![]() |
pogledaj si malo ovdje
http://www.arctic-cooling.com/catalog/index.php |
izgleda da je proradilo! Hvala
|
Citiraj:
Hvala:respekt: |
dal se na ovoj verziji 5850 može dirati voltaža? jer u msi afterburneru mi neda podizanje voltaža, u settings je namješteno da se može ali i dalje neda
http://76.my/UserImages/Items/1005/25/lingloong@1.jpg |
Citiraj:
|
Sinoc mi riknuo jedan DVI izlaz na Saphiru. Prijatelju sa Asusom takodjer riknuo DVI prije koji mjesec. Ima li jos koji sa istim problemom?
|
Ekipa kak vam piše u gpu-z pod bus interface?Grafu sam stavil u drugi slot, radi hladnjaka od proca mi ne stane u prvi, i baš gledam gpu-z, PCI-E 2.0 x16 x@4 2.0..Može objašnjenje za ovo?
|
Objašnjenje je da ti grafa radi u pcie x4 slotu, što je već bottleneck i osjetni gubitak na višim rezolucijama.
|
Hmm, kaj ima rješenje za to? A i tak igram na max rez 1680..
Jel ima veze s biosom, imam zadnju verziju biosa, vratil bi na predzadnju, al nisam siguran mislim da mi je prije pisalo x8..neznam kak sad x4...hmm.. |
ima rješenje. vrati ga u prvi slot, zakreni hladnjak od cpu-a u drugu stranu ako je moguće ako nije zamjeni hladnjak. to je fizička karakteristika ploče, bios tu ne igra ulogu.
|
Al mislim da s tim niš ne dobivam govorim o pomaku u performansama, i prije sam imal tu grafu u prvom slotu prije kupnje hladnjaka, i ne vidim razlike u performansama, e sad...
|
ako imas rezultate banchmark testa kad je bila u prvom slotu zavrti isti softver sada pa usporedi...al ja mislim da je tu karticu staviti u x4 slot kriminal ;)
|
Citiraj:
Za ovih 10 mjeseci još nije ništa crklo, ne huli:D |
|
Između 16x i 8x skoro da nema razlike, 1-2FPS-a max, ako i tolko u nekim slučajevima. A ispod 8X se vidi razlika, bar na rezama iznad 20"...
|
Kolko se sjećam, grafa dok mi je i bila u prvom slotu bila je na x8...Nije mi jasno zakaj nije na x16?Sad dok je u drugom, na x4..Kaje to neka anomalija il kaj, kak je kod ostatka ekipe?
|
Citiraj:
drugi slot varira od x8 ili x4 nevidim razlog da x16 ne radi osim nekog ograničenja u biosu |
Evo nekak sam ju nagural u prvi slot, od grafe šaraf i hladnjakaod proca dijeli ih tek 3-4mm prostora:D
Izgleda da je na x8... Neznam zakaj al meni je na x8 a ne na 16... Neznam koje bi to ograničenje u biosu bilo.. |
Citiraj:
ja sam već puno puta nadograđivao bios...zadnji mi je F12 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Jedan od uzroka njegovog problema bi mogao bit korištenje SATA 3, ili u najmanju ruku zbrka postavki u biosu. Za početak, resetiraj postavke na default i po mogućnosti napravi CCMOS. |
Neam SATA 3... CLEAR CMOS sam napravil ,u biosu stavil sve na default...
Jedino kaj neznam od kud da počnem u biosu čačkat.. A ovo za reklamaciju mi je ipak malo, bezveze... |
Ok, onda ovak. Za početak pogasi u biosu sve kaj ima veze sa USB 3.0/ SATA III.
Edit: Da stvarno, ja sam gledao p55a- ud3. Isprika :) |
Moja ploča nema SATA 3 ni USB 3...
|
ako je sve probao i siguran je da nije neka druga komponenta u pitanju ja bih reklamirao matičnu...nema šta izgubit
|
Citiraj:
@zvonac - jesi probao flashat prethodnu verziju biosa? |
I po mogućnosti poslikat i zakeljit tu ss od postavki grafike u biosu. Možda je tu problem.
|
@Doink, jesam i prethodnu i isto se događa, ma ne znam reklamacija mi je zadnja solucija..
1:Sigurno bu me oderali za dijagnostiku, i na kraju nem niš obavil. 2:I da prejde reklamaciju ploča, pitanje je kolko bi čekal na drugu ploču. 3:Može se ponovit opet na drugoj ploči i tak unedogled:D:D:) Uglavnom nemam baš neke osnove za reklamaciju.. Gledal one testove 8 vs 16, razlika je 2-3fps u korist x16, a u dost igri su i izjednačene reze. EDIT: A idem do BIOSA skočit da vidim kaj još ima u vezi pci-e.. |
Citiraj:
dali mi govorimo o gigabyte p55-ud4? očito je to tvornička greška i ako imaš garanciju nosi je u trgovinu gdje si kupio |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:46. |