilo, po trackingu ga je potpisala neka random osoba, čak ne ni poštar. Došli su dva dana kasnije.

schetz 26.07.2019. 13:05

Citiraj:

Autor acer (Post 3323757)
Četiri paketa, dva kao isporučena prekjučer a dva jučer.
Sva četiri paketa sam kao ja potpisao i na trackingu piše da su isporučeni i potpisani.
Naravno da paketa nema,a kod mene je uvijek netko kući.

Zvao njihovu službu, i prema onome što kažu ja moram se sad naganjati po raznim poštanskim uredima da vidim gdje su moji paketi i tko ih je i zašto potpisao u moje ime.

Probaj se zaletiti tamo na Žabici (pod voltun) prije HŽ parkinga. Tamo sam 2 puta bez problema pokupio pakete kad sam imao statuse- poštar nije stigao (tako nekako) .
Lokalni poštar mi je rekao da ću prije tamo doći do paketa nego u glavnoj pošti.

geronimo_2 26.07.2019. 13:10

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3323704)

propast amazona na vidiku :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39.