![]() |
Citiraj:
|
Naletio sam na ovu listu (link), pa su me zanimali vaši komentari na nju. Je li relevantna i treba li se povoditi za njom? Namjeravam si kupiti cpu cooler pa gledam što bih od ovog na listi.
|
Asus P5G-MX i overclocking
Dakle, ova ploca u naslovu ocito nema nikakve overclock mogucnosti u biosu, a bas bih zelio vidjeti jel moze sta ovaj moj e5200.
Koje su mi mogucnosti? Neki windows overclock alat? Modani bios? Probao sam SetFSB, ali nemam pojma koji mi je clock generator. Modane biose za ovu plocu google ne nalazi. Jel ima sanse da barem malo podignem FSB? |
onda si kupi neku poštenu p35 ploču za početak ili p45 i klokaj do mile volje....inače svaki e5200 ide barem na 4ghz...
|
Pričekaj da mi se vrati moja p35 ds4 sa garancije, i riješim ti ovu moju p45 ;), i onda udri do mile volje...
A e5200, mislim da ovo barem nebi trebalo biti gore :D, ako pricamo o stabilnim klokovim a na razumnim voltažama 4.0ghz je nesto sto se prizeljkuje :) |
Alo ljudovi, pa znam i ja da se da clockati na drugoj ploci. Zanima me jel se da sta izvuci iz ove na neki nacin?
BTW, stavio sam oglas da kupujem plocu, ali nitko ne trza nazalost. |
probaj s ovim
|
Citiraj:
|
Bok ljudi imam problema sa OC-om E8400 procesora stavim voltazu za cpu na 1,3V ( ima pad u idlu oko 0,02 a u loudu oko 0,05 od namjestene V u biosu ) i cpu fsb na 350( 333 je inace ) mnozitelj 9 i nece butat resetira se i samo crni ekran i tak sve dok ne napravi ccmos...
Jel moze neki savjet sta da jos povisilim ili tako nesto . Inace ploca je p5k vanilla , 2Gb rama pi , 250 gts |
@ Grozni: Na koliko mhz ti memorija radi? Jesi joj probao spustiti množitelj?
|
memorija radi na 800 MHz na 2,0V, latencije-5.5.5.15 to je default
|
da ali kad si podigao fsb, digao si i clock memoriji, možda te ona koči...smanji joj množitelj da radi na manje mhz
|
Ma nije memorija sad radi na 830Mhz na 2,0V ( isla je do 960 Mhz na toj voltazi )
nego sad sam naiso na novi problem stavim Fsb strap to Nb na 266MHz ( onda je za memoriju najmanje moguce 830 Mhz ) i podignem cpu fsb na 360( znaci 3,2Ghz ) i odem na save and exit, on normalno buta ali pise da radi na 3Ghz, jel neko naso di se iskljucuje eist na p5k plocama? |
imaš li najnoviji bios? Jesi li probao dati voltaže procesoru? Kolike su ti temperature? Ne znam da li na tvojoj ploči u biosu funkcionira ctrl + F1?
|
Citiraj:
|
Razer, jel se sjecas koliko si napona davao na NB na IX38 QuadGT za preko 400MHz FSB?
|
Baš sam si napravio SS postavki sa Q6600 kad sam imao, pa čim iskopam, postam tu.
|
Citiraj:
Temperature su idle core 1 34 C , core 2 38 , u loudu core 1 41C , core 2 41 C ( nakon 1h occt-a ) Citiraj:
|
hmmm, onda možda latencije? Nemam pojma, zbilja...
|
meni je cudno zato sto on nejavi nikakvu gresku ili oc fail ( sad vise nema ni resetiranja kompa vjerojatno zbog Fsb to NB strapa ) a vrati cpu Fsb na pocetni
|
Citiraj:
http://thumbnails10.imagebam.com/613...2961373852.gif Postavke za 3D: http://thumbnails22.imagebam.com/613...cb61373854.gif Ovo su naponi korišteni sa zračnim hlađenjem. Pošto ti imaš 45nm proc, ne preporučam kurenje VTT-a puno preko 1.4v. Ja sam davao 1.6v ovom Q6600, njima neće ništa biti... |
Ma znam, samo me zanimalo odokativno koliko napona si picio na NB. Jel se nije previse grijao sa tih 1.57V?
|
@ grozni : Link
|
Citiraj:
|
Ti si to klokao iz Windoza, samo u guruju gurao slider?
Evo kako je kod mene trenutno za rock stable 3.65GHz. http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_708c763a.png |
Iz BIOS-a, pa kasnije cijedio mast iz Windowsa. Znaš i sam da su Q6600-ice tvrdi orasi po pitanju velikog FSB-a, zato je trebalo toliko napona. No u svakom slučaju, ploči neće ništa biti od toga. Tebi bi trebalo ići sigurno lakše s ovim.
|
Sutra cu uhvatiti vremena jer radim tek nocnu pa cu malo pricepiti i ostale napone, jer povecavanjem napona jezgre ne dobijam nista, stabilnosti nema cak da nakrkam VID i na 1.3V za 3.9GHz.
|
Nadam se da si dizao VTT preko 1.1v. Osim vCorea, ICH napon ne treba dirati, eventualno malo ICHIO, i to je sve.
|
Ma nisam nista dirao, samo ovaj napon za jezgru. Koliko bi trebao dizati ovaj VTT napon za FSB?
|
Daj mu barem 1.2-1.3v, da imaš lufta za kasnije...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:28. |